Porsaan Filee Uunissa Resepti?

Porsaan Filee Uunissa Resepti

Kauanko porsaan Sisäfile uunissa?

Ota porsaan sisäfilee jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Pane filee uunivuokaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes fileen sisälämpötila on noin 70 astetta. Anna fileen levätä folioon käärittynä hetken aikaa ennen viipalointia.
Näytä koko vastaus

Kauanko porsaan ulkofile uunissa?

Porsaan fileepaisti uunijuureksilla Hiero mausteet paistin pintaan kauttaaltaan. Anna maustua yön yli tai vähintään muutaman tunnin ajan. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Laita paistimittari lihaan ja kypsennä 150 asteessa noin 1 tunti jokaista kiloa kohden.
Näytä koko vastaus

Miten valmistaa porsaan Pihvifilee?

5. Vaihe – Ruskista liha kauttaaltaan, hiero sen pintaan mausteet ja kaada vielä paistorasva pannulta lihan päälle. Kypsennä uunissa 120 asteessa kunnes lihalämpömittari näyttää +68 astetta. Anna lihan vielä levätä rauhassa folion sisällä, jolloin sisälämpötila nousee vielä muutaman asteen. : Porsaan ulkofileen paistaminen pannulla
Näytä koko vastaus

Miksi sianliha paistetaan aina kypsäksi?

Sianliha on nautaa rasvaisempaa ja se täytyy aina paistaa täysin kypsäksi. Sen sijaan naudanlihan voi paistaa haluamaansa kypsyyteen. Pihvilihan tulee olla vähän sidekudosta sisältävää ja nopeasti kypsyvää lihaa, jollaisia ovat sisä- ja ulkofilee.
Näytä koko vastaus

Mitä voi tehdä porsaan ulkofileestä?

Porsaan ulkofilee ruoanlaitossa: – Porsaan ulkofilee on raaka-aineena monikäyttöinen, sillä se sopii hyvin eri liharuokiin. Sen voi näppärästi muokata eri käyttötarkoituksiin. Ulkofileen voi valmistaa kokonaisena, leikata halutun paksuisiksi pihviksi tai suikaloida esimerkiksi kastikkeisiin ja pataruokiin sopivaksi.
Näytä koko vastaus

Miten Possusta saa mureaa?

Mehukasta possua rasvaisista ruhonosista – Mehukasta ja suorastaan suussa hajoavaa possua saa parhaiten aikaiseksi rasvaisista ruhonosista pitkään ja matalalla lämmöllä hauduttamalla. Mehukasta possua saa toki fileestäkin, kunhan muistaa olla kypsentämättä sitä liian kauan ja liian kuumassa lämpötilassa.

Aappaus Keittiössä -ohjelmasta tuttu, ravintola Savoyn keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa, miten porsaan niskasta eli kasslerista saa mahdollisimman mehukasta: 1. Haudutettaviin, pitkää kypsennystä vaativiin ruokiin tulee käyttää sellaisia ruhonosia joissa on rasvaa esim. kassler, entrecote, potka, lapa.2.

Haudutettaviin ruokiin ei kannata fileetä tuhlata sillä lopputuloksesta tulee kuivaa.3. Kasslerin valmistuksessa tärkeää on matala lämpötila ja pitkä paistoaika, näin paistista tulee mehukas ja maukas. Liian kuuma uuni kuivattaa paistin nopeasti ja paistissa oleva rasva ei ehdi maustamaan lihaa.4.
Näytä koko vastaus

Kauanko possun pihviä paistetaan?

Valmistus – 1 Ota liha huoneenlämpöön ja leikkaa siitä pihvejä. Paista pihvit margariini-öljyseoksessa pannulla noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippureilla. Tarjoile perunoiden tai riisin, mangokastikkeen ja kasvisten kanssa. Miltä maistui? Arvostele resepti ensimmäisenä!
Näytä koko vastaus

Mitä porsaan fileen kanssa?

