Karita Tykkä Raakasuklaa Resepti?

Karita Tykkä Raakasuklaa Resepti
Blogi – PARAS RAAKASUKLAA Karita Tykkä Raakasuklaa Resepti Paras raakasuklaa omasta mielestäni on itsevalmistettua. Kaupan hyllyiltä kyllä löytyy jo nykyään ihania vaihtoehtoja – toisin oli silloin kun aloittelin itse raakasuklaamatkaani, mutta itse valmistetussa suklaassa on jotakin extraa. Parhaimmillaan siinä on mukana rakkausenergiaa, intohimoa, huumoria ja hyvää fiilistä ja se kaikki maistuu myös suklaassa.

 1. Usein myös poikani on mukana touhuamassa, joten siinä yhdistyvät ÄIDIN ja POJAN yhdessä tekeminen, hyvä fiilis ja makunautinto.
 2. Vinkki: itse valmistettu suklaa on huippu lahja myös äitienpäiväksi! Jos taas valmistan suklaata yksin, on se enemmän meditatiivinen kokemus – kaikki muu jää, on vain suklaan liike kulhossa, tuoksut, maku ja muut aistikokemukset ja 100 % läsnäolo.

Tänään jaan pyynnöstänne perusreseptini raakasuklaaseen kahdella tapaa – kaakaomassaa käyttäen ja kaakaojauhetta käyttäen, voit valita sen mukaan, mitä aineksia on saatavilla. Kokeile, maistele ja muokkaa omaa suuhusi sopivaksi. : )

 • Herkullisia suklaahetkiä!
 • Karita

Karita Tykkä Raakasuklaa Resepti

 1. (perus resepti, josta voit lähteä muokkaamaan)
 2. 200 g Kaakaovoita 80 g (noin 2 dl) kaakaojauhetta noin 100 g (tai muu määrä riippuen makeuttajasta) mieleistäsi makeuttajaa
 3. (esimerkiksi hienoksi jauhettu koivu- tai kookossokeri tai niiden yhdistelmä, jota itse useimmiten käytän tai steviajauhe – Hunajaakin voi käyttää, mutta suosittelen kidemäistä makeuttajaa tekstuurin vuoksi)

1, Pilko kaakaovoi pieneksi ja sulata miedolla lämmöllä vesihauteessa.2. Kun kaakaovoi on sulanut lisää makeutus, kaakaojauhe ja mausteet. Lisää mausteita pienissä erissä ja maistele niin löydät juuri oikeat suhteet. Temperoi halutessasi.3. Kaada muotteihin tai vuokaan ja jätä jähmettymään jääkaappiin tai pakastimeen.

 1. Yksi tärkeimmistä raaka-aineista on rakkaus, siispä suklaata tulee tehdä kiireettömästi, tunteella ja hyvällä fiiliksellä, sekä pilke silmäkulmassa.
 2. Tässä vielä resepti, jolla itse valmistan suklaan miltei aina – käytän näet kaakaomassaa ja -voita ja harvemmin kaakaojauhe–kaakaovoi yhdistelmää.150 g raakakaakaomassaa
75 g raakakaakaovoita
kaakaojauhetta oman maun mukaan halutessasi
 (itse yleensä lisään aina jonkin verran kaakaojauhetta, mutta määrä riippuu vuodenajasta ja fiiliksestä) 90 g tai makusi mukaan kookossokeria tai koivusokeria (itse käytän näiden yhdistelmää)
1 tl jauhettua vaniljaa
 ripaus laadukasta suolaa Vinkki! Jauha kidemäinen sokeri aina niin hienoksi kuin mahdollista, niin saat sileän koostumuksen sukaaseen! Vinkki! Reseptin ainesosien määrät voi hyvin myös puolittaa, mutta minusta on fiksua tehdä kerralla isompi satsi, ettei tarvitse koko ajan olla tekemässä – aikaa tässä kuitenkin aina hiukan vierähtää.1,

Rouhi tai pilko kaakaomassa ja -voi mahdollisimman pieneksi ja sulata hellävaroen vesihauteessa. Lisää loput raaka-aineet ja temperoi halutessasi.2. Valitse mieleisesi muotit tai tee suklaasta levy vaikkapa pakasterasian pojalle. Siirrä jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään ja nauti.
Näytä koko vastaus

Mitä tehdä Raakasuklaasta?

Raakasuklaa viettelee mielen ja kielen. Sen valmistus onnistuu myös kotikeittiössä. Itse tehty raakasuklaa on ihana herkku ja oiva lahja lähimmäiselle. Raakasuklaa valmistuu helposti ja vaivattomasti. Tarvitset kaakaovoita, raakakaakaojauhetta, hunajaa sekä haluamiasi hedelmiä, pähkinöitä tai muita höysteitä.

