Oatly Turkkilainen Jogurtti Resepti?

Oatly Turkkilainen Jogurtti Resepti

Mihin turkkilaista jogurttia voi käyttää?

Vinkkejä turkkilaisen jogurtin käyttöön –

Sekoita jogurtista kylmiä kastikkeita. Mausta ne esimerkiksi tuoreilla tai kuivatuilla yrteillä. Klassinen jogurttikastike on tsatsiki, jossa on raastettua valutettua kurkkua ja valkosipulia. Tarjoa tsatsikia esimerkiksi salaattien ja grilliruokien lisäkkeenä. Makeita kastikkeita saat sekoittamalla jogurttiin sokeria tai hunajaa, sitrusmehua tai marjasosetta. Tarjoa esimerkiksi marjojen, hedelmien ja leivonnaisten kera. Turkkilainen jogurtti kuohkeuttaa leivinjauheella kohotettavat piirakka- tai muffinitaikinat ja sopii myös hiivaleivonnaisiin, kuten sämpylöihin ja leipiin. Ohenna jogurttia tarvittaessa esimerkiksi maidolla. Kokeile sitä myös rahka-voitaikinoissa rahkan tilalla. Lisää turkkilaista jogurttia murekemassaan, kun valmistat esimerkiksi lihapullia tai jauhelihapihvejä. Sekoita jogurtista smoothie- tai lassijuomia. Kokeile jogurttia kakuntäytteenä tai -kuorrutteena. Kevennä kermavaahtoa sekoittamalla siihen paksua jogurttia. Turkkilaisesta jogurtista saa helpon jälkiruoan marjojen ja myslin kanssa. Kokeilemisen arvoinen on myös välimerellinen tapa nauttia jogurtti juoksevan hunajan ja pähkinöiden kanssa.

Turkkilainen jogurtti sopii erinomaisesti ruoanlaittoon ja leivontaan. Poimi parhaat asiakasomistajan edut nyt myös verkosta Sulje mainos Sulje mainos : 7 vinkkiä turkkilaisen jogurtin käyttöön | Yhteishyvä
Näytä koko vastaus

Kestääkö turkkilainen jogurtti paistamista?

Tavallinen jogurtti vai ruoanvalmistusjogurtti? – Ruoanvalmistusjogurteissa on tavallista enemmän rasvaa, minkä vuoksi ne soveltuvat tavallista jogurttia paremmin ruoanlaittoon. Monien ruoanvalmistusjogurttien rasvapitoisuus on noin kymmenen prosentin luokkaa.

Okeile korvata smetana tai creme fraiche ruoanvalmistusjogurtilla. Saat huomattavasti vähemmän rasvaa mutta enemmän proteiinia. Ruoanlaittojogurtit kestävät myös lyhytaikaista liedellä kuumennusta, toisin kuin muut jogurtit. Turkkilaiset ja kreikkalaiset jogurtit ovat rasvapitoisuudeltaan ruoanvalmistusjogurtin luokkaa, mutta kestävät hieman huonommin kuumennusta.

Lähteet: Valio, AboutFood : Jogurtti sopii monipuolisesti ruoanlaittoon – ota tärkeät seikat huomioon
Näytä koko vastaus

Mitä turkkilaisen jogurtin sijaan?

Myös ruoanlaittoon: turkkilainen, kreikkalainen ja Bulgarian jogurtti – Valio Bulgarian jogurtti, Valio turkkilainen jogurtti ja Valio kreikkalainen jogurtti maistuvat sellaisenaan, mutta sopivat täyteläisen rakenteensa ansiosta hyvin myös ruoanlaittoon, esimerkiksi lisukkeisiin, kastikkeisiin ja jälkiruokiin.

 1. Valio Bulgarian jogurtti on maultaan raikkaan hapan ja siinä on vain 3,5 % rasvaa.
 2. Hauskasti lohkeava rakenne syntyy suomalaisen maidon ja bulgarialaisen hapatteen yhdistelmästä.
 3. Valio Bulgarian jogurtti on kevyempi vaihtoehto ja siksi parhaimmillaan yksinkertaisissa ohjeissa, kuten kastikkeissa.
 4. Valio turkkilainen jogurtti on maultaan pehmeä ja koostumukseltaan kermainen jogurtti.

