Contents
- 1 Mitä ruokaa voi tehdä kanan jauhelihasta?
- 2 Mitä mausteita kanan jauhelihaan?
- 3 Voiko koiralle antaa raakaa broilerin jauhelihaa?
- 4 Mistä jauhelihasta parhaat pihvit?
- 5 Miten saada rasva pois jauhelihasta?
- 6 Mistä tietää onko kanan jauheliha kypsää?
- 7 Paljonko jauhelihaa koiralle?
- 8 Voiko Maksalaatikkoa antaa koiralle?
- 9 Miksi sika-nauta jauheliha?
- 10 Mitä herkkua jauhelihasta?
- 11 Mitä hyvää jauhelihasta VHH?
Mitä ruokaa voi tehdä kanan jauhelihasta?
Broilerin jauhelihalihareseptit: 9 kevyempää arkiruokaa, jotka maistuvat koko perheelle Broilerin jauhelihasta on helppo tehdä ruokaa, sillä se sopii muiden jauhelihojen tapaan muotoiltavaksi pyöryköihin ja pihveihin sekä ruskistettuna kastikkeisiin, lasagneihin ja muihin pastaruokiin.
Näytä koko vastaus
Mitä mausteita kanan jauhelihaan?
Lasagneleivos syntyy broilerin jauhelihasta – Joko olet kuullut lasagneleivoksista ? Niissä tutut ainekset kootaan uuteen muotoon. Kevyesti kypsennettyjen lasagnelevyjen päälle lusikoidaan broilerin jauhelihasta valmistettua täytettä sekä juustokastiketta. Lasagnelevyt suljetaan kauniiksi taskuiksi, nostetaan uunivuokaan ja peitetään juustokastikkeella. Thaimaalaisen ruoan ystävän ehdoton valinta on thai kanavartaat, Broilerin jauheliha maustetaan currytahnalla, korianterinsiemenillä ja kurkumalla. Lisäksi massaan sekoitetaan pieni määrä rouhittuja suolapähkinöitä, jotka antavat puruvastusta muuten pehmeille vartaille.
Näytä koko vastaus
Voiko koiralle antaa raakaa broilerin jauhelihaa?
Broilerin jauheliha on hyvin sulavaa ja onkin erittäin suosittu proteiinin lähde lihapohjaisessa ruokinnassa. Luuttomana versiona kananjauheliha on sopii mainiosti myös sekaruokintaan ja lisäämään maittavuutta nappularuoan joukkoon. Kananluita koiralle? Kanan luut, eli broilerin luut, ovat koiralle erinomaista, melko huokoista ja hyvin sulavaa ravintoa – mutta vain raakana.
Näytä koko vastaus
Mistä jauhelihasta parhaat pihvit?
Pekoni taikinassa tuo makua – Paras jauheliha on siis rasvaisempi sika-nauta. Tai sitten naudan paistiliha, johon on hienonnettu pekonia joukkoon. Hampurilaisravintola Naughty BRGRin yrittäjä Akseli Herlevin mukaan pekoni antaa pihville todella hyvän maun. – Kotona grillatessa paistipihvi voi olla paksumpi, jotta se ei kärvenny, vaan pysyy mediumina. Tai jos pihvin kypsyys arveluttaa, voit grillata pienemmän pihvin, joita voi olla vaikka kaksi. Kun vielä sulatat pihvien väliin juuston, saat supermehevän hampurilaisen.
Näytä koko vastaus
Miten saada rasva pois jauhelihasta?
Näppärä tapa poistaa ylimääräinen rasva pannultaa – Nyt eräs perheenäiti vinkkaa tähän ongelmaan ratkaisun hitiksi nousseella TikTok-videollaan. Nimimerkki @healingwithholly22 ´n jauhelihavideo on kerännyt jo yli kahdeksan miljoonaa katselukertaa videopalvelussa.
