Köyhän Miehen Lakkahillo Resepti?

Köyhän Miehen Lakkahillo Resepti

Paljonko sokeria Lakkahilloon?

Hillo valmistetaan keittämällä kokonaisia tai paloiteltuja marjoja tai hedelmiä sokerin kanssa. Hillon voi tehdä myös mehustuksessa syntyneestä mäskistä. Sokeri on tärkeä tekijä säilyvyyden kannalta. Hillo säilyy monia kuukausia, kun

sokeria käytetään vähintään 500 g/marjakilo purkki on steriloitu ennen käyttöä purkki suljetaan ilmatiiviisti ja varastoidaan viileässä.

Kaikista marjoista ja hedelmistä voi tehdä hilloa joko yksinään tai sekoituksina. Myös raparperi ja kesäkurpitsa sopivat sekahilloihin. Hillo valmistetaan kypsistä marjoista. Marjat eivät saa olla ylikypsiä, koska silloin hillosta tulee löysää. Yleisohje on, että hilloihin käytetään sokeria noin 500-700 g/marjakilo.

 • Jos et halua kovin makeaa hilloa, siihen on lisättävä säilymistä ja hyytymistä edistäviä aineita.
 • Jos haluat valmistaa hilloa, joka kestää paistamista (esim.
 • Pullien täytteeksi), lisää hilloon perunajauhoja.
 • Hillo tulee keittää paksupohjaisessa teräs- tai emalikattilassa,
 • Ohutpohjaisessa se palaa helposti pohjaan.

Turhaa sekoittamista on syytä välttää, jos ei halua marjojen soseutuvan. Hillo tulee säilöä steriloituun purkkiin kontaminaatioiden välttämiseksi ja säilyvyyden parantamiseksi. Purkin steriloit kätevästi kattilassa keittämällä muutaman minuutin ajan. Keitä myös purkin kansi ja tiivisteet.
Näytä koko vastaus

Voiko hilloa tehdä ilman Hillosokeria?

Hillojen tekemiseen voi käyttää tavallista kidesokeria, hillosokeria tai hillomarmeladisokeria. Hilloa ei sekoiteta kauhalla, vaan kattilaa ravistetaan muutaman kerran keittämisen aikana.
Näytä koko vastaus

Miten tehdään Siemenetön lakkahillo?

500 g lakkoja 1 iso omenaa 1 dl vettä 250 g sokeria 1. Kuori omena ja leikkaa se kodattomiksi viipaleiksi.2. Keitä lakkoja ja omenaviipaleita yhdessä vähässä vedessä. Siivilöi tiuhalla siivilällä. Lisää sokeri ja keitä hillo kypsäksi.3.1 iso omenaa 500 g lakkoja 1 dl vettä 250 g sokeria 1.
Näytä koko vastaus

Onko lakka terveellistä?

Terveysvaikutukset – Lakka sisältää runsaasti ravintokuituja sekä E- ja C-vitamiineja. A-vitamiini on karotenoideina ja se antaa marjalle kullankeltaisen värin. Lakan C-vitamiinipitoisuus on 2–4 -kertainen appelsiiniin verrattuna. Lakkaa onkin käytetty kansanlääkinnässä keripukin ehkäisyyn.

Lakassa on lisäksi B -ryhmän vitamiineja, useita kivennäisaineita kuten kaliumia, kuparia ja magnesiumia, sekä fenolihappoja ja flavonoideja. Flavonoidit ovat antioksidantteja, jotka ehkäisevät rasvahappojen härskiintymistä ja saattavat siten suojata elimistöä esimerkiksi sydän- ja verisuonitaudeilta.

Lakassa on runsaasti fenoliyhdisteisiin kuuluvaa ellagihappoa eli ellagitanniinia, jolla arvellaan olevan antimikrobisia ominaisuuksia ja hyödyllisiä vaikutuksia suoliston bakteeritoiminnalle. Lakkauutteen on havaittu hillitsevän salmonella-, stafylokokki- ja kampylobakteerien kasvua.

Ellagihappo ei kuitenkaan tuhoa hyödyllisiä probioottisia suolistobakteereja. Lakka on myös runsaskuituinen. Lakan sisältämä liukoinen kuitu vaikuttaa edullisesti kolesteroli- ja sokeriaineenvaihduntaan. Myös lakan kivennäis- ja hivenainesisältö on elimistölle sopiva, natriumia lakassa on niukasti. Lakan siemenet ovat suuret ja niissä on rasvaliukoista E-vitamiinia enemmän kuin yleensä hedelmissä, vihanneksissa tai viljassa.

