Naudan Ribsit Uunissa Resepti?

Naudan Ribsit Uunissa Resepti

Miten valmistan ribsit uunissa?

Ribsit uunissa : Paista ribsejä ensin miedolla lämmöllä, eli noin 125-150 asteessa. Puolentoista tunnin jälkeen laita uunin grillivastukset päälle ja jatka paistamista vielä noin 5–10 minuuttia. Myös uunissa valmistaessa kannattaa pitää huolta lihan kostutuksesta. Valele ribsejä grillikastikkeella paiston ajan!
Näytä koko vastaus

Mistä tietää että ribsit on kypsiä?

Luulliset ja muut täysin kypsät lihat – Työnnä piikki tai ohutkärkiset atulat päältä päin lihan läpi ja koita nostaa lihaa. Jos liha irtoaa helposti piikistä, on se riittävän kypsää. Riittävän kypsät ribsit ja muut luulliset lihat tunnistaa siitä, että luu irtoaa lihasta kevyesti vetämällä tai kääntämällä.
Näytä koko vastaus

Mikä kastike Ribseille?

Cola- ribsit saavat makua colalla ja srirachalla maustetusta BBQ-kastikkeesta. Malta mielesi, sillä mehevimmät ribsit saat, kun kypsennät ne hitaasti matalassa lämmössä.
Näytä koko vastaus

Pitääkö ribsit keittää?

Possun ribsit ovat viime vuosina nousseet suureen suosioon myös Suomessa. Vielä pari vuotta sitten ribsejä myytiin lihatiskeillä lähinnä kesän grillikauden aikana. Nyt ribsejä on alkanut näkyä kauppojen hyllyissä myös näin talvella. Suomessa ribseillä tarkoitetaan yleensä pienempiä baby back ribsejä, jotka leikataan sian selkärangan vierestä.

 1. En ole löytänyt baby back ribseille suomenkielistä nimeä.
 2. Jotkut kutsuvat niitä rimpsuiksi tai panosvyöksi.
 3. Suurempi kylkipala on englanniksi nimeltään spare ribs.
 4. Meillä tätä osaa siasta kutsutaan yleensä grillikyljeksi.
 5. Ribsien parhaasta valmistustavasta käydään kiivasta sananvaihtoa internetin keskustelupalstoilla.

Kiista kärjistyy yhteen kysymykseen: pitääkö ribsit keittää vai ei? Keittämisen kannattajat väittävät, että ribseistä tulee mureampia, kun niiden antaa muhia liemessä. Ribsien myös kerrotaan valmistuvan nopeammin. Sen jälkeen ne voi pikaisesti käyttää grillissä tai uunissa.

Eittämisen vastustajat kertovat, että keittäminen huuhtoo lihasta aromit liemeen. Silloin syntyy vain maukasta keittoa. Amazing Ribs -sivustolla huomautetaan osuvasti, ettei kukaan keitä pihviäkään – miksi siis ribsit pitäisi keittää. “Jos keität ribsejä, terroristit voittavat”, sivustolla tuumataan. Keittämisen vastustajat huomauttavat, että ribsien valmistus ei ole hätähousujen hommaa.

Ribseistä tulee mureita, kun niitä jaksaa kypsentää riittävän kauan matalassa lämmössä grillissä, uunissa tai savustimessa. Foliopakettiin voi korkeintaan lisätä hieman nestettä kostukkeeksi. “Älä siis yritä huijata keittämällä lihaa ensin – niin tehdään vain puolivillaisissa grillikapakoissa”, opastetaan viime vuonna suomeksi ilmestyneessä Jonas Crambyn Texmex – alusta alkaen -kirjassa (WSOY).
Näytä koko vastaus

Mitä syödä Ribsien kanssa?

Mitä lisukkeeksi ribseille? – Perinteinen lisuke ribseille on amerikkalainen kaalisalaatti eli coleslaw. Mitäpä jos tällä kertaa tarjoilisit kaalin grillattuna? Vuohenjuustosta ja jogurtista sekoitettu kastike antaa grillatulle varhaiskaalille rutkasti makua. Ohje: Grillattu varhaiskaali ja jogurtti-vuohenjuustokastike Paahdetut bataattiranskalaiset on grillijuhlien varma hitti! Tikuiksi leikatut bataatit valmistuvat näppärästi uunissa. Älä laita ranskalaisia päällekkäin pellille, muuten niistä ei tule rapeita. Ohje: Bataattiranskalaiset ja artisokkadippi Jos kaipaat grilliaterialle lisää sormisyötävää, grillaa ribsien kaveriksi maissintähkiä. Tässä ohjeessa grillimaissi saa minttuvoista ja juustokuorrutteesta uuden säväyksen. Ohje: Kuorrutetut maissit
Näytä koko vastaus

Paljonko ribsejä per henkilö?

