Maailman Paras Hampurilainen Resepti?

Maailman Paras Hampurilainen Resepti

Mitä tulee hampurilaisen väliin?

4. Burgeri: Vastakohdat viimeistelevät – Kuten mikä tahansa hyvä ruoka, myös hampurilainen piristyy vastakohdista. Siksi suolaisen purilaisen väliin sopii jokin makea, kuten hillokkeet, karamellisoidut sipulit tai makea kastike. Riista kaipaa kirpeyttä, jota voi tuoda esimerkiksi puolukoista.

Marinoitu punasipuli Hölskytetyt mummonkurkut

Näytä koko vastaus

Onko hampurilainen terveellistä?

Hampurilaisten ja hampurilaisaterioiden ravintoarvoissa ja kalorimäärissä on valtavat erot.

Yhdessä hampurilaisateriassa voi olla yli 2000 kilokaloria tai vain 275 kilokaloria.Hampurilaisen terveyspahiksia ovat sen sisältämä runsas rasva ja suola.Kotikeittiössä voi rakentaa helposti myös terveellisen hampurilaisaterian, joka maistuu myös lapsille.

Hampurilaista ei yleensä pidetä järin terveellisenä ruokavalintana. Hampurilaisissa ja hampurilaisaterioissa on kuitenkin valtavia eroja. – Hampurilaiskulttuuriin liittyvät ranskalaiset ja kokis, mutta on olemassa myös toisenlaisia, terveellisempiä hampurilaisateriavaihtoehtoja, sanoo johtava asiantuntija Heli Kuusipalo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta (THL).

 1. Se houkutin, millä ihmisiä vedetään hampurilaisravintolaan, ei kuitenkaan ensisijaisesti perustu terveellisyyteen.
 2. Hampurilainen löytyy nykyään lähes joka ravintolan listalta.
 3. Alliimmissa ravintoloissa voi tilata gourmet-hampurilaisia.
 4. Sana “gourmet” saattaa antaa hampurilaisen ravintoarvoistakin jollakin tavalla paremman mielikuvan, vaikka kyseessä on kuitenkin aina se kohtalaisen sama tuote eli pihvi sämpylän välissä.

Hampurilaisen terveellisyyttä voi arvioida ottamalla selvää sen kalorimäärästä, rasvan määrästä ja suolan määrästä. Kaikkien näiden määrä voi yllättää. – Terveelliseen ruokavalioon pyrkiväkin voi syödä hampurilaisen tai hampurilaisaterian silloin tällöin. Maailman Paras Hampurilainen Resepti
Näytä koko vastaus

Miksi hampurilainen tehdään väärinpäin?

Hampurilaisten kokoamisessa on sääntönsä. Olet ehkä nähnyt mainoksia, joissa hampurilainen kasataan maallikon silmin väärinpäin. Suomen McDonald’sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen kertoo, miksi tuote valmistetaan juuri niin. Selitys on yksinkertainen. – Hampurilainen valmistetaan sen “hattu”, eli kruunu alaspäin siksi, että tuotteen ainoa lämmin ainesosa, eli pihvi laitetaan paikalleen vasta aivan viimeisenä, Heli Ryhänen kertoo.
Näytä koko vastaus

Kuka on keksinyt hampurilaisen?

Frank ja Charles Menches – Hampuri – hampurilainen. Tämä tuntuu loogiselta. Veljekset Frank ja Charles Menches ovatkin ehkä vahvimmat kandidaatit burgereiden isiksi. Ilmeisesti Frank ja Charles myivät jo vuonna 1885 hampurilaisen prototyypin, eli lihatäytteen kahden leivän välissä.
Näytä koko vastaus

Onko Subway epäterveellistä?

Onko Subin patonki terveellisempi, koska siinä on enemmän salaattia? Tämäkin on nyt tutkittu. Amerikkalainen yliopisto tutki pitävätkö Subway-ravintolaketjun terveelliset mainokset paikkaansa. Onko Subi todella terveellisempää kuin hampurilainen. Tutkimuksessa selvisi, että nuoret nauttivat lähes saman kalorimäärän syödessään Subway-ravintolassa kuin McDonaldsilla.

Tutkijoiden mukaan molemmat ateriat sysäävät nuorta kohti ylipainoa. Tutkimukseen värvättiin noin sata 12–21-vuotiasta nuorta. Nuoret söivät Kalifornialaisessa ostoskeskuksessa kummassakin ravintolaketjussa aterioita. Ruokien kalorimäärät laskettiin yhteen yritysten verkkosivujen ravintopaketeista. Nuorten syömissä aterioissa oli McDonaldsilla keskimäärin noin 1038 kaloria ja Subwaylla 955 kaloria.