Rasvaa täyteläisessä jogurtissa on 10 grammaa sadasta. Korkean rasvapitoisuuden ja jämäkän rakenteen ansiosta se sopii monipuolisesti alkuruokiin, jälkiruokiin ja leivontaan. Voit tehdä siitä myös ihanan kuohkeita juomia. Valio turkkilaista jogurttia löytyy laktoosittomana ja luomuna.

 • Valio kreikkalainen jogurtti on turkkilaista jogurttia hieman happamampaa ja rasvaa siinä on 7 %.
 • Proteiinia siinä on useita jogurtteja enemmän, 8 grammaa sadasta.
 • Orkeamman proteiinipitoisuuden ansiosta Valio kreikkalainen jogurtti sitoo hyvin nesteitä kasviksista ja marjoista, esimerkiksi marjapiirakan täytteen marjoista.

Jogurtissa on paksu rakenne ja se sopii monipuoliseen käyttöön turkkilaisen jogurtin tavoin. Kuumennettaessa nämä jogurtit juoksettuvat helposti, joten lämpimiin ruokiin niitä kannattaa lisätä vasta valmistuksen loppuvaiheessa. Haudutettaviin ruokiin kannattaa valita kuumennusta kestäviä hapankermoja, kuten raikasta crème fraîchea tai täyteläistä smetanaa,
Näytä koko vastaus

Onko turkkilainen jogurtti epäterveellistä?

Huomaa isot erot proteiinissa – Proteiinipitoisuuksissa on Laatikaisen mukaan isoja eroja. – Joissakin proteiinia on vain kolme prosenttia ja joissakin yhdeksän. Varsinkin, jos syö jogurttia aamiaisella, kannattaa valita se, jossa on mahdollisimman paljon proteiinia.

 1. Maustamattomien jogurttien hyllystä löytyy sekä rasvattomia, vähärasvaisia ja täysjogurtteja että rasvaisia turkkilais- tai kreikkalaistyyppisiä vaihtoehtoja.
 2. Laatikaisen valinta on alle 3 prosenttia rasvaa sisältävä luonnonjogurtti.
 3.  Mieluiten se, jossa on rasvaa 1,5 grammaa tai sitäkin vähemmän.
 4. Turkkilainen ei ole järkevä valinta suurimmalle osalle suomalaisista, sillä se sisältää reilusti enemmän rasvaa kuin muut jogurtit ja nostaa kolesterolia.

Jotkut käyttävät turkkilaisia ja muita rasvaisia jogurtteja jäätelön korvikkeina ja maustavat herkkunsa hunajalla. Laatikainen suosittelee käyttämään runsaan hunajamäärän sijasta marjoja ja hedelmiä – ja vain korkeintaan teelusikallisen hunajaa.
Näytä koko vastaus

Kumpi parempi kreikkalainen vai turkkilainen jogurtti?

Kreikkalaista vai turkkilaista – miten maustamattomat jogurtit oikeasti eroavat toisistaan? Oatly Turkkilainen Jogurtti Resepti Maustamattomien jogurttien makuerot saadaan aikaan hapatteen, rasvapitoisuuden ja proteiinin määrän avulla. Valio, Lindahls Julkaistu 03.03.2016 13:13 Maustamattomia jogurtteja löytyy kauppojen hyllyltä iso liuta. Luonnonjogurttien nimellä myytävien lisäksi tarjolla niin turkkilaista, kreikkalaista kuin venäläistäkin jogurttia.

 1. Reikkalaista, turkkilaista ja venäläistä jogurttia valmistavan Lindahlsin kreikkalainen ja turkkilainen jogurtti sisältävät molemmat kymmenen prosenttia rasvaa.
 2. Jogurtit kuitenkin eroavat toisistaan maultaan.
 3. Turkkilainen jogurtti on miedompi ja koostumukseltaan kermainen.
 4. Reikkalainen jogurtti puolestaan on hieman happamampi ja sisältää enemmän proteiinia, jolloin jogurtin koostumuskin on kiinteämpi.
You might be interested:  Eh K Äisylaastarin Resepti?