Lakan siemenistä saadaan öljyä, jota käytetään esimerkiksi ruokateollisuudessa maku- ja väriaineena. Lakan siemenöljy sisältää linolihappoa ja alfalinoleenihappoa, elimistölle välttämättömiä monityydyttymättömiä rasvahappoja, joita elimistö ei pysty itse tuottamaan.

 1. Lakan siemenöljyä on hyödynnetty esimerkiksi kosmetiikkateollisuudessa kasvovoiteiden osana.
 2. Lakan lehdistä saa yrttiteetä, jota inuiitit ovat perinteisesti käyttäneet hivenaineiden lähteenä sekä ripulin hoitoon.
 3. Suoliston limakalvoa rauhoittava vaikutus perustuu lehtien sisältämiin parkkiaineisiin.
 4. Eräiden tutkimusten mukaan lehdillä on myös antimikrobisia vaikutuksia.

Marjojen verholehtiä on käytetty Venäjällä yskänrohtona. : Lakka | Martat
Näytä koko vastaus

Kauanko lakka säilyy jääkaapissa?

Lakan säilyvyys jääkaapissa – Lakka on lyhytikäinen marja, joten on tärkeää nauttia niistä, kun ne ovat vielä parhaimmillaan. Jos jää yli, säilytä ne jääkaapissa ja syö ne muutaman päivän kuluessa. Jääkaapissa säilytettynä lakka säilyy noin 2-3 päivää ennen kuin ne alkavat pilaantua.
Näytä koko vastaus

Voiko hilloa keittää liikaa?

Valmistin hillon Hillosokerista. Miksi hillo ei hyydy? Yleensä liian löysään hilloon on syynä liian lyhyt keittoaika. Keittoaika alkaa siitä, kun seos alkaa kuplia = kiehua kevyesti kattilassa. Jos hilloa keitetään liian vähän, hillosokerin hyytelöimisaine pektiini ei todennäköisesti ehdi liueta nesteeseen.

 • Huom! liian pitkä keittoaika voi heikentää pektiinin tehoa).
 • Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi suosittelemme käyttämään pakkauksen ohjeessa annettuja määriä.
 • Suuria määriä keitettäessä perusohjeen keitto- tai valmistusajat eivät enää pidä paikkaansa.
 • Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa (kesäkuumalla hillo jäähtyy ja hyytyy hitaammin).Tervetuloa Hillo-Infoon! Mehusta valmistettavan annostus on eri kuin hillolla: litra mehua / 800–1000 g Dansukker Hillosokeria.
You might be interested:  Mitä Tänään Syötäisiin Resepti?

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä. Katso myös vastaukset usein esitettyihin kysymyksiin. Vastaamme kysymyksiin arkisin 9–15.

Tiina Dansukker Kuluttajapalvelu

Dansukker tarjoaa iloa ja inspiraatiota kuluttajille. Korkealaatuiseen ja laajaan tuotevalikoimaan kuuluu sokerituotteita kaikkiin käyttötarkoituksiin. : Valmistin hillon Hillosokerista. Miksi hillo ei hyydy?
Näytä koko vastaus

Mitä eroa on Hillosokerilla ja tavallisella sokerilla?

Säilöntäsokerin käyttö Teksti: Anna-Maria Wasenius ja Yhteishyvän toimitus. Sokeri säilöö luonnollisesti ja parantaa makua. Ripaus sokeria pakastettaville marjoille edistää maun säilymistä. Sokeri suojaa marjojen ja hedelmien C-vitamiinin säilymistä. Sillä on myös erinomainen tapa auttaa marjoja säilyttämään värinsä.