– Emme löytäneet merkittävää eroa näiden kahden pikaruokalan ruokien välillä, kertoo asiaa tutkinut Lenard Lesser. Subwaylla raaka-aineet olivat ehkä terveellisempiä, mutta isona haittana tutkijat pitivät suolan määrää, joka ylitti suositukset kolminkertaisesti.
Näytä koko vastaus

Mikä on maailman suurin hampurilainen?

Michiganilainen ravintola valmisti 158 kiloa painavan hampurilaisen. Maailman suurin hampurilainen painaa lähes 160 kiloa. Hampurilainen täytettiin juustolla, pekonilla, sipulilla, tomaatilla, suolakurkuilla ja salaatilla. – Sain idean Guinnessin ennätyskirjasta.
Näytä koko vastaus

Missä on Suomen suurin hampurilainen?

Kuka tekee Suomen suurimmat hampurilaiset? Ehdokkaita löytyy Raumalta, Torniosta ja Alajärveltä. Maailman Paras Hampurilainen Resepti Viikko sitten julkaistu uutinen, jonka mukaan Suomen suurin hampurilainen olisi alajärveläisen Kevarin Grillin 1 350-grammainen Sitä sun tätä -herkku, osoittautui pahasti ennenaikaiseksi. Tarkastuslaskennassa on nimittäin löytynyt kaksi vielä huomattavasti suurempaa hampurilaista.

Suomen hampurilaismestariksi ainakin tällä tietämällä voi julistaa raumalaisen Mr Jones -ravintolan Mission Impossible -hampurilaisen, joka painoi virallisessa mittauksessa kokonaista 2 510 grammaa. Kakkossijalle nousee puolestaan torniolaisen Scanburger Kivirannan vielä nimetön 1 734-grammainen herkku.

– Kehitimme Mission Impossiblen Mr Jonesin avajaisiin yhdessä Riku Räsäsen kanssa, eli ensimmäiset tehtiin jo syksyllä 2005. Sen jälkeen on 18 urhoollista onnistunut koko annoksen syömisessä. Perunoiden ja coleslaw-salaatin kanssa annos painaa yli kolme kiloa.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Pigs In A Blanket Resepti?

Mikä salaatti hampurilaisen väliin?

Täydellisen hampurilaisen ABC – Kun kyse on täydellisestä hampurilaispihvistä, olisi tärkeää kiinnittää huomio sen sisältämän rasvan määrään. Vähärasvainen liha ei ole ammattilaisen mukaan paras vaihtoehto osaksi hampurilaista. – Burgeripihvissä tulisi olla rasvaa noin 15–20 prosenttia, Herlevi toteaa.

Oska hampurilainen on usein rasvainen herkku, suosittelee huippukokki kiinnittämään huomiota siihen, että hampurilaisessa on aina myös jotakin hapokasta. – Jokaisella on omanlainen maku josta pitää, mutta lähtökohtaisesti olisi hyvä olla jotakin hapokasta rasvaisuuden vastapainoksi, Herlevi vinkkaa.

Se, maistuuko hampurilaisen välissä paremmalta paistettu vai raaka sipuli, on Herlevin mukaan maistajasta kiinni. Jos Sen Oikean hampurilaisen etsintä on käynnissä, kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, missä muodossa sipuli maistuu parhaiten omaan makuun.

Jos pitää sipulista burgerin välissä, niin paistettuun sipuliin saa enemmän makua, mutta raaka sipuliviipale on mukavan rapsakka, huippukokki toteaa. Onnistuneeseen hampurilaiseen myös salaatti kannattaa valita harkiten. Herlevi pitää hampurilaisen täytteenä käytetyn salaatin tärkeimpänä ominaisuutena maun lisäksi rapeutta.

– Amerikansalaatti ja romaine-salaatti on rapsakoita, ja ne kestävät hyvinä vielä hieman lämmenneinäkin, Herlevi vinkkaa.
Näytä koko vastaus

Minkä maalainen on hampurilainen?

Teksas ja Wisconsin kisaavat keskenään siitä, kummassa osavaltiossa on keksitty Yhdysvalloissa supersuosittu hampurilainen Wisconsinissa kaavaillaan Seymourin pikkukylän julistamista hampurilaisen syntypaikaksi. Teksas on samoissa aikeissa oman Athens-kylänsä kanssa.