– Paras kokkausniksi ikinä. Taittele talouspaperi, laita se pihteihin, kallista rasvaa pannulla ja nappaa se pois. Helppoa hävittää! Holly neuvoo videollaan. Jos video ei näy, katso se, Tällä tekniikalla vältät myös sen, että kaataisit vahingossa osan jauhelihasta roskiin rasvan mukana. Ihmiset ovat kommentoineet ahkerasti perheenäidin vinkkiä TikTokissa.
Moni kertoo kokeilevansa kikkaa kotonaan. – Minulla on lävikkö tätä hommaan varten, mutta talouspaperi onkin hyvä keino välttää tämä vaihe, eräs käyttäjä kirjoitti. – Mahtava idea! toinen komppasi. Osa kommentoijista kertoi tehneensä samalla tavalla jo aiemmin.
Näytä koko vastaus
Kumpi ensin pannulle sipuli vai jauheliha?
Jauhelihan paistaminen aloitetaan usein jääkaappikylmällä lihalla ja paistinpannu kukkuroillaan. Jauhelihan paistamisessa on monia tapoja, mutta usein ruoanvalmistus aloitetaan lisäämällä pannulle rasvaa sekä kylmä liha. Moni aloittaa kastikkeen valmistuksen myös sipulista.
HK Scan Finland Oy:n markkinointijohtaja Mikko Järvinen paljastaa, kuinka jauheliha paistetaan oikein. – Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Pannua ei saa paistettaessa täyttää kerralla liian täyteen, Järvinen muistuttaa. – Kun paistinpannu on puolillaan, pannu ei kylmene ja liha ruskistuu.
Pannu saa olla erittäin kuuma, Järvinen neuvoo. Moni lisää pannulle myös öljyä, voita tai niiden sekoitusta. – Periaatteessa jauhelihan oma rasva riittää. Pannulle ei välttämättä tarvitse lisätä rasvaa ellei halua, Järvinen sanoo. Jauhelihan nopean murustamisen sijaan Järvinen neuvoo rauhallisuuteen.
Näytä koko vastaus
Pitääkö jauhelihaan laittaa rasvaa?
1. Vaihe – Jauhelihassa on aina vähän rasvaa, joten sitä ei tarvitse juurikaan lisätä pannulle. Anna jauhelihan olla huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia, jottei se olisi aivan jääkaappikylmää pannulle laitettaessa. Kuumenna pannu riittävän kuumaksi!
Näytä koko vastaus
Mistä tietää onko kanan jauheliha kypsää?
Broilerista saa monenlaista ruokaa – Broilerin liha on mureaa ja kypsyy nopeasti. Sitä voidaan kypsentää kaikilla kypsentämismenetelmillä. Suikaleet sopivat esimerkiksi pata- ja keittoruokiin, laatikkoruokiin, pitsan raaka-aineeksi, sekä salaatteihin ja voileipiin.
Siipipaloista, fileistä ja leikkeistä saa maukkaita grilliherkkuja. Koipireisipalat ja rintafilee soveltuvat hyvin myös uuniin ja rintaleikkeen voi halutessaan täyttää vaikkapa juustolla. Broilerin jauheliha ja maksa käyvät kaikenlaisiin jauheliha- ja maksaruokiin, kuten lihapulliin, kastikkeisiin, paistoksiin ja piirakoihin.
Broilerin kypsennyksessä kannattaa muistaa, että pienet ja luuttomat palat kypsyvät nopeammin kuin isot ja luulliset palat. Marinoitujen broileripalojen marinadi ei sovi käytettäväksi kastikkeena, vaan ylimääräinen marinadi kannattaa pyyhkiä pois ennen kypsentämistä, ettei se pala kiinni pannuun tai lihan pintaan.
- Ota broileri jääkaapista lämpenemään noin puoli tuntia ennen kypsentämistä.
- Jos liha on liian kylmää, lihasnestettä valuu ulos ja lihan mehevyys kärsii.
- Valmista broilerinliha ruoaksi nopeasti ja puhtain välinein, kuten muutkin tuoretuotteet.
- Hävitä pakkausmateriaalit ja irronnut neste.