Hurahtaneen harrastajagrillillaajan ribsit jenkkityyliin – Edellisenä iltana: 1) osta riittävästi ribsejä (ei kylkeä tms.), kuitenkin vain niin paljon kuin savustimeesi tai grilliisi mahtuu. Yleensä luita kannattaa varata n.0,5-1 kg per syöjä.1 kg ribsejä on n.300-400 grammaa lihaa.2) poista ribseistä sitkeä kalvo, esim.

Voiveitseä apuna käyttäen 3) hiero ribseihin runsaasti kuivamausteseosta 4) kääri ribsit tiiviisti paperiin tai isoon muovipussiin, laita yöksi jääkaappiin Savustuspäivänä: 1) lämmitä savustin valmiiksi n.110-120 C, mikäli käytät savupuuta (esim. tammi tai omena), anna savun muuttua lähes värittömäksi 2) Laita ribsit savustumaan 3) Baby Backs (eli ylempää tulevat luut) kypsyvät nopeammin, n.4-4,5 tuntia, Spare Ribs (eli alempaa, mahan seudulta tulevat luut) voivat viedä jopa 6 tuntia 4) Ribsit ovat kypsiä kun luut ovat n.0,5-1 cm paljaana ja päästä nostettaessa levy alkaa katketa omasta painostaan 5) Kun ribsit ovat kypsiä, nosta savustimen lämpö 160-175 asteeseen (tämän korkeampi lämpö polttaa sokerin ja mausta tulee kitkerä) ja valele ribsit runsaalla kastikkeella molemmin puolin 6) Anna luiden karamellisoitua n.20-30 minuuttia 7) Tarjoile joko levyinä tai leikkaa valmiiksi, yksittäisiksi luiksi Mikäli sinulla ei ole savustinta, voit tehdä ribsit myös pallo- tai kaasugrillissä.

Käytä epäsuoraa tulta (eli hiilet/päälläoleva poltin ei ole lihojen alla) ja mahdollisimman alhaista lämpötilaa. Lisää tarvittaessa brikettejä tai hiiliä savustuksen aikana. Mikäli et saa lämpöä alle 175 C, vievät luut n.2 tuntia ja voivat olla rasvaisempia ja/tai sitkeämpiä.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Uuden Vuoden Menu Resepti?

Saako naudanliha olla punaista?

Naudanliha. Naudanlihan voi kypsentää oman maun mukaan. Verinen (raw) eli sisältä punainen pihvi on sisälämpötilaltaan alle 54 astetta. Rosee eli medium on sisältä punertavaa ja rakenteeltaan mureaa.
Näytä koko vastaus

Kauanko ribsejä keitetään?

Kuumenna kiehuvaksi. Nosta lihat kiehuvaan liemeen. Lisää vettä tarvittaessa niin, että lihat peittyvät. Keitä lihoja 1–1 1/2 tuntia.
Näytä koko vastaus

Miten maustaa kastike?

Pidä mielessä nämä asiat, kun lähdet tekemään klassikkokastiketta. Ruskeakastike on klassikkokastike, joka maistuu suomalaisille lihapullien, makkaran ja nakkien kanssa. Yksinkertaisessa kastikkeessa ei leikitellä mausteilla vaan luotetaan pariin tuttuun mausteeseen – maustepippuriin ja suolaan.

