Contents
- 1 Miten maustaa Lihasuikaleet?
- 2 Mitä Lihasuikaleiden kanssa?
- 3 Miten maustaa possun suikaleet?
- 4 Mikä kastike Possulle?
- 5 Miten Possusta saa mureaa?
- 6 Mitä ruokaa porsaan Kylkisiivuista?
- 7 Mitä tehdä MIFU Suikaleista?
Miten maustaa Lihasuikaleet?
Ruskista lihasuikaleet öljyssä pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää pannulle. Paista vielä hetki sekoitellen, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Mausta sinapilla, suolalla ja mustapippurilla.
Näytä koko vastaus
Mitä Lihasuikaleiden kanssa?
Monella kuluttajalla saattavat helposti mennä sekaisin erilaiset lihasuikaleet ja niiden käyttötarkoitus, sillä lihaa leikataan suikaleiksi monista eri ruhonosista. Jos lopputulos on joskus ollut kuiva tai sitkeä, kannattaa painaa mieleen suikaleiden erot.
- Asvavasta slow food –trendistä huolimatta jauheliha ja lihasuikaleet näyttelevät arkisin suurta osaa suomalaisten ruokapöydissä.
- En tosin ihmettele yhtään, sillä ne ovat usein helppoja ja nopeita valmistaa, ja etenkin maustamattomissa tuotteissa omaa luovuutta voi käyttää rajattomasti.
- Viljaporsaan lihasuikale -nimellä myytävät suikaleet on leikattu pitkää haudutusaikaa vaativista lihoista, kuten esimerkiksi lavasta ja etuselästä.
Niiden sidekudospitoisuus on suurempi kuin esimerkiksi kinkun tai fileen, ja pitkällä haudutuksella kudosrakenne saadaan mureutumaan. Pitkä aika on melko suhteellinen käsite, mutta tässä tapauksessa se tarkoittaa vähintään puolen tunnin, mutta mielellään jopa useamman tunnin hauduttelua.
- Lihasuikaleet eivät siis sovellu nopeisiin wokkeihin tai tacotäytteisiin, vaan suosittelen käyttämään niitä pata- ja kastikelihoina.
- Rypsiporsas® Fileesuikale on nimensä mukaisesti leikattu vain ja ainoastaan ulkofileestä, joten se kypsyy Lihasuikaleisiin verrattuna huomattavan nopeasti.
- Itseasiassa kuumalla pannulla Fileesuikale kypsyy nopeammin kuin jauheliha, sillä sille riittää jauhelihaa alhaisempi loppulämpötila.
Jos fileetä – oli se sitten kokonaisen fileen, pihvin tai suikaleen muodossa – kypsentää liikaa, muuttuu se helposti kuivaksi. Tämän vuoksi en suosittele sitä hitaaseen haudutukseen. Fileesuikale sopii siis erinomaisesti nopeisiin arkiruokiin, ja suikaleen maustamaton versio suorastaan houkuttelee kokeilemaan uusia tapoja maustaa liha.
Näytä koko vastaus
Miten Lihasuikaleista saa mureita?
Fileesuikaleet kypsyvät nopeasti ruskistamalla, mutta lihasuikaleet vaativat mureutuakseen myös pidempää hauduttamista. Pannu saa olla hyvin kuuma, jotta suikaleet eivät ehdi jäähdyttää pannua liiaksi. Liian viileällä pannulla lihasta irtoaa nestettä ja ruskistuminen ei onnistu.
Näytä koko vastaus
Miten maustaa possun suikaleet?
Valmistusehdotus – Paista lihasuikaleet pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sipulia, valkosipulia, herkkusieniä, paprikaa ja tomaattisosetta ja anna paistua hetken. Lisää 2 dl lihalientä ja anna hautua kannen alla n. ½ tuntia. Sekoita 2 rkl vehnäjauhoja ja 1 dl vettä ja suurusta pata. Kaada joukkoon kermaa maun mukaan. Tarkista maku.
Näytä koko vastaus
Mikä kastike Possulle?