Molempia jogurtteja suositellaan käytettäväksi kylmänä, sillä kuumennettaessa ne saattavat juoksettua. Venäläinen jogurtti sisältää rasvaa 17 prosenttia ja sopii siksi käytettäväksi ranskankerman tai smetanan tapaan. Se kestää hyvin kuumentamista. Tuttu tuote monelle myös sinisessä purkissa myytävä Valion Bulgarian jogurtti,
Näytä koko vastaus

Voiko jogurttia syödä joka päivä?

Voinko syödä useita ACTIVIA®-jogurtteja päivittäin? – Voit turvallisesti syödä useammankin ACTIVIA-jogurtin päivittäin. Ravitsemussuositusten mukaan nestemäisiä maitovalmisteita, joihin myös jogurtti lasketaan, suositellaan käytettäväksi 500 ml vuorokaudessa. Muistathan monipuolisen ruokavalion tärkeyden!
Näytä koko vastaus

Voiko Kermaviilin korvata turkkilaisella Jogurtilla?

Ei huolta, korvaa kermaviili turkkilaisella jogurtilla (voi tietty myös bulgarian jogurttia tai maustamatonta, hieman erimakuista, mutta hyvää! Ja muutenkin vaihteluvirkistää!
Näytä koko vastaus

Kauanko turkkilainen jogurtti säilyy avattuna?

Hapanmaitotuotteiden laatu ei heikkene heti parasta ennen –päivän jälkeen. Jos jugurtti maistuu oudolta, ei sitä kannata käyttää.2.7.2014 19:17 Jääkaappiin unohtunut jugurtti meni vanhaksi kolme päivää sitten, piimäpurkin kylki näyttää, että parasta ennen oli toissa päivänä.

 • Vieläkö näitä voi nauttia ilman pelkoa vatsavaivoista? Kyllä voi, varsinkin jos purkki on avaamaton ja tuotteet on säilytetty oikein, vastaa Valion vastaava tuotekehittäjä Päivi Joki,
 • Hapanmaitotuotteet säilyvät avattuina jääkaapissa yleisesti ottaen 3-4 päivää, Joki sanoo.
 • Parasta ennen –päiväys ei ole viimeinen käyttöpäivä, vaan avaamattomat hapanmaitotuotteet säilyvät yleensä mikrobiologisesti moitteettomina useita vuorokausia päiväyksen jälkeen, jos tuotetta on säilytetty oikein.

Parasta ennen –päiväyksen jälkeen tuotteen maku, väri ja rakenne voivat hiukan heikentyä. Yleensä omat aistit riittävät huomaamaan, onko jugurtti pilalla tai kermaviili oudonnäköistä. – Epäilyttävää tuotetta ei kannata käyttää, Päivi Joki sanoo.
Näytä koko vastaus

Mitä tehdä vanhentuneesta jogurtista?

Rahka ja jogurtti Jogurtti sopii leivontaan nesteeksi niin suolaisessa kuin makeassakin leivonnassa. Hyödynnä jogurtin jämät smoothieissa. Huuhtele purkki smoothieen käytettävällä nesteellä.
Näytä koko vastaus

Voiko Creme Fraichen korvata turkkilaisella Jogurtilla?

Ranskankerma – Ranskankerman voit korvata joko smetanalla tai runsasrasvaisella kreikkalaisella tai turkkilaisella jogurtilla.
Näytä koko vastaus

Voiko ranskankerman korvata Jogurtilla?

Korvaa ranskankerma jogurtilla – Rasvaisen ja tuhdin ranskankerman voi hyvin korvata vähärasvaisella, maustamattomalla jogurtilla, joka happamana maitotuotteena sopii hyvin ruoanlaittoon.
Näytä koko vastaus

Mikä jogurtti on terveellistä?