 • Okeile raakasuklaata myös raakakakkujen ja muiden herkkujen valmistukseen.
 • Lue myös: Tumma suklaa vai taloussuklaa? Yksi ainesosa erottaa suklaat toisistaan Raa’asta kaakaosta voi valmistaa monenlaisia herkkuja.
 • Raaka kaakaojauhe sopii perinteisten kaakaojuomien valmistamiseen, mutta myös suklaan valmistukseen, jälkiruokiin ja puuronkin joukkoon.

Kaakaorouhe eli kaakaonibsit ovat kuoritun kaakaopavun murskattua rouhetta. Ne tuovat suutuntumaa suklaaseen ja käyvät myös loistavasti myslin joukkoon.
Näytä koko vastaus

Miksi Raakasuklaa on terveellistä?

Mielihyvää ja terveyttä raakasuklaasta Jatkoa, jossa kerroin intohimostani raakasuklaaseen. Nyt käymme läpi, miksi raakasuklaa on terveellistä? Niin sanottu tavallinen suklaa on teollisesti tuotettu elintarvike, jossa kaakaon terveysvaikutuksista on tallella hyvin vähän valmistusprosessista johtuen.

 • Tässä tuotantoprosessissa kaakao kuumennetaan 90-170 asteessa, jolloin mm.
 • Kaakaon sisältämät antioksidantit tuhoutuvat.
 • Suklaaseen lisätään valkaistua sokeria, lisäaineita, usein maitojauhetta, mahdollisesti kemikaaleja, geenimanipuloitua soijalesitiiniä – aineita, jotka tekevät suklaasta terveellisen sijaan epäterveellistä.

“Tavallisen suklaan” harmilliset ominaisuudet eivät päde raakasuklaaseen. Raakasuklaalla herkuttelu ei jämähdä vyötärölle tai aiheuta huonoa omaatuntoa, katumusta ja vatsakipuja vaan sopivissa määrin nautittuna se lisää terveyttä, hyvinvointia ja mielihyvää.

 • Monet pitkäikäiset, terveenä elävät ihmiset selittävätkin pitkää ikäänsä ja terveyttään päivittäisellä kaakaon nautiskelulla.
 • Raakasuklaa tarkoittaa suklaata, jonka valmistamiseen käytettyjä raaka-aineita ei ole kuumennettu missään vaiheessa yli 45 asteen.
 • Esimerkiksi tumma kaakaojauhe sekä agavesiirappi on kuumennettu tätä korkeammissa lämpötiloissa, eivätkä ne näin ollen ole raakoja raaka-aineita.

Raakakaakao on hyvää sydämen terveydelle. Se sisältää mm. polyfenoleita eli antioksidanttiyhdisteitä, jotka ehkäisevät erityisesti huonon LDL-kolesterolin hapettumista. Antioksidantteja kaakaossa on enemmän kuin missään muussa ruoka-aineessa – 10 % sen painosta.

 1. Aakao on yksi ravintotiheimmistä ruoka-aineista.
 2. Se sisältää magnesiumia, rautaa, sinkkiä, mangaania, kuparia ja kromia ja kaikkia B-ryhmän vitamiineja.
 3. Aakao lisää mielihyvää.
 4. Sen sisältämät anandamidia ja fenyylietyyliamiinia, ovat hermosolujemme välittäjäaineita, jotka saavat aikaan onnellisuuden ja autuuden tunnetta, iloisuutta ja mielihyvää sekä poistavat masennusta.

Lisäksi kaakaosta saa aivojen hyvinvointihormonia serotoniinia. Myös yllättävä ihastumisen tunne saattaa johtua kaakaon sisältämästä fenyylialaniinista ja lämmin hyvänolon tunne anandamista. Nämä ovat samoja aineita, joita aivoissamme vapautuu ihastuessamme ja rakastuessamme. Karita Tykkä Raakasuklaa Resepti Muista myös kohtuus raakakaakaolla herkuttelussa. Raakakaakao sisältää suuren määrän antioksidantteja ja flavonoideja mutta lisäksi myös hyvin paljon aivotoimintaan voimakkaasti vaikuttavia ainesosia – phytokemikaaleja, joilla on voimakasa vaikutus koko elimistössämme.

