Porsaan Kaslerpihvin Paistaminen Resepti?

Porsaan Kaslerpihvin Paistaminen Resepti

Mitä tehdä porsaan Kaslerista?

Kassleria grilliin, patoihin ja nyhtöpossuun – Maatiaispossun kassler sopii loistavasti myös grillattavaksi. Paksu kasslerpihvi vaatii hieman pidemmän kypsennyksen kuin vähärasvainen ulkofileepihvi, mutta lihan sisältämä rasva pitää sen mehevänä. Kasslerliha toimii mainiosti myös perinteisissä suomalaisissa pataruuissa, kuten karjalanpaistissa.

  • Assleria kannattaa kokeilla myös aasialaisissa resepteissä, sillä se kestää voimakkaampaakin maustamista.
  • Erityisen hyvin kassler sopii pitkää kypsennystä vaativiin ruokiin, kuten nyhtöpossuun.
  • Ylikypsäksi kypsennettynä liha on helppo repiä haarukalla pieneksi ja maustaa mielensä mukaan.
  • Myllymäki suosittelee kokeilemaan nyhtöpossua esimerkiksi hampurilaisten, pitaleipien ja muiden street food -henkisten ruokien täytteenä.

Nyhtöpossusta saa helposti maistuvaa ruokaa koko perheelle, sillä liha ei vaadi kypsennyksen aikana voimakasta maustamista, suola ja pippuri riittää. – Kun voimakkaammat mausteet lisää vasta kypsennyksen jälkeen, perheen pienimmille voi varata miedomman makuisen annoksen, ja aikuiset voivat maustaa omat annoksensa omaan suuhun sopivaksi, Myllymäki vinkkaa.
Näytä koko vastaus

Kauanko kassler pihviä paistetaan?

Jos haluat grillata helppoja pihvejä, kannattaa grilliin laittaa tirisemään kasslerpihvit. Espoon Ison Omenan K-Citymarketin lihamestari Kai Suonoja toteaa, että kasslerpihvi on täynnä hyviä ominaisuuksia. Kasslerissa on nimittäin rasvaa, joten se on mainio grillattava.

Kypsentämisen aikana rasva sulaa ja mehevöittää lihaa. Liha ei siis kuivu, vaikka on pidempäänkin grillissä. Rajansa kuitenkin kaikella, etenkin lämpötilalla, sillä vaikka kasslerissa on rasvaa, ei sitäkään saa paistaa liian kuumassa. Sekin kuivuu. Kassler ei ole hätäisen grillaajan liha. Se on porsaan niskaa, joka sisältää runsaasti sidekudosta.

Joten se myös vaatii pitkän kypsennysajan. Jos kassler ei ole kypsä, jää se sitkeäksi. Suonoja kertoo, että kasslerissa kaikki on syötävää, sillä siinä ei ole luuta, eikä nahkaa. Sen voi käyttää alusta loppuun. Grillin lisäksi porsaan niskan voi kypsentää uunissa paistamalla matalassa lämmössä tai hauduttaa maustetussa lihaliemessä.

  • Niskan voi myös kuutioida, jolloin sen kypsennysaika lyhenee.
  • Myös pulled pork eli nyhtöpossu valmistetaan tavallisesti kasslerista.
  • On makuasia, ostatko valmiiksi marinoidun kasslerin vai marinoimattoman.
  • Valmiiksi maustettu on helppo valinta.
  • Jos on kiire eikä ehdi maustaa, on valmis marinadi helppo ja varma vaihtoehto.

Jos haluaa ja aikaa on enemmän, on lihaan kiva kokeilla erilaisia marinadeja ja kastikkeita, ettei se ole aina saman makuista, Suonoja muistuttaa. Jos marinoit lihan itse, muista ennakoida se niin raaka-aineiden hankinnassa kuin ajassa. Lihan voi laittaa marinoitumaan jo edellisenä iltana, mutta minimissään samoihin aikoihin kuin sytyttelee hiiligrilliä.

  • Asslerin pintaan kannattaa siinä tapauksessa sivellä marinadikastiketta koko grillauksen ajan.
  • Suonoja antaa takuuvarman marinadin ohjeen, joka on sen verran vahva, että se maustaa lihan, vaikka laittaisit marinadin vasta viime tipassakin.
  • Pieni kastike syntyy seuraavista raaka-aineista: 2 dl öljyä 3 rkl sriracha-kastiketta 2 rkl ketsuppia 1 rkl sinappia yrttiä esimerkiksi basilikaa tai rakuunaa oman maun mukaan Sekoita kaikki aineet sauvasekoittimella tahnaksi.