Tee kastike voihin. Aito voi tuo kastikkeeseen aidon ja pyöreän maun. Käytä vehnäjauhoja suurustukseen. Vehnäjauhot ovat parhaat. Maissisuuruste tekee kastikkeesta liisterimäistä. Käytä ruskistukseen aikaa. Ennen nesteen lisäämistä, muista ruskistaa voi ja jauhot kunnolla. Pidä levy keskilämmöllä. Seoksen ruskistuminen vaatii aikaa ainakin noin 15 minuuttia. Seoksen on oltava kunnolla ruskeaa kun lisäät nesteen. Käytä nesteeksi vettä tai lihalientä. Lihalientä kannattaa tehdä kerralla enemmän ja pakastaa se rasioihin ja tiiviimmäksi keitetty liemi jääpala-astioihin. Näin sinulla on aina itse tehtyä lihalientä valmiina käytettäväksi. Kastike on valmista jo 10 minuutissa, mutta pitkään hautunut ruskeakastike se vasta todellista herkkua onkin. Jos sinulla on aikaa, anna sen hautua miedolla lämmöllä vaikka tunti. Mausteeksi sopii muutama maustepippuri ja suola. Jos haluat maustaa kastiketta erikoisesti niin ketsuppi tai sinappi tekevät pienen terän kastikkeeseen.

Näytä koko vastaus

Onko Ribseistä poistettava kalvo?

Possun ribseistä on tullut yksi lempiruoistani. Minulle tulee nälkä, kun vain ajattelenkin maukkaita ja mureita lihanpalasia, jotka ovat saaneet pintaansa hieman makeaa barbecue-kastiketta. Nam!Kokoliha-Karhunen kokkaa blogissaan nyt possun ribsejä. Edellisessä blogikirjoituksessa kysyin teiltä vinkkejä ribsien kokkaamiseen.

 • Viestejä tuli peräti noin 70.
 • Iitoksia niistä! Keskustelu jatkukoon! Osa keskustelijoista kertoi valmistavansa ribsit keittämällä, toiset vastustivat keittämistä kiivaasti.
 • Itse kokkaisin ribsejä mieluiten matalassa lämmössä grillaamalla tai savustamalla, mutta kerrostalossa se ei ole oikein mahdollista.

Joudunkin tyytymään nyt uuniin. Otan ribsit jääkaapista, jossa ne ovat olleet sulamassa. Kuten aiemmassa blogikirjoituksessani kerroin, Suomessa ribseillä tarkoitetaan yleensä baby back ribsejä eli kylkiluiden yläosia, jotka leikataan selkärangan vierestä.

 1. Pakastimeen jäävät vielä niin sanotut spare ribsit eli pidemmät kylkiluiden kappaleet.
 2. Monissa resepteissä suositellaan, että ribsien luupuolen kalvo poistetaan.
 3. Näin lihasta tulee mureampaa ja mausteet imeytyvät siihen tehokkaammin.
 4. Alvon kiskominen ei ole kuitenkaan kovin helppoa.
 5. Toisesta ribsirivistöstä kalvo lähtee helposti irti, toisesta se ei tunnu irtoavan millään.

Katso Youtube-videolta, miten kalvo lähtee pois talouspaperin avulla. Selostajasedän ääni on muuten aika rouhea. Seuraavaksi hieron ribsien pintaan kuivamaustesekoitusta. Ribsejä voi maustaa kahdella tavalla ennen kypsentämistä: joko kuivamaustesekoituksella eli rubilla tai marinadikastikkeella.

 1. Jos kuivamaustesekoitusta jää jäljelle, loput voi säilyttää kaapissa ja käyttää seuraavalla kerralla.
 2. Useissa resepteissä ribsit kääritään folioon.
 3. Okeilen kuitenkin vähän erilaista menetelmää.
 4. Laitan ribsit vuokaan ja kaadan pohjalle alle sentin kerroksen kolaa.
 5. Yritän saada ribseihin savun makua, joten pirskottelen niiden päälle nestemäistä savua, jota ostin hiljattain heräteostoksena.

Teen foliosta uunivuoalle kannen, jotta kosteus ei karkaa. Ja sitten ribsit uuniin ja barbecue-kastiketta valmistamaan! Ribsit uunissa: Baby back ribsejä (yksi rivi pikkunälkään, kaksi riviä Kokoliha-Karhusen nälkään) Kolajuomaa Nestemäistä savua Kuivamausteseos eli rub: 2 pientä kuivattua chiliä 1 tl sinapinsiemeniä 1 tl korianterinsiemeniä 2 rkl paprikajauhetta 1 tl valkosipulijauhetta 1 tl juustokuminaa 1 tl oreganoa 1 tl basilikaa 1 tl savupaprikajauhetta 1 tl suolaa 1 tl mustapippuria 2 rkl ruokosokeria Laita uuni lämpeämään 120 asteeseen.

