Naudan Keittoliha Makuluulla Resepti?

Naudan Keittoliha Makuluulla Resepti

Mitä tehdä naudan Keittolihasta?

Valmistusehdotus – Lihakeitto: Ota liha huoneenlämpöön 1/2 tuntia ennen valmistusta. Ruskista liha pannulla joka puolelta. Laita liha kattilaan ja lisää 1,5 litraa vettä, 1 lihaliemikuutio, ripaus suolaa, 1 pilkottu sipuli, 1 kuutioitu porkkana ja muutama kokonainen pippuri.
Näytä koko vastaus

Miten maustaa lihakeitto?

Tiedätkö isoäidin lihakeiton salaisuuden? Ilman tätä ainesosaa mausta ei tule oikea Herkullinen lihakeitto ei ole pikaruokaa. Tunteja kestävän valmistuksen jälkeinen maku on kuitenkin hurmaavan umamimainen. Teksti Sanna Mansikkamäki Julkaisupäivämäärä 31.10.2017 Lihakeitto pitkän kaavan mukaan valmistettuna on yksinkertaisesti täydellistä syys- ja talviruokaa.
Näytä koko vastaus

Mistä lihasta paras lihakeitto?

Tätä herkkua keitellään miltei kolme tuntia, mutta lopputulos palkitsee. Kirkas liemi, sopiva suola, paljon persiljaa. Tällä kaavalla syntyy mahtava maku, kertoo Michelin-palkittu kokki Jouni Toivanen omasta lihakeittoreseptistään. Tärkeää on myös valita oikeanlainen lihapala.

  1. Lihakeiton tärkein maunantaja on luu.
  2. Valitsen siksi aina lihapalan, jossa on luu mukana.
  3. Jos kaupassa ei satu olemaan luullista naudanlapaa tai rintaa, kysy myydäänkö luita erikseen.
  4. Toivasen keitossa liha laitetaan ensin kylmään veteen ja sitten vasta liemeen.
  5. Sipulit taas kuullotetaan ennen liemeen lisäämistä.

Ohje ei ole kaikkein nopein, mutta lopputulos palkitsee varmasti. Huippukokin lihakeiton ohjeen löydät Soppa365:sta!
Näytä koko vastaus

Paljonko lihaa per henkilö keittoon?

Lihakeitto G 4 annosta Poista suosikeista Lisää suosikkeihin

Avainsanat:

1. Vaihe: 400-600 g luutonta naudan etuselkää tai lapaa noin 1½ l vettä 1 sipuli 1-1½ tl suolaa 6 maustepippuria 6 valkopippuria 1 laakerinlehti

2. Vaihe: 2 porkkanaa pala lanttua pala selleriä pala palsternakkaa pala purjoa 4-6 perunaa hienonnettua persiljaa

1. Vaihe, Huuhdo liha nopeasti kylmällä vedellä. Pane se kokonaisena haaleaan veteen ja kuumenna kiehumispisteeseen. Kuori vaahto pois. Lisää hienonnettu sipuli ja mausteet. Anna lihan kiehua hiljalleen kypsäksi kannen alla 1½-2 tuntia. Nosta liha kattilasta ja leikkaa kuutioiksi.

  1. Siivilöi liemi.2. Vaihe,
  2. Puhdista ja kuori kasvikset.
  3. Leikkaa porkkana, lanttu, selleri ja palsternakka pieniksi kuutioiksi.
  4. Lisää kasvikset kiehuvaan liemeen ja keitä puolikypsiksi noin 15 minuuttia.
  5. Lisää kuoritut, lohkotut perunat ja viipaloitu purjo.
  6. Eitä, kunnes perunat ovat kypsät, noin 20 minuuttia.

Lisää lihakuutiot ja tarvittaessa nestettä. Tarkista maku. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa. Liha kannattaa kypsentää etukäteen, koska valmistusaika on pitkä. Paloiteltu liha kypsyy nopeammin. Luiset lihat antavat makua liemeen. Luista lihaa varataan keittoon 500-700 g.

C-vitamiini 34.9 mg Rauta 4.1 mg Kalsium 77.5 mg Natrium 714 mg Kuitu, kokonais- 4.5 g Sokerit 5.9 g Hiilihydraatti erotuksena 26.4 g Proteiini 28.4 g Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g Rasva 8.1 g

1 keskikokoinen annos (60.0 g) 2 keskikokoinen annos (60.0 g) Juuriselleri/mukulasellerit

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus : Lihakeitto
Näytä koko vastaus

Miksi liha vaahtoaa?

