Koiran Ruoka Reseptejä?

Koiran Ruoka Reseptejä

Mikä on paras ruoka koiralle?

Tärkeät ravintoaineet – Valkuaisaineet (proteiini), rasva, hiilihydraatit, vitamiinit ja hivenaineet ovat pääravintoaineet, joita koiran tulisi ravinnostaan saada. Ne antavat energiaa ja ylläpitävät kehon toimintoja. Ravintoainepuutokset sitä vastoin kuormittavat koko kehoa, luustoa, lihaksia ja sisäelimiä ja aiheuttavat siksi sairauksia.

Proteiini Koiran ehdottomasti tärkein energialähde on proteiini. Proteiinin sisältämät aminohapot ovat koiralle elintärkeitä. Liha on tärkein laadukkaan eläinproteiinin lähde. Siksi koirasi ruoan tulisi sisältää vähintään 70 % lihaa. Voit käyttää periaatteessa lähes mitä tahansa lihalajeja: nautaa, lammasta, sikaa, kania tai siipikarjaa.

Sisäelimistä suositeltavia ovat maksa, sydän, munuainen, perna ja (puhdistamaton) mahalaukku. Lemmikkisi lihantarve ei ole sattumaa – koira nimittäin periytyy suoraan sudesta ja kuuluu siten lihaa syöviin petoeläimiin. Sen vahvat hampaat ja leukalihakset, suhteellisen lyhyt ruoansulatuskanava ja väkevät ruoansulatusnesteet sopivat täydellisesti liharavinnon käsittelyyn.

 1. Tärkeää on, ettei lihaa ole kypsennetty, sillä kypsentäessä proteiini denaturoituu, jolloin se on koiralle hyödytöntä.
 2. Eniten proteiinia on tuoreessa, raa’assa lihassa.
 3. Halutessasi voit korvata lihan kerran tai kaksi kertaa viikossa kalalla.
 4. Myös kala tulisi tarjoilla koiralle mahdollisimman tuoreena, sillä silloin se sisältää mahdollisimman paljon tyydyttymättömiä rasvahappoja, hyvin sulavaa proteiinia ja D-vitamiinia.

Sopivia kalalajeja ovat lohi, turska, puna-ahven, sardelli, äyriäiset ja katkaravut. Rasva Kalan sisältämät tyydyttymättömät rasvahapot ovat tärkeitä koiralle, sillä ne parantavat vastustuskykyä. Koira tarvitsee eläinrasvoista erityisesti omega-3-rasvahappoja.

 • Asviöljyjen sisältämiä tärkeitä omega-6-rasvahappoja on yleensä riittävästi lihassa.
 • Öljyt ovat erittäin tärkeitä, jotta koiran elimistö saa tarvitsemiaan vitamiineja.
 • Siksi vihanneksiin pitäisi aina lisätä eläinperäistä öljyä, kuten esimerkiksi lohiöljyä.
 • Ylipaino-ongelmien välttämiseksi rasvaa on kuitenkin oltava ruoassa selvästi vähemmän kuin proteiinia ja hiilihydraatteja.

Luonnollisia rasvahappoja saa lisäksi pähkinöistä, joita ei kuitenkaan pidä antaa koiralle kuin raastettuina tai jauhettuina. Hiilihydraatit Hiilihydraatteja saa perunasta ja viljoista. Lihansyöjille, kuten koirille, ne eivät ole elintärkeitä. Markkinoilla olevat kuivaruoat tarjoavat koiralle riittävästi hiilihydraatteja, joten niitä ei tarvitse enää erikseen antaa.

Jos koiraa ruokitaan pelkästään raakaravinnolla, viljat on parasta tarjoilla hiutaleina, kuten esimerkiksi kaura- tai hirssihiutaleina. Vitamiinit ja hivenaineet Vitamiineja ja hivenaineita, joita saa varsinkin vihanneksista, hedelmistä ja yrteistä, on oltava koiran ravinnossa riittävästi. Ravintoaineet tarvitsevat usein toisiaan, mikä tarkoittaa sitä, että yhtä ravintoainetta hyödyntääkseen koira tarvitsee usein toista ravintoainetta.