 1. Poista ribsien takaa kalvot.
 2. Murskaa morttelissa kuivatut chilit, sinapinsiemenet ja korianterinsiemenet.
 3. Sekoita loput mausteet joukkoon.
 4. Hiero mausteseos ribseihin ja laita ribsit uunivuokaan.
 5. Aada vuoan pohjalle alle sentin kerros kolajuomaa ja pirskottele päälle nestemäistä savua.
 6. Tee foliosta vuoalle kansi.

Laita ribsit uuniin ja kypsennä noin neljä tuntia. Ribsit ovat valmiita, kun liha lähtee vetäytymään luiden päistä. Ota ribsit uunista, siirrä ne uunipellille leivinpaperin päälle ja valele ne barbecue-kastikkeella. Nosta uunin lämpötila 220 asteeseen ja kytke grillivastus päälle.

 1. Laita ribsit uuniin ja anna pinnan karamellisoitua viitisen minuuttia.
 2. Tarkkaile, ettei kastike pala.
 3. Olen kerran aiemmin yrittänyt valmistaa barbecue-kastiketta.
 4. Silloin epäonnistuin.
 5. Syytän reseptiä, en kokkia.
 6. Sittemmin olen tyytynyt kaupan valmiskastikkeisiin.
 7. Nyt löysin Jonas Crambyn Texmex – alusta alkaen -kirjasta kokeilemisen arvoisen reseptin barbecue-kastikkeelle.

Sovellan sitä hiukan. Alkuperäisestä reseptistä ei löydy esimerkiksi kolaa. Käytän fariinisokerin sijaan intiaanisokeria, sillä sitä sattuu olemaan kaapissa. Intiaanisokeri on täysruokosokeria, josta käytetään myös nimeä muscovado. Barbecue-kastike: 1 hienonnettu sipuli 5 pilkottua valkosipulinkynttä 1 tl juustokuminaa 2 rkl oliiviöljyä 1/2 dl balsamiviinietikkaa 1 dl intiaanisokeria (fariinisokeri käy myös) 1/2 dl soijakastiketta 1 rkl Worchestershire-kastiketta 1 dl ketsuppia 1 rkl chilijauhetta 1 dl kolajuomaa Paista sipuli, valkosipuli ja juustokumina öljyssä.

You might be interested:  Punkki Tabletti Koiralle Resepti?

Anna sipuleiden kuullottua. Kaada joukkoon balsamiviinietikka. Lisää loput ainekset ja keitä kokoon tahmeaksi kastikkeeksi. Otan ribsit uunista, siirrän ne uunipellille ja sivelen reilusti barbecue-kastiketta niiden pinnalle. Nostan samalla uunin lämpötilaa ja laitan grillivastuksen päälle. Aiemmin olen tehnyt sen virheen, että olen hieronut barbecue-kastiketta ribseihin jo alussa.

Kastike on palanut pintaan koppuraiseksi kuoreksi. Laitan ribsit takaisin uuniin. Tässä vaiheessa ribsejä kannattaa vahtia, jotta kastike ei pala. Otan ribsit pois uunista noin viiden minuutin kuluttua. Ribsien kanssa tarjoan barbecue-kastiketta ja kermaviiliä.

 1. Ribsit ovat todella herkullisia.
 2. Liha irtoaa vaivatta luusta ja maistuu mehevältä.
 3. Ribseistä puuttuu kuitenkin savun maku, vaikka pirskottelin niiden päälle nestemäistä savua ja käytin mausteseoksessa savupaprikaa.
 4. Se on kuitenkin vain pieni puute.
 5. Barbecue-kastike on erittäin hyvää – paljon parempaa kuin kaupan valmiskastike.

Tämä on resepti, jota aion käyttää toistekin. Teknisen muutoksen vuoksi blogiin aiemmin kirjoitetut kommentit eivät välttämättä näy.
Näytä koko vastaus

Mikä on löin RIBS?

Rated 5.00 out of 5 based on 1 customer rating Naudan Ribsit Uunissa Resepti Naudan Ribsit Uunissa Resepti Loin ribsit leikataan ulkofileen vierestä, jolloin ne valmistuvat nopeammin. Ajan kanssa tästä kotimaisesta laatulihasta saa komean kattauksen, ja vielä ihan oman maun mukaan. Uunissa tai vesihauteessa vietettyjen tuntien jälkeen ribseille on mukava antaa komea pinta vielä grillillä käyttämällä.
Näytä koko vastaus

Mitä Bbq-kastike sisältää?