1. Vaihe – Naudan rinnasta kannattaa poistaa kalvo ennen sen keittämistä. Laita esikäsitelty rintaliha kattilaan, jossa on kylmää vettä sen verran että liha reilusti peittyy. Laita kattila liedelle ja kuumenna liesi. Kun vesi alkaa kuumentua, pintaan muodostuu vähitellen harmaata vaahtoa, joka on lihasta irtoavaa hyytynyttä valkuaista. Naudan Keittoliha Makuluulla Resepti
Näytä koko vastaus

Mitä lihaa käytetään Lihakeittoon?

Lihakeitto-ohje – Maukasta keittoa kunnon lihasta | Snellman Naudan Keittoliha Makuluulla Resepti Lihakeitto on yksi suomalaisen ruokapöydän kestosuosikkeja, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Perinteinen lihakeitto on paitsi maukas, myös konstailematon. Niinpä tämäkin lihakeitto syntyy vaivattomasti parhaista mahdollisista raaka-aineista. Tuoreiden kasvisten lisäksi lihakeitto vaatii tietenkin kunnon lihaa.

  • 400 g Naudan palapaistia
  • 6-8 perunaa

  • 1-2 porkkanaa

  • 1 sipuli
  • 1 pala purjo
a
  • 1 nippu tuoretta persiljaa
  • lihaliemikuutio
  • vettä
  • kymmenkunta mauste- tai mustapippuria

  • suolaa
  1. Paloittele perunat, porkkana, sipuli ja purjo sopivan kokoisiksi paloiksi.
  2. Ruskista naudan palapaistilihat voissa paistinpannulla.
  3. Laita lihat ja vihannekset kattilaan, lisää mausteet sekä vettä niin paljon että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Keitä vähintään 30 minuuttia. Lihakeitto paranee mitä kauemmin se saa hautua.
  • Lihakeiton voi tehdä hyvin myös karjalanpaistilihoista, tosin tällöin keittoaikaa on syytä pidentää, jotta lihat eivät jää sitkeiksi.
  • Kiireisen kokin lihakeitossa tuoreet vihannekset voi korvata keittojuurekset-pussilla.
  • Naudanlihaa löytyy myös Herra Snellmanin -reseptistä, kokeile ihmeessä!
You might be interested:  Turkkilainen Jogurtti Resepti Kana?

,,, Naudan Keittoliha Makuluulla Resepti “Meillä suikaleet ja kuutiot tehdään aina pakastamattomasta suomalaisesta lihasta joka tulee meidän perhetiloilta. Näillä pääsee tekemään melkein mitä vain hyvää keittiössä, vain oma mielikuvitus ja maku toimikoon rajana!” Kai, tuotekehittäjä : Lihakeitto-ohje – Maukasta keittoa kunnon lihasta | Snellman
Näytä koko vastaus

Mitä juureksia Lihakeittoon?

Paloittele porkkanat, lanttu, palsternakka ja selleri. Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo. Lisää juurekset keittoon. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
Näytä koko vastaus

Miten saa lihasta mureaa?

Keitettäessä lihan sidekudos pehmenee lämmön ja kosteuden vaikutuksesta ja lihasta tulee mureaa. Ruskistamalla ja sen jälkeen hauduttamalla kypsennettäviin liharuokiin sopivat samat sekä hieman mureammat lihapalat kuin keitettäviin. Haudutettaviin liharuokiin käytetään lapaa, etuselkää ja paisteja.
Näytä koko vastaus

Mistä naudan Keittoliha?

Etuselkä. Sopii pitkään haudutettaviin ruokiin kuten keittoihin ja patoihin.
Näytä koko vastaus

Onko liha ja lihas sama asia?