 • Wisconsin väittää, että mies nimeltä Hampurilais-Charlie Nagreen keksi purilaisen vuonna 1885 pidettyjen maatalousmessujen aikana.
 • Teksasin mukaan Fletcher Davis myi hampurilaisia Athensin oikeustalon nurkalla 1880-luvulla.
 • Myös Connecticutissa sijaitseva New Haven on mainittu kisassa hampurilaisen kotikaupungista.

Hampurilaisen nimi johtaa kuitenkin Saksaan Hampuriin. Siellä oli tapana kietaista paistettu porsaanlihan pala sämpylän väliin. Tietosanakirjojen mukaan hampurilaisen juuret ovat niinkin kaukana kuin antiikin Roomassa. Siellä varaton väki söi leivän väliin laitettua lihaa.

 1. Myös mongolit harrastivat hampurilaisia jo 1200-luvun alussa.
 2. Heidän keksintönään pidetään varsinaista hampurilaispihviä.
 3. Mongolit mureuttivat lihanpalan ratsailla ollessaan satulan alla.
 4. Amerikkalaiset kaupungit kisaavatkin tiettävästi siitä, kuka kehitti ensimmäisenä nykyisen version jauhelihaan perustuvasta hampurilaisesta.

(STT-IS)
Näytä koko vastaus

Missä järjestyksessä hampurilainen kootaan?

Täytä hampurilainen oikeassa järjestyksessä – vaikuttaa makuun

Hampurilaisen kokoamisessa on samat säännöt, oli täytteenä sitten naudasta, peurasta tai portobello-sienestä tehty pihvi.Painavat täytteet tulevat pohjalle ja salaatti niiden päälle.Ennen kuin pääset täyttämään hampurilaista,,,4 sämpylää 450 g peuran jauhelihaa 150 g pekonia, hienonnettuna 2 dl majoneesia 1/2 dl puolukoita 1 tl tuoreen timjamin lehtiä 100 g kantarelleja (tai herkkusieniä) 2 rkl voita 1/2 dl balsamicoetikkaa 1 tomaatti, viipaloituna 1 jääsalaatti, lehdet eriteltynä ja pestynä suolaa ja pippuria

1. Sekoita majoneesi, puolukat ja timjami sekaisin. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Paista pekonit pannulla rapeiksi ja nosta lautaselle talouspaperiarkin päälle sivuun.2. Viipaloi sienet ja ruskista voissa. Lisää joukkoon etikka ja kiehauta kunnes neste on kokonaan haihtunut.
Näytä koko vastaus

Mistä lihasta saa parhaat pihvit?

Yleisimmin pihvit valmistetaan sian- tai naudanlihasta. Sianliha on nautaa rasvaisempaa ja se täytyy aina paistaa täysin kypsäksi. Sen sijaan naudanlihan voi paistaa haluamaansa kypsyyteen. Pihvilihan tulee olla vähän sidekudosta sisältävää ja nopeasti kypsyvää lihaa, jollaisia ovat sisä- ja ulkofilee.
Näytä koko vastaus

Miksi Jauhelihapihvit ei pysy kasassa?

Jauhelihapihvien valmistaminen on periaatteessa hyvin yksinkertainen juttu. Raaka-aineiden valinnalla, kypsennysmenetelmällä ja muutamalla pikku niksillä voit kuitenkin vaikuttaa merkittävästi pihvien makuun ja rakenteeseen. Jauhelihapihvejä voi valmistaa monella tapaa, eikä mikään niistä ole välttämättä yhtään huonompi tai väärempi kuin toinen.

 1. Raaka-aineiden ja valmistustavan valinnassa pätee kuitenkin muutama nyrkkisääntö, jotka on hyvä ottaa huomioon.
 2. Jauhelihan valinta Jauhelihojen erot näkyvät lähinnä eläinlajissa ja rasvapitoisuudessa.
 3. Eläimen valinta on enimmäkseen makuasia – joku tykkää possunlihasta ja toinen naudasta.
 4. Naudan jauheliha on väriltään tummempaa ja punaisempaa, ja sitä löytyy useammalla eri rasvapitoisuudella.
You might be interested:  Savustettu Kalkkuna Reseptejä?

Porsaan jauheliha on maultaan miedompaa, väriltään vaaleampaa ja usein melko rasvaista. Rasvan määrää ei kuitenkaan kannata pelästyä, sillä se antaa jauhelihapihveille paljon makua ja mehevyyttä. Pelkästä porsaanlihasta jauhettuun jauhelihaan törmää nykyään aika harvoin.