Ruskea kastike on mainio kaveri perinteisille suomalaisille ruoille, kuten lihapullille tai porsaankyljyksille. Se syntyy ruskistamalla rasvaa ja jauhoja, josta kastike saa myös väriä. Nesteen lisäämisen jälkeen kastiketta keitellään vielä ja maustetaan.
Näytä koko vastaus
Mitä tehdä Maatiaispossun Kinkkusuikaleista?
Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
Ihania, pehmeitä suikaleita wokkeihin, kastikkeisiin ja muihin ruokiin! Herra Snellmanin suikaleet on valmistettu tuoreesta, suomalaisesta pakastamattomasta porsaanlihasta.
Näytä koko vastaus
Mikä on suikale?
Kapeahko tai ohuehko kappale, kaista, kaistale, liuska. Esimerkiksi: Leikata paperi suikaleiksi. Nahan, porkkanan suikaleet. Kangassuikale. Rantaa vain kapea suikale.
Katso myös: perunanhitu, hitu, soiro, kaistale, kaista
Näytä koko vastaus
Miten Possusta saa mureaa?
Mehukasta possua rasvaisista ruhonosista – Mehukasta ja suorastaan suussa hajoavaa possua saa parhaiten aikaiseksi rasvaisista ruhonosista pitkään ja matalalla lämmöllä hauduttamalla. Mehukasta possua saa toki fileestäkin, kunhan muistaa olla kypsentämättä sitä liian kauan ja liian kuumassa lämpötilassa.
Kaappaus Keittiössä -ohjelmasta tuttu, ravintola Savoyn keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa, miten porsaan niskasta eli kasslerista saa mahdollisimman mehukasta: 1. Haudutettaviin, pitkää kypsennystä vaativiin ruokiin tulee käyttää sellaisia ruhonosia joissa on rasvaa esim. kassler, entrecote, potka, lapa.2.
Haudutettaviin ruokiin ei kannata fileetä tuhlata sillä lopputuloksesta tulee kuivaa.3. Kasslerin valmistuksessa tärkeää on matala lämpötila ja pitkä paistoaika, näin paistista tulee mehukas ja maukas. Liian kuuma uuni kuivattaa paistin nopeasti ja paistissa oleva rasva ei ehdi maustamaan lihaa.4.
Näytä koko vastaus
Mitä ruokaa porsaan Kylkisiivuista?
Ruokaa ja Ruokakuvausta: Possun kylkisiivut vaahterasiirapilla Possun kylkisiivuista saa helposti kaikkea hyvää! Uunissa nopeasti kypsennettyjen rapeiden kylkisiivujen maussa on makeutta ja suolaisuutta sekä aavistus tulisuutta ja savua. Kutkuttaa makuaistia mukavasti! Vaahterasiirappikastikkeella viimeistellyt porsaan kylkisiivut sopivat aamiaiselle ja brunssille, burgereiden tai patonkien väliin tai ihan vaan sellaisenaan! Helppoa ja nopeaa 🙂 n.250 – 300g porsaan kylkisiivuj aa 1 rkl vaahterasiirappia ½ rkl omenasiiderietikkaa 1 tl Tabasco Chipotle- kastiketta Laita kylkisiivut leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä 175 asteeessa noin 20 minuuttia.
Näytä koko vastaus
Kauanko porsaan Sisäfile uunissa?
Ota porsaan sisäfilee jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Pane filee uunivuokaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes fileen sisälämpötila on noin 70 astetta. Anna fileen levätä folioon käärittynä hetken aikaa ennen viipalointia.
Näytä koko vastaus
Kauanko Kanasuikaleita pitää paistaa?
Ota tuote huoneenlämpöön n.30 min ennen kypsennystä. Paista suikaleet kypsäksi paistinpannulla tilkassa öljyä n.10 min välillä käännellen.
Näytä koko vastaus
Miksi broileri on sitkeää?
1. Kuumenna uuni riittävän kuumaksi – Valmista broilerit mieluiten 200-asteisessa uunissa. Matalamassa lämpötilassa vaarana on, että fileitä tulee pidettyä uunissa aivan liian kauan. Tämä voi johtaa helposti kuivaan ja sitkeään lopputulokseen.
