Porkkanalaatikko Ilman Riisiä Resepti?

Porkkanalaatikko Ilman Riisiä Resepti

Milloin Porkkanalaatikko on valmis?

Alkuvalmistelujen jälkeen porkkanalaatikko valmistuu itsekseen uunissa. Muista kuitenkin varata reilusti aikaa, sillä yhteensä porkkanalaatikon valmistumiseen kuluu n.2 ½ tuntia aikaa.
Näytä koko vastaus

Kauanko itse tehty Porkkanalaatikko säilyy?

Joululaatikot eivät kestä montaa lämmitystä – näin ne säilyvät Itse tehdyt joululaatikot säilyvät jääkaapissa viikon. Ne eivät kuitenkaan kestä montaa uutta lämmityskertaa, Ruokatieto.fi sekä Eviran sivuilla kerrotaan. Evira kertoo sivuillaan, että laatikkoruoat tulee kuumentaa aina yli + 60 asteeseen.

 • Jos ruoka on ollut pakastimessa, se pitää sulattaa jääkaapissa.
 • Virasto ei anna tarkkoja määriä, mutta antaa yleiseksi ohjeeksi, etteivät laatikkoruoat kestä useita kuumentamisia ja jäähdyttämisiä.
 • Lämpimän ruoan pitäminen huoneenlämmössä ja hidas jäähtyminen mahdollistaa ruokamyrkytysbakteerien lisääntymisen tuotteessa.

Lämmitä mieluummin kerralla syötävä määrä laatikkoruokaa ja säilytä loput jääkaapissa kylmässä, Eviran sivuilla kerrotaan. Jos kuumaa ruokaa ei valmistuksen jälkeen syödä heti, on se jäähdytettävä mahdollisimman nopeasti ennen jääkaappiin siirtämistä, esimerkiksi kylmässä vesihauteessa tai peitettynä ulkona.
Näytä koko vastaus

Voiko Porkkanalaatikon lämmittää mikrossa?

Kuumennus-/kypsennysohje * Mikroaaltouunissa (750 W) lautaselle annosteltuna, kuvulla peitettynä n.3 min.
Näytä koko vastaus

Mihin käyttää porkkanalaatikko?

Jäikö jouluruokia yli? Kyllästyttääkö kinkku? Pursuavatko purkit edelleen pipareita? Kokosimme listan mauista, joihin voit rippeet hyödyntää. Poimi tästä tukku riperuokareseptejä, ja loihdi joulun jämistä uusia herkkuja arkiaterioiksi tai uudenvuoden valvojaisten tarjottavaksi. Helppo tapa hyödyntää jouluruokien rippeet on koota niistä ruokaisa voileipä aamiaiseksi tai ilta- tai välipalaksi. Muutama runsaasti täytetty leipä käy lounaastakin. Kalapöydän antimista syntyy ylellinen graavilohileipä tai suolainen sillileipä, maksapasteijan tähteet uppoavat maksapasteijaleipään ja kinkun sekä juustojen jämät sopivat h avaijinleivän tai croque monsieurin täytteeksi. Leipien lisäksi riperuoat voi hyödyntää myös lettujen täytteenä. Tee lettutaikinaa kerralla vaikka isompi annos ja herkuttele tänään lohiletuilla ja huomenna gratinoiduilla kinkkuletuilla, Pizza on riperuokien klassikko, joka on myös mainio tarjottava uudenvuoden valvojaisissa. Porkkanalaatikon tähteistä voi paistaa kasvispihvejä, bataattilaatikosta tehdä bataattipihvejä ja lanttulaatikon tähteet jemmata leipätaikinaan, Jos joulun jälkeen kaipaa kevyempää syötävää, voi juustojen, kinkun, kalkkunan ja kalojen tähteet hyödyntää salaateissa. Kokeile esimerkiksi meloni-kinkkusalaattia, juustosalaattia tai savukala- tai kalkkunasalaattia,
Näytä koko vastaus

Onko porkkanalaatikko suomalainen?