You might be interested:  Helppo Naan Leipä Resepti?

anandamidi (onnellisuuden tunnetta aiheuttava neurotransmittori)phenethylamiini (tunnetaan rakkausmolekyylinä)dopamiini (lisää mielihyväntunnetta ja suorituskykyä)serotoniini (hyvinvointihormoni ja stressinpoistaja)sitosterooli (vähentää kolesterolia)fenyylietyyliamiini (hermosolujen välittäjäaine, jota erittyy mm. ihastuessa)teobromiini (kofeiinin kaltainen aine, jolla on piristävä vaikutus, mutta pitkäkestoisempi)

Sopivissa määrin nautittuna raakasuklaa lisää terveyttä, hyvinvointia ja mielihyvää. Halutessasi myös viettelet raakasuklaalla herkullisessa, suussasulavassa muodossa, sulavasti ja vaivihkaa – tai kuljetat sen avulla tehokkaasti erilaisia ravinteita kehossasi.P.S.
Näytä koko vastaus

Onko Raakasuklaa hyvää?

Raakasuklaa on todellinen terveyspommi! Voiko herkkuja syömällä todella tankata vitamiineja ja antioksidantteja? Raakasuklaan syöminen on todellakin aidosti terveellistä. Suklaan olennaisin osa on kaakaopapu. Kaakaopapua voisi sanoa yhdeksi maailman terveellisimmistä luonnontuotteista.

 1. Se sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa muun muassa runsaasti eri B-vitamiineja, kuitua, kromia, magnesiumia, sinkkiä ja rautaa.
 2. Raakasuklaan painosta jopa kymmenen prosenttia koostuu antioksidanteista eli kymmenen kertaa enemmän kuin mustikassa.
 3. Raakakaakaon on tutkitusti todettu mm.
 4. Parantavan muistia, verenkiertoa ja alentavan verenpainetta.

Raakasuklaalla on siis aivan älyttömästi ihan uskomattomiakin terveysvaikutuksia! Tein raakasuklaata toista kertaa elämässäni ja se on kyllä todella helppoa! “Kaakao sisältää aivojen välittäjäaineiden toimintaan ja sitä kautta mielialaan vaikuttavia aminohappoja ja välittäjäaineita, kuten serotoniinia, tryptofaania, anandamidia ja fenyylietyyliamiinia. Karita Tykkä Raakasuklaa Resepti Raakasuklaa eroaa tavallisesta maitosuklaasta siinä että sen kaakaopitoisuus on huomattavasti suurempi (maitosuklaissa noin 10-30%, raakasuklaassa 100%). Juuri kaakaopapu on se kaikkein terveellisin ainesosa. Raakasuklaaseen ei lisätä valkoista sokeria kuten kaupan suklaissa poikkeuksetta on.

Raakasuklaan teossa aineksia ei myöskään kuumenneta niin että vitamiinit tuhoutuvat vaan se valmistetaan miedolla lämmöllä jolloin kaikki hyvät ainesosat säilyvät. Myös kaupasta saatava tummasuklaa on terveellistä mutta se valmistetaan korkeissa lämpötiloissa joten ravintoaineet siinä jäävät vähäisemmiksi, varsinkin vitamiinit tuhoutuvat valmistusprosessissa.

Tein raakasuklaata noin puolessa tunnissa kotona. Ainesten hankinta on tämän suklaan teossa se haastavin osuus mielestäni koska niitä ei välttämättä ihan joka kaupasta saa mutta isommista marketeista nykyisin kyllä. Ostin raakakaakaojauhetta muistaakseni hiukan pienemmästä K-kaupasta ja Prismasta löytyi loput ainekset. Karita Tykkä Raakasuklaa Resepti Tein tällä kertaa suklaata Herkkupajan Herkkureseptit kirjan ohjeen mukaan hiukan soveltaen. Lisäsin siihen esimerkiksi muutaman karpalon jokaisen muottiin, tätä ei ohjeessa ollut. Karpalo toi kivaa kirpeyttä mukaan suklaaseen. Laitoin myös ohjeessa olleen lucumajauheen tilalle runsaasti E-vitamiinia sisältävää toco-jauhetta.

Se sopii suklaaseen myös erittäin hyvin. Kun teet raakasuklaata kotona voit lisätä sinne juuri oman makusi mukaan esimerkiksi marjoja tai pähkinöitä. Näin siitä tulee entistä terveellisempää. Suklaan tekeminen on nopeaa mutta sen hyydyttäminen vie eniten aikaa. Laitoin suklaan mansikkamuoteissa pakkaseen yöksi ja aamulla minua odotti herkku aamiainen! Tämä suklaa on niin terveellistä että sillä voi aloittaa päivänkin aivan hyvällä omalla tunnolla.