Näytä koko vastaus
Voiko Kanasuikaleet laittaa uuniin?
Uunissa kypsennettyjä broilerisuikaleita nuudelien ja kastikkeen kanssa. Hyppää kohtaan: Resepti, Päivitys 4.9.2020 (broilerin paistisuikaleet uunissa) Kokeilin vaihteeksi kypsentää maustamattomat broilerin fileesuikaleet uunissa. Sekoitin keskenään 500 g broilerisuikaleita, 4 rkl öljyä ja 1 tl suolaa.
Levitin seoksen leivinpaperoidulle uunipellille ja paistoin 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes oli ruskistumista pinnassa. Siinä meni 30 minuuttia. Pellille olisi mahtunut kolmaskin 250 gramman paketti broilerin suikaleita. Uunissa broilerin suikaleet kutistuivat paljon ja tarttuivat yhteen. Tuli mielestäni maukkaampia kuin pannulla paistetuista broilerin fileesuikaleista.
Pinnassa maistui hyvä paahtuneen broilerin maku, ja sisältäkin maistui enemmän broilerilta kuin pannulla paistetut broilerin fileesuikaleet. Laitoin saman määrän suolaa kuin pannulla paistettuihin broilerisuikaleisiin, mutta uunissa paistaessa tiivistyi paitsi broilerin oma maku, myös suolan maku.
- Itse tykkäsin siitä, että näiden pinnassa maistui suola, mutta vähempisuolaisesta pitäville sopivampi suolamäärä olisi voinut olla esimerkiksi ½ tl suolaa.
- Uunissa kypsennettyjen broilerin suikaleiden reunoissa oli vähän sellaista kovuutta, minkä takia en varmaan juuri fileesuikaleita kypsennä uunissa toiste.
Sen sijaan voisin joskus kokeilla broilerin paistisuikaleiden kypsentämistä uunissa samalla tavalla kuin näiden fileesuikaleiden (paitsi valmiiksi marinoidut suoraan paketista leivinpaperoidulle pellille). Broilerin paistisuikaleethan ovat koipireisilihaa, joka yleensä kestää ylikypsennystä paremmin kuin filee, josta fileesuikale nimensä mukaisesti tehdään.
Broilerin fileesuikaleiden rakenne ja suutuntuma eivät siis vaikuta pysyvän parhaimmillaan uunikypsennyksessä. Kuitenkin kastikkeen ja nuudelin kanssa kun söin, oli mielestäni hyvää ruokaa. Ilman lisättyä kastiketta tai lientä pitäisin todennäköisesti näitä uunissa kypsennettyjä broilerin fileesuikaleita liian kuivina.
Keittoihin tai kastikkeisiin nämä uunissa kypsennetyt fileesuikaleet todennäköisesti sopisivat hyvin, koska silloin saataisiin se broilerin maku mukaan tiiviimmin ja paahteisemmin kuin pannulla paistetuista suikaleista, mutta keiton tai kastikkeen lisätty neste hoitaisi suutuntuman mehevämmäksi.
Kulhossa sekoitetut broilerisuikaleet, öljy ja suola. Tässä vaiheessa voisi halutessa sekoittaa mukaan muitakin mausteita.
Öljytyt ja suolatut broilerisuikaleet levitettynä leivinpaperoidulle uunipellille.
30 minuutin paistamisen jälkeen.
Leikkasin isoimmat palat kahtia ja tarkistin, että on kypsää. Broileri siis on kypsää, kun sisällä ei enää ole pinkkiä.
30 min paistamani broilerisuikaleet käännettynä ylösalaisin.
Sivusta kuvattuna.
Uunissa kypsennettyjä broilerin fileesuikaleita, nuudelia, Santamarian soy & sweet chili -kastiketta, minitomaatteja, kurkkua ja vesimelonia.
Broilerisuikaleita lähempää kuvattuna.
Ylläolevista kuvista voi nähdä broilerin suikaleissa ruskistumista. Nuo hyvin ruskistuneet kohdat olivat maukkaan paahteisen makuisia, mutta vähän kovia. Broilerin fileesuikaleet voisivat säilyä uunissa pehmeämpinä, jos niitä kypsentäisi vähemmän aikaa ja vain juuri ja juuri kypsäksi, mutta toisaalta ilman sitä maukasta ruskistunutta pintaa en näkisi hyötyä uunikypsentämisessä pannukypsentämisen sijaan.