Kastike ei tarvitse mustapippuria, sillä chilikastike sriracha antaa sille sopivasti potkua. Jos et rakasta chiliä ja haluat miedomman kastikkeen, laita ketsuppia enemmän ja vähennä srirachan määrää. Älä jätä chiliä kokonaan pois. Kasslerin pintaan sopii pieni tulisuus.

  • Parhaimmillaan se on, kun tulisuuden kanssa yhdistää suolan ja sokerin.
  • Uinka se sitten tapahtuu? Suonoja käyttää makeuttamiseen itse keittämäänsä kuusenkerkkäsiirappia.
  • Se toimii todella hyvin ja antaa kivan kontrastin: mausteista, suolaista ja makeaa.
  • Possu tykkää makeasta ja tulisesta.
  • Grillauksen jälkeen rouhi lihan päälle karkeaa suolaa ja aivan viimeiseksi sivele pintaan kuusenkerkkäsiirappia.

Laita kerkät likoamaan pari päivää ennen ja keittelee niistä seuraavana päivänä hiljakseen sokerin kanssa siirapiksi. Jos kuusenkerkkäsiirappia ei ole tarjolla, voit käyttää jotain muutakin makeaa, vaikkapa hunajaa. Suolan lisäämisessä on olemassa kaksi koulukuntaa: ennen ja jälkeen.

Suonoja kuuluu tähän jälkimmäiseen. Muista ottaa liha (oli se marinadissa tai ei) noin tuntia aiemmin huoneenlämpöön. Aluksi grillaa liha kummaltakin puolelta nopeasti kuumassa, jotta sen pinta menee niin sanotusti kiinni. Sen jälkeen siirrä liha hiiligrillissä epäsuoraan lämpöön tai kaasugrillissä säädä lämpö pienemmälle.

Sivele kastiketta lihan pintaan ja kääntele sitä koko ajan, jotta liha ei pala. Pihvin paistoaika on monen tekijän summa. Se vaihtelee muun muassa ulkolämpötilan mukaan. Mutta karkeasti voi sanoa, että kasslerpihvi kypsyy 10-15 minuutissa. Kassler paistuu loistavasti myös pannulla tai uunissa.
Näytä koko vastaus

Miten valmistan Kasslerpihvit?

Ota liha puoli tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön. Asettele lihat leivinpaperille uunipellille. Valele lihan pinta juoksevalla hunajalla. Paista keskitasolla 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes liha on kunnolla paahtunutta ja saanut väriä.
Näytä koko vastaus

Miten paistaa Kasslerpihvit?

Valmistusohje –

Laita liha kulhoon. Ripottele joukkoon hieman suolaa ja kääntele pihvejä. Mittaa tehosekoittimeen öljy, chilipaprika, paprika, tomaatti, punasipuli, valkosipulinkynnet, jauhettu korianteri, rosmariini riivittynä, suola ja mustapippuria myllystä. Jauha tasaiseksi. Lisää kastike kasslerpihvien joukkoon. Anna maustua jääkaapissa suojattuna muutama tunti tai yön yli. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Suojaa reunallinen uunivuoka leivinpaperiarkilla ja laita pohjalle kesäkurpitsaviipaleet. Kuumenna pannu ja paista kasslerpihvit molemmin puolin, kunnes saavat kauniin värin. Laita kasslerpihvit kastikkeineen uunivuokaan. Kypsennä 175-asteessa 30-40 minuuttia. Tarjoa seuraksi uuden sadon perunoita tai keitettyä riisiä.

You might be interested:  Hyviä Tofu Reseptejä?

Näytä koko vastaus

Miten valmistaa porsaan Pihvifilee?

5. Vaihe – Ruskista liha kauttaaltaan, hiero sen pintaan mausteet ja kaada vielä paistorasva pannulta lihan päälle. Kypsennä uunissa 120 asteessa kunnes lihalämpömittari näyttää +68 astetta. Anna lihan vielä levätä rauhassa folion sisällä, jolloin sisälämpötila nousee vielä muutaman asteen. : Porsaan ulkofileen paistaminen pannulla
Näytä koko vastaus

Miten Possusta saa mureaa?