Raakaa vähärasvaista lihaa. Vasemmalla broileri, joka on maailman suosituin lihalaji. Edustalla leikkelettä, joka on yleensä teollisesti säilöttyä. Sianlihaa ja valkosipulia. Liha on ravinnoksi käytettävää lihaskudosta, joka sisältää useimmiten myös rasvakudosta. Lähes kaikki myytävä liha on eläinten luihin liittyviä lihaksia eli luurankolihaksia, mutta lihaksia on myös muun muassa ruokatorvessa ja sisäelimissä,

Lihakarja tuottaa lihan lisäksi myös sisäelimiä, laardia, verta, nahkaa ja luuta. Kalojen ja äyriäisten lihasta käytetään suomen kielessä yleisesti nimityksiä kala ja äyriäiset, Erilaisten eläinten liha muodosti ihmiskunnan ruokavalion perustan ennen karjanhoidon ja maanviljelyksen keksimistä. Useimmissa kulttuureissa on ollut pakko ruveta koostamaan ruokavalio suureksi osaksi viljelykasveista ja kotieläinten avulla tuotetusta ruoasta viimeistään siinä vaiheessa, kun riistaeläimet ovat käyneet vähiin väestönkasvun aiheuttaman ravinnonpyynnin lisääntymisen vuoksi,

Syöty liha hajoaa ruoansulatuskanavan tuottamien vatsahapon ja entsyymien toimesta amino- ja rasvahapoiksi, Joskus käytetään myös nimitystä hedelmäliha, mutta tällöin tarkoitetaan hedelmien maltoa. Mallosta puhuttaessa sanaa liha ei yleensä käytetä yksinään ilman viittausta hedelmään.
Näytä koko vastaus

Mitä saa punaisesta lihasta?

Rautaa, proteiiniaja vitamiineja – Punaiseksi lihaksi lasketaan naudan, porsaan ja lampaan liha. Ne kaikki sisältävät raudan hyvin imeytyvää muotoa, hemirautaa. Kasvikset sisältävät rautaa nekin mutta huonommin imeytyvässä muodossa eli nonhemi-rautana.

Lihasta saa myös hyvälaatuista proteiinia, huomattavan määrän vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita. Punaisen lihan ravitsemukselliset ongelmat liittyvätkin itse lihaa enemmän siihen, missä muodossa sen syö ja miten sen valmistaa. Lihavalmisteisiin, kuten makkaroihin ja leikkeleisiin, lisätään suolaa ja ne ovat usein rasvaisia.

–Punaisen lihan rasva ei ole terveyden kannalta riittävän pehmeää. Siksi liha kannattaisi syödä vähärasvaisena, Schwab neuvoo. Myös liika käristäminen synnyttää terveydelle haitallisia ja syöpää edistäviä karsinogeeneja. Niitä syntyy jo ennen kuin lihan pinta mustuu.
Näytä koko vastaus

Paljonko on yksi annos keittoa?

Aterian osalla ja syöjän iällä on vaikutusta – Kysyttäessä, paljonko keittoa sitten tulisi tarjoilla, kuuluu vastaus: riippuu paitsi aterian osasta myös syöjästä. Alkukeiton ei tarvitse olla tuhti eikä annoskooltaan suuri, kun taas pääruokana keiton olisi hyvä olla ravitseva ja täyttävä.

  1. Annoskokoja suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon myös kohderyhmän ikä.
  2. Pienille lapsille riittää varmasti pienempi annos, kun taas aikuisella on erilaiset tarpeet ravintoaineiden osalta.
  3. Aina parempi, jos ruokalistassa on valittavana erikokoisia keittoja.
  4. Jos tämä ei ole mahdollista, voi asiakkaalta tietysti myös suoraan kysyä, kuinka suuri annos hänelle maistuisi.

Kiveen kirjoitettuja sääntöjä ei keittojen annoskokojen osalta siis ole, mutta viitteellinen suositus on seuraavanlainen:

alkuruokakeitot 0,15–0,2 l pääruokakeitot 0,25–0,5 l

Näytä koko vastaus

Tarvitseeko ihmisen syödä lihaa?

Helsingin yliopiston professori kertoo, mitä on kohtuullinen lihankäyttö. Naudan Keittoliha Makuluulla Resepti Valtion ravitsemusneuvottelukunta julkisti torstaina uudet ruokasuositukset, joissa erityisesti lihaan liittyvät ohjeet poikkesivat aiemmista vuosista. Suosituksia tilaisuudessa esitellyt Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm sanoo, että tämä on ensimmäinen kerta, kun lihan käytön vähentämiselle annetaan suosituksia näin voimakkaasti.

  • Hänen mukaansa ainoastaan kasvava lapsi ja nuori voi hyötyä lihan sisältämästä raudasta, mutta aikuisten kohdalla punaisen lihan syöminen ei ole välttämätöntä.
  • Aikuinen ihminen ei tarvitse lihaa, professori toteaa.
  • Ansainvälisissä tutkimuksissa on havaittu yhtäläisyyksiä paljon punaista lihaa ja prosessoituja lihatuotteita käyttävien keskuudessa.
You might be interested:  Tsatsiki Resepti Turkkilainen Jogurtti?