Näiden suklaapalojen syöminen ei vienyt kauaakaan. Ja vaikka herkut tulikin tuhottua nopeasti siitä tuli vain hyvä olo koska tätä herkutteluhetkeä koko keho kiittää! Karita Tykkä Raakasuklaa Resepti Voit tilata Herkkupajan Herkkureseptit e-kirjan tästä ja saat tämän reseptin lisäksi monta muutakin supernamia reseptiä terveellisiin herkkuihin. Saat sen nyt 5% alennuksella koodilla HERKUT. Kirjan kaikki ohjeet ovat gluteenittomia, sokerittomia ja maidottomia.
Näytä koko vastaus

Mitä tehdä Kaakaomassasta?

KAAKAOMASSA ON SUKLAALEIPURIN VAKIOVARUSTE – Kaakaomassa on suklaaleipurin paras ystävä! Kaakaonibseistä kivimyllyllä jauhettu kaakaomassa on samettinen suklaaelämys, jota on helppo käyttää palasina, rouheena tai sulatettuna jälkiruoissa ja smoothieissa.

 1. Voit valmistaa kaakaomassasta omaa raakasuklaata, sulattaa sitä kastikkeeksi jälkiruokiin, palastella koristeeksi tai hyödyntää rouheena taikinoissa tai myslin, granolan ja tuorepuuron seassa.
 2. Aakaomassaa voi kaakaojauheen tapaan hyödyntää myös suolaisessa ruoanlaitossa.
 3. Monissa maissa suklaata hyödynnetään marinoinnissa sekä pinnalle hierottavien mausteseoksien seassa.

Siitä valmistetaan myös suolaisia kastikkeita lihalle ja kasviksille.
Näytä koko vastaus

Mitä Raakasuklaa sisältää?

Mitä on raakasuklaa? Mikä raakasuklaa? Raakakaakao on 100 % kuumentamatonta kaakaota, jota saadaan suoraan kaakaopavuista käyttämällä ne joko sellaisenaan tai jauhamalla pavut jauheeksi. Jauhetta voi käyttää esim. juomien ja smoothien seassa tai raakasuklaan valmistuksessa.

Raakasuklaan pääraaka-aine on siis raaka, mahdollisimman vähän käsitelty kaakao, jossa on ravinteet tallella. Raakasuklaa eroaa merkittävästi ns. tavallisesta maitosuklaasta juuri sen korkean kaakaopitoisuuden ja matalan lämpökäsittelyn vuoksi. Maitosuklaa sisältää pääosin sokeria ja maitojauhetta ja vain muutamia prosentteja paahdettua kaakaota.

Näin siinä ei ole enää kaakaon ravinteita tallella. Raakasuklaa eroaa myös tummasta suklaasta, sillä vaikka kaakaon prosentuaalinen osuus onkin tummassa suklaassa maitosuklaata suurempi, siinäkin kaakao on käsitelty kuumuudessa. Tummat suklaat sisältävät lisäksi usein myös valkoista sokeria, siinä missä raakasuklaa makeutetaan yleensä terveellisimmillä vaihtoehdoilla kuten hunajalla tai kookossokerilla.

RAAKAKAAKAO Raakakaakao on hyvin ravinteikas ruoka-aine. Raaka kaakao tarkoittaa, ettei sitä ole käsitelty yli 42 asteen lämmössä, jotta sen runsaat ravinteet säilyvät. Kaakao sisältää yli 1200 vaikuttavaa ainesosaa ja merkittävä 10 % kaakaon painosta on antioksidantteja, jotka suojelevat monin tavoin elimistön soluja.

Antioksidantit yhdistetään mm. sydänterveyteen ja ihon hyvinvointiin. Raaka käsittelemätön kaakao sisältää myös mm. magnesiumia, kaliumia, kuparia, sinkkiä ja rautaa. Lisäksi kaakaossa on runsaasti kuituja, entsyymejä ja aminohappoja kuten tryptofaania, joka on hyvänolohormoni serotoniinin esiaste.

Aakaossa on myös arginiiniä ja teobromiinia, joiden piristävän ja suorituskykyä nostavan vaikutuksen vuoksi mm. urheilijat suosivat raakaa kaakaota. Kaakao soveltuu myös erittäin hyvin pimenevään vuodenaikaan, uupuneille ja paljon ajatustyötä tekeville. “Olen koulutukseltani Holistinen Terveysvalmentaja sekä Pilates-ja Hengitysopettaja.

Olen kognitiivisen psykoterapian ja traumaterapian opiskelija sekä naisten seksuaalivalmentaja, erikoisaloina naisten voimaannuttaminen ja yoni egg harjoittelu.” : Mitä on raakasuklaa?
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Roscon De Reyes Resepti?

Kumpi lihottaa enemmän karkki vai suklaa?