- Pese kädet, työvälineet ja työskentelyalusta välittömästi raa’an broilerinlihan käsittelemisen jälkeen broileriin liittyvän salmonellariskin takia.
Suomessa tosin riski on hyvin pieni kansallisen salmonellavalvontaohjelman ansiosta. Valmistaessasi ruokaa jauhelihasta tai lihasuikaleista voit käyttää ne myös suoraan jääkaappiviileinä. Jauheliha, lihasuikaleet, broileri ja kalkkuna on kypsennettävä aina läpikypsiksi.
- Useimmat mikrobit kuolevat 70 asteen lämmössä.
- Lihan kypsyyden voi varmistaa painamalla puikolla tai tikulla broilerin lihaa.
- Jos sisältä valuva neste on kirkasta ja liha irtoaa hyvin luista, liha on kypsää.
- Isoja broilerinpaloja kypsennettäessä kypsyyden voi helpoiten varmistaa myös lihalämpömittarilla.
Huom! Älä maistele raakaa jauhelihaa tai lihapullataikinaa, vaan kypsennä maistiaispala pannulla tai mikrossa. Jos kaikki broileriruoka ei tule syödyksi heti, jäähdytä yli jäänyt ruoka nopeasti, säilytä se kylmässä ja uudelleenlämmitä riittävän kuumaksi.
Näytä koko vastaus
Paljonko jauhelihaa koiralle?
Sopiva ruokamäärä voi vaihdella – Kun mietit sopivaa määrää, perusohjeena on suhteuttaa ruoan määrä koiran kokoon ja painoon. Aikuiset koirat syövät tavallisesti päivässä määrän, mikä vastaa noin 2 – 3 % omasta elopainosta. Pentu syö keskimäärin saman verran raakaruokaa päivän aikana kuin saman rodun aikuinen koira.
Pennun ruokamäärä voidaan laskea oletetun aikuispainon mukaan ja se on täysin riittävä keskimääräinen arvio riippumatta pennun sen hetkisestä iästä tai painosta. Pennun kanssa painon seuranta tai tarkemmin kehon rasvakertymän tarkkaileminen on äärimmäisen tärkeää. Kasvupyrähdyksen aikana energiantarve ja ruokahalu kasvavat.
Ruoan määrää pitää säätää koiran aktiivisuuden, aineenvaihdunnan ja kehon tuntuman perusteella.
Näytä koko vastaus
Voiko Maksalaatikkoa antaa koiralle?
Koirat syövät mielellään omistajansa ruoantähteitä, mutta osa tavallisista ruoka-aineista on koiralle haitallisia pienissäkin määrissä. Osa on jopa myrkyllisiä tai hengenvaarallisia. Tiedätkö sinä, mitä ei saa antaa koiralle? Koiralle voi hyvin antaa puuronjämät, pari perunaa tai ylijäänyttä maksalaatikkoa.
Myös kalvot, jänteet, rustot, lihoista valunut neste, kalan nahka, kuivuneet leikkeleet tai juustonpalaset voi huoletta laittaa koiran kuppiin. Lue lisää artikkelista, miten aloittaa raakaruokinta, Täysin pilaantunut, eltaantuneelle ja pahalle haiseva ruoka ei ole koirallekaan hyvästä. Joskus koira kuitenkin pääsee varastamaan ruokaa pöydältä tai roskiksesta ja se saattaa saada suuhunsa jotain mikä on sille vaarallista.
Helpot ja herkulliset arkireseptit osa 3/15: Kanan jauhelihapihvit salaattijuustolla ja sieniohraa
Siksi kannattaa olla tarkkana ja huomioida erityisesti seuraavat koiralle haitalliset ruoka-aineet. Lue lisää koiran ripulin hoitamisesta.
Näytä koko vastaus
Pitääkö jauheliha kypsentää koiralle?
Eläinlääkäri tyrmää raakalihatuotteiden syöttämisen koirille – Voivat aiheuttaa vakaviakin vaurioita ja bakteerien siirtymistä myös ihmisiin | Paikalliset | Helsingin Uutiset.
