Porsaan Ulkofileepihvit Uunissa Resepti?

Porsaan Ulkofileepihvit Uunissa Resepti

Kauanko porsaan ulkofile uunissa?

Porsaan fileepaisti uunijuureksilla Hiero mausteet paistin pintaan kauttaaltaan. Anna maustua yön yli tai vähintään muutaman tunnin ajan. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Laita paistimittari lihaan ja kypsennä 150 asteessa noin 1 tunti jokaista kiloa kohden.
Näytä koko vastaus

Mitä ruokaa voi tehdä porsaan ulkofileestä?

Porsaan ulkofilee ruoanlaitossa: – Porsaan ulkofilee on raaka-aineena monikäyttöinen, sillä se sopii hyvin eri liharuokiin. Sen voi näppärästi muokata eri käyttötarkoituksiin. Ulkofileen voi valmistaa kokonaisena, leikata halutun paksuisiksi pihviksi tai suikaloida esimerkiksi kastikkeisiin ja pataruokiin sopivaksi.
Näytä koko vastaus

Miten valmistaa porsaan ulkofileepihvi?

Valmistus – 1 Ota liha huoneenlämpöön ja leikkaa siitä pihvejä. Paista pihvit margariini-öljyseoksessa pannulla noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippureilla. Tarjoile perunoiden tai riisin, mangokastikkeen ja kasvisten kanssa. Miltä maistui? Arvostele resepti ensimmäisenä!
Näytä koko vastaus

Miten valmistan porsaan ulkofileen?

5. Vaihe – Ruskista liha kauttaaltaan, hiero sen pintaan mausteet ja kaada vielä paistorasva pannulta lihan päälle. Kypsennä uunissa 120 asteessa kunnes lihalämpömittari näyttää +68 astetta. Anna lihan vielä levätä rauhassa folion sisällä, jolloin sisälämpötila nousee vielä muutaman asteen. : Porsaan ulkofileen paistaminen pannulla
Näytä koko vastaus

Milloin porsaan ulkofile on kypsä?

Possun ulkofile Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Sisälämpötilan tulee olla noin 10 astetta ennen kypsentämistä.Kuumenna uuni 150 asteeseen. Paras lopputulos tulee, kun paistolämpötila on alhaisempi ja kypsennysaika pidempi.Paista file ensin kauttaaltaan paistinpannulla.Aseta paistolämpömittari fileen keskiosaan.

 1. Aseta file rasvapuoli ylöspäin uunipellille tai muuhun paistoastiaan.
 2. Voit valella filettä paistumisen aikana paistoastiaan kertyvällä nesteellä.
 3. Jos pinta saa liikaa väriä, voit peittää sen foliolla.Paistoaika on noin 1 – 1½ tuntia per kilo.
 4. Paistoaika on vain viittellinen.
 5. Parhaiten kypsyyden näkee paistolämpömittarista.

File on kypsä ja mehevä, kun paistolämpömittarin lukema näyttää 75 astetta. Ota liha uunista ja kääri se folioon vetäytymään noin 15 minuutiksi, jonka jälkeen liha on leikattavissa tarjolle. : Possun ulkofile
Näytä koko vastaus

Miten maustaa porsaan ulkofile?

Kokeile porsaanfileen mausteeksi vaikkapa appelsiinin ja sitruunan kuorta sekä tuoretta inkivääriä. Suolan ja pippurin lisäksi porsaanfileen maustamiseen sopivat raikkaat ja voimakkaat mausteet, kuten sitrushedelmien kuoret, inkivääri ja chili. Hiero mausteet lihan pintaan, jolloin pinta menee hieman rikki ja liha maustuu myös hieman pintaa syvemmältä.

Katso lisää vinkkejä lihan käsittelyyn

Näytä koko vastaus

Onko ulkofilee suurempi kuin sisäfilee?