Yksipuolinen ruokavalio, kuten esimerkiksi pelkkä liharavinto, ei tästä syystä ole hyväksi. Jos ruoassa on noin 70 % lihaa, siinä tulisi olla noin 25 % hedelmiä ja vihanneksia ja vain noin 5 % viljaa. Raasta selleriä, porkkanaa, kesäkurpitsaa, kurpitsaa, marjoja tai hedelmiä, kuten omenaa tai päärynää, ja sekoita ne lihan sekaan.
Näytä koko vastaus

Mitä jauhelihaa koiralle?

Suomalaista sika-nauta-jauhelihaa koirille. Hyvä ja toimiva perusjauheliha koiran raakaruokintaan. Kokeile myös lisätä kuivamuonan joukkoon tuomaan maittavuutta koirasi päivittäiseen ruoka-ateriaan. Tarjoile raakana tai kypsänä, osana liharuokintaa tai kuivaruoan kaverina – monikäyttöinen possu-nautajauheliha on toimiva kestosuosikki! – Koostumus: Suomalaista naudan- ja sian lihaa jauhettuna ja raakapakastettuna.

Sisältää myös naudan keuhkoa ja kurkkutorvea, yhteensä alle 20 %. – Pakkaus: 10*500 g annos vakuumipakkauksessa, jossa repäisykulma. – Ravintoarvo / 100 g: proteiini 14 g, rasva 18 g, kosteus 66 g, energia: 920 kJ / 222 kcal – Säilytys: Säilytetään pakkasessa -18 C. Raaka tuote. – Sulatus: Sulata tuote jääkaapissa kannellisessa astiassa.

Tuote säilyy jääkaapissa 2-3 päivää sulatuksen jälkeen. – Käyttö: Tarjotaan lemmikille ensisijaisesti raakana, voidaan myös kypsentää. – Täydennysravinto. Tarjotaan osana monipuolista ruokavaliota. – Avainlipputuote – valmistettu Suomessa suomalaisista raaka-aineista.
Näytä koko vastaus

Voiko koira syödä raakaa jauhelihaa?

Koiran Ruoka Reseptejä Kennel-Rehun tehtaalla valmistetaan lihat koirille puhtaista suomalaisista raaka-aineista. Olemme Ruokaviraston valvoma tuotantolaitos ja raaka-aineet tulevat suomalaisilta lihataloilta. Kennel-Rehulle on myönnetty Avainlippumerkki. Meiltä löydät kattavan valikoiman koirasi luonnolliseen raakaruokintaan.

 1. Pakastelihat myydään 5kg:n ja 10kg:n laatikoissa, pakattuina 500g annospakkauksiin.
 2. Sika-nauta jauhelihaa löytyy myös suurkuluttajapakkauksessa 2kg:n annoksissa.
 3. Raaka jauheliha valikoimasta löytyy sikaa, nautaa, broileria, kalkkunaa, lohta ja poroa koiralle.
 4. Oiran raakaruokintaan soveltuu myös hyvin sisäelimet kuten maksa, naudan maha, sydänjauhelihat sekä possun ja broilerin kokonaiset sydämet.

Pentujauheliha sopii mainiosti pennun ruokintaan. Kun haluat helppoa koiranruokaa, löytyy meiltä riisijauheliha- ja puurojauhelihaseokset valmiina. Koiralle, joka mieluummin pureskelee ruokansa, voit tarjota torvia tai broilerin filepaloja. Kennel-Rehun lihat koirille saat kertavästä koiranruoka-autosta tai tehtaanmyymälästämme Pyhtään Siltakylästä.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Taco Bell Quesadilla Resepti?

Voiko maksalaatikkoa antaa koiralle?

Eläinlääkärin vastaanotolle tulee lähes päivittäin koiria, jotka kärsivät vääränlaisen ruokinnan aiheuttamista suolisto-oireista. Monen koiran ja omistajan suosikki on einesmaksalaatikko, mutta senkin syöttämisessä kannattaa muistaa kohtuus. Maksalaatikon sokeri voi edesauttaa diabeteksen kehittymistä lemmikillä.