Herkutteluhimon iskiessä ei ehkä ehdi kilokaloreita miettiä, mutta asiantuntijan mukaan herkuissa on eroa. Ja määrässä. Terveystieteiden maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti Hanna Partanen ottaa kantaa siihen, kumpi on parempi herkutteluhimon iskiessä, rasva vai sokeri.

 • Vähän sokeria tai pieni loraus kermaa kahviin on kutakuinkin sama asia.
 • Umpikaan ei ole pienissä määrissä pahasta, Partanen sanoo.
 • Un verrataan rasvaista suklaata ja sokerisia karkkeja, energiamäärät vaihtelevat.
 • 100 grammaa karkkeja sisältää noin 350 kilokaloria ja 40 gramman suklaapatukka noin 200 kilokaloria.

Karkeissa on vähemmän energiaa 100 grammaa kohti, Partanen sanoo. Yllättävää kyllä, karkeissa on vähemmän energiaa kuin suklaassa. Kuva: TEA KARVINEN Käytännössä kysymys on siis annosmääristä, Partanen selventää. – On eri asia, riittääkö makeanhimoon yksi pieni suklaapatukka vai iso pussillinen irtokarkkeja.
Näytä koko vastaus

Miten käyttää Raakakaakaota?

Miten käytät raakakaakaota? – Kun kaakaomassasta kylmäpuristetaan irti kaakaon rasva (kaakaovoi), jää jäljelle kuivaa raaka-ainetta, joka jauhetaan kaakaojauheeksi. Raaka kaakaojauhe on siis kylmäprosessoimalla valmistettua kaakaojauhetta, jonka ravinnepitoisuus on erittäin korkea.

 • Raakakaakao menettää suuren osan ravinteistaan kuumennuksen yhteydessä.
 • Siksi sitä onkin hyvä nauttia kuumentamattomana.
 • Esimerkiksi kaikki normaalit suklaalevyt, patukat ja karkit ovat valmistettu niin korkeissa lämpötiloissa, että suurin osa kaakaon tärkeistä ravintoaineista ovat tuhoutuneet.
 • Äytä siis raakakaakaota suklaan valmistukseen tai osta raakasuklaapatukoita.

Raakakaakaojauhetta voi lisät myös puuroon, jogurttiin tai pirtelöön. Voit myös valmistaa kaakaojauheesta erilaisia juomia.
Näytä koko vastaus

Voiko suklaata syödä joka päivä?

Lisäenergia kerryttää kiloja – Tutkijat huomauttavat, että vaikka tuloksiin on voinut vaikuttaa moni muukin seikka kuin suklaan syöminen, tulokset viittaavat vahvasti siihen, ettei päivittäinen suklaan syöminen ainakaan lisää sydänriskejä. Silti pelkästään näiden tulosten perusteella kenenkään ei välttämättä kannata alkaa syödä sataa grammaa suklaata päivittäin, sillä suklaasta saatava lisäenergia voi kerryttää kiloja, mikä puolestaan suurentaa sydänriskejä.
Näytä koko vastaus

Miksi suklaa lihottaa?

Miksei suklaa lihota? Mikä onkaan herkullisempaa kuin suklaa? Tällä herkulla on kuitenkin huono maine. Monet pitävät suklaata lihottavana ja kolesterolia nostavana, ajatellen sen sisältävän pelkkää sokeria ja huonoja rasvoja. Kaikkien lempiherkku se ei ehkä ole, mutta se on silti yksi maailman himotuimmista herkuista makeannälkään.
Näytä koko vastaus

Miksi valkosuklaa ei ole oikeasti suklaata?

Erota erilaiset suklaat toisistaan – Markkinoilla on valtava määrä erilaisia suklaita. Suklaiden eroihin kannattaa tutustua, sillä esimerkiksi tumma suklaa saattaa olla terveellisempi vaihtoehto perinteiselle maitosuklaalle. Tumma suklaa Tumma suklaa valmistetaan kaakaomassasta, kaakaovoista ja sokerista.

Tumma suklaa sisältää vähintään 45 prosenttia kaakaota. Nykyään monista kaupoista saa jopa 80-prosenttista suklaata. Kannattaakin suosia paljon kaakaota sisältäviä suklaita, sillä niissä on terveellisiä flavonoideja. Maitosuklaa Kun tummaan suklaaseen lisätään maitoa tai maitojauhetta, saadaan aikaan suomalaisten suosimaa maitosuklaata.

Maitosuklaa sisältää vähintään 25 prosenttia kaakaota. Raakasuklaa Raakasuklaa on prosessoimattomista ja kuumentamattomista raaka-aineista valmistettavaa suklaata. Liian suuressa lämpötilassa kaakaon kuumentaminen vaikuttaa sen sisältämiin ravintoaineisiin.