– Paljon lihaa kuluttavilla on todettu olevan myös muita haitallisia elintapoja, jotka tietysti vaikuttavat myös. Me emme sano, että liha aiheuttaisi sairauksia, mutta on olemassa vahvaa näyttöä siitä, että esimerkiksi punaisella lihalla on yhteyttä kakkostyypin diabetekseen.
Näytä koko vastaus

Voiko jauhelihan lisätä raakana keittoon?

Keittiön vinkki: voit myös lisätä jauhelihan raakana keittoon mutta silloin muista murustella liha kunnolla, ettei jää isoja möykkyjä (ellet sellaisia halua). Voi olla että keiton pintaan kertyy ‘sakkaa’ jonka voit helposti kuoria pois lusikalla.
Näytä koko vastaus

Miksi lihaa ei saa laittaa kylmälle pannulle?

Suoraan jääkaapista paistinpannulle laitettu jauheliha alkaa lillua lihasnesteessä. Siksi jauhelihakin pitää ottaa ennen paistamista vähäksi aikaa huoneenlämpöön. Kuva: Yle 10.12.2013 8:20 • Päivitetty 10.12.2013 11:03 Aika moni suomalainen ottaa jauhelihan suoraan jääkaapista, laittaa sen kylmälle pannulle ja alkaa paistaa.

Näin ei kuitenkaan saa tehdä. Etelä-Karjalan Marttojen erikoisneuvoja Tuija Kokkonen kertoo, että jauheliha kannattaa ottaa ainakin 15 – 20 minuuttia ennen paistamista huoneenlämpöön. Näin saadaan ruskistamisprosessi helpommin käyntiin. Jos jauhelihan laittaa suoraan jääkaapista kylmälle paistinpannulle, niin jauhelihasta irtoavat kuumennettaessa lihasnesteet.

– Sen näkee, että siellä paistinpannulla on ikään kuin vain vettä eli lihasnestettä. Lihasneste valahtaa pannulle ja siinä sitä jauhelihaa keitellään, kertoo Tuija Kokkonen.
Näytä koko vastaus

Voiko lihaa syödä joka päivä?

Suosi vaaleaa lihaa punaisen sijaan – Tieteelliset todisteet vahvistavat sen, että prosessoidun punaisen lihan syöminen (ei siis kaiken punaisen lihan) lisää tiettyjen sairauksien lisääntymisen riskiä. Liiallinen lihan syöminen voidaan The British Journal of Nutrition – lehden julkaiseman artikkelin mukaan yhdistää sydän- ja verisuonisairauksien riskin lisääntymiseen. Punaisen lihan kulutusta tulisi rajoittaa. Sen sijaan suositellaan syömään enemmän valkoista lihaa laadukkaiden proteiinien saamiseksi.
Näytä koko vastaus

Miksi ei pitäisi syödä lihaa?

Vähennä lihansyöntiä – se kannattaa Kaikki lihat eivät ole yhtä pahoja peikkoja. Ykkösjuttu on vähentää jalosteiden, eli makkaroiden, valmislihapullien ja nakkien syömistä, sillä ne sisältävät lisäaineita, jotka saattavat olla ihmiselle haitallisia. Liha- ja makkaravalmisteissa piilee syöpä­riski, joka liittyy nitriitteihin ja nitraatteihin.
Näytä koko vastaus

Kumpi on parempi sisä tai paahtopaisti?

Ulko-, kulma- vai sisäpaistia? Eri paisteilla on erilaisia käyttötarkoituksia, jotka vaihtelevat niiden ominaisuuksien, kuten sitkeyden perusteella. Naudan ulko- ja kulmapaistit voidaan käyttää patapaistina erilaisiin patoihin, lihakääryleisiin, merimiespihvissä, palapaisteissa ja wokkiruoissa.

Ulkopaisti soveltuu käytettäväksi erittäin hyvin myös silloin, kun liha suikaloidaan. Sisäpaisti on mureimpia paisteja ja sopii ohuisiin lehti- ja sipulipihveihin. Sisäpaisti soveltuu hyvin kokonaiseksi uunipaistiksi. Paahtopaisti on paitsi ruokalaji, yksi parhaimmista paisteista. Lampaassakin on paisti, tosin paljon pienempi kuin naudalla.