Suurin osa jauhelihaherkuista valmistuu sika-nauta- tai naudan jauhelihasta. Taikinan raaka-aineet Arkisen, pannulla tai uunissa paistettavan jauhelihapihvin taikinaan laitetaan usein muutakin kuin pelkkää jauhelihaa. Hienoksi kuutioitu sipuli (pannun kautta tai raakana) on kuin tehty jauhelihapihvin mausteeksi.

Suola ja rouhittu mustapippuri riittävät perusmausteiksi, mutta taikinaa voi tuunata makunsa mukaan muillakin mausteilla ja maustekastikkeilla. Usein taikinaa jatketaan myös nesteessä turvotetuilla korppujauhoilla, kuskusilla tai vaalealla leivällä, joka antaa pihveille pehmeämmän ja huokoisemman rakenteen. Jauhelihataikinaa jatketaan usein kananmunalla ja kostutetuilla korppujauhoilla Täydellisen hampurilaispihvin raaka-aineet on nopeasti lueteltu – naudan jauheliha, merisuola ja mustapippuri. Lihaksi kannattaa valita rasvaisempi jauheliha, sillä varsinkin kuumassa grillissä valmistettuna pihvistä voi muuten tulla liian kuiva. Täydellisen hampurilaispihvin raaka-aineet kaikessa yksinkertaisuudessaan Jauhelihapihvien muotoilu Jauhelihapihvit saa muotoiltua helposti käsin. Kädet kannattaa välillä kostuttaa öljyllä tai kylmällä vedellä, jotta taikina ei tartu käsiin kiinni. Taikinasta otetaan sopivan kokoinen kimpale, joka painellaan ensin tiukaksi palloksi.

Näin rakenteesta saadaan tiiviimpi ja pihvit pysyvät paremmin koossa kypsennyksen aikana. Taikinapallo painellaan kämmenten välissä tai alustaa vasten pihviksi, samalla reunoja muotoillen. Pihviin kannattaa muotoilun lopuksi painaa kuoppa, sillä pihvit tahtovat kohota keskeltä kypsyessään. Keskikuopan ansiosta pihvi jää paremmin pihvin muotoon.

Jauhelihapihvit voi muotoilla myös siihen tarkoitetulla prässillä. Muovinen pihviprässi on edullinen tapa saada tasakokoisia ja särmän muotoisia jauhelihapihvejä. Varsinkin hampurilaispihvien muotoilussa kannattaa hyödyntää tätä turhakkeeksikin haukuttua keittiövälinettä. Käsin muotoiltu jauhelihapihvi ja prässätty hampurilaispihvi Jauhelihapihvien kypsentäminen Hampurilaispihvien grillaamisesta olikin tuossa jo puhetta. Kuten monet muutkin liharuoat, myös jauhelihapihvit saavat mahtavaa savuista makua ja herkullisen värin, kun ne kypsennetään kuumassa grillissä.

Grillaaminen ei kuitenkaan ole kaikille ihan arkipäiväinen rutiini Suomen kesän kaatosateissa tai talven pakkasilla. Arkisemmat menetelmät – pannulla tai uunissa paistaminen – ovat hyviä nekin. Paistinpannulla pienessä rasvamäärässä paistaminen on varmasti se suosituin tapa, ja sillä saakin pihveihin hyvän maun ja paistopinnan.

Entäpä jos pihvejä onkin vähän reilumpi määrä paistettavana ja pannulle mahtuu vain muutama pihvi kerrallaan? Isompi määrä jauhelihapihvejä kannattaa paistaa uunissa, sillä uunipellille mahtuu hyvin toistakymmentä pihviä ja kaikki kypsyvät samaan aikaan. Uunissa saa paistettua suuremman määrän jauhelihapihvejä kerralla, mutta väri jää pannulla paistettuja vaaleammaksi. Jauhelihasta saa siis valmistettua pihvejä moneen makuun ja tarpeeseen. Raaka-aineiden valinnalla, muotoilulla ja kypsennystavalla on paljon vaikutusta lopputulokseen, ja jokainen jauheliharuokien ystävä tietää varmasti monta muutakin salaisuutta täydellisten jauhelihapihvien reseptiin.
Näytä koko vastaus

Paljonko jauhelihaa Hampurilaiseen?