Näytä koko vastaus
Miksi Jauhelihapihvit ei pysy kasassa?
Jauhelihapihvien valmistaminen on periaatteessa hyvin yksinkertainen juttu. Raaka-aineiden valinnalla, kypsennysmenetelmällä ja muutamalla pikku niksillä voit kuitenkin vaikuttaa merkittävästi pihvien makuun ja rakenteeseen. Jauhelihapihvejä voi valmistaa monella tapaa, eikä mikään niistä ole välttämättä yhtään huonompi tai väärempi kuin toinen.
Raaka-aineiden ja valmistustavan valinnassa pätee kuitenkin muutama nyrkkisääntö, jotka on hyvä ottaa huomioon. Jauhelihan valinta Jauhelihojen erot näkyvät lähinnä eläinlajissa ja rasvapitoisuudessa. Eläimen valinta on enimmäkseen makuasia – joku tykkää possunlihasta ja toinen naudasta. Naudan jauheliha on väriltään tummempaa ja punaisempaa, ja sitä löytyy useammalla eri rasvapitoisuudella.
Porsaan jauheliha on maultaan miedompaa, väriltään vaaleampaa ja usein melko rasvaista. Rasvan määrää ei kuitenkaan kannata pelästyä, sillä se antaa jauhelihapihveille paljon makua ja mehevyyttä. Pelkästä porsaanlihasta jauhettuun jauhelihaan törmää nykyään aika harvoin.
Suurin osa jauhelihaherkuista valmistuu sika-nauta- tai naudan jauhelihasta. Taikinan raaka-aineet Arkisen, pannulla tai uunissa paistettavan jauhelihapihvin taikinaan laitetaan usein muutakin kuin pelkkää jauhelihaa. Hienoksi kuutioitu sipuli (pannun kautta tai raakana) on kuin tehty jauhelihapihvin mausteeksi.
Suola ja rouhittu mustapippuri riittävät perusmausteiksi, mutta taikinaa voi tuunata makunsa mukaan muillakin mausteilla ja maustekastikkeilla. Usein taikinaa jatketaan myös nesteessä turvotetuilla korppujauhoilla, kuskusilla tai vaalealla leivällä, joka antaa pihveille pehmeämmän ja huokoisemman rakenteen. Jauhelihataikinaa jatketaan usein kananmunalla ja kostutetuilla korppujauhoilla Täydellisen hampurilaispihvin raaka-aineet on nopeasti lueteltu – naudan jauheliha, merisuola ja mustapippuri. Lihaksi kannattaa valita rasvaisempi jauheliha, sillä varsinkin kuumassa grillissä valmistettuna pihvistä voi muuten tulla liian kuiva. Täydellisen hampurilaispihvin raaka-aineet kaikessa yksinkertaisuudessaan Jauhelihapihvien muotoilu Jauhelihapihvit saa muotoiltua helposti käsin. Kädet kannattaa välillä kostuttaa öljyllä tai kylmällä vedellä, jotta taikina ei tartu käsiin kiinni. Taikinasta otetaan sopivan kokoinen kimpale, joka painellaan ensin tiukaksi palloksi.
Näin rakenteesta saadaan tiiviimpi ja pihvit pysyvät paremmin koossa kypsennyksen aikana. Taikinapallo painellaan kämmenten välissä tai alustaa vasten pihviksi, samalla reunoja muotoillen. Pihviin kannattaa muotoilun lopuksi painaa kuoppa, sillä pihvit tahtovat kohota keskeltä kypsyessään. Keskikuopan ansiosta pihvi jää paremmin pihvin muotoon.