Ja hirviporukan kannattaa olla tarkkana, kun ruhoja paloitellaan. Paistit on syytä leikata huolella talteen. Poronpaisti on niinikään pian ajankohtainen. Paistia ostaessasi valitse hyvin raakakypsytettyä lihaa, sillä ulko- ja kulmapaistit voivat olla sitkeitä niiden suuren sidekudosmäärän takia.

  • Mervi Pasanen
  • Reseptit:
  • 1,5 kilon paahtopaisti
  • 1 tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • kourallinen tuoretta timjamia
  • valkosipulin kynsiä maun mukaan
  • tilkka rypsiöljyä

Ota paisti huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Hiero paistin pintaan tilkka öljyä ja ruskista paistin pinnat paistinpannulla. Nosta paisti uunivuokaan ja hiero sen pintaan merisuolaa, mustapippuria, hienonnettua timjamia ja valkosipulia. Työnnä paistolämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan niin, että kärki on lihan keskellä.

Paista 125 asteessa kunnes sisälämpötila on 60 astetta. Lisää lihaan vielä suolaa ja mustapippuria ja kääri se voipaperiin sekä folioon. Anna paistin vetäytyä ja maustua huoneenlämmössä noin tunti tai enemmän. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile mieleistesi lisukkeiden kanssa. Tähteeksi jääneestä paahtopaistista tulee mahtavia voileipiä.

Sitä kannattaa kokeilla myös salaattiin.

  1. reilu 1 kilo porsaanpaistia
  2. suolaa ja valkopippuria
  3. Kastike:
  4. 2 rkl voita
  5. 2 rkl vehnäjauhoa
  6. 4 dl lihalientä
  7. 1 dl kermaa
  8. 1 tl rouhittuja viherpippureita
  9. suolaa ja valkopippuria

Hiero paistin pintaan suolaa ja pippuria ja aseta se ritilälle tai uunipannulle. Jos paistat paistin ritilällä, laita uunipannu sen alle. Laita pannulle tilkka vettä. Paista 175 asteessa kunnes paistin sisälämpötila on 72 astetta eli noin 1,5 tuntia. Paistoaika riippuu paistin painosta.

  • 3 kilon painoinen lampaanpaisti
  • marinointiin:
  • 1-2 sitruunan suikaloitu kuori ja mehu
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl kuivattua timjamia tai
  • nippu tuoretta timjamia
  • laakerinlehti
  • 2 tl ruokosokeria
  • 6 valkosipulinkynttä
  • paistoon:
  • valkosipuli
  • 4 sipulia
  • 2 sitruunaa
  • Huuhdo paisti ja tarvittaessa leikkaa pois pinnassa oleva näkyvä rasva ja kalvot.
You might be interested:  Toad In The Hole Resepti?

Pistä paisti suureen vatiin tai vahvaan muovipussiin. Kuori sitruuna ja purista mehu. Sekoita marinadiainekset ja kaada seos paistin päälle. Marinoi yön yli. Käännä paistia pari kertaa marinoitumisen aikana. Aseta paisti uunivuokaan, lisää mukaan marinadi.

Kuori sipulit, lohko muutamaan isoon lohkoon ja lisää vuokaan. Lisää myös valkosipulin kynsiä ja sitruunalohkoja. Muista pestä kuoret todella hyvin. Paista ensimmäinen puoli tuntia 175 asteessa, pudota sitten lämpötila 150 asteeseen. Valele paiston aikana. Kolmikiloinen paisti kypsyy läpi noin kolmessa tunnissa, sisältä punainen paisti noin 2,5 tunnissa.

: Ulko-, kulma- vai sisäpaistia?
Näytä koko vastaus

Mitä lihaa ei saa syödä raakana?

Avainjuttuja tartarpihvin valmistuksessa on raaka-aineiden korkealuokkaisuus ja tuoreus sekä kokin huolellisuus. Lihan kylmäketju ei saa olla katkennut missään vaiheessa, ja työvälineiden tulee olla puhtaat. Raakana syötävä liha saattaa herättää epäilyksiä.

  1. Joillekin ajatus kuulostaa kuvottavalta, jopa vaaralliselta.
  2. Laadukas suomalainen naudanliha on kuitenkin sen verran turvallista, että itse uskallan sitä syödä ja vieraillekin tarjota.
  3. Myös raakana.
  4. Avainjuttuja tartarpihvin valmistuksessa onkin raaka-aineiden korkealuokkaisuus ja tuoreus sekä kokin huolellisuus.