Tekee kehosta kaikin puolin voimakkaamman – Proteiineja tarvitaan muun muassa kudosten rakentamiseen, mutta jogurtti vahvistaa kehoasi muutoinkin kuin vain lihaksia kasvattamalla. Se nimittäin vahvistaa myös luitasi. Maustamattomassa kreikkalaisessa jogurtissa on kalsiumia tuotteesta riippuen 100–130 milligrammaa sataa grammaa kohden.
Näytä koko vastaus

Missä jogurtissa vähiten sokeria?

Suomalaiset syövät sokeria yhdeksänneksi eniten maailmassa, keskimäärin 91,5 grammaa vuorokaudessa. YKSI merkittävä sokerin lähde on jogurtti. Osa jogurteista on niin makeita, että kaksi aamu- ja välipalaksi nautittua pikarillista voi hyvinkin sisältää sokeria 40 grammaa.

 1. Maailman terveysjärjestö WHO on suositellut, että lisätyn sokerin määrää tulisi rajoittaa korkeintaan 25 grammaan päivässä.
 2. Hedelmissä, marjoissa, kasviksissa ja maitotuotteissa oleva luontainen sokeri ei kuulu lisättyihin sokereihin.
 3. Suurmeijerit Valio ja Arla ovat vastanneet terveyshaasteeseen ja vähentäneet lisätyn sokerin määrää monissa jogurteissaan ja muissa välipaloissaan.

Valio on luvannut jopa puolittaa maitopohjaisten välipalatuotteidensa, erityisesti jogurttien sokeripitoisuuden vuoteen 2020 mennessä. Lupaukseen kuuluu, ettei mausta tingitä. ” Jos maku jää liian happamaksi, vähäsokerisuus kyllä kääntyy itseään vastaan.

Myös pienemmät meijerit seuraavat perässä. TÄLLÄ hetkellä kaupan hyllyltä löytyy useita tuotteita, joiden kerrotaan sisältävän 30-40 prosenttia vähemmän lisättyä sokeria tavanomaisiin välipalatuotteisiin verrattuna. Kuitenkin lähinnä vain Valion jogurttipakkauksissa on näkyvä maininta vähemmästä sokerimäärästä, joten tuoteselosteet kannattaa tutkia tarkkaan.

Kun esimerkiksi Lidlin myymässä Milbona-mansikkajogurtissa sokeripitoisuus on 14 prosenttia, sokeritalkoisiin ryhtyneiden Valion ja Arlan tuotteissa sitä on 7,6-10 prosenttia. Myös esimerkiksi Juustoportin Vapaan lehmän AB-jogurtissa ja muissa vähemmän sokeria sisältävissä uutuusjogurteissa sokerin määrä on niin ikään onnistuttu pudottamaan alle 10 prosenttiin.

Jos linkki ei näy selaimellasi, voit katsoa sen täältä, ILTA-SANOMAT testasi jogurtteja, joissa lisätyn sokerin määrää on vähennetty sekä uusia tuotteita, joissa sokerin kokonaismäärä on 10 prosenttia tai vähemmän. Maistettavaksi hankittiin 11 jogurttia sekä 1 jogurttivanukas. Kirkkovenesoutajat Tiina Talvitie, Maire Pääkkönen, Ritva Jussila, Suvi-Päivi Kortesluoma, Jaakko Ranto ja Timo Kuusisto maistelivat vähäsokerisia jogurtteja.

Kuva: Timo Aalto Maistelussa oli mukana myös “normaalimäärän” sokeria sisältänyt jogurtti, joka erottuikin muista testijogurteista selvästi. Liian sokerista makua moitittiin, mutta tuote sai silti kelpo pisteet. – Jos lapsia ajattelee, valitettavasti ne makeammat versiot tekevät edelleen paremmin kauppansa, totesi kahden lapsen äiti Suvi-Päivi Kortesluoma,

 1. Osa testiin valituista jogurteista olisi raatilaisten mielestä kaivannut enemmän sokeria.
 2. Jos maku jää liian happamaksi, vähäsokerisuus kyllä kääntyy itseään vastaan, mietti Maire Pääkkönen,
 3. YKSI lisää sokeria kaivannut jogurtti oli Juustoportin tyrni-mango, jossa sokeria on 9,9 grammaa 100 grammassa.
You might be interested:  Reseptejä Isolle Porukalle?