Jauhelihapihvit voi muotoilla myös siihen tarkoitetulla prässillä. Muovinen pihviprässi on edullinen tapa saada tasakokoisia ja särmän muotoisia jauhelihapihvejä. Varsinkin hampurilaispihvien muotoilussa kannattaa hyödyntää tätä turhakkeeksikin haukuttua keittiövälinettä. Käsin muotoiltu jauhelihapihvi ja prässätty hampurilaispihvi Jauhelihapihvien kypsentäminen Hampurilaispihvien grillaamisesta olikin tuossa jo puhetta. Kuten monet muutkin liharuoat, myös jauhelihapihvit saavat mahtavaa savuista makua ja herkullisen värin, kun ne kypsennetään kuumassa grillissä.
Grillaaminen ei kuitenkaan ole kaikille ihan arkipäiväinen rutiini Suomen kesän kaatosateissa tai talven pakkasilla. Arkisemmat menetelmät – pannulla tai uunissa paistaminen – ovat hyviä nekin. Paistinpannulla pienessä rasvamäärässä paistaminen on varmasti se suosituin tapa, ja sillä saakin pihveihin hyvän maun ja paistopinnan.
Entäpä jos pihvejä onkin vähän reilumpi määrä paistettavana ja pannulle mahtuu vain muutama pihvi kerrallaan? Isompi määrä jauhelihapihvejä kannattaa paistaa uunissa, sillä uunipellille mahtuu hyvin toistakymmentä pihviä ja kaikki kypsyvät samaan aikaan. Uunissa saa paistettua suuremman määrän jauhelihapihvejä kerralla, mutta väri jää pannulla paistettuja vaaleammaksi. Jauhelihasta saa siis valmistettua pihvejä moneen makuun ja tarpeeseen. Raaka-aineiden valinnalla, muotoilulla ja kypsennystavalla on paljon vaikutusta lopputulokseen, ja jokainen jauheliharuokien ystävä tietää varmasti monta muutakin salaisuutta täydellisten jauhelihapihvien reseptiin.
Näytä koko vastaus
Miksi sika-nauta jauheliha?
Nauta-sika vai sika-nauta? – Ruokaviraston mukaan jauhelihan nimestä tulee ilmetä valmisteeseen käytetyt eläinlajit. Jos eläinlajien lihaa sekoitetaan keskenään, tuotteen nimessä tulee ne mainita. Suomalaisille tuttuja tuotteita ovat esimerkiksi nauta-sikajauheliha ja sika-nautajauheliha.
Lihatiedotuksen mukaan tavallisimmin Suomessa käytetyt jauhelihat tehdään naudanlihasta, sianlihasta tai niiden sekoituksesta. Myös broilerista, kalkkunasta ja lampaasta tehdään jauhelihaa. Nimi nauta-sikajauheliha ilmaisee sen, että nautaa on käytetty enemmän kuin sikaa tai yhtä paljon. Sika-nautajauhelihassa puolestaan sianlihaa on enemmän.
– Eri lihalajeista valmistetussa jauhelihassa tulee ilmoittaa käytettyjen lihalajien painosuhde, esim. Nauta-sikajauheliha, Ainekset: naudanliha 50 % ja sianliha 50 % tai nimessä Nauta-sikajauheliha (50 % / 50 %), Ruokavirasto linjaa. Katso video: Osaatko paistaa jauhelihan oikein? Näin se pitäisi Kari Aihisen mukaan tehdä 3:26
Näytä koko vastaus
Paljonko suolaa 400 g jauhelihaa?
Ei koskaan sipulia raakana lihapullataikinaan – Sipulia ei sen sijaan koskaan tule laittaa lihapullataikinaan raakana. – Pliis, pilkkokaa sipuli pieneksi ja freesatkaa sinne lihapullataikinaan. Ei ole kiva, että mahtavan makuisessa lihapullassa on raaka, iso sipulinpala.
- Apella on oma, kokkien suosima taktiikka myös maustamiseen.
- Eittiömestari suosittelee laskemaan lihapullataikinan suolaprosentin.
- Jauhelihataikinassa, jos tykkää kovasta suolasta, niin hyvä on sellainen kahden prosentin suola.