- Broilerin fileesuikaleilla siis tilanne näyttää olevan se, että jos ne kypsentää uunissa hyvin ruskistuneiksi, maku paranee mutta suutuntuma kärsii.
- Jatkossa siis luultavasti kypsennän broilerin fileesuikaleet pannulla, mikä on uunia nopeampaakin.
- Broilerin paistisuikaleita voisin vielä koittaa kypsentää uunissa, josko niihin saisi samat hyvät maut uunissa kuin fileesuikaleisiin, mutta suutuntuman kärsimättä.
Päivitys 4.9.2020: Nyt sain kokeiltua broilerin paistisuikaleita uunissa. Sekoitin 500 grammaan broilerin paistisuikaleita 4 rkl öljyä ja 3/4 tl suolaa, ja paistoin 200-asteisen uunin keskitasolla leivinpaperoidulla pellillä 30 minuuttia. Tulipas hyvää! Tuli maukkaita ja hyvä suutuntuma.
- Siinä missä broilerin fileesuikaleisiin tuli uunikypsennyksessä kovuutta niin kuin aiemmin kirjoitin, näistä paistisuikaleista ei tullut yhtään kovia.
- Tuli vieläkin maukkaampia kuin broilerin fileesuikaleista, eli monipuolisempi ja voimakkaampi broilerin maku hyvällä tavalla.
- Ylläpäs vain voikin olla pelkällä öljyllä ja suolalla maustettu broileri hyvää ja tunnistettavasti juuri broilerin makuista.
Olen sen verran tyytyväinen lopputulokseen, että kirjoitan reseptinkin tänne ylös. Broilerin suikaleet uunissa 500 g broilerin maustamattomia paistisuikaleita (fileesuikaleisiin tulee helposti uunissa kovuutta) 4 rkl öljyä suolaa maun mukaan (omaan makuuni sopiva määrä 3/4 tl suolaa) Sekoita paistisuikaleisiin öljy ja suola.
Levitä broilerisuikaleet öljyineen leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes alkaa näkyä jotain ruskistumista ja broilerisuikaleet kypsiä (n.30 min). Pellille mahtuisi vielä kolmaskin 250 gramman paketti, jos sellainen sattuisi olemaan, mutta silloin maku voi ehkä tiivistyä vähemmän.
Suolan lisäksi mukaan voisi sekoittaa muitakin mausteita, jos haluaisi, mutta itse nautin näistä ihan tällaisenaan, jolloin maistuu tiivistynyt broilerin maku rasvattuna ja suolattuna. Jos minulla olisi valmiiksi marinoituja broilerin suikaleita, ne levittäisin leivinpaperoidulle pellille suoraan paketista marinadeineen ja kypsentäisin uunissa, kunnes on ruskistumista, mutta ennen kuin marinadi kärähtää.
Broilerin paistisuikaleet, öljy ja suola kulhossa sekaisin.
Ennen paistamista.
30 minuutin paistamisen jälkeen.
Sivusta kuvattuna.
Suikaleet käännettynä ylösalaisin.
Sivusta kuvattuna.
Published 31 heinäkuun, 2020 4 syyskuun, 2020
Näytä koko vastaus
Miksi liha on sitkeää?
Lihan kypsentämisen tavoitteena on saada liha mureaksi ja meheväksi. Kypsennys vaikuttaa myös makuun ja väriin. Riittävällä kuumentamisella turvataan lisäksi mikrobiologinen laatu. Kypsennysmenetelmään vaikuttavat ruhonosa, rasvan ja sidekudoksen määrä sekä naudanlihalla raakakypsyysaste.
- Ypsentäminen on tasapainoilua lihas – ja sidekudosproteiinimuutosten välillä.
- Liika kuumentaminen kuivattaa ja sitkistää lihaskudoksen, mutta sidekudos tarvitsee aikaa ja korkean lämpötilan pehmetäkseen.