Porkkanalaatikko Porkkanalaatikko on suomalainen perinneruoka, jota syödään erityisesti jouluna muiden jouluruokien ohella. Porkkanalaatikossa keskeisimmät ainekset ovat soseeksi keitetty porkkana sekä riisistä, mannaryynistä tai ohraryyneistä tehty puuro,
Näytä koko vastaus

Mikä mauste riisille?

3. Mausta riisi samoin kuin ruokakin – Mikä tahansa aromaattinen yrtti tai vihannes tuo mielenkiintoa riisikattilalliseen. Usein riisiin sopivat samat mausteet, joita käytetään itse pääruokaan. Kokonaiset mausteet tuovat usein hienovaraisempaa makua. Jauhetut mausteet ovat puolestaan hyvä valinta silloin, kun riisin halutaan erottuvan ruoan joukosta.

 1. The Kitchn -sivustolla vinkataan, että laakerinlehti on usein hyvä valinta riisin joukkoon, olipa pääruokana mitä hyvänsä.
 2. Ardemumma ja korianteri puolestaan toimivat hyvin, jos riisi on osa esimerkiksi intialaista ruokaa.
 3. Timjami ja oregano sopivat, jos ateria on ranskalainen tai italialainen.
 4. Urkumalla värjäät riisin keltaiseksi.

Makuja.fi – tykkää meistä ja !

Porkkanalaatikko Ilman Riisiä Resepti Kaappaus keittiössä Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

: Unohda tylsä lisuke – ethän jätä riisiä maustamatta?
Näytä koko vastaus

Miten riisistä saa irtonaista?

Riisityypit – Riisi jaetaan muodon mukaan kolmeen perustyyppiin: pyöreä-, pitkä- ja puolipyöreäjyväiseen. Täysjyvä- eli raakariisistä (brown tai cargo rice) on poistettu akanat, mutta kuorikerros ja vitamiinit sekä kivennäisaineet ovat jäljellä. Tumma riisi on kevyesti hiottua.

 • Sen uloin kuorikerros on poistettu, mistä syystä se kypsyy jonkin verran täysjyväistä nopeammin.
 • Un raakariisistä poistetaan kuori ja alkio, saadaan kiillotettua riisiä.
 • Parboil-riisi (partially boiled eli osittain keitetty) esikäsitellään ennen hiomista siten, että jyvään imeytetään kuuman vesihöyryn avulla osa pintakerroksen vitamiineista.
You might be interested:  Marinoidut Porsaan Suikaleet Resepti?

Samalla pinnan tärkkelys kypsyy ja riisi pysyy keitettäessä irtonaisena. Hiottu parboiled-riisi (valkoriisi) sisältää 60-80 % täysjyväriisin vitamiineista.
Näytä koko vastaus

Miksi huuhtoa riisi?

Riisi Riisiä ja riisivalmisteita on turvallista syödä osana monipuolista, vaihtelevaa ruokavaliota. Ravinnon mahdollisten haitta-aineiden, kuten riisin sisältämän epäorgaanisen arseenin, saannin vähentämisessä myös annoskokojen kohtuullisuus on turvallisuutta lisäävä periaate.

Ruoka-aineen annoskoko on hyvä mitoittaa lapsen ikää ja aikuisella tavanomaisia käyttöannoksia vastaavaksi. Hyvään ruokavalioon kuuluu monenlaisia elintarvikkeita ja siinä on vaihtelua esimerkiksi vuodenajan mukaan. Suomessa riisiä syödään yleisimmin lisäkeriisinä tai risottona aterioilla, riisipuurona ja riisiä sisältävinä kekseinä ja leipinä sekä riisijuomana.