2. Ulkofile – Maukasta ja mureaa pihvilihaa. Suurempaa kuin sisäfilee ja hieman rasvaisempi, erityisesti, jos siihen jätetään makurasva.
Näytä koko vastaus

Mistä tietää että possu on kypsää?

Kypsyys näkyy nesteestä – Broileria voi käännellä grillissä useammin. – Broilerin paistileike sopii erinomaisesti aloittelevallekin grillaajalle. Sen voi huoletta kääntää grillissä moneen kertaan. Se nimittäin ei kuivu niin helposti kuin fileet. Paistileikettä ei kannata kuitenkaan grillata ihan suoraan kuumimpien hiilien tai kaasugrillin liekkien päällä.

 1. Niin sanottu epäsuora grillaus sopii paistileikkeelle parhaiten, grillin kansi suljettuna.
 2. Un leikkeen pinta on kauniin ruskea ja liha tuntuu napakalta, on se kypsää, Sami Lamminaho toteaa.
 3. Broilerin kypsyyttä voi grillatessa arvioida myös lihan sisältä tulevasta nesteestä, HKScanin tiedotteessa kerrotaan.
You might be interested:  Kaffir Lime Lehti Resepti?

Aluksi lihan sisältä tihkuu hiukan maitomaista valkuaisnestettä. Liha on kypsää, kun neste on täysin kirkasta. – Kun lihan ottaa pois grillistä, se kannattaa laittaa vielä folion sisään, jossa se jatkaa kypsymistä. Kypsän broilerin sisälämpötila on 75 astetta, muistuttaa Lamminaho.
Näytä koko vastaus

Pitääkö possun olla kypsää?

Elintarviketurvallisuusviraasto Evira suosittelee kypsentämään porsaanlihan läpikypsäksi eli vähintään 70 asteeseen. Etenkin vähärasvaisen ulkofileen kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä se kuivuu helposti. Rasvaiset ruhonosat taas kannattaa kypsensää reilusti ylikypsiksi ja mureiksi (esimerkiksi pulled pork).
Näytä koko vastaus

Mitä ulkofileen kanssa?

K-Citymarket: Täydellinen valmistustapa naudan ulkofileelle – herkullinen lopputulos isollekin porukalle! Kokonaisena grillattu, ohuina viipaleina tarjottava naudan ulkofilee sopii hyvin esimerkiksi kesäisen juhlapöydän tarjottavaksi. Naudan ulkofilee on monikäyttöinen lihanosa, josta syntyvät herkut niin suurelle kuin pienellekin määrälle syöjiä.

Ulkofilee on parhaimmillaan sisältä punertavaksi jätettynä eli puolikypsänä. – Kokenut pihvimestari grillaa isolla grillillä isonkin määrän pihvejä, mutta vaarana on, että osa pihveistä kypsyy liikaa. On vaikeaa saada jokainen pihvi valmistumaan samaan aikaan, jotta kaikki pääsisivät syömään yhdessä, toteaa K-Citymarket Vihti Nummelan lihamestari Jukka Väätäinen,

Väätäinen suositteleekin kypsentämään fileen kokonaisena, kun pöydän ääressä on syöjiä iso joukko. Kokonaisena valmistettu ulkofilee sopii hyvin myös juhlavampiin tilaisuuksiin. Esivalmistelujen avulla ruoanlaitto käy helposti itse juhlapäivänä. – Mausta ulkofilee hyvissä ajoin suolalla, pippurilla ja muilla haluamillasi mausteilla hieromalla ne lihan pintaan.

 1. Maustamisen voi tehdä joitakin tunteja ennen valmistusta tai jopa edellisenä päivänä, Väätäinen neuvoo.
 2. Ennen ruoanlaittoa filee on tärkeää ottaa ajoissa, vähintään tuntia ennen valmistusta, huoneenlämpöön.
 3. Jos lihan laittaa grilliin jääkaappikylmänä, tulee lopputuloksesta kuiva ja sitkeä.
 4. Fileen sisälämpötilan tulisi olla lähempänä huoneenlämpöä kuin jääkaapin lämpötilaa siinä vaiheessa, kun kypsennys aloitetaan.