Valmistajan mukaan jogurtissa on 30 prosenttia vähemmän lisättyä sokeria, ja tuotteen sokeri on peräisin hedelmistä ja marjoista. Vastaavasti Arlan mustikkajogurttia kuvailtiin makeaksi, vaikka sokeria oli saman verran kuin tyrni-mangossa. Testin voittajaksi valikoitui Valion Luomu vadelma -jogurtti, joka valmistajan mukaan sisältää 30 prosenttia vähemmän lisättyä sokeria kuin tavanomaiset maustetut jogurtit.

Heikoimmat makupisteet sai hunajalla maustettu Arlan Luonto+ -jogurtti, jossa sokeria on vain 7,6 prosenttia. MYÖS testiin epähuomiossa pujahtanut, niin ikään 30 prosenttia vähemmän lisättyä sokeria sisältänyt jogurttivanukas sai raadilta täystyrmäyksen. Myös siihen maistelijat kaipasivat enemmän makeutta.

Jogurttiraatiin osallistuneet pohjalaiset soutuharrastajat ovat kaikki jogurtin ystäviä. Varsinkin naisraatilaiset kertoivat suosivansa maustamattomia jogurtteja ja tuunaavansa niitä marjoilla, pellava-marjarouheilla ja myslillä.
Näytä koko vastaus

Paljonko jogurttia päivässä?

Benecol-jogurtit, kuinka monta päivässä? Usein kysyttyä Benecol-jogurtit ovat helppo tapa aloittaa kolesterolin alentaminen. Päivittäinen 1,5-2,4 gramman kasvistanoliannos alentaa kolesterolia 7-10 % 2-3 viikossa. Yhdessä Benecol-4-pakkauksen jogurtissa (120 g) on kasvistanolia 2 grammaa eli yksi jogurtti sisältää kolesterolin alentamiseksi suositellun määrän. Oatly Turkkilainen Jogurtti Resepti Yksi annos (1/4 prk) kreikkalaistyylistä Benecol Greek Style -jogurttia sisältää kasvistanolia 1 gramman, joten riittävän kasvistanoliannoksen saat nauttimalla päivässä 2 annosta eli puoli purkkia jogurttia (1/2 prk = 225 g). Jogurttipurkissa on selkeä ohjeistus ja annoskokomerkinnät. : Benecol-jogurtit, kuinka monta päivässä? Usein kysyttyä
Näytä koko vastaus

Onko jogurtti hyvää vatsalle?

5. Jogurtti – Jogurtti on täydellinen lääke stressaantuneelle vatsalle, sillä sen hyvät maitohappobakteerit auttavat tasapainottamaan ruoansulatusta ja näin ollen vähentämään epämiellyttävää turvotusta. KOKEILE KOTONA: Jogurtti voi helpottaa oloa myös siksi, että sen on todettu vähentävän rasvan imeytymistä muista elintarvikkeista.
Näytä koko vastaus

Mikä on paras jogurtti?

Mikä on terveellisin jogurtti? – Paras jogurtti, jonka voimme valita, on makeuttamaton luonnonjogurtti, jossa ei ole lisättyä sokeria. Hyvässä jogurtissa ainesosia tulisi olla vain kaksi: maito ja maitohappobakteerit. Joten kaikki muu, mitä jogurtti sisältää näiden kahden ainesosan lisäksi, viittaakin siihen, että kyseistä tuotetta ei tulisi todennäköisesti pitää hyvänä valintana päivittäisessä ruokavaliossa.
Näytä koko vastaus

Onko islantilainen jogurtti terveellistä?

Onko islantilainen jogurtti terveellistä? – Skyr on islantilainen jogurtti, joka on erittäin terveellinen vaihtoehto tavalliselle jogurtille. Skyr sisältää enemmän proteiinia kuin tavallinen jogurtti, mutta myös runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita.
Näytä koko vastaus

Mistä turkkilainen jogurtti on tehty?