Taloussokeri on säilöjän yleissokeri, joka sopii niin hillojen, hyytelöiden kuin mehujenkin säilömiseen. Taloussokeri soveltuu myös marjojen pakastamiseen. Taloussokerin avulla hillosta tulee makeampaa kuin hillosokeria käytettäessä. Erikoishieno kidesokeri on pienikiteistä sokeria, joka sopii taloussokerin tavoin kaikenlaiseen säilömiseen. Tumma ruokokidesokeri on fariinisokeria miedompi, kuiva ja siroteltava sokeri, joka sopii myös säilöntään. Sitä käytetään taloussokerin tavoin. Se antaa säilykkeisiin hieman tummemman värin ja paahteisen makean maun. Fruktoosi eli hedelmäsokeri sopii marjojen pakastamiseen. Se on makeampaa kuin taloussokeri, joten sitä tarvitaan vähemmän. Hillosokeri on hilloajan aarre. Sen avulla on helpompaa ja nopeampaa saada sopivan sakeaa hilloa. Hillosokeria tarvitaan hillotessa vähemmän kuin tavallista sokeria. Hillosokeriin on sekoitettu hedelmäpektiiniä, sitruunahappoa ja kaliumsorbaattia. Hedelmäpektiini on puhdas luonnontuote, joka hyytelöi marjoista keittämisen aikana irtoavan mehun. Sitruunahappo toimii happamuuden säätöaineena ja kaliumsorbaatti säilöntäaineena. Pektiini vaatii keittämisen toimiakseen, joten hillosokeri ei käy tuoremarjasurvokseen. Pektiini myös tummuu sitruunahapon vaikutuksesta ajan myötä, mutta tummilla pilkuilla ei ole vaikutusta sokerin toimivuuteen, jos pakkauksen parasta ennen -päiväys on voimassa. Hillosokeri soveltuu myös hyytelöihin.

Hillosokerilla keittoaika on marjoista riippuen noin 15 minuuttia, kun taloussokerilla keittämiseen kuluu noin puolisen tuntia.

Hillo-marmeladisokeri sopii kiinteisiin hilloihin ja marmeladeihin, jotka valmistetaan marjoista, hedelmistä ja vihanneksista. Lopputulos on kiinteämpää, hedelmäisempää ja vähemmän makeaa kuin perinteinen hillo. Hillo-marmeladisokeria tarvitaan noin 2/3 hillosokerin määrästä. Keittoaika on 3–10 minuuttia riippuen marjoista ja hedelmistä. Noudata pakkauksessa olevia keittoaikoja ja määriä. Hyytelösokeri ei sovi säilöntään. Sitä käytetään yleensä vain leivosten koristelussa ja jälkiruokahyytelöissä.

Poimi parhaat asiakasomistajan edut nyt myös verkosta Sulje mainos Sulje mainos : Säilöntäsokerin käyttö
Näytä koko vastaus

Millä voi korvata hillosokerin?

Mansikkahillon voi tehdä ilman hillosokeria. Hillonkeittäminen sopii myös sokerin välttäjille. Useimmissa resepteissä hillon sakeuttaa hillosokeri, mutta ilman sitäkin onnistut. Yksinkertainen kikka on käyttää chiasiemeniä. Ne sitovat nestettä ja saavat marjojen rakenteen hillomaiseksi.

 • Halutessasi makeutta lisää pari ruokalusikallista hunajaa.
 • Jos aiot tarjota hillon makean, kuten jäätelön, lisukkeena, hunajaa ei välttämättä tarvitse.
 • Silloin happamampi hillo peräti toimii paremmin! Tärkeintä hillon valmistuksessa on tekeytyminen.
 • Chiasiemenille täytyy antaa aikaa tekeytymiseen, jotta hillo ei jää vetiseksi.

Katso hillon ohje Sopasta!
Näytä koko vastaus

Voiko Hyytelösokerilla tehdä hilloa?

Hyytelösokeri Hyytelösokeri korostaa kotimaisten marjojen raikkautta ja loihtii leivonnaisille kiiltoa ja näyttävyyttä. Hyytelösokerin käyttö on helppo tapa tehdä koristehyytelöitä ja jälkiruokia, jotka on tarkoitettu heti nautittaviksi. Se sopii sekä tuoreiden että pakastemarjojen kanssa käytettäväksi, mutta ei sovi säilöntään.

Hyytelösokeri on täysin kasvipohjainen tuote, joka sisältää sokeria, hedelmistä erotettua pektiiniä ja hedelmähappoa. Pakkauskoko 350 g.1 dl Dansukker Hyytelösokeria painaa noin 80 g. Nimestään huolimatta Hyytelösokeri ei sovi mehusta tehtävien lisäkehyytelöiden valmistukseen. Käytä herukkahyytelöihin yms.