 • Raakasuklaata pidetään terveellisenä sen sisältämien ravintoaineiden vuoksi, joita on suklaassa yli 1200.
 • Merkittäviä mineraaleja ovat esimerkiksi magnesium, kalium, rauta, sinkki ja kromi.
 • Suklaassa käytetty kaakao sisältää runsaasti hyviä antioksidantteja.
 • Valkosuklaa Valkoinen suklaa ei ole sanan varsinaisessa merkityksessä suklaata lainkaan.

Valkosuklaa valmistetaan kaakaovoista, sokerista ja maitojauheesta. Se maustetaan usein vaniljalla. Valkoisesta suklaasta puuttuu suklaalle ominainen kaakaomassa. Valkoisessa suklaassa tulee olla vähintään 20 prosenttia kaakaovoita. Täytesuklaa Täytesuklaa tarkoittaa esimerkiksi suklaapatukoita, joissa on suklaata vähintään 25 prosenttia tuotteen painosta.
Näytä koko vastaus

Mikä on terveellisin suklaata?

Vain 4 konvehtia päivässä: Tumman suklaan terveyshyödyt yllättävät Suklaan pitää olla nimenomaan tummaa, jotta se on terveellistä. Teksti Johanna Keponen Kuvat Istock Julkaisupäivämäärä 12.4.2019 Mikä tahansa ei kelpaa, kun tavoitellaan terveyshyötyjä. Terveyshyötyjä saat, kun valitset tumman suklaan, jossa on vähintään 60 prosenttia kaakaota,
Näytä koko vastaus

Millä voi korvata Kaakaovoin?

Muokkaa raakasuklaasta omaan makuun sopivaa – Raakasuklaan valmistuksessa hyvää on se, että sitä voi muokata helposti mieleisekseen. – Lisäämällä erilaisia aineosia suklaaseen lisää, voi ruveta hiomaan makua omaan suuhun sopivaksi niin pitkälle, että siitä saa todellisen nautinnon välineen, Halmetoja sanoo.

 • Raakasuklaan makumaailmaa voi muokata helposti.
 • Esimerkiksi perinteisen suklaan valmistamisessa käytetään kaakaovoita, mutta sen voi Halmetojan mukaan korvata vaikka kylmäpuristetulla kookosöljyllä.
 • Raakasuklaan valmistamiseen kannattaa käyttää mahdollisimman laadukasta kaakaota.
 • Halmetojan mukaan ruokakauppojen valikoimat ovat yleensä hyviä raakasuklaan valmistamiseen.

Hyviä kaakaojauheita löytyy joka puolelta Suomea, eikä Halmetoja ole vielä törmännyt huonoihin raakakaakaojauheisiin.
Näytä koko vastaus

Mihin käyttää tummaa suklaata?

Tummaa suklaata käytetään usein leivonnassa, kuorrutteissa ja koristeluissa. MAITOSUKLAA: Maitosuklaassa maito, maitojauhe tai maitotiiviste korvaa osittain kaakaon antaen suklaalle pehmeän koostumuksen ja maun sekä vaaleanruskean värin. Kaakaopitoisuus on maitosuklaassa vähintään 25%.
Näytä koko vastaus

Miksi suklaa Temperoidaan?

Mitä suklaan temperointi tarkoittaa? Miten temperoida suklaa? – Suklaan temperointi tarkoittaa suklaan sisältämän kaakaovoin hallittua kiteyttämistä. Temperointi parantaa suklaan laatua ja tekee siitä kauniin kiiltävää ja korostaa suklaan makua. Temperoitu suklaa ei harmaannu ja rapsahtaa mukavasti suussa.

 • Äytännössä suklaan temperointi tarkoittaa suklaan sulattamista ja käyttämistä peräjälkeen kolmessa eri lämpötilassa.1.
 • Suklaa lämmitetään, jotta sen sisältämä rasva saadaan sulatettua, n.45 asteiseksi.
 • Lämmitys vesihauteessa tai mikrossa.2.
 • Sen jälkeen suklaa jäähdytetään ja samalla sekoittaen n.24-25 asteiseksi (suuntaa antava, riippuu paljonko sekoitat suklaata) 3.

Lopuksi suklaa lämmitetään käyttölämpötilaan n.30-32 asteiseksi. Temperoimiseen tarvitset digitaalisen lämpömittarin. Varaa jäähdytystä varten iso kulho jäitä tai kylmää vettä. Varo veden roiskumista suklaan joukkoon!
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Kung Pao Tofu Resepti?

Mitä suklaa tekee iholle?