Älä unohda perinteisiä perunoita ja sipuleita. Perinteinen perunan ja possun yhdistelmä ei petä koskaan. Vaihtelua keitetylle perunalle tai perunamuusille tuovat esimerkiksi paprikainen perunasalaatti, chilinen perunasalaatti tai omena-perunavuoka, jonka makeus sopii hyvin rasvaisen possun pariksi.
Näytä koko vastaus

Mitä on porsaan Uuniliha?

Koko Suomi syö uunilihaa – mutta mitä se oikein on? Uuniliha nimi tietenkin kertoo, että tämä ruoka kannattaa valmistaa uunissa. Koska usealla valmistajalla on valikoimissaan uunilihaa, on se selvästikin liha, joka koko Suomi syö. Mutta mikä on uuniliha? Vastausta kannáttaa kysyä HKScanin lihan kategoriajohtaja Mikko Järviseltä,

– Uunilihalla on pitkät perinteet. Perinteisesti uunilihaa on myyty luullisina paloina nimillä porsaan lapa ja etuselkä, Järvinen kertoo. Hän on huomannut, että perinteisten liharuokien keittotaitomme ovat päässeet hieman ruostumaan, sillä jauheliha ja erilaiset suikaleet ovat ottaneet ykköspaikat ruuanlaitossa.

– Aikaisemmin kaupoissa oli paljon niin sanottuja possupäiviä, jolloin kokonaisia possuja myytiin aika isoinakin paloina palvelutiskiltä. Näissä porsaan lavan ja etuselän rooli oli merkittävä. Sen sijaan nykyisin valtaosa lihasta myydään valmiiksi kuluttajapakattuna.

 • Porsaan lavan ja etuselän myyntiä on pystytty pakatuissa tuotteissa kehittämään, kun keksittiin myydä näitä kuluttajaa helpottaen valmistustapaa ja ruoanlaittoa kuvaavalla nimellä “Porsaan Uuniliha”.
 • Uunilihaa myydään eniten pienissä kaupungeissa ja maaseudulla.
 • Myynti on suurinta talvikuukausina, jolloin uuniruokia muutoinkin laitetaan enemmän.
You might be interested:  Boston Cream Pie Resepti?

Järvinen iloitsee, että uunilihan myynti on kääntynyt uudelleen kasvuun. – Olemme onnistuneet tavoittamaan kuluttajat. Uunilihan valmistus on hyvin yksinkertaista. Ei tarvitse kuin hieroa suola lihan pintaan ja vaikkapa paloitella juurekset lihan kanssa samaan pataan.
Näytä koko vastaus

Miten maustaa porsaan Sisäfile?

Kokeile porsaanfileen mausteeksi vaikkapa appelsiinin ja sitruunan kuorta sekä tuoretta inkivääriä. Suolan ja pippurin lisäksi porsaanfileen maustamiseen sopivat raikkaat ja voimakkaat mausteet, kuten sitrushedelmien kuoret, inkivääri ja chili. Hiero mausteet lihan pintaan, jolloin pinta menee hieman rikki ja liha maustuu myös hieman pintaa syvemmältä.

Katso lisää vinkkejä lihan käsittelyyn

Näytä koko vastaus

Miten paistaa possu?

Huippukokki on totaalisen kyllästynyt surupossuun – “Possun kypsentäminen on monelle tosi vaikeaa” – Porsaan ulkofileen kypsentäminen on monelle tosi vaikeaa. Itse olen kyllästynyt porsaan surufileeseen, jota oli yhteen aikaa aina tarjolla, täräyttää Pippuri.fi:n keittiömestari Risto Mikkola,

Surufilee valmistetaan Mikkolan mukaan niin, että possun ulkofilee ottaa ensin värin pintaansa pannulla, jonka jälkeen se laitetaan 180-asteiseen uuniin kuivumaan. – Uunissa fileen kaikki nesteet valuvat pihalle ja leikattaessa liha on tikkuista. Se jää ikävästi hampaiden väliin, Mikkola kuvailee. Asiat voi tehdä toisellakin tavalla.