Jos kypsennät fileen uunissa, on sopiva uunin lämpötila 150-180 astetta. Oikeaan kypsyyteen päästään lihalämpömittarin avulla.52 astetta on sopiva sisälämpö fileelle, tällöin filee on vielä sisältä punertava. Jos valmistat fileen grillissä, ole tarkkana, ettei lihan pinta pääse palamaan.

Mittaria kannattaa käyttää myös grillatessa. – Siirrä lopuksi filee folioon vetäytymään grillin viileämmälle alueelle tai kokonaan pois grillistä vähintään 10 minuutiksi, lihamestari ohjeistaa. Vetäytymisen jälkeen filee on valmista leikattavaksi. Väätäinen vinkkaa ripottelemaan fileesiivun päälle vielä varovasti sormisuolaa, joka tuo lihan maut korostuneesti esille.

Ulkofileen seuraksi sopivat esimerkiksi juuresranskalaiset ja coleslaw-salaatti. – Siinä on hyvä kombo! Naudan ulkofilee on erinomaista pihvilihaa. Näillä ohjeilla valmistat täydelliset pihvit! 1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.

 1. Leikkaa fileestä poikkisyin 2,5-3 cm:n paksuisia kunnon fileepaloja.
 2. Painele fileepalat käsin pihveiksi ja kuivaa pinta paperilla.2.
 3. Voitele pihvit öljyllä, jauha pintaan hiukan mustapippuria ja suolaa.
 4. Äännä pihvit ja käsittele toinen puoli samoin.3.
 5. Jos paistat pannulla, pyyhi pannu ohuesti öljyllä.
 6. Paista korkeintaan kaksi pihviä kerrallaan, ettei pannu jäähdy liikaa.

Nosta pihvit paistumaan kuumalle pannulle ja käännä heti, kun pinta pisaroi.4. Grillatessa pidä huoli, että ritilä on puhdas edellisen kerran grillauksista. Grilliin voit asetella useamman pihvin samanaikaisesti, jos grilli on jokaisesta kohdasta yhtä kuuma.5.

 • Toista puolta paistaessa voit säädellä pihvin kypsyyttä.
 • Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta, pihvin ja pannun/grillin lämpötilasta sekä halutusta kypsyysasteesta.
 • Un pihvi on sormella varovasti painettaessa löysänpehmeä pinnalta, on se vielä raaka tai puoliraaka.
 • Un pihvi alkaa tuntua tiiviiltä ja napakalta, on se läpikypsä.6.

Nosta pihvit kuumennetuille lautasille ja lisää haluamasi lisukkeet. : K-Citymarket: Täydellinen valmistustapa naudan ulkofileelle – herkullinen lopputulos isollekin porukalle!
Näytä koko vastaus

Kauanko Possupihviä paistetaan?

Resepti: Porsaan pihvi pannulla –

  Ensin käsien pesu ja pihvi huoneenlämpöön lepäämään. Pihvin paksuudesta riippuen n.20-60min. Huoneenlämpöinen pihvi ei päästä nesteitä heti pannulle. Porsaan Ulkofileepihvit Uunissa Resepti Pihvin dry rub (pippuri, kiteinen vuorisuola tmv. naudalle rosmariinia, possulle neilikkaa, paprikaa ja inkivääriä). Dry rubin idea on rikkoa pihvin pintaa hieromalla siihen mausteita, näin mausteet imeytyvät syvemmälle pihviin. Pippuriksi kelpaa vain suoraan myllystä tullut tavara, sillä murskaamisen jälkeen pippuri alkaa nopeasti menettää makuaan.