Kolme vinkkiä täydelliseen pihviin – Älä alimausta Pintasuola ei riitä. Nosta jauheliha kulhoon, riko rakenne hellästi käsin ja ripottele joukkoon suola. Yksi teelusikka reilua 600 grammaa lihaa kohti. Älä vaivaa Et ole tekemässä leipätaikinaa. Mitä enemmän vaivaat jauhelihaa sen kiinteämmäksi ja kumisemmaksi se muuttuu.
Näytä koko vastaus

Milloin hampurilainen tuli Suomeen?

Kuumia koiria ja Hampurinpihvejä – Hot Dogien uskotaan olevan lähtöisin Saksasta, mutta ruuan kehittäjää ei tiedetä varmasti. Se kuitenkin tiedetään, että New Yorkiin tämä herkku saapui juuri Saksasta, ja niitä myytiin Amerikassa ainakin jo Chicagon maailmannäyttelyn jälkeen 1800- ja 1900-luvun taitteessa. Maailman Paras Hampurilainen Resepti erikkaan, sekä vähitellen kaikkialle maailmaan. Suomeen hampurilaiset tulivat vuoden 1952 olympialaisten yhteydessä, kun pääkaupunkimme täyttyi kansainvälisistä ihmisistä. Aluksi hampurilainen oli kahden leipäviipaleen välissä oleva hampurinpihvi, eli naudan jauhelihasta valmistettu pihvi. Sittemmin siitä on kehitetty useita erilaisia versioita.
Näytä koko vastaus

Mikä on hampurilainen englanniksi?

Ääntäminen

Käännös
Substantiivit
1. Hamburger
2. hamburger
Adjektiivit

Näytä koko vastaus

Miten hampurilainen syntyi?

3. Hampurilaiset – Jauhetusta lihasta tehty hampurilaispihvi oli suosittua Saksassa jo 1800-luvulla. Hampurilainen siirtyi Yhdysvaltoihin eurooppalaisten maahanmuuttajien mukana 1900-luvun alussa. Hampurilaisten suursuosio liittyy pikaruokaketjujen yleistymiseen. Hampurilainen oli ensimmäisiä varsinaisia pikaruokia Yhdysvalloissa.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Taco Bell Quesadilla Resepti?

Mikä on burgeri?

räkäklimppi 31.10.2013 Pilkkamielinen tai itseiroininen nimitys henkilöstä, jonka elintavat joiltain osin voivat muistuttaa Aspergerin syndroomasta kärsivää ihmistä. Henkilöllä ei kuitenkaan ole mitä luultavammin kyseistä syndroomaa ja yhteneväisyys rajoittuu ainoastaan pinnallisesti popularisoituihin stereotyyppien käytökseen (sosiaalisesti rajoittunut, nörttimäinen).
Näytä koko vastaus

Miksi hampurilainen on hampurilainen?

Historia – Hampurilaisen nimitys juontunee Hampurissa suositusta saman tyyppisestä ruokalajista, joka uudisasukkaiden mukana Amerikkaan kulkeuduttuaan jalostui nykyään tunnettuun muotoon. Jauheliharuoat olivat suosittuja Pohjois-Saksassa, ja hampurinpihviksi kutsuttu ruokalaji muuttui Yhdysvalloissa sämpylän, aluksi leipäpalojen, väliin laitetuksi naudanlihapihviksi lisukkeineen.

 1. Liikkeellä ollessaan mongolisoturit pitivät lihaa satulansa alla, kuljettaakseen, ja samalla myös pehmittääkseen sitä.
 2. Mongolisoturien saapuessa Venäjälle, jalostui tekniikka siellä lopulta tartariksi,
 3. Venäjältä tartar päätyi Saksaan, ja Hampurissa ryhdyttiin valmistamaan tartarpihvejä.
 4. Hampurilaisen suosittu muunnos, juustohampurilainen, keksittiin Yhdysvalloissa vuonna 1935.

Juustohampurilaisessa on pihvin päälle asetettu juustoviipale, ja usein myös ketsuppia sekä suolakurkkuja. Tämän jälkeen hampurilaisesta on kehitetty lukuisia erilaisia versioita, joissa hampurilaista on suurennettu (esimerkiksi kerroshampurilainen) tai pihvin tilalle vaihdettu jotain muuta, kuten paneroitu kana – tai kalafilee, kebablihaa tai kasvispihvi.
Näytä koko vastaus

Mikä salaatti hampurilaisen väliin?

