Contents
Miten valmistaa karjalanpaisti?
Karjalanpaisti — Ohje –
- Ruskista karjalanpaistilihojen pinta nopeasti kuumassa pannussa.
- Paloittele porkkanat ja sipuli.
- Laita lihat, vihannekset, laakerinlehdet, pippurit ja suola pataan ja peitä kuumennetulla vedellä.
- Kypsennä karjalanpaistia uunissa 150 asteessa kunnes liha on mureaa, noin 3 – 4 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa.
- Tarjoile suussasulavan mureaksi hautunut karjalanpaisti esimerkiksi perunamuussin kanssa.
Miten peitä karjalanpaistia?
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada pataan sen verran vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä karjalanpaistia 225-asteisessa uunissa ilman kantta puoli tuntia. Peitä pata sitten kannella ja laske lämpötila 150 asteeseen.
Näytä koko vastaus
Miten kypsennä karjalanpaistia?
Kypsennä karjalanpaistia 225-asteisessa uunissa ilman kantta puoli tuntia. Peitä pata sitten kannella ja laske lämpötila 150 asteeseen. Anna hautua 2–3 tuntia. Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Näytä koko vastaus
Kuinka tehdä perinteinen karjalanpaisti?
Perinteinen karjalanpaisti on todella helppo tehdä. Lado lihat, kasvikset ja mausteet pataan, lisää vesi ja hauduta pari tuntia uunissa. Mitä pidempään maltat hauduttaa, sitä mureampi lopputulos. Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
Näytä koko vastaus