- Tarkoittaa sitä, että jos sinulla on kilo jauhelihaa, niin suolaa laitetaan silloin 20 grammaa, Kape neuvoo ja suosittelee laittamaan suolaa vähintää 1,5 prosentin säännöllä.
Näin ollen esimerkiksi 400 gramman jauhelihapaketin lihapulliin suolaa laitetaan noin kuusi grammaa.
Näytä koko vastaus
Mikä on paras tapa polttaa rasvaa?
Treeni – Liikunta polttaa tunnetusti rasvaa. Aftobladetin mukaan kaikenlainen liikunta kävelystä hölkkäämiseen, pyöräilyyn tai voimatreeniin auttaa. Mitä enemmän lihaksia sinulla on, sitä enemmän myös poltat liikunnan aikana rasvaa. On myös mahdollista kerätä lihasmassaa sekä polttaa rasvaa samanaikaisesti.
- Ropan energianpolttokyky pysyy korkeana pari tuntia treenin jälkeen, erityisesti mikäli kyseessä on voimatreeni.
- Jos salitreeni ei syystä tai toisesta maistu, voit tehdä myös vaikkapa kehonpainoharjoituksia kotona esimerkiksi ennen töitä ja töiden jälkeen, ja pidät näin rasvanpolton käynnissä useamman kerran päivässä.
Muista myös syödä pian treenin jälkeen, ja ruoka rasvoineen palaa tehokkaammin. Mikäli liikunta ei ole tuttu vieras elämässäsi, voit hyvin aktivoida itseäsi lisäämällä vaikkapa kävelyn määrää arjessasi, ja treenata kroppaa vain osio kerrallaan – tärkeintä on, että liikut sekä syöt vähemmän kuin kulutat.
Näytä koko vastaus
Mihin rasva häviää kun laihtuu?
Oikea vastaus on, että rasva muuttuu hiilidioksidiksi. Eli hengittäessäsi luovutat rasvaa pois ja laihdut! Jos henkilö laihtuu 10 kg, niin siitä 8,4 kg hengitetään ulos hiilidioksidina. Loput 1,6 kg muuttuu vedeksi ja poistuu esimerkiksi hikoiluna.
Näytä koko vastaus
Pitääkö jauhelihaan laittaa öljyä?
Jauheliha kylmälle pannulle ja hella päälle? Väärin. Jauheliha on yksi suomalaisten perusraaka-aineista, jonka paistamisen lähes jokainen uskoo hallitsevansa. – Jauhelihan paistaminen saattaa valahtaa monelle tunteisiin saakka, sillä jokaisella loppujen lopuksi on se oma ainoa oikea tapa tämä tuote paistaa, sanoo Atrian kehityspäällikkö Tomi Nevala,
Totuus kuitenkin on, että jauhelihankin voi paistaa väärin. Tämän vuoksi Nevala jakaa ohjeensa, jonka avulla jauhelihasta saa ruskistettua täydellistä.1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.2. Kuumenna paistinpannu. Jos paistat vähärasvaista jauhelihaa, käytä paistamiseen rasvaa.
– Rasvaisempia jauhelihoja paistaessa ei lisärasvaa tarvita. Mutta kevytjauhelihan kohdalla kannattaa lisätä vaikkapa tippa öljyä, jotta pinta paahtuu palamisen sijaa, Nevala neuvoo.3. Paista jauheliha pihvin tavoin: ensin kokonaisena molemmin puolin. Jaa sen jälkeen jauhelihalevy neljään osaan ja jatka vielä hetki paistamista.
- Tämän jälkeen voit rikkoa jauhelihan rakenteen.
- Tämä tekniikka antaa lihan lämmitä tasaisesti paiston aikana, jolloin minimoidaan jauhelihasta irtoavan nesteen määrää, Nevala kertoo.4.
- Älä täytä paistinpannua liikaa.
- Nyrkkisääntönä voidaan pitää suhdetta: 1/3 paistettavaa tuotetta ja 2/3 vapaata pannua.