Tanskandogin hiilitassunjälki on reilusti keskiverto koiraa suurempi. Kuva: YLE 29.3.2011 8:00 • Päivitetty 21.4.2012 8:52 Koiran ruokinnassa pätee sama sääntö kuin monessa muussakin asiassa eli kohtuus kaikessa. Tämä on Porin pieneläinklinikalla työskentelevän eläinlääkärin Pilvi Vaajakarin yleisohje lemmikin ruokavaliota pähkäilevälle omistajalle.

Maksalaatikko -vaarallista vai ei? Monen koiran herkkua on kaupan maksalaatikko, onko se vaarallista lemmikille, kuten jotkut väittävät? – Maksalaatikko ei sinänsä ole vaarallista, mutta pelkästään sillä ei saa koiraa eikä kissaa ruokkia. Ruokalusikallinen päivittäin tai muutaman kerran viikossa ei haittaa.

Vaajakari kertoo, että 1980 -luvulla maksalaatikossa oli korkeita A-vitamiinipitioisuuksia, josta saattoi tulla ongelmia. Nyt pitoisuudet ovat alhaisempia. Toisaalta laatikot sisältävät mausteita ja suoloja, jotka eivät sovi lemmikeille. Eniten Vaajakari olisi kuitenkin huolissaan maksalaatikon sisältämästä sokerista.

– Jos lemmikki saa päivttäin runsaasti maksalaatikkoa, voi se edesauttaa diabeteksen kehittymistä. Koirassakin asuu herkuttelija Vaajakarin mukaan koiran suolisto pitää melko vakiintuneesta ruokavaliosta, vaikka se meistä ihmisistä saattaa tuntua tylsältä, että koira syö lähes samaa ruokaa yli 10 vuotta.
Näytä koko vastaus

Paljonko riisiä koiralle?

Ruokinta – Hoidon alussa on tärkeää, että ruoansulatuskanava saa aikaa rauhoittua ja siksi koiraa voi paastottaa 6-8 tuntia. Huomio koiran ikä ja koko ennen kuin aloitat paastotuksen – koiranpentuja ja pieniä koiria ei saa paastottaa. Ruokinta aloitetaan tarjoamalla pieniä ruoka-annoksia useita kertoja päivässä.
Näytä koko vastaus

Saako koira syödä raejuustoa?

Mitä ruoaksi? – Ruoan tulee olla helposti sulavaa ja vähärasvaista. Yleisimmin käytetään keitettyä riisiä, johon voi lisätä pieniä määriä raejuustoa tai keittämällä kypsennettyä vähärasvaista naudanlihaa, kanaa, kalkkunaa tai seitä, Riisin sijaan voi käyttää myös keitettyä perunaa.
Näytä koko vastaus

Voiko koira syödä pelkkää kuivaruokaa?

Voiko märkä- ja kuivaruokaa yhdistellä? – Koska sekä kuivaruoalla että märkäruolla on omat etunsa, voidaan ajatella, että parasta on ruokkia koiraa niiden yhdistelmällä. Periaatteessa tähän ei ole mitään estettä. Ruokia ei kuitenkaan pidä sekoittaa keskenään vaan tarjota eri ruokatyypit aina eri aikoihin.

 • Uivaruoan korkean energiapitoisuuden vuoksi on myös syytä olla tarkkana, ettei päivittäinen energiantarve ylity kuivaruokaa ja märkäruokaa vuorotellen syöttäessä.
 • Jos koiralla on ruoansulatusvaivoja, on omistajan parempi valita vain yhdenlainen ruokatyyppi, sillä vaihtelu kuivaruoan ja märkäruoan välillä voi johtaa herkkävatsaisella koiralla ripuliin tai ummetukseen.