Raaka-aineet

Barbecue – kastike
1 kpl Pieneksi pilkottu sipuli
2 rkl Oliiviöljyä
½ dl Balsamiviinietikkaa
1 dl Fariinisokeria

Näytä koko vastaus

Miten ribsejä syödään?

Ribsejä syödään ympäri vuoden – Kun grillissä kypsyvät share ribsit ovat valmiita, leikataan ne paloiksi luiden väleistä ja syödään tietenkin sormin. Mertama on huomannut, että enää asiakkaat eivät kysele kaupassa ruoanlaittovinkkejä yhtä paljon kuin aiemmin.

Mutta sen sijaan he saattavat soittaa ja varmistaa, että onhan kaupassa jotain tiettyä raaka-ainetta tarjolla. Amerikkalaiseen BBQ-grillaukseen kuuluu luullisten lihojen ja matalassa lämmössä pitkään kypsyttämisen lisäksi savu. Savun suosio on lisääntynyt Suomessakin. – Asiakkaat hakevat kastikkeita, joissa on savuaromia.

Se oli kova juttu viime jouluna. Mertama toivoo, että teollisuus tarjoaisi nykyistä paremmin ribsejä myös talvisin. Ruoholahden K-Citymarketista ostetaan esimerkiksi back ribsejä ympäri vuoden, jopa tammikuun pimeinä pakkasiltoina ne tekevät kauppansa.
Näytä koko vastaus

Mitä salaattia Ribsien kanssa?

Olen syönyt koko heinäkuun pelkkää grilliruokaa ja nopeasti valmistuvia, raikkaita salaatteja. Tällä kertaa grilliin eksyi porsaan ribsejä, joille keittelin itse savuisen chilikastikkeen Onko nälkä? -blogin ohjeeseen löyhästi nojaten. Yksinkertaistin reseptiä reilusti, kun en viitsinyt mökille ostaa koko arsenaalia kaikenlaisia mausteita ja kastikkeita, joita käyttäisin vain hippusen. Lihat kypsyivät ensin pari tuntia uunissa ja sen jälkeen grillasin niihin vielä miedolla lämmöllä rapean paistopinnan valellen niitä samalla tuolla kastikkeella. Näiden syöminen on sotkuista, mutta silti kivaa puuhaa. Ribsien tulee olla niin ylikypsiä, että ne hajoavat sormiin ja sulavat suuhun. Grilliribsit ja savuchilikastike sekä salaatti vesimelonista, mintusta ja fetasta 300 g luullisia ribsejä per syöjä 1 kokonainen chili 1 iso sipuli 3 valkosipulin kynttä 1 tlk tomaattimurskaa 2 dl coca colaa 1/2 dl ruokokidesokeria 1/2 dl valkoviinietikkaa 8 cl viskiä 1 rkl savupaprikajauhetta suolaa pippuria 1/4 vesimelonia 1 pkt fetaa kourallinen minttua oliiviöljyä suolaa pippuria Esikypsennä ribsejä uunissa 120 asteessa kaksi tuntia.

Kaada ribsien päälle kastike ja anna maustua vähintään tunnin, mielellään yön yli. Tee grillauskastike. Pilko chili, sipuli ja valkosipuli. Paista pilkotut ainekset tilkassa oliiviöljyä pehmeiksi. Lisää loput kastikkeen ainekset, kiehauta ja anna keittyä kasaan miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Soseuta ja siivilöi kastike.

Valmista tässä välissä salaatti pilkkomalla vesimeloni kuutioiksi, murustelemalla joukkoon feta ja hienontamalla sekaan vielä minttu. Mausta salaatti tilkalla oliiviöljyä ja ripauksella suolaa ja pippuria. Laita salaatti jääkaappiin odottamaan lihan valmistumista.
Näytä koko vastaus

Mitä voi grillata?

Grillaus on siitä hieno laji, että grillata voi lähes mitä vain: makkaraa, pihviä, ribsejä, kalaa, grillivartaita, hampurilaisia, maissia, täytettyjä herkkusieniä, parsaa ja muita kasviksia. Eikä tässäkään varmasti kaikki, sillä grillaajan rajana on vain mielikuvitus.
Näytä koko vastaus

Kauanko ribsejä keitetään?