Aterialisäkkeinä suositellaan käytettäväksi vaihdellen perunaa, pastaa, riisiä ja muita viljalisäkkeitä. Ruokien monipuolinen ja vaihteleva käyttö turvaa riittävää välttämättömien ravintoaineiden saantia ja toisaalta tukee ruoan turvallisuutta. Kuluttaja voi lisäksi vähentää riisistä saatavaa arseenialtistusta jonkin verran pesemällä jyvät vedellä ennen kypsennystä ja kaatamalla keitinveden pois riisin kypsennyksen jälkeen.
Näytä koko vastaus

Voiko Porkkanalaatikon paistaa Jäisenä?

Lanttu- ja porkkanalaatikot pakkaseen joulua varten? mlkj 08.12.2015 13:49 Voinko tehdä joululaatikot paistovalmiiksi kaikkine mausteineen ja aineineen ja pakastaa joulua varten? Ajattelin sitten sulattaa ehkä aatonaattona tai aattona ja paistaa ne uunissa.Onnistuuko? Lelu 08.12.2015 15:02 Onnistuuhan se.

 • Juureksethan ovat jo valmiiksi kypsiä.
 • Lady 08.12.2015 15:26 Onnistuu.
 • Ne voi jopa paistaa valmiiksi ja pakastaa.
 • Saunu1 08.12.2015 20:47 Hyvä keino on juuri tuo aloittajan aatos.
 • Nimittäin tehdä valmiiksi paistamista vaille.
 • Tietty voi paistaa ja pakastaa sitten, mutta ilman muuta laatikot ovat maukkaampia jos ne syödään “tuoreena”.

Vaikka se pakastaminen oliskin siinä raakana välissä. Tuulinen 15.12.2015 09:19 Itse olen myös tätä raakapakastamista suosinut, niin että aattona sitten vain laittanut paistoa vaille olevat laatikot uuniin kypsymään. Mutta mulla on sen kanssa tullut myös ongelmaa, nimittäin jonain vuonna laatikot selkeästi eivät tästä menetelmästä tykänneet, vaan maistuivat käyneiltä.

Sen jälkeen olen aina paistanut valmiiksi ja aattona vain sitten lämmitys uunissa. saunu1 15.12.2015 10:45 Omituista. Tuo käyminen. Ovat jossain vaiheessa olleet lämpimiä jolloin käyminen helposti pääsee alkamaan. Nopea jäähdytys ja toisaalta sulattaessa myös varottava lämpenemistä ennen paistamista. Mutta tietenkin jokainen tekee kuten parhaaksi kokee.

Meillä laatikot ovat arkiruokaa lanttulaatikkoa lukuunottamatta. Niitä ei syödä Jouluna. virva 15.12.2015 20:53 Tänä jouluna olemme ihan kahden, tänä jouluna lintsaan täysillä koko joulusta – – paitsi hauskasta osuudesta: koristelusta, kuusesta, piparien paistamisesta, laatikoitten alusta asti itse tekemisestä, sillisalaatin teosta – siis SILLIsalaatti, ei mikään rosolli -, kinkun paistosta, osittaisesta joulusiivouksesta – kaiken muun, vaikeamman työn ja kurjemmat askareet, heitän romukoppaan jonka suljen ja telkeän aittaan.

 1. Avaimen heitän suohon.
 2. Hakekoot sen avaimen sieltä suolta se, joka vasiten tahtoo kuurata komerot ja maalata katon nimen omaan jouluksi! virva mataleena 16.12.2015 20:41 Käyneen maku kuulostaa oudolta minustakin.
 3. On varmaan täytynyt olla liian kauan lämpimässä joko ennen tai jälkeen pakastuksen.
 4. Olen vuosikaudet pakastanut laatikot (lanttu- porkkana- ja imelletty perunalaatikko) paistovalmiina muoviastioissa.

Aattona sitten vuokaan ja leivinuuniin muhimaan pitkäksi aikaa, ja kyllä tulee hyvää. Itse vien paistovalmiit laatikot välittömästi valmistuksen jälkeen ulos jäähtymään, ja jäähdyttyä pakastimeen. Joskus ehtivät alkaa jäätyä jo ulkona, no tänä vuonna ei tosiaankaan, kun on useita lämpöasteita ollut ulkona näihin saakka.