  • Un luulet laittaneesi tarpeeksi pippuria, laita lisää.
  • Älä poista pihvistä rasvaa ainakaan ennen paistamista.
  • Paistamisen aikana rasva tuo lisää makua ja varmistaa ettei pihvistä tule kuiva.
  • Öljyä ja voita pannulle.
  • Tällä kombolla räiskyy vähemmän ja syntyy kullanruskea pinta.
  • Pannu saa olla kuuma.
  • Un voi alkaa kuplia heitä pihvi pannulle, käytä sormia tai pihtejä.

  Possupihvi noin 3min per puoli, nauta 30 sekuntia ja kääntö. Possu paistetaan aina kypsäksi, mutta tämä ei toki tarkoita kuivaa. Älä hyysää pihviä paistamisen aikana vaan anna sen kypsyä rauhassa. Kun olet saanut hyvän värin molemmille puolille, laske liesi puoliteholle. Porsaan Ulkofileepihvit Uunissa Resepti Paiston jälkeen laita pihvit lautaselle ja pane folio päälle. Vetäytyminen on varsinkin naudalle ensiarvoisen tärkeää. Näin liha kypsyy tasaisemmin ja pysyy mehukkaampana. Ylijääneestä paistorasvasta rakennetaan ruokalusikallisella sinappia ja BBQ-kastikketta, sekä purkilla ruokakermaa maistuva pihvikastike suoraan pannulla ilman suurustamista. Käytä purkkia jossa lukee ruokakerma, kasvivalmisteet jotka kantavat nimeä “kevyt ruoka” tai “ruoka 15%” ovat täysin turhia ja jättävät kielelle pettymyksen vetisen maun. Fiinimmän naudansisäfileepihviin tapauksessa korvaa BBQ-kastike konjakilla ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Porsaan Ulkofileepihvit Uunissa Resepti Sinappi-BBQ kastike ja kypsä porsaan pihvi Possupihvin kaveriksi sopivat chililohkoperunat ja sitruksinen olut, esimerkiksi Pyynikin Käsityöläispanimon White IPA. Helpon kastikkeen teet ruskistamalla vehnäjauhon paistorasvassa, lisäämällä desilitran kermaa ja vettä ja keittämällä komeuden kasaan haluamiesi yrttien tai mausteiden kanssa.
Näytä koko vastaus

Mitä on porsaan Uuniliha?

Koko Suomi syö uunilihaa – mutta mitä se oikein on? Uuniliha nimi tietenkin kertoo, että tämä ruoka kannattaa valmistaa uunissa. Koska usealla valmistajalla on valikoimissaan uunilihaa, on se selvästikin liha, joka koko Suomi syö. Mutta mikä on uuniliha? Vastausta kannáttaa kysyä HKScanin lihan kategoriajohtaja Mikko Järviseltä,

Uunilihalla on pitkät perinteet. Perinteisesti uunilihaa on myyty luullisina paloina nimillä porsaan lapa ja etuselkä, Järvinen kertoo. Hän on huomannut, että perinteisten liharuokien keittotaitomme ovat päässeet hieman ruostumaan, sillä jauheliha ja erilaiset suikaleet ovat ottaneet ykköspaikat ruuanlaitossa.

– Aikaisemmin kaupoissa oli paljon niin sanottuja possupäiviä, jolloin kokonaisia possuja myytiin aika isoinakin paloina palvelutiskiltä. Näissä porsaan lavan ja etuselän rooli oli merkittävä. Sen sijaan nykyisin valtaosa lihasta myydään valmiiksi kuluttajapakattuna.

Porsaan lavan ja etuselän myyntiä on pystytty pakatuissa tuotteissa kehittämään, kun keksittiin myydä näitä kuluttajaa helpottaen valmistustapaa ja ruoanlaittoa kuvaavalla nimellä “Porsaan Uuniliha”. Uunilihaa myydään eniten pienissä kaupungeissa ja maaseudulla. Myynti on suurinta talvikuukausina, jolloin uuniruokia muutoinkin laitetaan enemmän.