- Lihaskudosproteiinit alkavat denaturoitua 40-50 asteessa, jolloin lihas sitkistyy ja sen vedensidontakyky laskee.
Noin 60 asteessa lihaskudos alkaa mureutua ja vähän sidekudosta sisältävä liha, kuten filee on jo mureaa. Kun lämpötila nousee yli 65 asteen, vedensidontakyky huononee. Samalla lihasnesteiden irtautuminen lisääntyy, kun sidekudos supistuu ja pusertaa veden pois lihassoluista.
- Un lämpötila on yli 75 astetta, lihaskudosproteiinit ovat täysin denaturoituneet.
- Lihasta irtoaa runsaasti nestettä ja siitä tulee kuivaa, kovaa ja sitkeää, kun proteiinit kovettuvat.
- Sidekudosproteiini alkaa kutistua 60 asteessa ja lihapala voi muttaa muotoaan huomattavasti.
- Utistumisen saa lihan tuntumaan sitkeältä.
Noin 65 asteessa kollageeni alkaa hajota veteen ja muuttua gelatiiniksi. Runsaasti sidekudosta sisältävä liha on parhaimmilaan, kun sen lämpötila on noin 85 astetta.
Näytä koko vastaus
Mitä tehdä naudan Minuuttisuikaleesta?
Valmistusohje – Ota suikaleet huoneenlämpöön noin ½ tuntia ennen valmistamista. Ruskista lihat tilkassa öljyä kuumalla pannulla noin 2-3 minuuttia. Käytä sellaisenaan tai valmista kastikkeeksi. Lisää 2 dl ruokakermaa ja hauduta miedolla lämmöllä hetki kunnes kastike saostuu.
Näytä koko vastaus
Mitä voi tehdä porsaan Kasslerista?
Kassler eli niska on mielestäni aliarvostetuin sian ruhonosa. Mehevää ja maukasta kassleria voi kypsentää monella tavalla. Lisäksi se on erittäin halpaa. Tarina kertoo saksalaisesta lihakauppiaasta herra Casselista, joka työskenteli Berliinissä 1800-luvun lopussa.
- Saksalaiset alkoivat kutsua suolattua ja vienosti savustettua porsaanlihaa kassleriksi tai kasseleriksi.
- Se valmistetaan yleensä niskasta tai ulkofileestä, mutta myös kylkeä ja lapaa käytetään.
- Tarina herra Casselista on maukas, mutta se ei välttämättä ole totta.
- Berliinin osoitekirjoista ei ole löytynyt todisteita sille, että kaupungissa olisi 1800-luvun lopussa toiminut Cassel-niminen lihakauppias.
Suomessa kassleriksi kutsutaan valmistustavasta riippumatta sian etuselän luutonta osaa eli niskaa. Esimerkiksi niin sanotut talouskyljykset leikataan juuri niskasta. Kyljysten lisäksi kassleria käytetään kuutioina ja suikaleina. Lisäksi niskapalan voi kypsentää kokonaisena uunipaistina tai täyttää erilaisilla herkuilla.
Assler sopii erinomaisesti grilliin, sillä se on fileisiin verrattuna erittäin rasvaista (14-26 prosenttia rasvaa). Kun liha kypsyy, lihaksen sisällä oleva marmoroitunut rasva sulaa ja voitelee lihaa. Kasslerissa on myös runsaasti sidekudos kollageenia, joka liukenee yli 70 asteessa. Kaiken lisäksi kassler on pirun halpaa.
Pari päivää sitten huomasin lähikaupan mainoksesta, että kilo sianniskaa maksaa 3,90 euroa. Se mainospuheista. Moni kokkailee kasslerpihvejä näin kesällä grillissä. Niskasta saa myös maukasta pulled porkia (eli nyhtöpossua eli revittyä possua). Ajattelin kuitenkin kokeilla perinteisestä poikkeavaa kassler-reseptiä.