Mikkola neuvoo kypsentämään fileet aluksi pannulla voissa. Mausta voi valkosipulilla ja timjamilla. Kun filee on saanut väriä, laita siihen paistomittari ja fileet uuniin 70-asteeseen. Nyt seuraa radikaali vaihe: anna fileen kypsyä uunissa, kunnes paistomittari näyttää 58 astetta ja possu on vielä pikkuisen pinkki sisältä.

Yleisesti sanotaan, että possun sisälämpötilan pitäisi olla 65 astetta. Mikkola tietää tämän, mutta hän on jo pitkään syönyt kotimaiset possun fileet 58-asteisina. – Suomalainen possun liha on maailman parasta ja puhtainta. Viedäänhän sitä nykyisin jopa Japaniin, joka on todella tarkka elintarvikkeiden laadusta.

Mikkola kannustaa kokeilemaan uutta tapaa valmistaa possun filee. Ja huomio, huomia, kyse on siis ulkofileestä. Esimerkiksi possun kylkipala, jossa on paljon rasvaa, paistetaan läpikypsäksi. Se ei kuivu, sillä kyljessä on paljon rasvaa, joka mehevöittää lihan.

4 x 200 g porsaan ulkofileepihviä4 valkosipulinkynttä viipaleina50 g voita20 g ruokaöljyäsuolaa, mustapippuria

1. Sulata voi ja öljy paistinpannulla. Kun voi vaahtoaa, lisää pannulle pihvit ja valkosipulit. Lusikoi voisulaa pihvien päälle paistamisen aikana. Paista kaunis väri molemmille puolille ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista noin 3 min / puoli.2. Laita pihviin paistomittari ja kypsennä 80-asteisessa uunissa sisälämpöön 58.
Näytä koko vastaus

Mistä tietää että Sianliha on kypsää?

Fileet – Porsaanfileet kannattaa aina grillata lihalämpömittaria apuna käyttäen. Kun mittari näyttää sisälämpötilaksi 68 °C, liha on vetäytymisen jälkeen kypsää mutta vielä mehevää.
Näytä koko vastaus

Onko raaka sianliha vaarallista?

Varo – raa’asta joulukinkusta tarttuvat nämä taudit! Julkaistu 23.12.2012 15:45 Muista pitää joulunkinkun sisälämpötila ohjelukemissa, sillä raaka kinkku voi tietää syöjilleen visiittiä sairaalaan. Raaka liha voi nimittäin sisältää ruokamyrkytystä aiheuttavia bakteereita.

 1. Raa’asta lihasta tai raa’an lihan leikkaamiseen käytetystä veitsestä ja leikkuualustasta voi saada esimerkiksi kampylobakteerin.
 2. Se on Suomen yleisin suolistotulehdusta aiheuttava bakteeri, jonka oireet ovat ripuli, kuume ja ikävänä jälkitautina niveltulehdus.
 3. Inkunvalmistuksen tärkein väline onkin ehdottomasti lihalämpömittari, joka kertoo lihan sisälämpötilan ilman kokin arvuuttelua.

Kypsän joulukinkun sisälämpötila on +75 celsiusastetta, ja tämän lämpötilan jälkeen kinkkua voi nauttia turvallisin mielin sillä sen mahdollisesti sisältämät bakteerit ovat tällöin tuhoutuneet. Lisävarmuutta ruokamyrkytysten ja bakteerien välttämiseksi saat leikkamalla kypsää ja raakaa lihaa aina eri leikkuulaudoilla ja veitsillä.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Possun Fileepihvit Uunissa Resepti?

Millä tasolla liha paistetaan uunissa?

Kilon paistin kypsentämiseen kuluu puolisentoista tuntia. Paista lihaa uunin alatasolla 100–150 asteessa. Tällöin lihan mehukkuus säilyy, eikä pintakerros kypsy liian nopeasti. Kun mittari ilmoittaa paistin olevan valmis, ota paisti uunista.
Näytä koko vastaus

Mitä ruokaa porsaan sisäfileestä?