Järvinen iloitsee, että uunilihan myynti on kääntynyt uudelleen kasvuun. – Olemme onnistuneet tavoittamaan kuluttajat. Uunilihan valmistus on hyvin yksinkertaista. Ei tarvitse kuin hieroa suola lihan pintaan ja vaikkapa paloitella juurekset lihan kanssa samaan pataan.
Näytä koko vastaus

Miten saostaa kastike?

Perinteisin tapa kastikkeen suurustamiselle, eli sakeuttamiselle on jauhoilla suurustaminen. Kastike saostetaan yleensä vehnäjauhoilla, mutta myös erilaisia tärkkelysjauhoja (esim. peruna- tai maissijauho) voi käyttää. Kastikkeen voi suurustaa myös kaupoista valmiina saatavilla suurusteilla!
Näytä koko vastaus

Onko possun niska kassler?

Viljaporsaan niska, eli tutummin kassler, sisältää sopivasti rasvaa ja sidekudosta pitkää haudutusta varten tai meheviin pihveihin grillissä tai pannulla.
Näytä koko vastaus

Mitä tapahtuu jos syö raakaa possua?

Varo – raa’asta joulukinkusta tarttuvat nämä taudit! Julkaistu 23.12.2012 15:45 Muista pitää joulunkinkun sisälämpötila ohjelukemissa, sillä raaka kinkku voi tietää syöjilleen visiittiä sairaalaan. Raaka liha voi nimittäin sisältää ruokamyrkytystä aiheuttavia bakteereita.

 1. Raa’asta lihasta tai raa’an lihan leikkaamiseen käytetystä veitsestä ja leikkuualustasta voi saada esimerkiksi kampylobakteerin.
 2. Se on Suomen yleisin suolistotulehdusta aiheuttava bakteeri, jonka oireet ovat ripuli, kuume ja ikävänä jälkitautina niveltulehdus.
 3. Inkunvalmistuksen tärkein väline onkin ehdottomasti lihalämpömittari, joka kertoo lihan sisälämpötilan ilman kokin arvuuttelua.

Kypsän joulukinkun sisälämpötila on +75 celsiusastetta, ja tämän lämpötilan jälkeen kinkkua voi nauttia turvallisin mielin sillä sen mahdollisesti sisältämät bakteerit ovat tällöin tuhoutuneet. Lisävarmuutta ruokamyrkytysten ja bakteerien välttämiseksi saat leikkamalla kypsää ja raakaa lihaa aina eri leikkuulaudoilla ja veitsillä.
Näytä koko vastaus

Miksi sianliha pitää kypsentää?

Lihan kypsentämisen tavoitteena on saada liha mureaksi ja meheväksi. Kypsennys vaikuttaa myös makuun ja väriin. Riittävällä kuumentamisella turvataan lisäksi mikrobiologinen laatu. Kypsennysmenetelmään vaikuttavat ruhonosa, rasvan ja sidekudoksen määrä sekä naudanlihalla raakakypsyysaste.

 1. Ypsentäminen on tasapainoilua lihas – ja sidekudosproteiinimuutosten välillä.
 2. Liika kuumentaminen kuivattaa ja sitkistää lihaskudoksen, mutta sidekudos tarvitsee aikaa ja korkean lämpötilan pehmetäkseen.
 3. Lihaskudosproteiinit alkavat denaturoitua 40-50 asteessa, jolloin lihas sitkistyy ja sen vedensidontakyky laskee.

Noin 60 asteessa lihaskudos alkaa mureutua ja vähän sidekudosta sisältävä liha, kuten filee on jo mureaa. Kun lämpötila nousee yli 65 asteen, vedensidontakyky huononee. Samalla lihasnesteiden irtautuminen lisääntyy, kun sidekudos supistuu ja pusertaa veden pois lihassoluista.