Mehukasta possua rasvaisista ruhonosista – Mehukasta ja suorastaan suussa hajoavaa possua saa parhaiten aikaiseksi rasvaisista ruhonosista pitkään ja matalalla lämmöllä hauduttamalla. Mehukasta possua saa toki fileestäkin, kunhan muistaa olla kypsentämättä sitä liian kauan ja liian kuumassa lämpötilassa.

Aappaus Keittiössä -ohjelmasta tuttu, ravintola Savoyn keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa, miten porsaan niskasta eli kasslerista saa mahdollisimman mehukasta: 1. Haudutettaviin, pitkää kypsennystä vaativiin ruokiin tulee käyttää sellaisia ruhonosia joissa on rasvaa esim. kassler, entrecote, potka, lapa.2.

Haudutettaviin ruokiin ei kannata fileetä tuhlata sillä lopputuloksesta tulee kuivaa.3. Kasslerin valmistuksessa tärkeää on matala lämpötila ja pitkä paistoaika, näin paistista tulee mehukas ja maukas. Liian kuuma uuni kuivattaa paistin nopeasti ja paistissa oleva rasva ei ehdi maustamaan lihaa.4.
Näytä koko vastaus

Mistä tietää että kassler on kypsä?

Kypsyys näkyy nesteestä – Broileria voi käännellä grillissä useammin. – Broilerin paistileike sopii erinomaisesti aloittelevallekin grillaajalle. Sen voi huoletta kääntää grillissä moneen kertaan. Se nimittäin ei kuivu niin helposti kuin fileet. Paistileikettä ei kannata kuitenkaan grillata ihan suoraan kuumimpien hiilien tai kaasugrillin liekkien päällä.

Niin sanottu epäsuora grillaus sopii paistileikkeelle parhaiten, grillin kansi suljettuna. Kun leikkeen pinta on kauniin ruskea ja liha tuntuu napakalta, on se kypsää, Sami Lamminaho toteaa. Broilerin kypsyyttä voi grillatessa arvioida myös lihan sisältä tulevasta nesteestä, HKScanin tiedotteessa kerrotaan.

Aluksi lihan sisältä tihkuu hiukan maitomaista valkuaisnestettä. Liha on kypsää, kun neste on täysin kirkasta. – Kun lihan ottaa pois grillistä, se kannattaa laittaa vielä folion sisään, jossa se jatkaa kypsymistä. Kypsän broilerin sisälämpötila on 75 astetta, muistuttaa Lamminaho.
Näytä koko vastaus

Miten maustaa porsaan kassler?

Miedon makuista porsaanlihaa uskallat maustaa reilummallakin kädellä. Käytä porsaanlihan maustamiseen reilusti mausteita. Suolan ja mustapippurin lisäksi possu tykkää sinapista, valkosipulista, currytahnoista ja yrteistä. Mausteet kannattaa hieroa käsin lihan pintaan, jolloin liha maustuu myös hieman syvemmältä.

Katso lisää vinkkejä lihan käsittelyyn

Näytä koko vastaus

Onko porsaan niska kassler?

Viljaporsaan niska, eli tutummin kassler, sisältää sopivasti rasvaa ja sidekudosta pitkää haudutusta varten tai meheviin pihveihin grillissä tai pannulla.
Näytä koko vastaus

Mikä on porsaan kassler?

Sianniska – Wikipedia Hakusana “Kassler” ohjaa tänne. Se voi tarkoittaa myös, Sianniskaa Sianniska eli etuselkä, tutummin kassler, on paloitteluosa, Vain Suomessa käytetään kassler-nimeä tällaiselle raa’alle, esikäsittelemättömälle sianniskalle; kaikissa muissa maissa se tarkoittaa lihaa, joka on sekä vähän savustettu että ja/tai muilla säilöntäaineilla käsitelty.

  • Esimerkiksi Maire Varhelan Lihakirjassa vuodelta 1977 tai Veijo Vanamon ja Jaakko Kolmosen Kokkikoulussa vuodelta 1981 kassler-termiä ei vielä käytetä.
  • Sianniska tarkoittaa pään ja kyljysselän välillä olevaa selän etuosaa.
  • Aupassa sianniska myydään palana tai viipaleina.
  • Sianniskan rasva on lihan sisällä ja rasvapitoisuus on 10–15 prosenttia.