Mitä lisukkeita porsaan sisäfileelle? – Hyvin maustettu tai marinoitu laadukas porsaan sisäfilee ei useinkaan kaipaa runsaita lisukkeita. Mehevä porsaan sisäfile uunissa -ohjeessa possun sisäfilee kypsennetään uunivuoassa raikkaan väristen kasvisten kanssa.

Porsaan sisäfile Black & White -reseptissä taas tehdään possun sisäfileelle kaksi herkullista kastiketta. Porsaan sisäfile pekonikääreessä saa seurakseen maukkaita maa-artisokkia ja kermaisen pippurikastikkeen. Kastikkeen sijaan sisäfileen voi tarjoilla myös täyteläisen risoton kanssa. Kokeile vaikka upean väristä punajuuririsottoa.

Myös täytetty porsaan sisäfile valmistuu helposti tekemällä porsaan sisäfileeseen pituussunnassa ikään kuin taskun ja täyttämällä sisäfileen esimerkiksi sulate- tai tuorejuustolla, mozzarellalla, kovilla juustoilla kuten Emmentalilla tai Cheddarilla, oliiveilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla tai tuoreilla yrteillä.
Näytä koko vastaus

Mitä ruokaa porsaan Kylkisiivuista?

Ruokaa ja Ruokakuvausta: Possun kylkisiivut vaahterasiirapilla Possun kylkisiivuista saa helposti kaikkea hyvää! Uunissa nopeasti kypsennettyjen rapeiden kylkisiivujen maussa on makeutta ja suolaisuutta sekä aavistus tulisuutta ja savua. Kutkuttaa makuaistia mukavasti! Vaahterasiirappikastikkeella viimeistellyt porsaan kylkisiivut sopivat aamiaiselle ja brunssille, burgereiden tai patonkien väliin tai ihan vaan sellaisenaan! Helppoa ja nopeaa 🙂 n.250 – 300g porsaan kylkisiivuj aa 1 rkl vaahterasiirappia ½ rkl omenasiiderietikkaa 1 tl Tabasco Chipotle- kastiketta Laita kylkisiivut leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä 175 asteeessa noin 20 minuuttia.
Näytä koko vastaus

Mitä tehdä porsaan Kasslerista?

Kassler eli niska on mielestäni aliarvostetuin sian ruhonosa. Mehevää ja maukasta kassleria voi kypsentää monella tavalla. Lisäksi se on erittäin halpaa. Tarina kertoo saksalaisesta lihakauppiaasta herra Casselista, joka työskenteli Berliinissä 1800-luvun lopussa.

 • Saksalaiset alkoivat kutsua suolattua ja vienosti savustettua porsaanlihaa kassleriksi tai kasseleriksi.
 • Se valmistetaan yleensä niskasta tai ulkofileestä, mutta myös kylkeä ja lapaa käytetään.
 • Tarina herra Casselista on maukas, mutta se ei välttämättä ole totta.
 • Berliinin osoitekirjoista ei ole löytynyt todisteita sille, että kaupungissa olisi 1800-luvun lopussa toiminut Cassel-niminen lihakauppias.

Suomessa kassleriksi kutsutaan valmistustavasta riippumatta sian etuselän luutonta osaa eli niskaa. Esimerkiksi niin sanotut talouskyljykset leikataan juuri niskasta. Kyljysten lisäksi kassleria käytetään kuutioina ja suikaleina. Lisäksi niskapalan voi kypsentää kokonaisena uunipaistina tai täyttää erilaisilla herkuilla.

Kassler sopii erinomaisesti grilliin, sillä se on fileisiin verrattuna erittäin rasvaista (14-26 prosenttia rasvaa). Kun liha kypsyy, lihaksen sisällä oleva marmoroitunut rasva sulaa ja voitelee lihaa. Kasslerissa on myös runsaasti sidekudos kollageenia, joka liukenee yli 70 asteessa. Kaiken lisäksi kassler on pirun halpaa.

Pari päivää sitten huomasin lähikaupan mainoksesta, että kilo sianniskaa maksaa 3,90 euroa. Se mainospuheista. Moni kokkailee kasslerpihvejä näin kesällä grillissä. Niskasta saa myös maukasta pulled porkia (eli nyhtöpossua eli revittyä possua). Ajattelin kuitenkin kokeilla perinteisestä poikkeavaa kassler-reseptiä.