Taloussokeria, Hillosokeria tai Hillo-marmeladisokeria. Kasvipohjainen hyytelöimissokeri ja valmistamiseen. Ei sovellu maitopohjaisiin hyytelöihin eikä säilöntään. Ainekset: Sokeri, hyytelöimisaine (pektiini), happamuudensäätöaine (sitruunahappo), stabilointiaineet (E450i, E341).

Energiaa 1652 kJ/391 kcal
Rasvaa 0 g
– josta tyydyttynyttä 0 g
Hiilihydraattia 97 g
– josta sokereita 97 g
Proteiinia 0 g
Suolaa 0 g

ul> Säilytys: Kuivassa.Lajittele tyhjä pakkaus kartonkikeräykseen.Valmistettu Suomessa.Sokerin alkuperä: EU ja muu kuin EU.

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi! Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen. Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan? Jouluun kuuluvat itse tehdyt kermatoffeet, fudget, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle! Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa. YouTube-kanavaltamme löydät näppärästi reseptit ja ohjeistuksen moniin makoisiin makumatkoihin ja myös jouluherkkuihin. : Hyytelösokeri
Näytä koko vastaus

Kauanko itse tehty hillo säilyy?

Täytä purkit piripintaan ja sulje heti. Anna jäähtyä ja nosta purkit jääkaappiin. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Dansukker Hillosokerilla tehty hillo säilyy avaamattomana noin 12 kk.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Broileria Ja Riisiä Uunissa Resepti?

Voiko Pakastemansikoista tehdä hilloa?

Hillo pakastemansikoista – 500 g pakastemansikoita 250 g hillosokeria 3 rkl raastettua inkivääriä 1 ruukku Thai-basilikaa 1. Laita hieman sulaneet mansikat, sokeri ja raastettu inkivääri kattilaan. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua kevyesti noin 10 minuuttia.2.
Näytä koko vastaus

Onko lakka huonoksi hiuksille?

Hiustutkijan mukaan vaarana on jopa hiustenlähtö. Hiustutkija Annikki Hagros-Koski Hiusakatemiasta, miksi hiuslakkaa ei saisi koskaan suihkuttaa suoraan hiuksiin? “Jokainen hius kasvaa päänahan hiustupesta. Hiuksen keskimääräinen elinikä on 6 vuotta, ja jokaiselta irtoaa päivittäin noin 50–100 hiusta.

 1. Un vanha hius tipahtaa, uusi alkaa pyrkiä hiustupesta ulos tilalle.
 2. Jos suihkuttaa hiuslakkaa suoraan spraypullosta päähän, ainetta alkaa kertyä päänahkaan.
 3. Yhdessä pään luonnollisen talin ja hien kanssa lakka saattaa tukkia päänahan hiustupen.
 4. Silloin uusi hius ei pääse puskemaan vanhan tilalle.
 5. Un päänahkaan kertyy lakkaa, hiukset saattavat jopa harventua.

Kun lakan suihkuttaa hiuksiin harjan kautta, päänahka selviytyy paljon vähemmällä rasituksella. Silloin tuote päätyy paremmin oikeaan paikkaan: hiuksiin, ei päänahkaan.” Entäs hiusvahat, geelit ja muotovaahdot – miten niitä kannattaisi laittaa hiuksiin? “Käsin laitettavia tuotteita ei missään nimessä kannata hinkata vasten päänahkaa.

 • Ne kannattaa laittaa hiuksiin pää alaspäin.
 • Silloin tuote päätyy paljon helpommin hiusten tyveen eikä päänhkaan.” Milla tavalla päänahkan voisi saada puhtaaksi hiuslakan jäämistä? “Jotkut syväpuhdistavat tuotteet voivat auttaa.
 • Osa niistä kuitenkin puhdistaa vain hiuksen, ei päänahkaa.
 • Ampaajan tekemästä syväpuhdistuksesta voi olla apua.

Päänahan puhdistamisen jälkeen pitää kuitenkin muistaa muuttaa omia tapojaan. Kun tukkeutuneet tupit on saatu puhtaaksi, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, miten hiustuotteita päähänsä lisää. Muuten päänahka päätyy pian samaan kuntoon.”
Näytä koko vastaus

Mikä on maailman terveellisin marja?