Näin paistinpannu ei jäähdy liikaa. – Kiinnitä huomiota myös paistinpannun valintaan: paksupohjainen pannu varaa lämpöä heppoista serkkuaan tehokkaammin, Nevala sanoo.5. Vältä jauhelihan turhaa sekoittamista paiston aikana. Mitä enemmän jauhelihaa sekoittaa, sitä enemmän paistinpannu jäähtyy ja kiehumisvaara nousee.
Näytä koko vastaus
Mitä herkkua jauhelihasta?
Jauhelihasta voi tehdä vaikka mitä! Kokkaisitko tänään kastiketta, keittoa tai mureketta vai kokeilisitko jotain uutta? Jauheliha maistuu myös piirakoissa, peltiruoissa ja tacoissa, mehevää lasagnea ja jauheliha -perunavuokaa unohtamatta.
Näytä koko vastaus
Mitä hyvää jauhelihasta VHH?
Runsaan valkosipulisella jauhelihakastikkeella täytetyt jumboherkkusienet tai portobello-sienet valmistuvat näppärästi uunissa tai grillin paritasolla. Sienet ovat vähäenergisiä, vähähiilihydraattisia, sisältävät jonkin verran proteiinia ja kivennäisaineita, kuten kaliumia ja sopivat ketoruokavalioon siis hyvin. Continue reading “Täytetyt pizzasienet” →
Kaalilaatikko on loistava arkiruoka, joka on yksi harvoista ruoista joka oikeasti paranee uudelleen lämmittäessä. Ketokaalilaatikko vaatii vain pieniä muutoksia perusohjeeseen: riisi ja siirappi jätetään laatikosta pois. Nesteenä tykkään käyttää kuohukerman ja luuliemen seosta, mikä tuo laatikkoon täyteläisyyttä.
Ketoilijan “makaronilaatikko” eli ketoroonilaatikko syntyy useimmiten joko raejuustosta tai kukkakaalista ja jauhelihasta, savulohesta tai tonnikalasta. Munamaidon tilalle voi käyttää reilusti munakermaa ja päälle mausteeksi juustoraastetta. Itse pidän omassa ketoroonilaatikossani kukkakaalin ja parsakaalin sekoituksesta ja tästä ruoasta onkin tullut myös yksi lasten lempiketoruoista.
Bolognese-kastike on perinteisesti viinin maustamassa tomaatti-kasviskastikeessa pitkään haudutettu jauhelihapata, jota syödään perinteisesti spagetin kanssa. Tässä ohjeessa on oiottu mutkia ja kiritty valmistumista mausta tinkimättä ja tietenkin ketoystävällisesti.
Tämä ruoka maistuu meillä kaikille huolimatta noudattaako ketoa vai ei, joten tällaiset ohjeet ovat arjen suosikkeja siitäkin syystä ketoperheille. Mikäli joku perheenjäsenistä kaipaa spagettia kastikkeen rinnalle, on se helppo keittää ruoan valmistuessa. Punaviinin tilalle voi tarvittaessa laittaa tomaattimurskan lopun, lopputulos on varsin maukas myös niin.
Continue reading “Keto Pikabolognese” → Lihapiirakka on tuttu maku monen ikäisten lapsuudesta – niin olennainen osa se on ollut suomalaista arkiruokakulttuuria ja vuosikymmenten ajan. Ja jestas, että se onkin hyvää. Täytteen maustamisessa kannattaa käyttää omaa luovuttaa ja omia makumieltymyksiä hyödyksi.
Minun lihapiirakassa maistuu meirami, valkosipuli, pippuri ja pieni tulisuus. Koska riisit ovat tuoneet piirakkaan mukavaa rakenteen vaihtelua päätin korvata ne rouhitulla kukkakaalilla, joka toimikin piirakan täytteessä hyvin. Lihapiirakka on melkoisen täyttävää tavaraa, joten suosittelen se kylkeen raikastavaa vihreää salaattia.
Continue reading “Peltilihapiirakka (keto, vhh, gluteeniton)” →
Näytä koko vastaus