Kuumenna kiehuvaksi. Nosta lihat kiehuvaan liemeen. Lisää vettä tarvittaessa niin, että lihat peittyvät. Keitä lihoja 1–1 1/2 tuntia.
Näytä koko vastaus

Miten ribsejä syödään?

Ribsejä syödään ympäri vuoden – Kun grillissä kypsyvät share ribsit ovat valmiita, leikataan ne paloiksi luiden väleistä ja syödään tietenkin sormin. Mertama on huomannut, että enää asiakkaat eivät kysele kaupassa ruoanlaittovinkkejä yhtä paljon kuin aiemmin.

Mutta sen sijaan he saattavat soittaa ja varmistaa, että onhan kaupassa jotain tiettyä raaka-ainetta tarjolla. Amerikkalaiseen BBQ-grillaukseen kuuluu luullisten lihojen ja matalassa lämmössä pitkään kypsyttämisen lisäksi savu. Savun suosio on lisääntynyt Suomessakin. – Asiakkaat hakevat kastikkeita, joissa on savuaromia.

Se oli kova juttu viime jouluna. Mertama toivoo, että teollisuus tarjoaisi nykyistä paremmin ribsejä myös talvisin. Ruoholahden K-Citymarketista ostetaan esimerkiksi back ribsejä ympäri vuoden, jopa tammikuun pimeinä pakkasiltoina ne tekevät kauppansa.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Pesto Alla Genovese Resepti?

Onko Ribseistä poistettava kalvo?

Possun ribseistä on tullut yksi lempiruoistani. Minulle tulee nälkä, kun vain ajattelenkin maukkaita ja mureita lihanpalasia, jotka ovat saaneet pintaansa hieman makeaa barbecue-kastiketta. Nam!Kokoliha-Karhunen kokkaa blogissaan nyt possun ribsejä. Edellisessä blogikirjoituksessa kysyin teiltä vinkkejä ribsien kokkaamiseen.

Viestejä tuli peräti noin 70. Kiitoksia niistä! Keskustelu jatkukoon! Osa keskustelijoista kertoi valmistavansa ribsit keittämällä, toiset vastustivat keittämistä kiivaasti. Itse kokkaisin ribsejä mieluiten matalassa lämmössä grillaamalla tai savustamalla, mutta kerrostalossa se ei ole oikein mahdollista.

Joudunkin tyytymään nyt uuniin. Otan ribsit jääkaapista, jossa ne ovat olleet sulamassa. Kuten aiemmassa blogikirjoituksessani kerroin, Suomessa ribseillä tarkoitetaan yleensä baby back ribsejä eli kylkiluiden yläosia, jotka leikataan selkärangan vierestä.

Pakastimeen jäävät vielä niin sanotut spare ribsit eli pidemmät kylkiluiden kappaleet. Monissa resepteissä suositellaan, että ribsien luupuolen kalvo poistetaan. Näin lihasta tulee mureampaa ja mausteet imeytyvät siihen tehokkaammin. Kalvon kiskominen ei ole kuitenkaan kovin helppoa. Toisesta ribsirivistöstä kalvo lähtee helposti irti, toisesta se ei tunnu irtoavan millään.

Katso Youtube-videolta, miten kalvo lähtee pois talouspaperin avulla. Selostajasedän ääni on muuten aika rouhea. Seuraavaksi hieron ribsien pintaan kuivamaustesekoitusta. Ribsejä voi maustaa kahdella tavalla ennen kypsentämistä: joko kuivamaustesekoituksella eli rubilla tai marinadikastikkeella.

Jos kuivamaustesekoitusta jää jäljelle, loput voi säilyttää kaapissa ja käyttää seuraavalla kerralla. Useissa resepteissä ribsit kääritään folioon. Kokeilen kuitenkin vähän erilaista menetelmää. Laitan ribsit vuokaan ja kaadan pohjalle alle sentin kerroksen kolaa. Yritän saada ribseihin savun makua, joten pirskottelen niiden päälle nestemäistä savua, jota ostin hiljattain heräteostoksena.

