Leivonta Reseptejä Lapsille?

Leivonta Reseptejä Lapsille

Miten olla hyvä lasten kanssa?

Lapsen kanssa tärkein asia on kohtaaminen ja yhteys. Lasten kasvattaminen ei ole tekniikoita tai menetelmiä vaan sitä, että saadaan lapseen hyvä tunnetason yhteys ja sen kautta pystytään tavoittamaan lapsen näkökulmaa tilanteisiin. Mitä parempi yhteys lapsen kanssa on, sitä helpompaa on pystyä näkemään lapsen käytöksen taakse.

 1. Silloin pystyy sanoittamaan myös lapsen tunteita ja tarpeita – eikä vain käytöstä.
 2. Päivittäiset pienet asiat ovat tärkeitä.
 3. Hymyt, kohtaamiset, läsnäolo, äänensävyt, lapsen koskettaminen.
 4. Tärkeintä on perheen ilmapiiri ja se mitä teet usein, ei se, miten toimit juhlapäivinä tai lomalla.
 5. Tärkeintä ei ole täydellisyys vaan tunnetason yhteys lapsen kanssa.

Tähän kirjoitukseen on koottu neljä keinoa vahvistaa yhteyttä lapsen kanssa. Nämä kaikki keinot ovat sellaisia, jotka pystyy kuka tahansa tekemään, vaikka arki olisi kiireistä.
Näytä koko vastaus

Mitä tehdä lasten kanssa helteellä?

Päivätelttailu takapihalla – Kootkaa yhdessä teltta takapihalle, vaikka vain päivän ajaksi. Syökää siellä eväitä ja lukekaa kirjoja, löhöilkää ja nauttikaa retkilytunnelmasta. Teltan eteen voi tehdä aurinkolöhöilypaikan pyyhkeillä ja sateenvarjoilla, jotka toimivat hyvin myös lasten aurinkovarjoina.
Näytä koko vastaus

Mitä kaikkea voi tehdä Torttutaikinasta?

Joulun aikaan pakastimeen saattaa kertyä paketti jos toinenkin valmiita pipari-, voi-, torttu- tai lehtitaikinoita. Jos perinteisiä joulutorttuja ja piparkakkuja on leivottu jo tarpeeksi, voi näitä taikinoita soveltaa muunlaisiinkin herkkuihin. Hyödynnä taikinoita vaikkapa uudenvuoden juhlien leipomusten valmistuksessa.

Jos makeat herkut jo kyllästyttävät, voi erilaisia suolaisia cocktailpaloja tehdä helposti valmistaikinoita hyödyntämällä. Suolaisiin leivonnaisiin voi laittaa täytteeksi esimerkiksi kanaa, fetaa, oliiveja, kinkkua, kalaa tai juustoa. Lehtitaikina sopii oikein hyvin pasteijoihin sekä muihin täytettyihin leivonnaisiin.

You might be interested:  Marry Me Chicken Resepti?

Myös torttutaikinasta voi mainiosti leipoa suolaiset cocktail-palat. Yksikertaisimmillaan kahvipöydän herkut voivatkin syntyä, kun paistat taikinan, leikkaat sen neliöiksi ja täytät esimerkiksi juustolla. Voitaikina on oiva valinta leivonnaisiin, jossa taikinaltakin vaaditaan makua eli silloin, kun täytettä on vain vähän.
Näytä koko vastaus

Mitä leipoa Myyjäisiin?

Perinteisten joululimppujen ja saaristolaisleipien lisäksi hyvin säilyvät itsetehdyt näkkileivät toimivat erinomaisesti myyjäisissä! Niiden seuraksi voi ahkera myyjä keittää itse hilloa. Erilaiset makeat keksit ja pikkuleivät sopivat hyvin myyjäisiin, kun niistä koostaa valmiita lajitelmia kauniisiin lahjapusseihin.
Näytä koko vastaus

Saako lasta kieltää?

Perinteisen kasvatusajattelun mukaan lasta tulee kieltää, kun hän tekee jotain väärin: ei saa heittää mukia, älä juokse tielle. On totta ettemme halua lapsen heittävän maitomukiaan lattialle, koska siitä tulee sotkua, tai emme halua lapsen juoksevan tielle, jottei tämä loukkaannu.

 1. Uitenkin pelkkä “ei saa heittää/ älä juokse” eivät kerro lapselle, mitä häneltä odotetaan, tai mitä hänen kuuluisi tässä tilanteessa tehdä.
 2. Ieltosanan ymmärtäminen on myös varsinkin pienelle lapselle haasteellista, minkä vuoksi se usein jää kokonaan huomioimatta.
 3. Lapsen nostaessa mukia pöydältä heittämistarkoituksella, kieltämisen sijaan kannattaa sanoa mitä haluaa lapsen tekevän.