Aatonaattonailtana otan sulamaan, yleensä huoneenlämpöön, kun sulavat aika hitaasti. mataleena 16.12.2015 20:44 @virva Aivan ihana tuo sinun kirjoituksesi, yritän ottaa opiksi siitä! Ärsyttää yli kaiken ihmiset, jotka kyselevät pari viikkoa ennen joulua että “joko joulu on valmis”, samoin naistenlehtien jouluhössötys: suurinpiirtein viiden ruokalajin menyy jokaisena joulunpyhänä, ei herrajumala, kuka siihen pystyy, tai edes haluaa sellaista!!? virva 17.12.2015 20:21 Kiitos, Mataleena! Mutta kun olen siivonnut joulukuntoon ihan kyllin monta kotia (ja oma siivoamatta), auttanut niin monessa kodissa jouluruokien teossa (ja omat tekemättä) – alkaa tuntua siltä, että ei se joulu tehden tule.

Se tulee hissukseen hiipimällä, tekemällä just sitä, mitä itse joululta haluaa – paria herkullista ruokaa, ei pariakymmentä; suunnilleen viikkosiivottua kotia, ei hikihatussa katot-seinät-kuurattua, – kaikkiaan hiljaa, hissukseen, kivoja asioita tehden.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Liha-kaalikeitto Resepti?

Milloin laatikot kannattaa tehdä?

Joululaatikot voi valmistaa monella tapaa: alusta asti itse, oikaista valmiita soseita käyttämällä tai ostaa valmiina. Tuunaamalla valmislaatikoistakin saa helposti astetta mehevämpiä – tarvitset lisäksi vain lorauksen kermaa. Kaikki laatikot voi valmistaa paistamista vaille valmiiksi pakastimeen jo pari viikkoa ennen joulua.
Näytä koko vastaus

Millä tasolla Porkkanalaatikko paistetaan?

1/2 tl rouhittua valkopippuria Kiehauta vesi ja lisää joukkoon riisit. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes riisi on kypsää ja puuromaista. Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Laita palat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että palat peittyvät.

Lisää 2 tl suolaa ja keitä, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Valuta ja soseuta porkkanat. Anna jäähtyä. Säädä uuni 175 asteeseen. Lisää porkkanasoseen joukkoon kananmuna, siirappi, ½ tl suolaa, valkopippuri ja riisipuuro. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (noin 2 l). Kuvioi pinta lusikalla ja ripottele pinnalle korppujauhot.

Lisää päälle muutama voinokare.1/2 tl rouhittua valkopippuria Kypsennä uunin alatasolla noin 2 tuntia. Vinkki: Jätä gluteenittomasta porkkanalaatikosta korppujauhot pois tai korvaa ne mantelirouheella. Miltä maistui? (3 arviota) Kaikki arviot 4,3 tähteä viidestä Anna oma arviosi! Resepti: Katri Schröder, Kati Pohja Julkaistu: 22.11.2012 | Muokattu: 8.2.2021 Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.2,0 g Tyydyttynyttä rasvaa Ravintotiedot ovat suuntaa antavia.
Näytä koko vastaus

Voiko Piltti-purkin laittaa mikroon?

Miten annospusseissa myytävät lastenruoat on tarkoitus lämmittää? – Kaikki lastenruokamme on suunniteltu niin, ettei niiden lämmittäminen ole välttämätöntä. Ruoan voi halutessaan lämmittää annospussissa vesihauteessa tai annostelemalla pussista sopiva määrä ruokaa lautaselle ja lämmittämällä se mikroaaltouunissa.
Näytä koko vastaus

Mitä ruokia ei kannata lämmittää uudelleen?