Kuivaruoan ja märkäruoan yhdistelystä ei ole koiran terveydelle erityistä hyötyä, sillä koira saa niin kuivaruoasta kuin märkäruoastakin kaikki elintärkeät aineet. Jos siis olet jo löytänyt ruoan, joka maistuu lemmikillesi ja sopii sille hyvin, voit huoletta pysyä siinä.
Näytä koko vastaus

Mitä luita koiralle ei saa antaa?

Luut. Siipikarjan luut ja kypsennetyt luut eivät kuulu koiran ruokavalioon. Kypsentäminen tekee luista huokoisia, minkä vuoksi ne pirstoutuvat helposti pureskeltaessa.
Näytä koko vastaus

Mitä piimää koiralle?

AB- piimä on erinomainen lisä koiran ravitsemuksessa. Maitohappobakteerit edistävät suoliston terveyttä ja tätä kautta parantavat koiran immuunivastetta. Raaka-aineallergioista kärsivillä koirilla on todettu L. acidophilus -bakteerien tasapainottavan suoliston toimintaa ja kiinteyttävän ulostetta.
Näytä koko vastaus

Voiko koiralle antaa ihmisen jauhelihaa?

Eläinlääkäri tyrmää raakalihatuotteiden syöttämisen koirille – Voivat aiheuttaa vakaviakin vaurioita ja bakteerien siirtymistä myös ihmisiin.
Näytä koko vastaus

Saako koira syödä aurajuustoa?

9. Sinihomejuusto – Sinihomejuusto voi sisältää ainetta nimeltä roquefortin, joka voi aiheuttaa koiralle oireita kuten oksentelua, ripulia, mutta myös tärinää ja kramppeja.
Näytä koko vastaus

Montako kananmunaa koiralle?

Kuinka usein kananmunan voi antaa? – Kananmuna on lisuke, ei kokonainen ateria. Pidä sitä vaikka terveellisenä herkkuna! Voit turvallisesti antaa yhden kananmunan viikossa lemmikillesi.
Näytä koko vastaus

Voiko koira syödä kananmunaa?

Onko kananmuna koiralle hyväksi? Koiran Ruoka Reseptejä Koiralle huippusopiva proteiini Kananmuna on monen muun arkisen ruoka-aineen tavoin vuoroin erittäin suositeltavaa ja vuoroin täysin pannassa. Milloin tähän samaan pyöritykseen on joutunut maito, milloin liha. Uusimpien tutkimusten mukaan, kanamunan syönti ei lisää sepelvaltimotaudin, dementian eikä diabeteksen riskiä, vaan asia onkin jopa päinvastoin.

 1. Ananmuna on harvinaisen ravinteikas ruoka-aine ja sitä voidaankin pitää erinomaisena vitamiinien ja proteiinin lähteenä.
 2. Nämä ominaisuudet hyödynnetään nyt myös koirien ruokinnassa.
 3. Ananmuna koostuu kuoresta, keltuaisesta ja valkuaisesta.
 4. Yhdessä kananmunassa on keskimäärin proteiinia 7 g ja rasvaa 5 g.

Proteiini on jakautunut tasaisesti keltuaisen ja valkuaisen välille, sen sijaan rasvat, vitamiinit ja kivennäiset ovat pääasiassa keltuaisessa. Moni tietää, miksi riittävä proteiinin määrä on tärkeää koiralle (mm. lihasten kehittyminen ja uudistuminen), mutta vieläkin tärkeämpää olisi tietää proteiinin hyväksikäytettävyys eli laatu.

 1. Proteiinit koostuvat pienemmistä palikoista, joita kutsutaan aminohapoiksi.
 2. Niitä on 21 erilaista, joista kymmentä kutsutaan ns.
 3. Välttämättömiksi aminohapoiksi.
 4. Näitä koiran tulee saada ravinnosta tarvetta vastaava määrä joka päivä, muutoin elimistön kudosten rakentuminen ja uusiutuminen pysähtyy.
 5. Ananmunan proteiinin aminohappokoostumus vastaa parhaiten koiran tarvetta ja on siksi koiran ruokinnassa täysin ylivertainen, jopa parempi kuin liha.
You might be interested:  Kaura-suklaapallot Resepti?