Se on usein luuton.
Näytä koko vastaus

Mitä syödä Kasslerin kanssa?

Vaihtelua keitetylle perunalle tai perunamuusille tuovat esimerkiksi paprikainen perunasalaatti, chilinen perunasalaatti tai omena-perunavuoka, jonka makeus sopii hyvin rasvaisen possun pariksi. Marinoidut ja makeat sipulit tai punasipulihilloke muodostavat maustetun possuruoan kanssa herkullisen makuparin.
Näytä koko vastaus

Kauanko possun pihviä paistetaan?

Valmistus – 1 Ota liha huoneenlämpöön ja leikkaa siitä pihvejä. Paista pihvit margariini-öljyseoksessa pannulla noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippureilla. Tarjoile perunoiden tai riisin, mangokastikkeen ja kasvisten kanssa. Miltä maistui? Arvostele resepti ensimmäisenä!
Näytä koko vastaus

Kauanko Possupihviä paistetaan?

Resepti: Porsaan pihvi pannulla –

Ensin käsien pesu ja pihvi huoneenlämpöön lepäämään. Pihvin paksuudesta riippuen n.20-60min. Huoneenlämpöinen pihvi ei päästä nesteitä heti pannulle. Porsaan Kaslerpihvin Paistaminen Resepti Pihvin dry rub (pippuri, kiteinen vuorisuola tmv. naudalle rosmariinia, possulle neilikkaa, paprikaa ja inkivääriä). Dry rubin idea on rikkoa pihvin pintaa hieromalla siihen mausteita, näin mausteet imeytyvät syvemmälle pihviin. Pippuriksi kelpaa vain suoraan myllystä tullut tavara, sillä murskaamisen jälkeen pippuri alkaa nopeasti menettää makuaan.

Kun luulet laittaneesi tarpeeksi pippuria, laita lisää. Älä poista pihvistä rasvaa ainakaan ennen paistamista. Paistamisen aikana rasva tuo lisää makua ja varmistaa ettei pihvistä tule kuiva. Öljyä ja voita pannulle. Tällä kombolla räiskyy vähemmän ja syntyy kullanruskea pinta. Pannu saa olla kuuma. Kun voi alkaa kuplia heitä pihvi pannulle, käytä sormia tai pihtejä.

Possupihvi noin 3min per puoli, nauta 30 sekuntia ja kääntö. Possu paistetaan aina kypsäksi, mutta tämä ei toki tarkoita kuivaa. Älä hyysää pihviä paistamisen aikana vaan anna sen kypsyä rauhassa. Kun olet saanut hyvän värin molemmille puolille, laske liesi puoliteholle. Porsaan Kaslerpihvin Paistaminen Resepti Paiston jälkeen laita pihvit lautaselle ja pane folio päälle. Vetäytyminen on varsinkin naudalle ensiarvoisen tärkeää. Näin liha kypsyy tasaisemmin ja pysyy mehukkaampana. Ylijääneestä paistorasvasta rakennetaan ruokalusikallisella sinappia ja BBQ-kastikketta, sekä purkilla ruokakermaa maistuva pihvikastike suoraan pannulla ilman suurustamista. Käytä purkkia jossa lukee ruokakerma, kasvivalmisteet jotka kantavat nimeä “kevyt ruoka” tai “ruoka 15%” ovat täysin turhia ja jättävät kielelle pettymyksen vetisen maun. Fiinimmän naudansisäfileepihviin tapauksessa korvaa BBQ-kastike konjakilla ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

You might be interested:  Maailman Parhaat Sämpylät Resepti?

Porsaan Kaslerpihvin Paistaminen Resepti Sinappi-BBQ kastike ja kypsä porsaan pihvi Possupihvin kaveriksi sopivat chililohkoperunat ja sitruksinen olut, esimerkiksi Pyynikin Käsityöläispanimon White IPA. Helpon kastikkeen teet ruskistamalla vehnäjauhon paistorasvassa, lisäämällä desilitran kermaa ja vettä ja keittämällä komeuden kasaan haluamiesi yrttien tai mausteiden kanssa.
Näytä koko vastaus

Miten paistaa pippuripihvi?