Täydellisen hampurilaisen ABC – Kun kyse on täydellisestä hampurilaispihvistä, olisi tärkeää kiinnittää huomio sen sisältämän rasvan määrään. Vähärasvainen liha ei ole ammattilaisen mukaan paras vaihtoehto osaksi hampurilaista. – Burgeripihvissä tulisi olla rasvaa noin 15–20 prosenttia, Herlevi toteaa.

 • Oska hampurilainen on usein rasvainen herkku, suosittelee huippukokki kiinnittämään huomiota siihen, että hampurilaisessa on aina myös jotakin hapokasta.
 • Jokaisella on omanlainen maku josta pitää, mutta lähtökohtaisesti olisi hyvä olla jotakin hapokasta rasvaisuuden vastapainoksi, Herlevi vinkkaa.

Se, maistuuko hampurilaisen välissä paremmalta paistettu vai raaka sipuli, on Herlevin mukaan maistajasta kiinni. Jos Sen Oikean hampurilaisen etsintä on käynnissä, kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, missä muodossa sipuli maistuu parhaiten omaan makuun.

 • Jos pitää sipulista burgerin välissä, niin paistettuun sipuliin saa enemmän makua, mutta raaka sipuliviipale on mukavan rapsakka, huippukokki toteaa.
 • Onnistuneeseen hampurilaiseen myös salaatti kannattaa valita harkiten.
 • Herlevi pitää hampurilaisen täytteenä käytetyn salaatin tärkeimpänä ominaisuutena maun lisäksi rapeutta.

– Amerikansalaatti ja romaine-salaatti on rapsakoita, ja ne kestävät hyvinä vielä hieman lämmenneinäkin, Herlevi vinkkaa.
Näytä koko vastaus

Mitä Burgereiden kanssa?

Salaatti sopii burgerin kaveriksi – Perinteinen coleslaw eli amerikkalainen kaalisalaatti on tuttu herkku hampurilaisen kyljestä. Coleslaw ‘n tärkeimmät elementit ovat ohueksi suikaloitu kaali sekä porkkana. Kesällä mehevin salaatti valmistuu varhaiskaalista, joka porkkanan lisäksi saa seurakseen kevätsipulia ja tuoretta tilliä.

Tuhti majoneesikastike raikastuu ja kevenee, kun lisäät majoneesin rinnalle kermaviiliä. Kaalisalaattiin saa loputtomasti vaihtelua mausteita ja höysteitä vaihtamalla. Kokeile tuhdin majoneesikastikkeen sijaan mausteista öljykastiketta, joka on saanut innoituksensa korealaisesta kimchistä. Tai piristä makumaailmaa vaikka piparjuurella,

Mitä jos kokeilisit kokonaan uutta lähestymistapaa ja valmista hampurilaisen lisukkeet letkeästi grillaten? Grillattu coleslaw tehdään kaalisalaatista tutuista raaka-aineista, mutta kasvikset vain pyöräytetään grillissä. Pirskottele viinietikkaa valmiiden kasvisten päälle.

 • Sen ihana hapokkuus piristää dijoninsinapilla maustetun majoneesisoosin.
 • Myös grillatut kaalilohkot ovat kaalisalaatille maukas vaihtoehto.
 • Grillattu varhaiskaali on aivan ihana kesäherkku.
 • Lämmön ansiosta kaali kesyyntyy makeaksi ja pehmeäksi ja chiliöljy tuo mukaan sopivasti potkua.
 • Tai unohda hetkeksi mehevä kaali.

Huippuhyvät hampurilaisen lisukkeet valmistuvat myös perinteisestä jäävuorisalaatista tai napakasta romainesalaatista. Yhdistä ohueksi suikaloidun jäävuorisalaatin kanssa porkkanaa sekä hapanta omenaa ja niputa maut yhteen inkiväärin ja chilin täpäköittämällä öljykastikkeella.

Romaine- eli sidesalaatista valmistuu perinteinen caesarsalaatti, joka sekin sopii loistavasti grillissä valmistettavaksi. Grillaaminen tekee nimittäin salaatille uskomattoman hyvää. Paahteinen maku yhdistyy sisälehdissä säilyneeseen rapsakkuuteen. Maun kruunaavat maukas kapriksilla tuunattu caesarkastike sekä pinjansiemenet.

Jos kaipaat burgerin kaveriksi jotain kevyttä ja raikasta, maukas vihersalaatti on oiva vaihtoehto. Kokoa salaattipohja vaikkapa rucolasta, tammenlehväsalaatista sekä erilaisista salaateista, Kun salaatissa itsessään on runsaasti makua, riittää kastikkeeksi simppeli öljykastike.
Näytä koko vastaus