Valmistus – Jogurtti voidaan valmistaa täysmaidosta, vähärasvaisesta maidosta tai rasvattomasta maidosta. Maitoon voidaan lisätä maitojauhetta, herajauhetta tai kermaa, Maito voidaan pastöroida ja homogenoida, Se jäähdytetään, ja siihen lisätään maitohappoa tuottavia bakteereita.

Hapatettua maitoa saa kutsua monessa maassa jogurtiksi vain siinä tapauksessa, että sen valmistukseen on käytetty Streptococcus thermophilus ja Lactobacillus bulgaricus -sukujen bakteereita. Mahdolliset hedelmät voidaan lisätä jo tässä vaiheessa tai vasta lopuksi. Jogurtin annetaan käydä neljästä seitsemään tuntia 40–46 asteen lämpötilassa, minkä jälkeen sen pH-arvo on 4,6.

Jogurttia saostetaan Suomessa hapattamisen jälkeen poistamalla siitä vettä, Eri bakteerikannat antavat eri jogurttituotteille erilaisen maun ja rakenteen.
Näytä koko vastaus

Onko jogurtti hyvä iltapala?

2. Menen nukkumaan, vaikka on nälkä. – Nälkäisenä ei pidä mennä nukkumaan, sillä se ei edistä levollista unta. Etenkään treenien jälkeen iltapalaa ei kannata jättää syömättä. Tee näin: Unen kannalta olisi parasta syödä paria tuntia ennen nukkumaanmenoa. Kannattaa nauttia täysjyvää, joka pitää verensokerin tasaisena.
Näytä koko vastaus

Voiko 4 päivää vanhaa jogurttia syödä?

Vanhaksi mennyttä maitoa saa juoda yllättävän pitkään – pikatesti paljastaa, onko maitotuote pilaantunut Videolla ravitsemusterapeutti Hanna Partanen kertoo, onko käsitelty maito vaarallista.1. Kuinka kauan maitoa voi juoda sen jälkeen, kun sen päivämäärä on mennyt vanhaksi?

 • Avaamattoman purkin maito on yleensä aivan käyttökelpoista muutamia päiviä, ehkä viikonkin, parasta ennen -päivämäärän jälkeen, jos maito on säilytetty riittävän kylmässä eli enintään 6 °C:ssa.
 • Maidoissa iskukuumennetut UHT-maidot todennäköisesti säilyvät vieläkin pitempään yli parasta ennen -päivämäärän jälkeen.
 • Avatussa maitopurkissa, oikein säilytettynä, maito säilyy hyvälaatuisena tavallisesti kolme tai neljä vuorokautta.
 • Lämpötilan lisäksi maidon säilyvyyteen vaikuttaa myös hygienia eli esimerkiksi se, onko jääkaappi sisältä puhdas ja pääseekö kartonkinokkaan bakteereja.

2. Mitä parasta ennen -merkintä sitten oikein tarkoittaa?

 1. Parasta ennen -merkintä on valmistajan tutkimukseen ja kokemukseen perustuva käsitys tuotteen vähimmäissäilyvyysajasta.
 2. Parasta ennen -merkintä ei kuitenkaan takaa maidon säilyvyyttä purkin avaamisen jälkeen, koska avattuun pakkaukseen voi päästä mikrobeja, jotka voivat pilata tuotteen.
 3. Pilaantuminen nopeutuu, jos maitoa on käytetty ja säilytetty pitkäänkin huoneenlämmössä.

Oatly Turkkilainen Jogurtti Resepti 3. Miten voin selvittää varmasti, onko maito edelleen hyvää? Jos parasta ennen -päivämäärä on mennyt umpeen tai maito on ollut pidempään avattuna, kannattaa aina tarkistaa maidon ulkonäkö, haju ja maku. Maidon haistamisen lisäksi voit tarkistaa, onko maidossa hiutaleita tai kokkareita.

