Possun Fileepihvit Uunissa Resepti?

Possun Fileepihvit Uunissa Resepti

Kauanko possun Sisäfile uunissa?

Ota porsaan sisäfilee jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Pane filee uunivuokaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes fileen sisälämpötila on noin 70 astetta. Anna fileen levätä folioon käärittynä hetken aikaa ennen viipalointia.
Näytä koko vastaus

Kauanko possun pihviä paistetaan?

Valmistus – 1 Ota liha huoneenlämpöön ja leikkaa siitä pihvejä. Paista pihvit margariini-öljyseoksessa pannulla noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippureilla. Tarjoile perunoiden tai riisin, mangokastikkeen ja kasvisten kanssa. Miltä maistui? Arvostele resepti ensimmäisenä!
Näytä koko vastaus

Miten valmistaa porsaan Pihvifilee?

5. Vaihe – Ruskista liha kauttaaltaan, hiero sen pintaan mausteet ja kaada vielä paistorasva pannulta lihan päälle. Kypsennä uunissa 120 asteessa kunnes lihalämpömittari näyttää +68 astetta. Anna lihan vielä levätä rauhassa folion sisällä, jolloin sisälämpötila nousee vielä muutaman asteen. : Porsaan ulkofileen paistaminen pannulla
Näytä koko vastaus

Voiko pihvin paistaa uunissa?

Kypsennys takaa oikean rakenteen ja tuo lisää makua.4. kurssi – Pihvin paistaminen – Possunliha paistetaan aina kypsäksi, kun taas naudanlihan voi jättää myös raa’aksi. Suomessa syödään eniten naudanpihvejä, joka on kypsennetty mediumiksi, eli liha on punertavaa sisältä.

Lihan paistamisen metodi perustuu aina raaka-aineen rasvapitoisuuteen. Kunnolla marmoroitunut pihviliha vaatii avotulta tai parilapannua ilman paistorasvaa. Rasvaisuus tuo makua, mutta liika rasva muuttuu suussa epämiellyttäväksi. Vähärasvainen ulko- tai sisäfileepihvi puolestaan on hyvä kypsentää öljyn, voin tai niiden yhdistelmän kanssa.

Mikään pihvi ei onnistu, jos pihvin pintaa ei huolellisesti kuivaa ennen paistamista. Lihan pinnassa oleva neste nimittäin estää ruskistumisen ja näin paistotulos jää vajaaksi. Paksuissa pihveissä kannattaa aina kypsentää myös pihvin reunat, jolloin saat jokaiselle suupalalle hyvän ja rapean paistopinnan.

Lihan paistamisessa pitää huomioida mahdollisimman vähäinen kääntely tai siirtely paiston aikana. Jotta pihviin tulee kaunis paistopinta, lihan pitää rauhassa antaa paistua pannulla tai parilalla. Jokainen ylimääräinen kääntely tai painelu paistettavaa lihaa kohtaan menettää mehukkuutta ja ruskistuminen heikkenee.

Yli 2 cm paksut pihvit kannattaa paistaa aina paistomittarin kanssa, näin lopputulos on varmasti loistava. Hyvä tapa paistaa pihvi, on ottaa siihen erittöin kuumalla pannulla kunnon paistopinnat, työntää mittäri sitten paikoilleen, ja laittaa pihvi loppukypsymään noin 120-asteiseen uuniin. Parhaastakaan lihasta ei saada parasta mahdollista lopputulosta, jos pihvin pintaa ei kuivata huolellisesti ennen paistamista. Paksummista pihveistä kannattaa aina paistaa myös reunat. Käyttämällä mittaria vältyt arvailulta ja varmistat onnistuneen lopputulokset. Naudanpihvien kohdalla voit valita kypsyyden makusi mukaan, raaka 50 astetta, medium 55 astetta tai kypsä 68 astetta. Porsaan pihvit paistetaan aina kypsäksi, 70-asteiseksi.
Näytä koko vastaus

Miksi Possu pitää olla kypsä?

Lihan kypsentäminen ??? palmikko 08.03.2005 09:23 Pari pientä asiaa jotka askarruttavat mieltä: Olen aina kypsentänyt possun ja linnut kypsäksi mutta miksi esim. nautaa tai lammasta tms. ei tarvitse välttämättä kypsentää kypsäksi ? Onko olemassa jotain muistisääntöä miten kypsäksi mikäkin liha tulee kypsentää ? Nyt minulla on vaan tieto, mutta tahtoisin tietää miksi ! Mihin nuo “säännöt” perustuu ? nina1 08.03.2005 10:02 70 asteessa salmonella kuolee, siinä tärkeä muistisääntö.