Lihan kylmäketju ei saa olla katkennut missään vaiheessa, ja työvälineiden tulee olla puhtaat. Lisukkeet voi esivalmistella hyvissä ajoin, mutta pihvit tulee valmistaa juuri ennen tarjoilua. Liharaaka-aineeksi sopivat hyvin naudan fileet ja paistit, vaikka joidenkin mielestä raakakypsytetyt lihat ovatkin liian pehmeitä tähän käyttöön.

  1. Liha joko leikataan terävällä veitsellä hyvin hienojakoiseksi tai raaputetaan veitsen terällä.
  2. Ensimmäinen vaihtoehto jättää lihaan hieman enemmän rakennetta ja puruvastusta, jolloin raakakypsytetty liha on ihan paikallaan.
  3. Perinteiset tartarlihan joukkoon sekoitettavat mausteet ovat suolan ja mustapippurin lisäksi terävää kärkeä tuova Tabasco sekä umamia ja bitteriä antava Worcestershire-kastike.

Umamia ja suolaisuutta tuo myös joissain resepteissä käytettävä anjovis, jota myös Worcestershire-kastike sisältää. Raakana nautittava liha vaatii seurakseen muitakin voimakkaita makuja; suolaista, hapanta ja karvasta. Lisäksi vähärasvainen naudanliha tarvitsee rasvaisia komponentteja, jotka sulattavat kaikki maut suuntäyteiseksi sinfoniaksi.

Lassiset lisukkeet pihville ovatkin kaprismarjat, hienoksi leikattu salottisipuli, mauste- tai suolakurkku sekä kananmunan keltuainen. Myös majoneesi sopii hyvin tartarpihvin kaveriksi, rasvaisuutta antaen ja makuja pehmentäen. Lisukkeita ei sekoiteta keskenään, vaan ne asetellaan pihvin kylkeen omiksi keoikseen, jolloin kaikkien komponenttien maku erottuu selkeästi.

Härkä saa silmänsä keltuaisesta, joka asetellaan viimeisenä pihvin päälle painettuun kuoppaan, ja joka valuu kastikkeeksi ensimmäistä suupalaa leikattaessa. Jos et ole vielä koskaan kokeillut, niin se saattaa vaatia vähän asennetta. Mutta maistaa ainakin pitää!
Näytä koko vastaus

Mistä lihasta saa parhaat pihvit?

Yleisimmin pihvit valmistetaan sian- tai naudanlihasta. Sianliha on nautaa rasvaisempaa ja se täytyy aina paistaa täysin kypsäksi. Sen sijaan naudanlihan voi paistaa haluamaansa kypsyyteen. Pihvilihan tulee olla vähän sidekudosta sisältävää ja nopeasti kypsyvää lihaa, jollaisia ovat sisä- ja ulkofilee.
Näytä koko vastaus

Mitä tehdä naudan Entrecotesta?

Mausta entrecôte esimerkiksi yrtti-valkosipulipohjaisella marinadilla. Voit myös öljytä pihvin pinnan korianterista, persiljasta ja basilikasta valmistetulla yrttiöljyällä ja paista sellaisenaan tai voidella lihaa grillauskastikkeella grillaamisen aikana.
Näytä koko vastaus

Voiko naudan paistista tehdä pihvejä?

Raaka-aineeksi lehtipihville sopii hyvin naudan sisäpaisti tai ulkofilee, mutta kukaan ei kiellä tekemästä sitä vaihteeksi vaikkapa porsaan ulkofileestä. Leikkaa ensin lihasta poikkisyin noin sentin paksuisia viipaleita. Tarkemmat ohjeet raa’an lihan leikkaamiseen löydät Lihakoulun muista käsittelyvinkeistä.
Näytä koko vastaus

Mitä tehdä naudan paistista?

5. Sisäpaisti – Tämä naudan suurin paisti on naudan mureimpia paisteja, ja soveltuu tämän vuoksi kokonaisen uunipaistin ja paahtopaistin lisäksi myös lehtipihvien valmistukseen. Sisäpaistia voit käyttää myös pata- ja suikalekastikkeiden, kuten stroganovin valmistukseen. Videolla lihanleikkaaja Mikko Rantamäki näyttää otteita sisäpaistin paloitteluun. 0:41
Näytä koko vastaus