Kuitu – Mustaherukassa 5,8 grammaa/100 g Punaherukassa 5 grammaa/100 g Vadelmassa 3,7 grammaa/100 g Mustikassa 3,3 grammaa/100 g Puolukassa 2,6 grammaa/100 g FinRavinto-tutkimuksen mukaan vain noin joka viides nainen saa ravinnosta riittävästi kuitua, Hyvä olo kirjoitti aikaisemmin,

 1. Uidulla on tärkeä rooli ruoansulatuskanavassa.
 2. Se muun muassa ylläpitää suolistomikrobien toimintaa ja lisää kylläisyyden tunnetta.
 3. Uidun saantisuositus on 25–35 grammaa päivässä.
 4. Ourallinen herukoita ei vielä täytä tätä saantisuositusta, mutta on kuitenkin askel parempaan päin! Näiden neljän ravintoaineen valossa mustaherukka on siis terveellisin marja.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran elokuussa 2020. Lähteet: Satokausikalenteri, Fineli.fi (ravintoarvot), Hyvinvointia elintarvikkeista -kirjallisuusselvitys
Näytä koko vastaus

Miksi lakka kuplii?

Lakan parhaat ystävät: kuivuus ja viileys – Kuumassa ja kosteassa ympäristössä kynsilakka saattaa alkaa kuplia. Kesäkuumalla näppejään voi viilentää kylmässä vedessä, mutta sen jälkeen kynsien on annettava kuivua.
Näytä koko vastaus

Onko lakka vaarallista?

Mitä se on? Gamma on päihde, joka kemialliselta koostumukseltaan vastaa eräitä ihmisaivoissa luontaisesti esiintyviä aineita. Päihdetarkoitukseen gammaa valmistetaan lakasta. Lakka puolestaan on gamman esiaste, joka muuttuu ihmisen elimistössä gammaksi.

Myös lakkaa käytetään päihteenä. Laittomilla markkinoilla gammaa myydään yleensä kirkkaana nesteenä, toisinaan myös jauheena tai tabletteina. Jauheet tyypillisesti liotetaan veteen. Lakka muistuttaa ulkomuodoltaan nestemäistä gammaa. Annos nautitaan suun kautta. Gamma on luokiteltu Suomessa sekä lääke- että huumausaineeksi.

Sen käyttö, osto, myynti ja hallussapito ilman lääkärin määräystä on kiellettyä. Korkein oikeus on linjannut, että gamma on huumausaineena erittäin vaarallinen. Lakka sen sijaan kuuluu kuluttajamarkkinoilla kiellettyihin psykoaktiivisiin aineisiin (KKP-aineet).

 1. Lakan käytöstä tai hallussapidosta ei rangaista, mutta esimerkiksi myynti ja maahantuonti on laitonta.
 2. Gamman ja lakan käyttö on Suomessa harvinaista.
 3. Äytön ja kokeilun yleisyys on puolen prosentin luokkaa.
 4. Äytön vähäisyyden vuoksi myöskään ongelmakäyttöä ei juuri esiinny.
 5. Miten se vaikuttaa? Gamman ja lakan vaikutukset ovat keskushermoston toimintaa lamaavia.

Gamman vaikutukset alkavat 5-30 minuutin kuluessa annoksen nauttimisesta, lakan vaikutukset vielä tätäkin nopeammin. Vaikutukset kestävät muutamia tunteja. Gamman ja lakan vaikutukset voivat vaihdella yksilöiden välillä muun muassa geneettisistä ja aineenvaihdunnallisista syistä.

 • Yleisimmin positiivisiin vaikutuksiin lasketaan kuuluvaksi rentoutuminen, kohonnut mieliala, euforia, estottomuus, sosiaalisuus ja lisääntynyt seksuaalinen halukkuus.
 • Suurilla annoksilla lakka ja gamma voivat aiheuttaa sekavuutta, tasapainohäiriöitä, muistinmenetyksiä ja tajuttomuutta.
 • Myös hallusinaatiot ovat mahdollisia.

Yliannostuksesta voi seurata vakavimmillaan myös kooma, hengitysteiden lamaantuminen ja kuolema. Käytön riskit? Liian suuri annos gammaa tai lakkaa voi helposti johtaa syvään koomaan ja hengitysteiden lamaantumiseen. Vuonna 2012 gammaan liitettiin Suomessa 12 kuolemantapausta.