Se löytyi Tomi Björckin ja Matti Wikbergin hiljattain julkaistusta kirjasta Gaijin – modernia aasialaista. Ruoan nimi on char siew -possu. Se saa makunsa kiinalaisesta hoisin-kastikkeesta. Char siew on muunnos sanaparista char siu, joka tarkoittaa haarukassa paistamista. Kantonilaisessa barbecue-menetelmässä haarukkaan käärityt lihansuikaleet paistetaan uunissa tai avotulen päällä.

Gaijin-keittokirjan reseptissä liha valmistetaan kokonaisena uunissa. Maustekastikkeessa on paljon samoja aineksia kuin perinteisessä char siu -kastikkeessa. Kaivan sianniskan sulamaan pakastimesta paria päivää ennen ruoanlaittoa. Kokkauspäivän aloitan marinadin sekoittamisella.

 • Reseptissä on melkoinen määrä hunajaa, laitan sitä vähän vähemmän.
 • Char siew -possua: 1 kg sian kassleria 1 1/2 dl hoisin-kastiketta 3 rkl soijaa 2 rkl valkoviiniä 1 1/2 dl hunajaa 1 tl mustapippuria 2 tl kanelia ripaus suolaa Leikkaa kassler pitkittäin kahteen yhtä suureen osaan.
 • Sekoita hoisin-kastike, soija, valkoviini, hunaja, mustapippuri, kaneli ja suola.

Laita lihanpalat pussiin ja kaada marinadi päälle. Anna lihojen marinoitua ainakin kolme tuntia. Lämmitä uuni 140-asteeseen. Laita lihat vuokaan tai pataan ja paista uunissa noin kolme tuntia. Ota liha pois uunista ja anna sen levätä hetken. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja kytke grillivastus päälle.

 • Leikkaa lihasta siivuja ja laita ne leivinpaperin päälle pellille.
 • Valele pohjalle jäänyttä marinadia lihan päälle.
 • Glaseeraa uunissa viitisen minuuttia.
 • Blogin lopussa vielä muutama vinkki, jotta ette toista samoja virheitä kuin minä.
 • Björckin ja Wikbergin kirjassa char siew -possun kanssa tarjoillaan paahdettua paksoita eli pinaattikiinankaalia.
You might be interested:  Liha-kaalikeitto Resepti?

En löytänyt sitä kaupasta. Päätinkin kokeilla, toimiiko resepti salaattisikurin kanssa. Paahdettua salaattisikuria: 2 salaattisikuria 1 pala inkivääriä 1 punainen chili 1 rkl sokeria 2 rkl öljyä 2 rkl soijaa 4 rkl vettä Poista salaattisikureista kannat.

 • Pilko ne sopiviksi suupaloiksi.
 • Pilko inkivääri ja chili pieneksi.
 • Paahda öljyssä kuumalla pannulla sikuri, inkivääri ja chili.
 • Lisää soija, sokeri ja vesi.
 • Sekoittele pannulla.
 • On aika ottaa kasslerit pois uunista.
 • Ei tämä ihan putkeen mennyt.
 • Marinadi on palanut mustaksi levyksi kiinni uunivuoan pohjaan.

Se johtuu ilmeisesti hunajan sulaneesta sokerista. Ensi kerralla aion käyttää pienempää uunivuokaa. Ehkä vältyn marinadin palamiselta, jos sitä on vuoan pohjalla paksumpi kerros. Kasslerinpalaset pitäisi glaseerata vuoan pohjalle jääneellä marinadilla. Nyt se ei onnistu, sillä lähes kaikki marinadi on jymähtänyt vuokaan.

 • Astikkeen voisi saada irti kulmahiomakoneella, mutta jätän rälläköimisen nyt väliin.
 • Valmistan korvikekastikkeen sekoittamalla 2 ruokalusikallista hunajaa, 2 ruokalusikallista soijaa ja 2 ruokalusikallista jääkaapista löytyvää barbecue-kastiketta.
 • Äyttäisin myös hoisin-kastiketta, mutta kaikki meni marinadiin.