Klassinen pippuripihvi Murskaa pippurit morttelissa tai kovaa pintaa vasten hieromalla konjakkipullon kyljellä. Laita pippurimurska kattilaan ja kuullota voissa pari minuuttia. Kaada joukkoon sinappi sekä konjakki ja “pöhäytä” siitä alkoholi pois. Lisää lihaliemi ja kerma.

Hauduta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes kastike alkaa saostua. Mausta suolalla. Leikkaa sisäfileestä 4-6 kpl noin 150 grammaista pihviä ja painele niitä hieman litteämmiksi. Paista voi-öljyseoksessa nätti väri molemmin puolin, mausta suolalla. Laita pihvit lopuksi paistumaan 160 asteiseen uuniin noin 8 minuutiksi.

Jos taloudesta löytyy digitaalinen paistimittari, tökkää se suurimpaan pihviin ja aseta tavoitelämpötilaksi 54 astetta. Kun haluttu kypsyys on saavutettu ota pihvit pois uunista ja anna niiden vetäytyä lämpöisessä paikassa 15 minuuttia. Ripottele pihvien pinnalle murskattuja pippureita ja tarjoa klassisesti ranskalaisten pottujen sekä hyvän punaviinin kera.
Näytä koko vastaus

Pitääkö possun olla kypsää?

Elintarviketurvallisuusviraasto Evira suosittelee kypsentämään porsaanlihan läpikypsäksi eli vähintään 70 asteeseen. Etenkin vähärasvaisen ulkofileen kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä se kuivuu helposti. Rasvaiset ruhonosat taas kannattaa kypsensää reilusti ylikypsiksi ja mureiksi (esimerkiksi pulled pork).
Näytä koko vastaus

Miten maustaa Possupihvit?

Kokeile porsaanfileen mausteeksi vaikkapa appelsiinin ja sitruunan kuorta sekä tuoretta inkivääriä. Suolan ja pippurin lisäksi porsaanfileen maustamiseen sopivat raikkaat ja voimakkaat mausteet, kuten sitrushedelmien kuoret, inkivääri ja chili. Hiero mausteet lihan pintaan, jolloin pinta menee hieman rikki ja liha maustuu myös hieman pintaa syvemmältä.

Katso lisää vinkkejä lihan käsittelyyn

Näytä koko vastaus

Kauanko porsaan Sisäfile uunissa?

Ota porsaan sisäfilee jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Pane filee uunivuokaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes fileen sisälämpötila on noin 70 astetta. Anna fileen levätä folioon käärittynä hetken aikaa ennen viipalointia.
Näytä koko vastaus

Saako possu olla punaista?

Porsaanlihan ei tarvitse olla kypsää (ja kuivaa) Kaikkiaan tämän kirjoituksen pointti tuli jo mainittua otsikossa. Porsaanlihan “pakollinen” kypsyys on harvinaisen sitkeässä oleva myytti, joka tulee varmasti yhtä paljon tottumuksista kuin virallisista, eli Eviran, suosituksista.

  • Ammattikeittiöissä on tiedetty jo pitkään, että porsaanlihan ei tarvitse olla kuivaa ollakseen hyvää ja turvallista.
  • Ja toki on tiedetty pitkään myös se, että virallisiin suosituksiin ei pidä automaattisesti luottaa.
  • Yhdysvalloissa uusien suositusten mukaan porsaanlihan sisälämpötilaksi riittää 63 celciusastetta.

,63-65 astetta on myös se lämpötila, johon etenkin porsaanfileet kannattaa kypsentää. Sitkeämmät osat vaativat tosin matalissa lämmöissä huomattan pitkiä aikoja, jotta niistä tulee riittävän mureita nautittavaksi. Eviran sivuilla porsaanliha suositellaan kypsennettävän vähintään 70 asteeseen, vaikka varsinaista suosituslämpötilaa en löytänyt.

Ruoan turvallisuudessa ja lämpötilassa pitäisi olla kyse siitä, mitä bakteereja on olemassa ja missä lämpötilassa bakteerit kuolevat. Lihan kypsyys eli harmaus ei itsessään tarkoita hyvää, se tarkoittaa vain sitä, että tietty lämpötila on ylitetty. Raaka-aineiden suosituslämpötilat eivät ole ainakaan erityisen kuuma puheenaihe tällä hetkellä, mutta toivon että tämäkin myytti murtuu aikanaan myös Suomessa.