  • Sianlihassa taitaa olla jersinia-riski, jota ei ole naudadassa ja lampaassa.
  • Kaijak 09.03.2005 11:43 Re: Lihan kypsentäminen?Broilerissa (ja kalkkunassa?) on tosiaan salmonellan riski.
  • Itse uskon, että se on aivan olematon, ja ihmettelen, miksi toisaalta kehotetaan varovaisuuteen broilerinlihan käsittelyssä (esim.

ei saisi leikata vihanneksia samalla veitsellä ja leikkuulaudalla, jolla juuri on leikannut broileria raakana), mutta toisaalta kananmunia voi aivan huoletta käyttää ilman, että ne on (kokonaan) kypsennetty. Sianliha pitää käsittääkseni kypsentää trikiinivaaran vuoksi, mutta trikiinivaara on olematon suomalaisessa sianlihassa.

  1. Trikiini on hengenvaarallinen loinen, josta löytyy varmasti tietoa netistä.
  2. Harmonikka 09.03.2005 12:06 Melkein kaikki kypsäksi.on hyvä periaate.
  3. Aiemmissa viesteissä tulikin jo salmonella- ja trikiinivaara.
  4. Enkä kyllä muutenkaan haluaisi syödä puoliraakaa broileria ;)Naudan/hirven tms.
  5. Paistin tai fileen (pihvit) voi jättää maun mukaan hieman punertavaksi, koska niihin käytettävä liha on raakakypsytetty.
You might be interested:  Naudan Ohut Sisäpaistisuikale Resepti?

Märehtijöiden lihassa ei siis ole tautivaaraa periaatteessa. Eli “tautivaaran” poistamisen lisäksi kypsentämisen pääasiallinen tarkoitus on saada liha syömäkelpoiseksi = mureaksi. nina1 09.03.2005 12:52 Re: Melkein kaikki kypsäksiEdelleen jatkan jersiniasta, allaoleva on Kansanterveyslaitoksen sivuilta, joiden mukaan jersinian voi saada periaatteessa kaikesta kypsentämättömästä lihasta, mutta erityisesti sianlihasta:Miten yersiniaa voi välttää?–Kypsennä kaikki liha huolellisesti–Pese raa’at vihannekset huolellisesti ennen syöntiä–Säilytä kypsentämätön liha erillään vihanneksista, kypsennetyistä ruoista ja valmisruoista–Vältä pastöroimatonta maitoa ja siitä valmistettuja tuotteita–Pese kädet, veitset ja leikkuulaudat käsiteltyäsi niillä yllämainittuja tuotteita–Pese kädet huolellisesti ennen ateriaa, ruoanlaittoa, raa’an lihan käsittelyn ja eläinkontaktin jälkeen harmonikka 09.03.2005 13:03 LisäysOlen ihan samaa mieltä kanssasi.

  • Lisäisin vielä, että käsitykseni mukaan lihapalan (naudanlihan yms.) sisällä ei voi olla jersiniaa tai salmonellaa tai muita taudinaiheuttajia, siksi paistin tai pihvin voi jättää sisältä punertavaksi.
  • Bakteerit voivat päästä lihan pintaan jossakin käsittelyvaiheessa.
  • Trikiinejä voi sen sijaan olla lihan sisälläkin.

Ja toiset lihalaadut kypsennetään kypsiksi myös ihan maun vuoksi, esim. broileri. Sinun tulee olla kirjautunut vastataksesi. tai,
Näytä koko vastaus

Miksi sianliha paistetaan aina kypsäksi?

Sianliha on nautaa rasvaisempaa ja se täytyy aina paistaa täysin kypsäksi. Sen sijaan naudanlihan voi paistaa haluamaansa kypsyyteen. Pihvilihan tulee olla vähän sidekudosta sisältävää ja nopeasti kypsyvää lihaa, jollaisia ovat sisä- ja ulkofilee.
Näytä koko vastaus

Millä maustaa possu?

Miedon makuista porsaanlihaa uskallat maustaa reilummallakin kädellä. Käytä porsaanlihan maustamiseen reilusti mausteita. Suolan ja mustapippurin lisäksi possu tykkää sinapista, valkosipulista, currytahnoista ja yrteistä. Mausteet kannattaa hieroa käsin lihan pintaan, jolloin liha maustuu myös hieman syvemmältä.