Se löytyi Tomi Björckin ja Matti Wikbergin hiljattain julkaistusta kirjasta Gaijin – modernia aasialaista. Ruoan nimi on char siew -possu. Se saa makunsa kiinalaisesta hoisin-kastikkeesta. Char siew on muunnos sanaparista char siu, joka tarkoittaa haarukassa paistamista. Kantonilaisessa barbecue-menetelmässä haarukkaan käärityt lihansuikaleet paistetaan uunissa tai avotulen päällä.
Gaijin-keittokirjan reseptissä liha valmistetaan kokonaisena uunissa. Maustekastikkeessa on paljon samoja aineksia kuin perinteisessä char siu -kastikkeessa. Kaivan sianniskan sulamaan pakastimesta paria päivää ennen ruoanlaittoa. Kokkauspäivän aloitan marinadin sekoittamisella.
- Reseptissä on melkoinen määrä hunajaa, laitan sitä vähän vähemmän.
- Char siew -possua: 1 kg sian kassleria 1 1/2 dl hoisin-kastiketta 3 rkl soijaa 2 rkl valkoviiniä 1 1/2 dl hunajaa 1 tl mustapippuria 2 tl kanelia ripaus suolaa Leikkaa kassler pitkittäin kahteen yhtä suureen osaan.
- Sekoita hoisin-kastike, soija, valkoviini, hunaja, mustapippuri, kaneli ja suola.
Laita lihanpalat pussiin ja kaada marinadi päälle. Anna lihojen marinoitua ainakin kolme tuntia. Lämmitä uuni 140-asteeseen. Laita lihat vuokaan tai pataan ja paista uunissa noin kolme tuntia. Ota liha pois uunista ja anna sen levätä hetken. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja kytke grillivastus päälle.
Leikkaa lihasta siivuja ja laita ne leivinpaperin päälle pellille. Valele pohjalle jäänyttä marinadia lihan päälle. Glaseeraa uunissa viitisen minuuttia. Blogin lopussa vielä muutama vinkki, jotta ette toista samoja virheitä kuin minä. Björckin ja Wikbergin kirjassa char siew -possun kanssa tarjoillaan paahdettua paksoita eli pinaattikiinankaalia.
En löytänyt sitä kaupasta. Päätinkin kokeilla, toimiiko resepti salaattisikurin kanssa. Paahdettua salaattisikuria: 2 salaattisikuria 1 pala inkivääriä 1 punainen chili 1 rkl sokeria 2 rkl öljyä 2 rkl soijaa 4 rkl vettä Poista salaattisikureista kannat.
- Pilko ne sopiviksi suupaloiksi.
- Pilko inkivääri ja chili pieneksi.
- Paahda öljyssä kuumalla pannulla sikuri, inkivääri ja chili.
- Lisää soija, sokeri ja vesi.
- Sekoittele pannulla.
- On aika ottaa kasslerit pois uunista.
- Ei tämä ihan putkeen mennyt.
- Marinadi on palanut mustaksi levyksi kiinni uunivuoan pohjaan.
Se johtuu ilmeisesti hunajan sulaneesta sokerista. Ensi kerralla aion käyttää pienempää uunivuokaa. Ehkä vältyn marinadin palamiselta, jos sitä on vuoan pohjalla paksumpi kerros. Kasslerinpalaset pitäisi glaseerata vuoan pohjalle jääneellä marinadilla. Nyt se ei onnistu, sillä lähes kaikki marinadi on jymähtänyt vuokaan.
Kastikkeen voisi saada irti kulmahiomakoneella, mutta jätän rälläköimisen nyt väliin. Valmistan korvikekastikkeen sekoittamalla 2 ruokalusikallista hunajaa, 2 ruokalusikallista soijaa ja 2 ruokalusikallista jääkaapista löytyvää barbecue-kastiketta. Käyttäisin myös hoisin-kastiketta, mutta kaikki meni marinadiin.
Kun kokeilette reseptiä kotona, kannattaa marinadin sekoittamisen jälkeen laittaa pieni määrä kastiketta sivuun. Voitte käyttää sitä glaseeraukseen, jos teidänkin marinadinne jymähtää vuokaan. Tarjoan char siew -possun paahdetun salaattisikurin kera. Ripottelen pinnalle vielä seesaminsiemeniä ja korianteria.