Toinen tärkeä seikka kananmunan proteiinin laadussa on sen erinomainen sulavuus. Raakana kananmunaa ei kannata syöttää, se on kuin heittäisi puolet hukkaan. Kananmunaa voidaankin kutsua ideaaliproteiiniksi, koska sen aminohapot koira pystyy hyödyntämään parhaiten.

Ne tärkeät rasvahapot Vitamiineja, kivennäisaineita, hivenaineita ja mitä niitä nyt onkaan Eeva Lehtonen

Yksi kananmunan erinomaisista ominaisuuksista on sen rasvan määrä ja koiralle hyvin sopiva rasvahappokoostumus. Riittävä rasvahappojen saanti on tärkeää aineenvaihdunnan ja immuniteettivasteen vuoksi, ensimmäisenä rasvahappojen puute näkyy koiralla ihon ja karvapeitteen heikossa kunnossa.

Rasvahappoja käytetään myös allergioiden ja nivelrikon tukihoitona. Kananmunan rasvahapposisältö on sikäli ainutlaatuinen, että se on kalakunnan tuotteiden lisäksi ainoita DHA ja EPA (omega-3) rasvahappojen lähteitä.Koira on sopeutunut käyttämään ravintonaan nimenomaan rasvaa eikä se ole altis samantyyppisille sydän- ja verisuonisairauksille kuin ihminen.

Siksi kanamunan sisältämä kolesteroli ei aiheuta koirille ongelmaa, kuten ei uusimpien tutkimusten mukaan ihmisellekään. Sen sijaan kolesterolilla on tärkeä tehtävä aineenvaihdunnan toiminnassa. Kananmunan keltuainen sisältää myös runsaasti koliinia, joka tekee tutkitusti hyvää aivoille ja hermostolle.Kananmunassa on runsaasti rasvaliukoisia vitamiineja (A, D, E ja K) sekä B-vitamiineja mm.

 • Foolihappoa.
 • Ivennäisistä erityisesti seleeniä, sinkkiä ja jodia.
 • Ananmuna sisältää myös luonnon omia antioksidantteja, jotka tutkitusti estävät silmien terveysongelmia myös koirilla.
 • Ananmunankuori kannattaa ehdottomasti hyödyntää sen hyvien kivennäispitoisuuksien vuoksi.
 • Se sisältää runsaasti kalsiumia, lisäksi magnesiumia, fosforia ja useita hivenaineita.Erityisen kiinnostava ominaisuus ja uusimman ravitsemustutkinnan kohde on kananmunan membraanit eli kalvot.

Kalvot erottavat keltuaisen valkuaisesta ja valkuaisen kananmunan kuoresta. Kananmunan kalvoilla sekä kananmunan sisältämillä proteiineilla on löydetty useita hyvinvointiin ja terveyden edistämiseen liittyviä ominaisuuksia. Esimerkiksi koetulokset kalvoja sisältävien tuotteiden kokeilusta nivelvaivoista kärsivien ihmisten hoidossa ovat olleet rohkaisevia. Koiran Ruoka Reseptejä Tämäkin sivusto käyttää evästeitä, jotta saisit paremman käyttäjäkokemuksen. Jos tämä sopii sinulle, paina OK ja jatka vierailuasi. Jos haluat tarkistaa ja muuttaa asetuksia, voit tehdä sen painamalla nappia Asetukset. Evästeasetukset : Onko kananmuna koiralle hyväksi?
Näytä koko vastaus

Voiko koira syödä perunaa?

Kotimainen peruna on hyvä lisä ruokavalioon niin ihmiselle kuin koirallekin. Pitkäjänteisen kehitystyön tuloksena reseptiikkamme sisältää kotimaista perunaa muodossa, jossa koira pystyy hyödyntämään sen ravinnokseen mahdollisimman hyvin. Lue ajatuksiamme suomalaisten suosikista, “maapäärynästä”.
Näytä koko vastaus

Voiko kurkkua antaa koiralle?