Un lämpötila on yli 75 astetta, lihaskudosproteiinit ovat täysin denaturoituneet. Lihasta irtoaa runsaasti nestettä ja siitä tulee kuivaa, kovaa ja sitkeää, kun proteiinit kovettuvat. Sidekudosproteiini alkaa kutistua 60 asteessa ja lihapala voi muttaa muotoaan huomattavasti. Kutistumisen saa lihan tuntumaan sitkeältä.

Noin 65 asteessa kollageeni alkaa hajota veteen ja muuttua gelatiiniksi. Runsaasti sidekudosta sisältävä liha on parhaimmilaan, kun sen lämpötila on noin 85 astetta.
Näytä koko vastaus

Miten Possusta saa mureaa?

Mehukasta possua rasvaisista ruhonosista – Mehukasta ja suorastaan suussa hajoavaa possua saa parhaiten aikaiseksi rasvaisista ruhonosista pitkään ja matalalla lämmöllä hauduttamalla. Mehukasta possua saa toki fileestäkin, kunhan muistaa olla kypsentämättä sitä liian kauan ja liian kuumassa lämpötilassa.

 1. Aappaus Keittiössä -ohjelmasta tuttu, ravintola Savoyn keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa, miten porsaan niskasta eli kasslerista saa mahdollisimman mehukasta: 1.
 2. Haudutettaviin, pitkää kypsennystä vaativiin ruokiin tulee käyttää sellaisia ruhonosia joissa on rasvaa esim.
 3. Kassler, entrecote, potka, lapa.2.

Haudutettaviin ruokiin ei kannata fileetä tuhlata sillä lopputuloksesta tulee kuivaa.3. Kasslerin valmistuksessa tärkeää on matala lämpötila ja pitkä paistoaika, näin paistista tulee mehukas ja maukas. Liian kuuma uuni kuivattaa paistin nopeasti ja paistissa oleva rasva ei ehdi maustamaan lihaa.4.
Näytä koko vastaus

Miten maustaa porsaan ulkofile?

Kokeile porsaanfileen mausteeksi vaikkapa appelsiinin ja sitruunan kuorta sekä tuoretta inkivääriä. Suolan ja pippurin lisäksi porsaanfileen maustamiseen sopivat raikkaat ja voimakkaat mausteet, kuten sitrushedelmien kuoret, inkivääri ja chili. Hiero mausteet lihan pintaan, jolloin pinta menee hieman rikki ja liha maustuu myös hieman pintaa syvemmältä.

Katso lisää vinkkejä lihan käsittelyyn

Näytä koko vastaus

Miten Possusta saa mureaa?

Mehukasta possua rasvaisista ruhonosista – Mehukasta ja suorastaan suussa hajoavaa possua saa parhaiten aikaiseksi rasvaisista ruhonosista pitkään ja matalalla lämmöllä hauduttamalla. Mehukasta possua saa toki fileestäkin, kunhan muistaa olla kypsentämättä sitä liian kauan ja liian kuumassa lämpötilassa.

 1. Aappaus Keittiössä -ohjelmasta tuttu, ravintola Savoyn keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa, miten porsaan niskasta eli kasslerista saa mahdollisimman mehukasta: 1.
 2. Haudutettaviin, pitkää kypsennystä vaativiin ruokiin tulee käyttää sellaisia ruhonosia joissa on rasvaa esim.
 3. Kassler, entrecote, potka, lapa.2.

Haudutettaviin ruokiin ei kannata fileetä tuhlata sillä lopputuloksesta tulee kuivaa.3. Kasslerin valmistuksessa tärkeää on matala lämpötila ja pitkä paistoaika, näin paistista tulee mehukas ja maukas. Liian kuuma uuni kuivattaa paistin nopeasti ja paistissa oleva rasva ei ehdi maustamaan lihaa.4.
Näytä koko vastaus