Vastoinkäymisistä huolimatta liha maistuu hyvältä. Annos voittaa mennen tullen keskinkertaisen suomalais-kiinalaisen ravintolan. Tymäkämpi maustekastike sopii kasslerin kanssa, sillä niska on tummempaa ja siten maukkaampaa lihaa kuin esimerkiksi ulkofilee. Fileen maku saattaisi peittyä liikaa kiinalaisen soossin taakse.
Salaattisikurilisuketta pitää vielä hieman kehitellä. Inkivääriä lipsahti annokseen hieman liikaa. Ensi kerralla jätän veden kokonaan pois, sillä nyt sikurit maistuvat pikemminkin keitetyiltä. Teknisen muutoksen vuoksi blogiin aiemmin kirjoitetut kommentit eivät välttämättä näy.
Näytä koko vastaus
Mitä ruokaa porsaan Kylkisiivuista?
Ruokaa ja Ruokakuvausta: Possun kylkisiivut vaahterasiirapilla Possun kylkisiivuista saa helposti kaikkea hyvää! Uunissa nopeasti kypsennettyjen rapeiden kylkisiivujen maussa on makeutta ja suolaisuutta sekä aavistus tulisuutta ja savua. Kutkuttaa makuaistia mukavasti! Vaahterasiirappikastikkeella viimeistellyt porsaan kylkisiivut sopivat aamiaiselle ja brunssille, burgereiden tai patonkien väliin tai ihan vaan sellaisenaan! Helppoa ja nopeaa 🙂 n.250 – 300g porsaan kylkisiivuj aa 1 rkl vaahterasiirappia ½ rkl omenasiiderietikkaa 1 tl Tabasco Chipotle- kastiketta Laita kylkisiivut leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä 175 asteeessa noin 20 minuuttia.
Näytä koko vastaus
Mitä tehdä porsaan Kaslerista?
Kassleria grilliin, patoihin ja nyhtöpossuun – Maatiaispossun kassler sopii loistavasti myös grillattavaksi. Paksu kasslerpihvi vaatii hieman pidemmän kypsennyksen kuin vähärasvainen ulkofileepihvi, mutta lihan sisältämä rasva pitää sen mehevänä. Kasslerliha toimii mainiosti myös perinteisissä suomalaisissa pataruuissa, kuten karjalanpaistissa.
- Assleria kannattaa kokeilla myös aasialaisissa resepteissä, sillä se kestää voimakkaampaakin maustamista.
- Erityisen hyvin kassler sopii pitkää kypsennystä vaativiin ruokiin, kuten nyhtöpossuun.
- Ylikypsäksi kypsennettynä liha on helppo repiä haarukalla pieneksi ja maustaa mielensä mukaan.
- Myllymäki suosittelee kokeilemaan nyhtöpossua esimerkiksi hampurilaisten, pitaleipien ja muiden street food -henkisten ruokien täytteenä.
Nyhtöpossusta saa helposti maistuvaa ruokaa koko perheelle, sillä liha ei vaadi kypsennyksen aikana voimakasta maustamista, suola ja pippuri riittää. – Kun voimakkaammat mausteet lisää vasta kypsennyksen jälkeen, perheen pienimmille voi varata miedomman makuisen annoksen, ja aikuiset voivat maustaa omat annoksensa omaan suuhun sopivaksi, Myllymäki vinkkaa.
Näytä koko vastaus
Mitä tehdä MIFU Suikaleista?
Mifu suikaleet toimivat resepteissä broilerin- ja naudanlihasuikaleiden tapaan. Mifu suikaleet on helppo paistaa pannulla ja ne ovat käyttövalmiita sellaisenaan. Mifu suikaleet tuovat vaihtelua ja uutta makua kastikkeisiin, wokkeihin, patoihin ja kiusauksiin. Mifunoi tutut reseptit uusilla suikaleilla!
Mifu ruokarakeen reseptit Mifu Reseptit Kasvisruokia
Etkö löydä tältä sivulta sopivaa reseptiä? Reseptihaku Hae Hae reseptejä Hae
Mifu ruokarakeen reseptit Mifu Reseptit Kasvisruokia