Tumma suklaa terveellisempää – Ei ole ihon kannalta aivan yhdentekevää millaisella suklaalla jouluna herkuttelee. Tummassa suklaassa on runsaasti hyvälaatuisia antioksidantteja, jotka suojaavat ihoa. Valkoinen suklaa taas sisältää lähinnä kookosrasvaa ja sokeria, joten se näkyy ihon kunnossa eniten.
Näytä koko vastaus

Onko Tummasuklaa terveellisempää kuin maitosuklaa?

1. Suklaa parantaa sydämen ja verisuonien terveyttä – Tumman suklaan syöminen näyttäisi olevan hyödyksi sydän- ja verisuoniterveydelle. Väestötutkimuksissa on havaittu, että runsaasti suklaata syövillä on yli kolmanneksen pienempi sydän- ja verisuonitautitapahtuman riski kuin suklaata välttelevillä.
Näytä koko vastaus

Onko suklaa vaarallista ihmiselle?

Suklaa – Suklaan sisältämä teobromiini-yhdiste on myrkyllistä koirille, mutta voisi tappaa ihmisenkin. Tällöin suklaata joutuisi kuitenkin syömään mahdottoman määrän, sillä teobromiinia pitäisi tulla syöneeksi 1 000 milligrammaa jokaista painokiloa kohden.
Näytä koko vastaus

Onko kaakaovoi terveellistä?

3. Terveempi sydän – Monet pitävät suklaata huonona, sillä se sisältää usein tyydyttynyttä kaakaovoita. Saattaa kuitenkin olla, että tällaiset tyydyttyneet rasvat, kuten kaakaoöljy ja kaakaovoi, voivat olla terveydellesi hyväksi. Kolmasosa kaakaovoin rasvasta on steariinihappoa, jota maksa muuntaa terveellisiksi, tyydyttymättömiksi rasvoiksi, joita kutsutaan öljyhapoiksi.
Näytä koko vastaus

Mitä on kaakaovoi?

Raakakaakaovoi ruoanlaittoon ja ihonhoitoon! – Foodin, Kaakaovoi, 250 g.100% kaakaovoi on kaakaopapujen siemenistä uutettu rasva ilman lisäaineita. Kaakaovoi valmistetaan käyttämällä kylmäpuristusmenetelmää, jolloin luonnolliset ravintoaineet säilyvät parhaiten.

 • Aakaovoi sisältää luonnollisia antioksidantteja jotka estävät härskiintymistä ja antavat pitkän säilyvyysajan.
 • Puhdas maustamaton kaakaovoi maistuu hieman kitkerältä.
 • Aakaovoi on loistava, terveellinen lisä smootheihin, leivonnaisiin sekä jälkiruokiin.
 • Voit myös valmistaa siitä suklaata.
 • Aakaovoin pehmeä koostumus, makea tuoksu ja ihoa pehmentävä ominaisuus tekevät siitä suositun aineen myös ihonhoidossa.

Kaakaovoin sanotaan olevan ylivoimaisesti paras ihon kosteuttaja, sitä on käytetty ihon pehmentämiseen vuosisatoja. Kaakaovoi sulaa kehon lämmöstä ja imeytyy hyvin ihoon. Raskaana olevat naiset ovat jo pitkään käyttäneet kaakaovoita estämään ja hoitamaan raskausarpia.

Alkuperä Peru EAN: 6430051821011 SKU: FOODIN-6430051821004

Näytä koko vastaus

Mistä voi ostaa kaakaovoita?

Kaakaovoi, 750 g – Ruohonjuuri.
Näytä koko vastaus

Kumpi terveellisempää jäätelö vai suklaa?

Kumpi on terveellisempää jäätelö vai suklaa? – On vaikea sanoa, kumpi on terveellisempää, sillä molemmat ovat herkkuja, joita ei kannata syödä liikaa. Jäätelössä on kuitenkin vähemmän kaloreita ja rasvaa kuin suklaassa, joten se on ehkä hieman terveellisempää. Suklaa on kuitenkin parempi energia- ja ravintolisä, joten se voi olla hyödyllisempää urheilijoille ja aktiivisille ihmisille.
Näytä koko vastaus

Onko Tummasuklaa terveellisempää kuin maitosuklaa?

1. Suklaa parantaa sydämen ja verisuonien terveyttä – Tumman suklaan syöminen näyttäisi olevan hyödyksi sydän- ja verisuoniterveydelle. Väestötutkimuksissa on havaittu, että runsaasti suklaata syövillä on yli kolmanneksen pienempi sydän- ja verisuonitautitapahtuman riski kuin suklaata välttelevillä.
Näytä koko vastaus

Onko kaakao terveellistä?