“Pidetään muki pöydällä/ laske muki pöydälle”, Tielle juoksemisen sijaan “Pysähdy! Tule tänne!” toimii varmasti paljon paremmin ja sen jälkeen voi keskustella, mitä voi tapahtua, jos juoksee tielle. Lähtökohtaisesti voidaan siis kysyä, miksi kieltää lasta ylipäätään, kun on niin paljon parempia ja tehokkaampia tapoja kommunikoida ja ohjata lasta.

 1. Ei ole kuitenkaan kysymys siitä, että lapsi saisi päättää kaikista asioista, vain koska häntä ei kieltosanalla kielletä.
 2. Jos lapsi pyytää kaupassa lelua, eikä aikuinen halua sitä syystä tai toisesta ostaa, pelkkä “ei osteta lelua” saa todennäköisesti aikaan itkua ja kiukkua.
 3. Jos aikuinen vastaakin lelun pyyntöön ensin aktiivisella kuuntelulla: sinä haluat tämän lelun kovasti, ja sitten kertoo, että lapsi voi vaikka pyytää lelua syntymäpäivä- tai joululahjaksi, hän antaa lapselle vastauksen, jonka lapsi voi oikeasti ymmärtää.
You might be interested:  Koko Suomi Leipoo Resepti?

Lempeässä kasvatuksessa tärkeänä nähdään aikuisen logiikan avaamista lapselle. Täss ä tapauksessa se on tieto siitä miksi lelua ei saa ja milloin hänellä voisi olla mahdollisuus saada se. Jos EI:tä hoetaan vähän koko ajan kaikkeen, menettää se merkityksensä.
Näytä koko vastaus

Saako lapsen laittaa jäähylle?

Onko lapsen laittaminen jäähylle haitallista? Tuore tutkimus haastaa aiemmat luulot – ota nämä asiat huomioon rangaistusta käyttäessäsi Jäähy on suosittu kurinpitomenetelmä, jolla tarkoitetaan lapsen määräämistä rauhoittumaan johonkin ennaltasovittuun paikkaan.

Yleisyydestään huolimatta jäähy on herättänyt paljon huolta rangaistusmetodin vaikutuksista lapseen, minkä vuoksi jäähyllä on huono maine, Michiganin yliopiston tutkijat kirjoittavat, Aiemmin yhdysvaltalaistutkijat ovat esittäneet, että lapsi saattaa kokea jäähyn hylkäämisenä. Jäähyllä ollessaan lapsi joutuu kohtaamaan ahdistavan ja stressaavan tilanteen yksin.

Tämä voi johtaa emotionaaliseen traumaan, mikä, kertoi vuonna 2014. Samaa väittämää on toisteltu lukuisilla internetsivustoilla ja sosiaalisen median alustoilla. Tuoreen Michiganin yliopiston tutkimuksen mukaan pelko jäähyn vaikutuksista lapsen kehitykseen on turhaa.
Näytä koko vastaus

Saako lapselle korottaa ääntä?

Älä huuda – Lasten tunnereaktiot ovat voimakkaita ja kasvattajan tulisi auttaa häntä oppimaan niiden säätelemistä. Aina se ei ole helppoa. Saako huonosti käyttäytyvälle lapselle edes olla vihainen? Huutaminen johtaa tilanteeseen, jossa lapsi ei voi muuta kuin reagoida tunteillaan.

lastenpsykiatri Jukka Mäkelä – Saa olla vihainen, mutta ei saa huutaa, lastenpsykiatri Jukka Mäkelä yksinkertaistaa sanomansa. Mäkelän mukaan äänen korottaminen vie huomion pois itse asiasta, eli mikä lapsen käytöksessä meni pieleen. – Huutaminen johtaa tilanteeseen, jossa lapsi ei ikään kuin voi muuta kuin reagoida tunteillaan.

Viha, varsinkin tärkeän ihmisen viha, tiputtaa ihmisen pois ajattelukyvystä sinne, että ainoastaan puolustaudutaan, paetaan. Silloin ei opi uusia asioita.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Resepti Ei Voimassa Lääkettä Saamatta?

Kannattaako pysyä yhdessä lasten takia?

Vanhempien hyvä ero voi ehdottomasti olla lapselle parempi vaihtoehto kuin riitaisa koti. “Useimmiten kannattaa pysyä yhdessä”, haastaa psykoterapeutti. Eroasiantuntija Päivi Hietanen Ensi- ja turvakotien liitosta sekä psykoterapeutti Liisa Välilä kertovat, onko järkevää jatkaa huonolle tolalle ajautunutta parisuhdetta lapsiperheessä. Milloin on parasta erota?
Näytä koko vastaus