Terveelliset puruluut – Erilaiset puruluut ovat hyväksi koiran hampaille ja samalla hyvää aktivointia. Monet herkkupuruluut sisältävät kuitenkin paljon rasvaa, eli niitä ei kannata antaa liikaa, jotta koira ei liho. Helppo, raikas ja terveellinen koiran puruluu syntyy jäädytetystä kurkusta:

Leikkaa kurkku koiralle sopiviksi “luupaloiksi” Pakasta. Tarjoile!

Kurkku on hyvä vaihtoehto ylipainoisille ja herkkävatsaisille koirille. Myös porkkana toimii terveellisenä puruluuna, joko pakastettuna tai tuoreena.
Näytä koko vastaus

Saako koiralle antaa Perunankuoria?

Saako koiralle antaa perunaa ruoaksi? Keitettynä vai raakana? Ja kuinka usein? Mistä löytää kattavan listan koiralle kielletyistä tai sopimattomista ruoka Saako koiralle antaa perunaa ruoaksi? Keitettynä vai raakana? Ja kuinka usein? Mistä löytää kattavan listan koiralle kielletyistä tai sopimattomista ruoka-aineista? Kiitos etukäteen! Koiralle voi antaa muun ruoan ohella perunaa ja juureksia hiilihydraattien ja kuidun lähteeksi, mutta sitä varten ne täytyy kypsentää ja hienontaa.

Oiran ruoansulatuskanava ei pysty käsittelemään raakoja kasviksia, joten niistä ei ole koiralle ravitsemuksellista hyötyä mutta kylläkin mahdollisesti haittaa, sillä ne voivat aiheuttaa esim. ripulia. Keitetty peruna sen sijaan sopii usein herkkävatsaisellekin koiralle. Hiilihydraatit (viljatuotteet, peruna, juurekset) eivät ole koiralle sinänsä välttämättömiä, mutta ne ovat sille käypä energianlähde rasvan ohella.

Keskikokoisen, normaaliaktiivisen aikuisen koiran ravinnosta noin 45 % voi koostua hiilihydraatista ja kuidusta. Kovassa rasituksessa olevilla käyttö- ja kilpakoirilla sekä kantavilla ja imettävillä nartuilla ravinnontarpeet ovat erilaiset, ja niistä kannattaa keskustella esim.

Eläinlääkärin kanssa. Myös pentujen ruokinta poikkeaa aikuisen koiran ruokinnasta. Koiralle myrkyllisiä ruoka-aineita ovat kahvi, tee, cola- ja energiajuomat (kofeiini), avokado, suklaa, viinirypäleet ja rusinat, suola, sipuli, etanoli ja ksylitoli. Monilla koirilla on myös ruoka-aineallergioita, jotka täytyy luonnollisesti ottaa ruokinnassa huomioon.

Lisätietoa aiheesta löytyy esimerkiksi tässä lähteenä käytetystä Koiran ruokinta ja hoito -kirjasta (ProAgria Keskusten liitto, 2010). Perustietoa koiran ruokinnasta Internetissä: Farmit-palvelukanava: Eläinlääkäri.fi-sivusto: 195 ääntä Oliko vastauksesta sinulle hyötyä? Haluatko jättää uuden kysymyksen?, Pe, 10.6.2016 – 19:38 – Anonyymi (ei varmistettu) Pe, 26.8.2016 – 14:24 – kaakukka (ei varmistettu) En suosittele koiralle perunaa! Aiheesta löytyy paljon tietoutta mm. netissä : Saako koiralle antaa perunaa ruoaksi? Keitettynä vai raakana? Ja kuinka usein? Mistä löytää kattavan listan koiralle kielletyistä tai sopimattomista ruoka
Näytä koko vastaus

Mikä ruoka rauhoittaa koiran vatsaa?