Raakakaakao on todellinen terveyspommi — tiesitkö nämä asiat tästä luonnon herkusta? Kaikki maailman suklaa valmistetaan kaakaosta. Kaakaota saadaan Theobroma Cacao-nimisen puun hedelmistä ja näiden hedelmien sisältä löytyvistä hieman mantelia suuremmista kaakaopavuista valmistetaan suklaata.

Tavallisen suklaalevyn valmistamiseen tosin käytetään vain muutaman pavun verran kaakaota ja loppu koostuu yleensä valkaistusta sokerista, maitojauheesta ja erilaisista rasvoista muodostuvasta massasta. Raakakaako sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja jopa 10 prosenttia kaakaon painosta on antioksidantteja.

Suomessa esimerkiksi mustikka tunnetaan antioksidanttipommina, mutta mustikkakin sisältää vain kymmeneksen kaakaon antioksidanttimäärästä. Raakakaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia magnesiumia sekä korkeita pitoisuuksia rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä ja kuparia.

 1. Aakao on hyvä kuitujen lähde ja kuumentamattomassa muodossa se sisältää myös paljon E- ja C-vitamiineja sekä suuren määrän aivojemme mielihyvää tuottaviin välittäjäaineisiin vaikuttavia ainesosia ja niiden rakennusaineita.
 2. Terveysvaikutuksia? Raa’assa kaakaossa olevat polyfenolit auttavat ehkäisemään LDL-kolesterolin hapettumista, joka antaa keholle suojaa sydäntauteja vastaan.

Polyfeniolit myös tihentävät verta, joka ehkäisee sydänkohtauksia. Raa’assa kaakaossa olevat polyfenolit auttavat ehkäisemään LDL-kolesterolin hapettumista, joka antaa keholle suojaa sydäntauteja vastaan. Polyfeniolit myös tihentävät verta, joka ehkäisee sydänkohtauksia.

Raakakaakao on ravinnerikkain magnesiumin lähde.50 grammassa kaakaota on paljon enemmän magnesiumia kuin lisäravinteena olevissa magnesiumtableteissa. Magnesium vaikuttaa vahvasti myös aivojen toimintaan. Raakakaakao sisältää fenyylietyyliamiinia, jota vapautuu aivoissa kuin ihminen ihastuu. Raakakaakao sisältää teobromiinia, joka vaikuttaa kehossa piristävästi pitkäkestoisesti.

Koirilla ei ole entsyymiä, joka voisi käsitellä teobromiinia, siksi koirille suklaan syöttäminen voi aiheuttaa vakavia seurauksia. Raakakaakaossa on anandamidia, joka vaikuttaa ihmisellä hyvää oloa, parantaa muistia, poistaa masentuneisuutta sekä stimuloi motivaatiota luovaa osaa aivoissa.

 1. Anandamidi on aine, joka tuottaa urheilijalla hyvän olon urheilusuorituksen jälkeen.
 2. Raakakaakaossa on serotoniinia, joka on aivojen välittäjäaine, joka auttaa estämään masennustiloja.
 3. Raaka kaakao sisältää myös aminohappo tryptofaania ja kaikkia B-vitamiineja, joita elimistö tarvitsee välittäjäaineiden valmistukseen.

Haittavaikutuksia? Kaakaopavuissa on toksiineja ja alkaloideja, jotka ovat suurina ja isoina määrinä myrkyllisiä ihmiskeholle. Kaakaossa oleva arginiini voi aiheuttaa suurina annoksina arkuuttaa suun alueella. Kaakaossa oleva oksaalihappo sitoo kehosta kalsiumia.

Yleisimmät lajikkeet Crillo (theobroma cacao, theobroma aromica)Forastero (theobroma cacao sphaerocarpum)Trinitario (theobroma cacao trinitario)

Tykkää ja jaa artikkeli : Raakakaakao on todellinen terveyspommi — tiesitkö nämä asiat tästä luonnon herkusta?
Näytä koko vastaus

Mikä on terveellisin suklaata?

Suklaan pitää olla nimenomaan tummaa, jotta se on terveellistä. Mikä tahansa suklaa ei kelpaa, kun tavoitellaan terveyshyötyjä. Terveyshyötyjä saat, kun valitset tumman suklaan, jossa on vähintään 60 prosenttia kaakaota, Lue myös: Raakasuklaa on ravinteikas herkku Tummassakin suklaassa on paljon kaloreita. Suklaata ei tulisi syödä enempää kuin 85 grammaa päivässä. Lue myös: Tiesitkö tämän Fazerin Sinisestä? 7 yllättävää faktaa kaikkien tuntemasta suklaasta
Näytä koko vastaus