Yliannostusriski on vielä suurempi lakan kohdalla, sillä se on gammaa huomattavasti voimakkaampaa ja siten myös vaikeampaa mitata. Gamman ja lakan pitkäaikaiseen käyttöön liittyvät haitat ovat vielä epäselviä. On arvioitu, että toistuvat koomat voivat vaurioittaa aivoja. Gamma ja lakka ovat myös riippuvuutta aiheuttavia päihteitä.

Niiden vieroitusoireet muistuttavat alkoholi- ja bentsodiatsepiiniriippuvuuden vieroitusoireita. Vieroitusoireisiin voi kuulua muun muassa vapinaa, univaikeuksia, ahdistusta ja korkeaa verenpainetta. Gamman ja lakan vaikutukset raskauteen ja sikiöön ovat vielä epäselviä.

 • Varmuuden vuoksi käyttöä raskauden aikana on kuitenkin syytä välttää.
 • Miten riskejä voi vähentää? Gamman ja lakan käyttöön liittyvät riskit voi välttää sillä, ettei käytä kyseisiä päihteitä.
 • Päihteiden käyttö on aina riskialtista.
 • Gamman ja lakan kohdalla riskejä voi vähentää sillä, että noudattaa annostelun suhteen äärimmäistä varovaisuutta.
You might be interested:  Ben And Jerry's Cookie Dough Resepti?

Niin ikään on tärkeää olla käyttämättä gammaa tai lakkaa samanaikaisesti muiden vaikutusmekanismiltaan lamaavien päihteiden kanssa. Esimerkiksi alkoholia ei missään nimessä tule yhdistää gamman tai lakan käyttöön, sillä se nostaa aineiden myrkytyspotentiaalia selvästi.

Vaikka yliannostuksen riski on suuri ilmankin sekakäyttöä, ovat kuolemaan johtaneet yliannostustapaukset usein seurausta siitä, että aineita yhdistetään alkoholin käyttöön. Tajuttomaksi mennyt henkilö on käännettävä kylkiasentoon, jottei tämä tukehdu omaan oksennukseensa. Yliannostustapaukset vaativat välitöntä lääkärin hoitoa.

van Amsterdam, Jan G.C.; Brunt, Tibor M.;McMaster, Minni T.B. & Niesink, Raymond J.M. (2012): “Possible long-term effects of γ-hydroxybutyric acid (GHB) due to neurotoxicity and overdose”. Neuroscience & Biobehavioral Reviews, vol.36:4, 1217-1227. van Amsterdam, Jan; Brunt, Tibor; Pennings, Ed & van den Brink, Wim (2014): “Risk assessment of GBL as a substitute for the illicit drug GHB in the Netherlands.

 • A comparison of the risks of GBL versus GHB.” Regulatory Toxicology & Pharmacology, vol.70:2, 507-513.
 • Barceloux, Donald G.
 • 2012): “Medical Toxicology of Drug Abuse.
 • Synthesized Chemicals and Psychoactive Plants”.
 • John Wiley & Sons, Inc., Hoboken, New Jersey.
 • Bosch, Oliver G.; Eisenegger, Christoph; Gertsch, Jürg; von Rotz, Robin; Dornbierer, Dario; Gachet, M.

Salomé; Heinrichs, Markus; Wetter, Thomas C.; Seifritz, Erich & Quednow, Boris B. (2015): “Gamma-hydroxybutyrate enhances mood and prosocial behavior without affecting plasma oxytocin and testosterone”. Psychoneuroendocrinology, vol.62, 1-10. Corkery, John M.; Loi, Barbara; Claridge, Hugh; Goodair, Christine; Corazza, Ornella; Elliott, Simon & Schifano, Fabrizio (2015): “Gamma hydroxybutyrate (GHB), gamma butyrolactone (GBL) and 1,4-butanediol (1,4-BD; BDO): A literature review with a focus on UK fatalities related to non-medical use.” Neuroscience & Biobehavioral Reviews, vol.53, 52-78.