Peruna – Perunat ovat täynnä ravintoaineita, ja vaikka kypsä peruna säilyykin jääkaapissa muutaman päivän ajan, ei kypsää perunaa tule koskaan uudelleenlämmittää pannulla, uunissa tai mikrossa. Perunan maku ja ominaisuudet muuttuvat uudelleenlämmityksen aikana, ja jos ne ovat jääneet pitkäksi aikaa huoneenlämpöön, lämmittäminen voi tehdä niistä jopa myrkyllisiä.
Näytä koko vastaus

Miksi mikrossa on kupu?

Ruoka pääsee myös lämpenemään tasaisemmin pyöreässä kuin suorakulmaisessa astiassa. Mikrokupukaan ei pelkästään estä roiskeita lentämästä mikron seinämille. Se myös estää jonkin verran lämmön haihtumista, joten sillä voi tasoittaa lämmityksen vaikutuksia. ‘ Kupu on mikroissa usein vakiovarusteena.
Näytä koko vastaus

Kauanko Porkkanalaatikko säilyy pakastimessa?

Kuten kaikki kulinaristit tietävät, joulun laatikkoruokia jää aina yli. Joulun jälkeiset hävikkiruokavinkit lienevät samanlaista viihdettä kuin laihdutusohjeet. Kuulostaa järkevältä, mutta kuka tuohon pystyy? Kotiliesi neuvoo “jemmaamaan” lanttulaatikon tähteet lanttuleipään,

 1. Mainio idea! Täytyypä ostaa maltaita, siirappia ja pomeranssinkuorta.
 2. Niitä tosin jää yli, mutta ehkä niitä varten on olemassa oma hävikkiruokaohje.
 3. Ja tietysti sitä leipääkin, jota varten lanttulaatikkoa oli liian vähän tai liian paljon, jää syömättä.
 4. Ehkä siitä voi tehdä uutta lanttulaatikkoa? Jos leipää varten vielä kuumennetaan erikseen sähköuuni, ehkä olisi ollut parasta vain suosiolla lusikoida se laatikko ruoansulatuskanavaan.

Kun kyse kuitenkin on lanttulaatikosta, mieleen nousee varmasti se, kuinka kauan tuon ikävän toimituksen toteuttamista saa vitkutella. Porkkanalaatikko Ilman Riisiä Resepti Kannatti nämäkin rasiat säilöä tammikuussa, niin voi nyt nauttia lykkynumerollisesta kuvasta. Eri lähteet ovat liikuttavan yksimielisiä siitä, joululaatikot säilyvät jääkaapissa viikon verran, Me vähemmän varovaiset ihmiset ymmärrämme tällöin tietysti, että todellisen säilyvyyden on oltava monta päivää pidempi.

Aupan laatikoiden voi olettaa säilyvän kotitekoisia paremmin. Saarioinen kertoo syyt, jotka erottavat teollisuuden äidit kotiäideistä: nopea jäähdytys, valmistuksen aikainen hygienia ja vakioidut säilytysolosuhteet. Yksi tenkkapoo-ongelmatiikan lähde on joululaatikoiden pakastaminen. Laatikot sinänsä säilyvät pakastimessa kuukausia.

Ongelmana ovatkin kaupan laatikot. Koska laatikoilla on suuri kysyntäpiikki, valmistajien on usein pakko pakastaa niitä valmiiksi. Sulanutta tuotetta ei nyrkkisäännön mukaan saisi jäädyttää uudelleen. Onneksi keskustelupalstalta löytyy ilmeisen hygieniapasseli proseduuri: “Voi pakastaa mutta ensin täytyy kyllä kypsentää jos ovat jo kertaalleen olleet pakastettuja.” Voi hyvä Sylvian joululaulu! Hiven järkeä olisi paikallaan.

Tuota neuvoa on nimittäin vähän vaikea sovittaa yhteen Marttojen ohjeistuksen kanssa: “– – kannattaa lämmittää vain pienempi määrä, vain se mikä syödään. Jos tuntuu, että ruokaa on hiukan liian runsaasti, se kannattaa pakastaa mieluummin, kuin säilyttää sitä useita päiviä jääkaapissa.” Pakastaminen pysäyttää bakteerien toiminnan, kun taas kuumentaminen saa sen vauhtiin.