Teen foliosta uunivuoalle kannen, jotta kosteus ei karkaa. Ja sitten ribsit uuniin ja barbecue-kastiketta valmistamaan! Ribsit uunissa: Baby back ribsejä (yksi rivi pikkunälkään, kaksi riviä Kokoliha-Karhusen nälkään) Kolajuomaa Nestemäistä savua Kuivamausteseos eli rub: 2 pientä kuivattua chiliä 1 tl sinapinsiemeniä 1 tl korianterinsiemeniä 2 rkl paprikajauhetta 1 tl valkosipulijauhetta 1 tl juustokuminaa 1 tl oreganoa 1 tl basilikaa 1 tl savupaprikajauhetta 1 tl suolaa 1 tl mustapippuria 2 rkl ruokosokeria Laita uuni lämpeämään 120 asteeseen.

 • Poista ribsien takaa kalvot.
 • Murskaa morttelissa kuivatut chilit, sinapinsiemenet ja korianterinsiemenet.
 • Sekoita loput mausteet joukkoon.
 • Hiero mausteseos ribseihin ja laita ribsit uunivuokaan.
 • Aada vuoan pohjalle alle sentin kerros kolajuomaa ja pirskottele päälle nestemäistä savua.
 • Tee foliosta vuoalle kansi.

Laita ribsit uuniin ja kypsennä noin neljä tuntia. Ribsit ovat valmiita, kun liha lähtee vetäytymään luiden päistä. Ota ribsit uunista, siirrä ne uunipellille leivinpaperin päälle ja valele ne barbecue-kastikkeella. Nosta uunin lämpötila 220 asteeseen ja kytke grillivastus päälle.

 • Laita ribsit uuniin ja anna pinnan karamellisoitua viitisen minuuttia.
 • Tarkkaile, ettei kastike pala.
 • Olen kerran aiemmin yrittänyt valmistaa barbecue-kastiketta.
 • Silloin epäonnistuin.
 • Syytän reseptiä, en kokkia.
 • Sittemmin olen tyytynyt kaupan valmiskastikkeisiin.
 • Nyt löysin Jonas Crambyn Texmex – alusta alkaen -kirjasta kokeilemisen arvoisen reseptin barbecue-kastikkeelle.

Sovellan sitä hiukan. Alkuperäisestä reseptistä ei löydy esimerkiksi kolaa. Käytän fariinisokerin sijaan intiaanisokeria, sillä sitä sattuu olemaan kaapissa. Intiaanisokeri on täysruokosokeria, josta käytetään myös nimeä muscovado. Barbecue-kastike: 1 hienonnettu sipuli 5 pilkottua valkosipulinkynttä 1 tl juustokuminaa 2 rkl oliiviöljyä 1/2 dl balsamiviinietikkaa 1 dl intiaanisokeria (fariinisokeri käy myös) 1/2 dl soijakastiketta 1 rkl Worchestershire-kastiketta 1 dl ketsuppia 1 rkl chilijauhetta 1 dl kolajuomaa Paista sipuli, valkosipuli ja juustokumina öljyssä.

Anna sipuleiden kuullottua. Kaada joukkoon balsamiviinietikka. Lisää loput ainekset ja keitä kokoon tahmeaksi kastikkeeksi. Otan ribsit uunista, siirrän ne uunipellille ja sivelen reilusti barbecue-kastiketta niiden pinnalle. Nostan samalla uunin lämpötilaa ja laitan grillivastuksen päälle. Aiemmin olen tehnyt sen virheen, että olen hieronut barbecue-kastiketta ribseihin jo alussa.

Kastike on palanut pintaan koppuraiseksi kuoreksi. Laitan ribsit takaisin uuniin. Tässä vaiheessa ribsejä kannattaa vahtia, jotta kastike ei pala. Otan ribsit pois uunista noin viiden minuutin kuluttua. Ribsien kanssa tarjoan barbecue-kastiketta ja kermaviiliä.

Ribsit ovat todella herkullisia. Liha irtoaa vaivatta luusta ja maistuu mehevältä. Ribseistä puuttuu kuitenkin savun maku, vaikka pirskottelin niiden päälle nestemäistä savua ja käytin mausteseoksessa savupaprikaa. Se on kuitenkin vain pieni puute. Barbecue-kastike on erittäin hyvää – paljon parempaa kuin kaupan valmiskastike.

Tämä on resepti, jota aion käyttää toistekin. Teknisen muutoksen vuoksi blogiin aiemmin kirjoitetut kommentit eivät välttämättä näy.
Näytä koko vastaus