Vinkki –

Siirrä koira uuteen ruokaan useamman päivän aikana vaiheittain.Tarjoa samalla hyvien mikrobien tueksi ja suolistoa rauhoittamaan sopivaa ravintolisää, esimerkiksi Avital Floraa tai maitohappobakteereja sisältävää Aptus Tehobaktia. Lue lisää koiran tai kissan ruoan vaihtamisesta täältä!

You might be interested:  Maailman Paras Jauhelihakeitto Resepti?

Näytä koko vastaus

Mitä riisiä Ripuloivalle koiralle?

Ripuloivan koiran ruokinta – Ripuloivan koiran paastottamista ei nykyään suositella. Sen sijaan koiralle kannattaa tarjota mahdollisimman helposti sulavaa ruokaa *). Tähän sopii hyvin esimerkiksi varta varten ripulipotilaille suunniteltu märkäruoka, joita on saatavilla eläinlääkäriasemilla ja apteekeissa.

Kotiruokana sopii muun muassa keitetty kana, raejuusto ja läpikypsäksi keitetty puuroriisi. Ruokaa kannattaa antaa ripulia potevalle koiralle pieniä määriä kerrallaan. Jos koira ripuloinnin lisäksi myös oksentaa, kannattaa ruokaa antaa vasta sen jälkeen, kun oksentaminen on laantunut. Saatavilla on myös suolen toimintaa tukevia lisäravinteita, kuten Aptus Attapectin ja Promax.

Riittävästä nesteensaannista on huolehdittava, ja tarvittaessa koiraa voi rohkaista juomaan tai juottaa varovasti lääkeruiskun avulla. Huolestuttaako ripuloivan koiran kunto? Jos jäit epävarmaksi siitä, miten toimia, ota rohkeasti yhteyttä! Omaeläinklinikan eläinlääkärit huolehtivat lemmikkien hyvinvoinnista ympäri Suomen.
Näytä koko vastaus

Saako koira syödä raejuustoa?

Mitä ruoaksi? – Ruoan tulee olla helposti sulavaa ja vähärasvaista. Yleisimmin käytetään keitettyä riisiä, johon voi lisätä pieniä määriä raejuustoa tai keittämällä kypsennettyä vähärasvaista naudanlihaa, kanaa, kalkkunaa tai seitä, Riisin sijaan voi käyttää myös keitettyä perunaa.
Näytä koko vastaus

Mitä maksalaatikkoa koiralle?

Tämän jutun luettuasi mietit maksalaatikon syöttämistä koiralle uudelleen Maksalaatikko, tuo koirien lempiruoka, synttäriherkku ja kätevä koiraneines. Useimmat koirat rakastavat maksalaatikkoa, mutta kovin suositeltavaa koiranruokaa se ei silti ole. Jotkut eläinlääkärit ovat sitä mieltä, ettei ihmisille tarkoitettua maksalaatikkoa pitäisi antaa koirille lainkaan.

Eitetty riisi ja maksa sinänsä ovat erinomaista koiranruokaa. Tehdasvalmisteisessa maksalaatikossa ongelmallista koiran kannalta ovat siirappi, sokeri, suola, mausteet ja rusinat. Rusinat ovat erityisen haitallisia koirille. Koiran kannalta parempi vaihtoehto onkin rusinaton maksalaatikko. Jo muutama viinirypäle voi olla vahingollinen koiralle.

Säännöllisesti syötynä niin viinirypäleet kuin rusinat voivat aiheuttaa ajan kuluessa munuaisvian koiralle. Viinirypäleiden koiralle myrkyllistä ainesosaa ei tunneta. Varmuuden vuoksi on parasta, ettei koiralle anneta viinirypäleitä lainkaan. Rusinat ovat koiralle erityisen haitallisia, sillä mahdollisten haitallisten aineiden pitoisuudet ovat niissä vielä viinirypäleitä suuremmat.

Huonoa koiralle ovat myös maksalaatikon koostumus ja rasvaisuus. Maksalaatikko on koostumukseltaan pehmeää sössöä, joka takertuu koiran hampaisiin, eikä se tarjoa hampaille minkäänlaista puremistyötä. Maksalaatikon sokerisuus ja siirappi edelleen lisäävät haitallista vaikutusta hampaille. Sokeri voi aiheuttaa koirille, kuten ihmisillekin, hammaskiveä ja hampaiden reikiintymistä.