Tämä selviää esimerkiksi lorauttamalla hiukan maitoa tiskialtaaseen. Jos maito tuoksuu raikkaalta eikä kokkareita näy, maitoa voi käyttää. Pilaantuneen maidon happaman hajun huomaa kyllä. Samoin maistaessa huomaa pahan maun.4. Onko jogurttia turvallista syödä, vaikka sen päivämäärä on jo vanha? Jogurtti valmistetaan hapattamalla pastöroitu maito maitohappobakteereilla.

Tämä happamuus parantaa jogurtin säilyvyyttä maitoon verrattuna. Jogurtin happamuus saattaa voimistua parasta ennen -päivämäärän jälkeen, mutta se ei ole vaarallista. Jos jogurtti haisee ja/tai maistuu pahalle, sitä ei kannata syödä.5. Säilyykö maustamaton jogurtti syömäkelpoisena kauemmin kuin maustettu? Maustetut ja maustamattomat jogurtit säilyvät suurin piirtein yhtä kauan, joskin maustettujen jogurttien makeus innostaa homeita ja hiivoja kasvamaan siinä entistä herkemmin.6.

 • Mistä tiedän, onko jogurtti pilaantunut? Pilaantunut jogurtti voi olla karvaan makuista ja sen rakenne vetinen.
 • Joskus pilaantuneen jogurtin pinnalla saattaa myös olla näkyvää hometta.
 • Maustettujen jogurttien marjat menettävät makuaan ajan kanssa, tuotteen väri voi muuttua ja rakenne saattaa muuttua ikäväksi, mikäli hera alkaa erottua nesteeksi pinnalle.
You might be interested:  Gin And Tonic Resepti?

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tuote olisi vaarallinen nauttia. Jogurtti tai yleensäkin hapanmaitotuote voi olla käytettävää vielä viikkojakin parasta ennen -päivän jälkeen, mikäli tuote tuoksuu raikkaalta ja on rakenteeltaan ennallaan. Homeista tuotetta ei pidä syödä.7.

 • Maidon ja jogurtin valmistusprosessiin kuuluva kuumennuskäsittely, pastörointi, tuhoaa terveydelle haitalliset bakteerit.
 • Maidon ja jogurtin pilaavat bakteerit eivät tavallisesti ole tautia aiheuttavia bakteereita.
 • Siksi ihmiselle on tuskin haittaa, vaikka pilaantunutta maitoa tai jogurttia vahingossa hieman söisikin.
 • Pilaajabakteerien joukossa saattaa joskus olla ihmiselle oireita aiheuttavia bakteerikantoja, mutta käytännössä tuotteen pilaantunut ulkonäkö, haju tai maku varoittaa ihmistä juomasta pilaantunutta tuotetta merkittäviä määriä.
 • Jos pilaantunutta maitoa saisi jotenkin syötyä tai juotua, se voisi ehkä aiheuttaa mahavaivoja, mutta tuskin olisi silloinkaan kovin vaarallista.
 • Asiantuntijoina ylitarkastaja Noora Tolin Evirasta ja kategoriapäällikkö Mira Appelqvist Valiolta.

: Vanhaksi mennyttä maitoa saa juoda yllättävän pitkään – pikatesti paljastaa, onko maitotuote pilaantunut
Näytä koko vastaus

Meneekö jogurtti vanhaksi?

Viili, jogurtit, piimä ja muut hapanmaitotuotteet –

Hapanmaitovalmisteet säilyvät parhaiten jääkaappilämpötilassa eli alle + 8 asteessa. Jogurtit, kefiirit, piimät ja muut hapanmaitotuotteet ovat huonoja kasvualustoja bakteereille happamuutensa takia, joten ne eivät pilaannu yhtä herkästi kuin tuore maito. Ne säilyvät yleensä monta päivää päiväyksen jälkeenkin, jos pakkaus on ehjä ja tuote on säilytetty jääkaapissa. Haista ja maista vaikka nokare. Jos pinnassa on hometta, tuotetta ei saa käyttää. Päiväyksen yli menneen kermaviilin, jogurtin tai rahkan voi hyvin hyödyntää leivonnassa, jos niitä ei halua käyttää kuumentamattomana. Suurimman osan maitotuotteista voi pakastaa. Pakastaminen vaikuttaa kuitenkin usein tuotteiden makuun ja rakenteeseen, joten esimerkiksi pakkasessa käyneet juustot kannattaa käyttää ruoanlaittoon. Myös pakastettu jugurtti, piimä ja kermaviili soveltuvat paremmin leivontaan. Lyhytaikaisesti eli noin kuukauden ajan voi pakastaa kuohu- ja kahvikermoja, smetanaa, maitorahkaa, maitoa ja voita.