Tai toisin päin: jääkaapissa bakteerit lisääntyvät hitaasti, pakastimessa eivät ollenkaan. Pakastakaa rauhassa, ja tässä teille joku asiantuntija sanomassa saman, Pakastaminen kyllä rikkoo ruoan solurakenteen, ja esimerkiksi pakastettu liha pilaantuu sulatettuna tuoretta nopeammin,

You might be interested:  Jauhelihapihvi Resepti Ilman Korppujauhoja?

Laatikoissa ei vain taida olla kummoista solukkoa, ja eiköhän se olisi jo riittävän rikki jo ensimmäisen pakastuksen jäljiltä. Palataan jääkaappisäilytykseen. Olen aiemmin hämmästellyt valmisruokien erinomaista säilyvyyttä. Tosin kuukausien mittaisiin säilyvyyksiin päästään vain suojakaasun avulla. Laatikkoruoat pakataan tiiviisti, mutta niissä on kuitenkin ilmayhteys, joka jossain vaiheessa aiheuttaa ongelmia.

Ylen teettämässä testissä maksalaatikon syöminen oli täysin turvallista kolme vuorokautta viimeisen käyttöpäivän jälkeen. Samaa voi odottaa muilta laatikoilta. Olen dyykannut vuokaan pakattuja valmisruokia sen verran paljon, että luulen tuntevani niiden käyttäytymisen.

 • Avaamaton pakkaus pilaantuu yleensä homehtumalla tai limaantumalla.
 • Annen avaaminen ja ruoan ottaminen nopeuttavat pilaantumista selvästi.
 • Vaikka vanhat valmisruoat ovat tuttuja, joululaatikoista minulla ei ole kovin paljon kokemusta.
 • Joulu on vain kerran vuodessa, ja silloinkin ihmiset tekevät tähteeksi jääneistä lanttulaatikoistaan maittavia leipiä.

Voin kuitenkin jakaa tapaustutkimuksena otteen ruokapäiväkirjastani tältä vuodelta. Porkkanalaatikko Ilman Riisiä Resepti Kylmän vuodenajan vastine triojäätelölle.2.1. Löydän trion avattuja laatikoita, joiden viimeinen käyttöpäivä on ollut 30.12. Ei ollut ohikulkumatkalla edes tarkoitus mennä roskikselle, mutta tuuli oli paiskannut portin kutsuvasti auki. Siirrän vuoat kylmästä roskiksesta omaan kylmäsäilytykseeni ikkunan väliin.3.1.

Valokuvauksissa laatikot näyttävät täysin syömäkelpoisilta.9.1. Lanttulaatikkoon on ilmestynyt pieni valkoinen homepilkku. Maku on vielä ihan ok. Muut laatikot ovat ok.13.1. Löydän lämpimästä roskiksesta pienen perunalaatikon (VKP 2.1.). Hometta, limaa ja sivumakua, mutta tulee syödyksi (vain tuota jälkimmäistä).14.1.

Isossa perunalaatikossa on leikkauspinnalla hentoa valkoista homekarvaa. Maku on aika “suolainen”. Porkkanalaatikossa on valkoisia homepilkkuja. Maku on jo aika kaukana tuoreesta. Ihan homeen makuakin on seassa. Ilmeisesti tällainen riisihöttö pilaantuu nopeammin kuin muiden laatikoiden tiiviit soseet. Porkkanalaatikko Ilman Riisiä Resepti Bataattivuoka kiilteli pahaenteisesti.14.1. Löydän avaamattoman bataattivuoan, jonka päiväys on mennyt 30.12. Vähän omituisen makuinen. Vaikuttaisi makuvirheeltä, vaikken oikein tiedäkään, miltä bataattilaatikon pitäisi maistua.15.1. Oli se makuvirhe. Ainakin maun voimistumisesta päätellen.