Maksalaatikko on myös hyvin rasvaista, joten se ei sovi ylipainoisille tai diabetesta sairastaville koirille. Lähes kaikki koirat pitävät maksan mausta, ja siitä ei tarvitse luopua kokonaan. Kuivatut maksapalat ovat hyviä herkku- ja kiitospaloja koiralle.

Maksaa voi myös itse keittää koiralle ruuaksi. Se on ravitsevaa koiranruokaa, joka sisältää paljon vitamiineja ja mineraaleja. Koska maksa on elin, joka varastoi ja käsittelee myrkyllisiä aineita, maksa-aterian saa antaa koiralle vain 1-2 kertaa viikossa. Maksa sisältää myös suuren määrän A-vitamiinia, joten tarjoa maksaruokia koiralle vain kohtuudella, jotta A-vitamiinin saantisuositus ei ylity.

Onko teille tulossa pentu taloon? Tutustu Kuonon ja eläintenkouluttaja Noora Tihtosen verkkokurssiin. Nämä opit kannattaa hanskata heti alusta alkaen. teksti Tuuli Turtola : Tämän jutun luettuasi mietit maksalaatikon syöttämistä koiralle uudelleen
Näytä koko vastaus

Mikä ruoka ei Närästä koiraa?

Närästyksestä kärsivän koiran ruokavalio – Närästyksestä kärsivä koira tarvitsee hyvälaatuista, vähärasvaista, koiran vatsalle ja suolistolle hellävarasta ja helposti sulavaa ruokaa.

CLINIVET Adult Light on vähärasvainen koiranruoka, jota voidaan suositella närästyksestä kärsivälle koiralle. Lisäksi se on erittäin edullinen vaihtoehto. Ruoka sisältää prebiootteja, jotka tukevat vatsan toimintaa ja tasapainottavat vatsan normaalia bakteerikantaa. Lyder Light on vähärasvainen erikoisruoka, jota voidaan suositella närästyksestä kärsivälle koiralle. Lyder Vatsa on erikoisruoka maha- ja suolisto-ongelmista kärsiville koirille. Nämä ovat kaikki täysravintoja ja niitä voi antaa yhdessä tai erikseen.

Jos kaipaat lisää lukemista, tutustu myös artikkeleihin: Koiran ilmavaivat ja muut vatsaongelmat Herkkävatsaisen koiran ruokinta Mistä johtuu kun koira piereskelee
Näytä koko vastaus

Saako koira syödä Puruluun?

Mitä hyötyä puruluiden pureskelusta on koiralle? – Pureskelu auttaa koiraa stressinhallinnassa, sillä se vapauttaa koiran elimistössä endorfiineja eli hyvää oloa tuottavia hormoneja. Stressaantunut koira saattaakin yrittää rauhoittaa itseään tuhoamalla vaikkapa kenkiä tai kaukosäätimiä.

Puruluu on usein hyvä ja turvallinen apu esimerkiksi koiran stressiin lievittämiseen tai vilkkaan koiran rauhoittamiseen. PURULUIDEN PURESKELU ON SEKÄ MIELUISAA ETTÄ KOIRAA AKTIVOIVAA PUUHAA, JOKA PITÄÄ TYLSYYDEN LOITOLLA. TUTUSTU HAU-HAUN KESTÄVIIN JA HOUKUTTELEVIIN KUNNON PURULUIHIN, Henkisen hyvinvoinnin lisäksi puruluiden kaluaminen on helppo ja tehokas tapa edistää koiran hampaiden ja suun terveyttä,

Puruluiden pureskelu puhdistaa mekaanisesti koiran hampaita ja ikeniä, joten sekä pentujen että aikuisten koirien hampaille on hyväksi saada riittävän usein kunnollista pureskeltavaa. Lue lisää koiran hampaiden hoidosta,
Näytä koko vastaus