Contents
Mikä on maailman paras makaronilaatikko?
Maailman paras makaronilaatikko 1 400g makaronia 2 400g naudan jauheliha 17% 3 7dl maitoa 4 2dl ruokakerma 15% 5 2kpl kananmuna 6 ripaus suolaa 7 hyppysellinen rouhittua mustapippuria More
Näytä koko vastaus
Miten valmistaa makaronit?
Ohje –
- Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Voit jättää makaronit myös keittämättä ja pääset näin helpommalla. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla paistamalla. Mausta kypsä jauheliha.
- Kaada kerroksittain makaroneja ja jauhelihaa voideltuun vuokaan. Sekoita kananmunat ja maito (tai lihaliemi) ja kaada vuokaan.
- Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 1 tunti. Mikäli et esikeittänyt makaroneja, sekoita seosta kerran tai pari paiston alkupuolella/puolivälissä, jotta makaronit eivät jää painuneina vuoan pohjalle.
VINKKI 1: Jos et keitä makaroneja, käytä 1 litra nestettä. VINKKI 2: Maidottoman makaronilaatikon saat käyttämällä lihalientä. Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Näytä koko vastaus
Miten valmistaa makaronit kypsäksi?
Valmistusohjeet: – 1. Keitä makaronit kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha pannulla ja mausta kypsä jauheliha suolalla ja pippurilla maun mukaan.2. Valuta makaronit ja sekoita jauheliha joukkoon. Kaada ruokakerma kulhoon, lisää kananmunat ja sekoita haarukalla tai vispilällä munat rikki.
- Lisää maito, sekoita huolella ja kaada seos makaroni-jauhelihan joukkoon.
- Painele pinta kevyesti lastalla tasaiseksi.3.
- Ypsennä uunin keskitasolla 200°C noin 60 minuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.
- HUOM! Kiertoilmauunissa lämpötilaksi riittää 175°C.4.
- Anna vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
VINKKI! Erityisen maukkaan makaronilaatikon saat laittamalla seoksen vuokineen yöksi jääkaappiin vaiheen 2. jälkeen – näin maut marinoituvat keskenään ja suutuntumasta tulee kypsennyksen jälkeen ihanan pehmeä. Keitä makaronit, paista jauheliha pannulla kypsäksi ja mausta.
Sekoita kypsät ja valutetut makaronit jauhelihan kanssa.
Sekoita munat ruokakerman joukkoon ja sekoita huolella. Lisää maito ja sekoita uudelleen.
Kaada munamaito makaroni-jauhelihan joukkoon ja tasoita pinta lastalla painelemalla.
Paista uunin keskitasolla noin 60 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.
Lämpötila 175-200°C uunista riippuen.
Anna vetäytyä noin vartti ennen tarjoilua. Tällä äidiltäni opitulla maailman parhaan makaronilaatikon reseptillä arjen suosikkiruoka onnistuu joka kerta. Makaronilaatikon omat aromit ovat selkeät eikä se kaipaa pinnalle edes juustoraastetta. Mies joskus lisää annokseensa ketsuppia, me tytön kanssa jätämme senkin laittamatta ja herkutellaan makaronilaatikko sellaisenaan – mukavan rapsakka pinta varsinkin on oma lempparini.
Näytä koko vastaus
Mikä on maailman parhaan makaronilaatikon Juju?
Maailman paras makaronilaatikko Maailman paras makaronilaatikko valmistuu tällä Teresa Välimäen huikealla ohjeella Maailman parhaan makaronilaatikon juju on lihaliemeen sulatettu sulatejuusto, joka korvaa perinteisen munamaidon.31.8.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi
400 g sarvimakaronia 400 g jauhelihaa ripaus suolaa ripaus mustapippuria 1 tl savupaprikajauhetta 1 tl kuivattua timjamia 3 rkl kuivattua sipulia 2 pkt voimakasta Koskenlaskija-sulatejuustoa 2 dl lihalientä (tai vettä) 2 dl juustoraastetta
1. Keitä makaronit juuri ja juuri kypsiksi.2. Ruskista jauheliha paistinpannulla. Lisää kaikki mausteet ja kuivattu sipuli, sekoita hyvin.3. Paloittele sulatejuusto ja lisää pannulle. Lisää myös lihaliemi. Sekoittele keskilämmöllä niin, että juusto sulaa ja seos muuttuu tasaiseksi.4. Tilaa Annan ruoka-aiheinen uutiskirje : Maailman paras makaronilaatikko
Näytä koko vastaus