Ei tullut bataattilaatikosta hittiä omalla kohdallanikaan.17.1. Perunalaatikossa on kunnon homeviikset leikkauspinnalla ja pilkkuja pinnalla. Pinnan alta löytyvä muusi ei ole enää kauhean houkuttelevan makuista, mutta kyllä sen syömään pystyy. Lanttulaatikon homepilkku on laajentunut ikävän näköiseksi, ja viereen on tullut pari pilkkua lisää.

Maku on mennyt aika lailla vinoon ja muistuttaa jotenkin päärynää.8.12. Näiden kokemusten pohjalta voisin luvata laatikoille viikon säilyvyyttä viimeisestä käyttöpäivästä. Samoin vaikuttaisi pätevän aiemmin mainittu viikko avaamisesta (joskaan ei välttämättä enää viikko viimeisen käyttöpäivän jälkeen).
Näytä koko vastaus

Voiko Porkkanalaatikon pakastaa raakana?

Laatikot voi pakastaa joko raakoina tai kypsinä. Sulata jäiset laatikot jääkaapissa ennen paistamista tai kuumentamista.
Näytä koko vastaus

Mitä mausteita Porkkanalaatikkoon?

Tuunaa valmislaatikot – Porkkanalaatikko Valmiiseen porkkanalaatikkoon sopii höysteeksi muskottipähkinä tai valkopippuri. Voit lisätä joukkoon myös vähän kermaa, sekoita silloin mausteet kerman joukkoon. Sekoita kaikki ainekset varovasti keskenään, jotta riisit eivät rikkoudu.

Myös kaneli sopii hyvin porkkanan kanssa. Kaunis tähtianis koristaa laatikon pinnan. Lanttulaatikko Lanttulaatikkoon sopivat perusainekset kerma ja voi. Myös smetana ja ranskankerma käyvät hyvin. Myös pieni määrä valmista piparkakkumausteseosta sopii lantun kanssa. Perunalaatikko Usein einesperunalaatikko on halju väriltään, sitä saa paremmaksi lorauttamalla sekaan siirappia, joka tuo mukaan myös kaivattua makeutta.

Sekaan sopii rouhaista myös muskottipähkinää, suolaa tai kanelia. Myös kerma ja etenkin kirnuvoi tuovat juhlavuutta perunalaatikkoon. Kalojen kanssa perunalaatikkoa syövän kannattaa maustaa laatikko sitruunankuorella ja tuoreella tai kuivatulla tillillä.

 1. Piparkakkujen makumaailma sopii kaikkiin joululaatikoihin, kunhan laatikoista ei tehdä kaikista saman makuisia.
 2. Inkivääri, muskottipähkinä, pomeranssinkuori ja neilikka sopivat hyvin maustamaan kaikkia laatikoita.
 3. Pinnalle voi korppujauhon sijasta tehdä leipämurskaa esim.
 4. Hapankorpusta, fenkolilla maustetuista Väinämöisen palttoonnapeista tai varrasruisleivästä.

Mausteiden lisäämisen jälkeen annostele laatikot kauniisiin tarjoiluastioihin. Katso, että ne kestävät uunin kuumuutta, niin voit lämmittää ne turvallisesti uunin lämmössä. Hotelli Kämpin keittiötoimenjohtaja ja keittiömestari maustaa lanttulaatikon vaahterasiirapilla ja hunajalla.
Näytä koko vastaus

Onko Porkkanalaatikko suomalainen?

Porkkanalaatikko Porkkanalaatikko on suomalainen perinneruoka, jota syödään erityisesti jouluna muiden jouluruokien ohella. Porkkanalaatikossa keskeisimmät ainekset ovat soseeksi keitetty porkkana sekä riisistä, mannaryynistä tai ohraryyneistä tehty puuro,
Näytä koko vastaus