Kun kokeilette reseptiä kotona, kannattaa marinadin sekoittamisen jälkeen laittaa pieni määrä kastiketta sivuun. Voitte käyttää sitä glaseeraukseen, jos teidänkin marinadinne jymähtää vuokaan. Tarjoan char siew -possun paahdetun salaattisikurin kera. Ripottelen pinnalle vielä seesaminsiemeniä ja korianteria.

Vastoinkäymisistä huolimatta liha maistuu hyvältä. Annos voittaa mennen tullen keskinkertaisen suomalais-kiinalaisen ravintolan. Tymäkämpi maustekastike sopii kasslerin kanssa, sillä niska on tummempaa ja siten maukkaampaa lihaa kuin esimerkiksi ulkofilee. Fileen maku saattaisi peittyä liikaa kiinalaisen soossin taakse.

Salaattisikurilisuketta pitää vielä hieman kehitellä. Inkivääriä lipsahti annokseen hieman liikaa. Ensi kerralla jätän veden kokonaan pois, sillä nyt sikurit maistuvat pikemminkin keitetyiltä. Teknisen muutoksen vuoksi blogiin aiemmin kirjoitetut kommentit eivät välttämättä näy.
Näytä koko vastaus

Kauanko possun pihviä paistetaan?

Valmistus – 1 Ota liha huoneenlämpöön ja leikkaa siitä pihvejä. Paista pihvit margariini-öljyseoksessa pannulla noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippureilla. Tarjoile perunoiden tai riisin, mangokastikkeen ja kasvisten kanssa. Miltä maistui? Arvostele resepti ensimmäisenä!
Näytä koko vastaus

Miten paistetaan Sisäfile?

Riistafilee – 1 saksanhirven tai naudan sisäfilee 50 g voita 10 timjamin oksaa 4 valkosipulinkynttä suolaa pippuria 1. Laita voi pannulle, lisää timjami ja hienonnettu valkosipuli. Ruskista filee voissa joka puolelta. Käytä ns. vaahtovoissa paistamisen tekniikkaa.2.
Näytä koko vastaus

Milloin porsaan ulkofile on kypsä?

Possun ulkofile Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Sisälämpötilan tulee olla noin 10 astetta ennen kypsentämistä.Kuumenna uuni 150 asteeseen. Paras lopputulos tulee, kun paistolämpötila on alhaisempi ja kypsennysaika pidempi.Paista file ensin kauttaaltaan paistinpannulla.Aseta paistolämpömittari fileen keskiosaan.

 1. Aseta file rasvapuoli ylöspäin uunipellille tai muuhun paistoastiaan.
 2. Voit valella filettä paistumisen aikana paistoastiaan kertyvällä nesteellä.
 3. Jos pinta saa liikaa väriä, voit peittää sen foliolla.Paistoaika on noin 1 – 1½ tuntia per kilo.
 4. Paistoaika on vain viittellinen.
 5. Parhaiten kypsyyden näkee paistolämpömittarista.

File on kypsä ja mehevä, kun paistolämpömittarin lukema näyttää 75 astetta. Ota liha uunista ja kääri se folioon vetäytymään noin 15 minuutiksi, jonka jälkeen liha on leikattavissa tarjolle. : Possun ulkofile
Näytä koko vastaus

Miten maustaa porsaan Sisäfile?

Kokeile porsaanfileen mausteeksi vaikkapa appelsiinin ja sitruunan kuorta sekä tuoretta inkivääriä. Suolan ja pippurin lisäksi porsaanfileen maustamiseen sopivat raikkaat ja voimakkaat mausteet, kuten sitrushedelmien kuoret, inkivääri ja chili. Hiero mausteet lihan pintaan, jolloin pinta menee hieman rikki ja liha maustuu myös hieman pintaa syvemmältä.

Katso lisää vinkkejä lihan käsittelyyn

Näytä koko vastaus