Yhdysvaltalainen keittiömestari David Chang kommentoi kotimaansa positiivista dogman muutosta: “Ihmiset myös luulivat, että aurinko pyörii maan ympärillä.” Edit 1.12.2015: : Porsaanlihan ei tarvitse olla kypsää (ja kuivaa)
Näytä koko vastaus

Mitä tehdä possun niskasta?

Atria Possunniska n.2,5 kg SUOMALAISTA VILJAPORSAAN NISKAA 21,95 € / kpl 8,78 € / kg } } lisätty ! Viljaporsaan niska on kesän suosittu grillituote, joka voidaan käyttää kokonaisena tai pihvinä. Niska on kohtalaisen rasvainen ja jonkin verran sidekudosta sisältävä osa, joka on siten myös maukas, mutta vaatii pitkän kypsytyksen. Porsaan Kaslerpihvin Paistaminen Resepti Kappalepaino n.2500 g

Ravintosisältö (100 g:ssa)
Energia 795,0 kJ
Energia 191,0 kcal
Rasva 13,0 g
josta tyydyttynyttä 5,3 g
Hiilihydraatit 0,0 g
josta sokeria 0,0 g
Ravintokuitu 0,0 g
Proteiini 18,0 g
Suola 0,2 g

Suolapitoisuus yksinomaan luontaisesti esiintyvästä natriumista Alkuperä: Suomi Säilytys alle +6 °C Atria Suomi Oy PL 900 60060 Atria Atrian kuluttajapalvelun maksuton palvelunumero: Puh.0800 128742

  • Atria Gris Kassler ca2,5kg FINSK FLÄSKKARRÉ
  • Vikt ca 2500 g
  • Ingredienser:
Näringsvärde per 100 gram
Energi kJ 795,0 kJ
Energi kcal 191,0 kcal
Fett 13,0 g
varav mättade 5,3 g
Kolhydrater 0,0 g
varav socker 0,0 g
Kostfiber 0,0 g
Protein 18,0 g
Salt 0,15 g

ol>

  • Saltinnehållet uteslutande beror på naturligt förekommande natrium
  • Ursprung: Finland
  • Förvaring under +6 °C
  • Kontaktinformation Atria Suomi Oy PL 900 60060 Atria
  • Konsumentservice Tel.0800 128742
  • : Atria Possunniska n.2,5 kg
    Näytä koko vastaus

    Miksi liha pitää laittaa kuumalle pannulle?

    5. Laitat kylmän lihan kuumalle pannulle – Olipa kyseessä grilli, pannu tai uuni, lihan pitäisi saada lämmetä huoneenlämmössä puolisen tuntia ennen paistoa. Näin liha paistuu tasaisemmin, eikä jää osittain raa’aksi.
    Näytä koko vastaus

    Mitä ruokaa Kaslerista?

    Kassler eli niska on mielestäni aliarvostetuin sian ruhonosa. Mehevää ja maukasta kassleria voi kypsentää monella tavalla. Lisäksi se on erittäin halpaa. Tarina kertoo saksalaisesta lihakauppiaasta herra Casselista, joka työskenteli Berliinissä 1800-luvun lopussa.

    • Saksalaiset alkoivat kutsua suolattua ja vienosti savustettua porsaanlihaa kassleriksi tai kasseleriksi.
    • Se valmistetaan yleensä niskasta tai ulkofileestä, mutta myös kylkeä ja lapaa käytetään.
    • Tarina herra Casselista on maukas, mutta se ei välttämättä ole totta.
    • Berliinin osoitekirjoista ei ole löytynyt todisteita sille, että kaupungissa olisi 1800-luvun lopussa toiminut Cassel-niminen lihakauppias.
    You might be interested:  Ras El Hanout Resepti?

    Suomessa kassleriksi kutsutaan valmistustavasta riippumatta sian etuselän luutonta osaa eli niskaa. Esimerkiksi niin sanotut talouskyljykset leikataan juuri niskasta. Kyljysten lisäksi kassleria käytetään kuutioina ja suikaleina. Lisäksi niskapalan voi kypsentää kokonaisena uunipaistina tai täyttää erilaisilla herkuilla.