 • Hakkarainen, Pekka; Karjalainen, Karoliina; Ojajärvi, Anni & Salasuo, Mikko (2015): “Huumausaineiden ja kuntodopingin käyttö ja niitä koskevat mielipiteet Suomessa vuonna 2014”,
 • Yhteiskuntapolitiikka, vol.80:4.
 • Huumausainelaki (373/2008),
 • Finlex verkkosivut.
 • Julien, Robert M; Advokat, Claire D & Comaty, Joseph E (2011): “A Primer of Drug Action.

A Comprehensive Guide to the Actions, Uses and Side Effects of Psychoactive drugs”. Worth Publishers, New York. Karila, Laurent & Reynaud, Michel (2010): “GHB and synthetic cathinones: clinical effects and potential consequences”. Drug Testing And Analysis, vol.3:9, 552–559.

 • DOI: 10.1002/dta.210.
 • Orkeimman oikeuden päätös KKO:2009:53,
 • Finlex verkkosivut.
 • Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen päätös lääkeluettelosta (201/2016),
 • Fimean verkkosivut.
 • Schep, Leo J.; Knudsen, Kai; Slaughter, Robin J.
 • Vale, J Allister & Mégarbane, Bruno (2012): “The clinical toxicology of gamma-hydroxybutyrate, gamma-butyrolactone and 1,4-butanediol.” Clinical Toxicology, lol.50:6, 458-470, DOI: 10.3109/15563650.2012.702218.

Scott, Katherine & Lust, Karin (2010): “Illicit substance use in pregnancy – a review”. Obstetric Medicine, vol.3, 94–100, DOI: 10.1258/om.2010.100014. Simonsen, K. Wiese; Edvardsen, H.M.E.; Thelander, G.; Ojanperä, I.; Thordardottir, S.; Andersen, L.V.; Kriikku, P.; Vindenes, V.; Christoffersen, D.; Delaveris, G.J.M.

 1. Frost, J.
 2. 2015): “Fatal poisoning in drug addicts in the Nordic countries in 2012”.
 3. Forensic Science International, vol.248, 172-180.
 4. Tacke, Ulrich; den Hollander, BjØrnar; Simojoki, Kaarlo; Korpi, Esa R.; Pihlainen, Katja & Alho, Hannu (2011): “Muunto- eli designhuumeet Suomessa”, Katsaus.
 5. Lääketieteellinen aikakausikirja Duodecim, vol.127:19, 2027-36.

Valtioneuvoston asetus huumausaineina pidettävistä aineista, valmisteista ja kasveista (543/2008), Finlex verkkosivut. Valtioneuvoston asetus kuluttajamarkkinoilta kielletyistä psykoaktiivisista aineista (1130/2014), Finlex verkkosivut.
Näytä koko vastaus

Voiko lakkaa kerätä raakana?

Raakojen lakkojen poiminta on kiellettyä. Se on myös kokolailla hyödytöntä.
Näytä koko vastaus

Voiko lakkahilloa pakastaa?

Työvaiheet – Puhdista marjat ja laita kerroksittain sokerin kanssa kannelliseen hillokattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Ravista kattilaa aina välillä. Poista pinnalle muodostunut vaahto reikäkauhalla. Kaada valmis hillo puhtaisiin kuumiin lasitölkkeihin ja sulje kannet.
Näytä koko vastaus

Voiko Pakastemansikoista tehdä hilloa?

Hillo pakastemansikoista – 500 g pakastemansikoita 250 g hillosokeria 3 rkl raastettua inkivääriä 1 ruukku Thai-basilikaa 1. Laita hieman sulaneet mansikat, sokeri ja raastettu inkivääri kattilaan. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua kevyesti noin 10 minuuttia.2.
Näytä koko vastaus

Paljonko Hilla maksaa?

Hillasta maksetaan poimijalle noin 8–9 euroa kilolta. Osa poimijoista hakee parempaa hintaa netistä. Hillahuuma alkaa olla kiivaimmillaan ainakin Etelä-Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla.
Näytä koko vastaus

Onko lakka terveellistä?

1. Parantaa immuunijärjestelmää – Lakoissa on runsaasti C- ja A-vitamiineja, jotka parantavat immuunijärjestelmääsi. C-vitamiini lisää valkosolujen tuotantoa ja toimii antioksidanttina, joka neutralisoi kaikenlaisia haitallisia reaktioita. A-vitamiinissa on karotenoideja, jotka myöskin toimivat antioksidantteina.
Näytä koko vastaus