Näytä koko vastaus

Voiko jogurttia käyttää leivonnassa?

Maustamaton jogurtti on kokille ideoiden lähde Moni ajattelee, että maustamaton jogurtti on hapanta, mautonta ja väritöntä. Ennakkoluulottomalle kokille jogurtti taas näyttäytyy monipuolisena, täyteläisenä ja raikkaana. – Jogurtti on monipuolinen raaka-aine.

Sitä voi käyttää marinadeihin, kastikkeisiin, jälkiruokiin, leivontaan. Siitä saa myös ihania juomia kuten smoothieta tai intialaista lassia. Jogurtilla on paljon hyviä ominaisuuksia, toteaa tuoteasiantuntija Marke Pouttu Valion Koekeittiöstä. Maustamaton jogurtti on vähitellen hiipinyt suomalaistenkin arkiruokien raaka-aineeksi.

Nyt sitä syövät hyvällä halulla muutkin kuin proteiinilähteitä metsästävät urheilijat. Jogurttia on perinteisesti käytetty paljon Intiassa ja Välimeren maissa. Näissä ruokakulttuureissa siitä valmistetaan niin lämpimiä kuin kylmiäkin herkkuja. Suomessa maustamattomien jugurttien markkinat ovat kasvaneet koko ajan.

Esimerkiksi turkkilaisesta jogurtista Valio on juuri lanseerannut laktoosittoman version. Monia runsas jogurttitarjonta hämmentää. Parhaiten ruoanvalmistukseen soveltuvat turkkilaiset jogurtit. Maustamattomia välipalajogurtteja, voi toki käyttää erilaisissa viileissä juomissa ja kylmissä marinadeissa. Ruoanvalmistukseen tarkoitetuissa jogurteissa on rasvaa keskimäärin 10 prosenttia.

Rasvaa ei kuitenkaan kannata karsastaa, sillä tuhdimpana jogurtti kestää paremmin kuumennusta. – Jos jogurtin rasvaprosentti on kovin pieni, se saattaa kuumennettaessa juoksettua, Marke Pouttu selittää. Pouttu muistuttaakin, että kuumiin ruokiin, esimerkiksi pataan tai vokkiin, jogurtti kannattaa lisätä vasta ruuanvalmistuksen loppuvaiheessa.

 • Uluttajat ovat tottuneet vahtimaan ruokien rasvaprosentteja.
 • Onko 10 prosenttinen maustamaton jogurtti sitten rasvaista? – Ei välttämättä.
 • Turkkilainen jogurtti on uudentyyppinen vaihtoehto perinteisemmille tuotteille eikä se ole esimerkiksi kermaviiliä rasvaisempaa.
 • Marke Pouttu ei malta olla huomauttamatta, että maustamaton jogurtti maistuu myös sellaisenaan.

Päälle esimerkiksi hunajaa tai marjoja. – Aivan ihanaa se on myös ruokosokerisiirapin kanssa, hän lisää. Pouttu muistuttaa myös jogurtin terveysvaikutuksista. – Jogurttihan on elävä tuote, jossa on eläviä maitohappobakteereja. Ne puolestaan edistävät vatsan hyvinvointia.
Näytä koko vastaus

Voiko Kermaviilin korvata turkkilaisella Jogurtilla?

Ei huolta, korvaa kermaviili turkkilaisella jogurtilla (voi tietty myös bulgarian jogurttia tai maustamatonta, hieman erimakuista, mutta hyvää! Ja muutenkin vaihteluvirkistää!
Näytä koko vastaus