    Assler sopii erinomaisesti grilliin, sillä se on fileisiin verrattuna erittäin rasvaista (14-26 prosenttia rasvaa). Kun liha kypsyy, lihaksen sisällä oleva marmoroitunut rasva sulaa ja voitelee lihaa. Kasslerissa on myös runsaasti sidekudos kollageenia, joka liukenee yli 70 asteessa. Kaiken lisäksi kassler on pirun halpaa.

    Pari päivää sitten huomasin lähikaupan mainoksesta, että kilo sianniskaa maksaa 3,90 euroa. Se mainospuheista. Moni kokkailee kasslerpihvejä näin kesällä grillissä. Niskasta saa myös maukasta pulled porkia (eli nyhtöpossua eli revittyä possua). Ajattelin kuitenkin kokeilla perinteisestä poikkeavaa kassler-reseptiä.

    • Se löytyi Tomi Björckin ja Matti Wikbergin hiljattain julkaistusta kirjasta Gaijin – modernia aasialaista.
    • Ruoan nimi on char siew -possu.
    • Se saa makunsa kiinalaisesta hoisin-kastikkeesta.
    • Char siew on muunnos sanaparista char siu, joka tarkoittaa haarukassa paistamista.
    • Antonilaisessa barbecue-menetelmässä haarukkaan käärityt lihansuikaleet paistetaan uunissa tai avotulen päällä.

    Gaijin-keittokirjan reseptissä liha valmistetaan kokonaisena uunissa. Maustekastikkeessa on paljon samoja aineksia kuin perinteisessä char siu -kastikkeessa. Kaivan sianniskan sulamaan pakastimesta paria päivää ennen ruoanlaittoa. Kokkauspäivän aloitan marinadin sekoittamisella.

    Reseptissä on melkoinen määrä hunajaa, laitan sitä vähän vähemmän. Char siew -possua: 1 kg sian kassleria 1 1/2 dl hoisin-kastiketta 3 rkl soijaa 2 rkl valkoviiniä 1 1/2 dl hunajaa 1 tl mustapippuria 2 tl kanelia ripaus suolaa Leikkaa kassler pitkittäin kahteen yhtä suureen osaan. Sekoita hoisin-kastike, soija, valkoviini, hunaja, mustapippuri, kaneli ja suola.

    Laita lihanpalat pussiin ja kaada marinadi päälle. Anna lihojen marinoitua ainakin kolme tuntia. Lämmitä uuni 140-asteeseen. Laita lihat vuokaan tai pataan ja paista uunissa noin kolme tuntia. Ota liha pois uunista ja anna sen levätä hetken. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja kytke grillivastus päälle.

    • Leikkaa lihasta siivuja ja laita ne leivinpaperin päälle pellille.
    • Valele pohjalle jäänyttä marinadia lihan päälle.
    • Glaseeraa uunissa viitisen minuuttia.
    • Blogin lopussa vielä muutama vinkki, jotta ette toista samoja virheitä kuin minä.
    • Björckin ja Wikbergin kirjassa char siew -possun kanssa tarjoillaan paahdettua paksoita eli pinaattikiinankaalia.

    En löytänyt sitä kaupasta. Päätinkin kokeilla, toimiiko resepti salaattisikurin kanssa. Paahdettua salaattisikuria: 2 salaattisikuria 1 pala inkivääriä 1 punainen chili 1 rkl sokeria 2 rkl öljyä 2 rkl soijaa 4 rkl vettä Poista salaattisikureista kannat.

    • Pilko ne sopiviksi suupaloiksi.
    • Pilko inkivääri ja chili pieneksi.
    • Paahda öljyssä kuumalla pannulla sikuri, inkivääri ja chili.
    • Lisää soija, sokeri ja vesi.
    • Sekoittele pannulla.
    • On aika ottaa kasslerit pois uunista.
    • Ei tämä ihan putkeen mennyt.
    • Marinadi on palanut mustaksi levyksi kiinni uunivuoan pohjaan.

    Se johtuu ilmeisesti hunajan sulaneesta sokerista. Ensi kerralla aion käyttää pienempää uunivuokaa. Ehkä vältyn marinadin palamiselta, jos sitä on vuoan pohjalla paksumpi kerros. Kasslerinpalaset pitäisi glaseerata vuoan pohjalle jääneellä marinadilla. Nyt se ei onnistu, sillä lähes kaikki marinadi on jymähtänyt vuokaan.

    Astikkeen voisi saada irti kulmahiomakoneella, mutta jätän rälläköimisen nyt väliin. Valmistan korvikekastikkeen sekoittamalla 2 ruokalusikallista hunajaa, 2 ruokalusikallista soijaa ja 2 ruokalusikallista jääkaapista löytyvää barbecue-kastiketta. Käyttäisin myös hoisin-kastiketta, mutta kaikki meni marinadiin.

    Kun kokeilette reseptiä kotona, kannattaa marinadin sekoittamisen jälkeen laittaa pieni määrä kastiketta sivuun. Voitte käyttää sitä glaseeraukseen, jos teidänkin marinadinne jymähtää vuokaan. Tarjoan char siew -possun paahdetun salaattisikurin kera. Ripottelen pinnalle vielä seesaminsiemeniä ja korianteria.

    1. Vastoinkäymisistä huolimatta liha maistuu hyvältä.
    2. Annos voittaa mennen tullen keskinkertaisen suomalais-kiinalaisen ravintolan.
    3. Tymäkämpi maustekastike sopii kasslerin kanssa, sillä niska on tummempaa ja siten maukkaampaa lihaa kuin esimerkiksi ulkofilee.
    4. Fileen maku saattaisi peittyä liikaa kiinalaisen soossin taakse.

    Salaattisikurilisuketta pitää vielä hieman kehitellä. Inkivääriä lipsahti annokseen hieman liikaa. Ensi kerralla jätän veden kokonaan pois, sillä nyt sikurit maistuvat pikemminkin keitetyiltä. Teknisen muutoksen vuoksi blogiin aiemmin kirjoitetut kommentit eivät välttämättä näy.
    Näytä koko vastaus

    Mitä tehdä porsaan Ohutleikkeestä?

    Porsaan Kaslerpihvin Paistaminen Resepti Porsaan ohutleike on periaatteessa erittäin nopea ja helppotekoinen ruoka. Kuumalla pannulla pari minuuttia/puoli ja alkaa olla valmista. Meillä tosin on tapana marinoida ennakkoon suurin osa porsaan- tai lampaanlihasta valmistetusta ruoasta, samoin kaikki linnut.

    • Muutamia poikkeuksia on: esimerkiksi kanan koipi- ja siipipalat eivät kaipaa maustumista etukäteen ja ja kaikki “ohut” possukin maustuu ihan tarpeeksi pelkästään pannulla mausteet lisäten.
    • Paksummat lihatuotteet vaativat mielestäni kyllä yön yli marinoitumisen, jotkut jopa täyden vuorokauden.
    • Naudanlihaa en kokonaisia isoja paisteja lukuun ottamatta ole etukäteen marinoinut ja siinä saattaa hyvinkin olla syy siihen, miksi naudanliha ei mieheni mielestä ole mistään kotoisin.

    Taidanpa joku kerta kokeilla: marinoin ja tarjoan, mutta en kerro etukäteen, mistä lihasta on kyse Tarkentaen voisimme siis sanoa: porsaan ohutleike on periaatteessa erittäin nopea ja helppotekoinen ruoka, jos marinointiaikaa ei oteta huomioon. Marinadin tekeminen ja lihojen siihen laittaminen edellispäivänä on kuitenkin vain muutaman minuutin homma ja kannattaa mielestäni tehdä – niin paljon maukkaampaa on liha sen jälkeen.

    1. Yrttiperunoiden valmistusohjeen löydät täältä.
    2. Grillipaprikoiden valmistusohjeen löydät täältä.
    3. ANNOS: 2 hengelle VALMISTUSAIKA: marinointia lukuunottamatta alle viisi minuuttia, marinointi vähintään 8-10 tuntia AINEKSET: 1-2 porsaan ohutleikettä/ ruokailija (leikkeiden koko vaihtelee runsaasti: jos pieniä, niin kaksi – isoja yksi.

    Marinadi: ½ dl oliiviöljyä 1 tl suolaa (mieluummin hieman vajaa, ei ainakaan kukkurallista) 1 rkl sitruunamehua 1tl tuoretta salviaa silputtuna kourallinen tuoretta persiljaa silputtuna marinointiaika n.10 tuntia Valmistusohje jääkin sitten varsin lyhyeksi: paista leikkeet kuumalla pannulla noin 2-3 minuuttia/puoli.
    Näytä koko vastaus