Katso lisää vinkkejä lihan käsittelyyn

Näytä koko vastaus

Kauanko possua pitää paistaa?

paisto-ohje – 4 kpl mureutettuja porsaan ulkofilepihvejä öljyä, suolaa ja mustapippuria 1-1,5 mieto chili 3-4 valkosipulinkynttä Ota pihvit huoneenlämpöön n. tunti ennen kypsennystä. Paloittele valkosipulinkynnet ja chili pieneksi. Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää loraus öljyä. Possun Fileepihvit Uunissa Resepti Aseta pihvit pannulle. Lisää joukkoon chilit ja valkosipulit. Possun Fileepihvit Uunissa Resepti Anna pihvien paistua kuumalla pannulla rauhassa. Käännä vasta, kun pinta on saanut todella hyvän värin. Vältä jatkuvaa kääntelyä. Lämpö saa olla koko paistoajan melko kuuma. Aikaa pihvien paistumiseen menee yhteensä n.10 min, eli 5 min puoleltaan. Rouhi suolaa ja mustapippuria makusi mukaan pihvien päälle. Possun Fileepihvit Uunissa Resepti Halutessasi voit lisätä pannulle paiston loppuvaiheessa soijakastiketta ja paholaisen hilloa. Porsaan pihvi on kypsä, kun se on tasaisen vaalea. Ulkofilepihviä ei kannata paistaa liian kauan, koska se on niin vähärasvainen, että voi kuivua. Possun Fileepihvit Uunissa Resepti Tarjoa heti haluamiesi lisukkeiden kanssa! Possun Fileepihvit Uunissa Resepti Possun Fileepihvit Uunissa Resepti Haluamme varmistaa, että saat parhaat tarjouksemme nopeasti:
Näytä koko vastaus

Miten Possusta saa mureaa?

Mehukasta possua rasvaisista ruhonosista – Mehukasta ja suorastaan suussa hajoavaa possua saa parhaiten aikaiseksi rasvaisista ruhonosista pitkään ja matalalla lämmöllä hauduttamalla. Mehukasta possua saa toki fileestäkin, kunhan muistaa olla kypsentämättä sitä liian kauan ja liian kuumassa lämpötilassa.

Kaappaus Keittiössä -ohjelmasta tuttu, ravintola Savoyn keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa, miten porsaan niskasta eli kasslerista saa mahdollisimman mehukasta: 1. Haudutettaviin, pitkää kypsennystä vaativiin ruokiin tulee käyttää sellaisia ruhonosia joissa on rasvaa esim. kassler, entrecote, potka, lapa.2.

Haudutettaviin ruokiin ei kannata fileetä tuhlata sillä lopputuloksesta tulee kuivaa.3. Kasslerin valmistuksessa tärkeää on matala lämpötila ja pitkä paistoaika, näin paistista tulee mehukas ja maukas. Liian kuuma uuni kuivattaa paistin nopeasti ja paistissa oleva rasva ei ehdi maustamaan lihaa.4.
Näytä koko vastaus

Miten maustaa Possupihvit?

Kokeile porsaanfileen mausteeksi vaikkapa appelsiinin ja sitruunan kuorta sekä tuoretta inkivääriä. Suolan ja pippurin lisäksi porsaanfileen maustamiseen sopivat raikkaat ja voimakkaat mausteet, kuten sitrushedelmien kuoret, inkivääri ja chili. Hiero mausteet lihan pintaan, jolloin pinta menee hieman rikki ja liha maustuu myös hieman pintaa syvemmältä.

Katso lisää vinkkejä lihan käsittelyyn

Näytä koko vastaus

Milloin possu on kypsää?

Kari Aihinen neuvoo: Älä valmista rutikuivaa possua – Tilaisuudessa omat grillaustärppinsä antoi myös suomalaisten rakastama televisiokokki, keittiömestari Kari “Kape” Aihinen, HK:n mainoskasvoksi pestattu Aihinen jakoi suomalaisille muutamia olennaisia grillausvinkkejä, jotka jokaisen olisi syytä pitää mielessä.

  1. Samalla Kape kertoi myös, miten itse valmistaa mehevää porsaanlihaa.
  2. Eittiömestari korostaa, että kyse on hänen omasta mielipiteestään.
  3. Me valmistamme possun niin, että sisälämpötila nousee paistaessa 60 asteeseen ja vetäytyessä maksimissaan sinne 65-66 asteeseen.
  4. Ruokavirasto sosittelee kypsentämään porsaanlihan läpikypsäksi eli vähintään 70 asteeseen.
You might be interested:  Runebergin Torttu Karvasmanteliöljy Resepti?

Tässä on kuitenkin Aihisen mukaan riskinä se, että liha pääsee liian kypsäksi. – Olen kokki, en lääkäri tai viranomainen. Hae se sinulle optimaalisin ja sopiva aika itse. Ei semmoista rutikuivaa possua syö kukaan. Itse jätän sen 60–asteiseksi. HK:n markkinointijohtaja Mikko Järvinen kehottaa käyttämään omaa harkintaa kypsennyksessä, mutta HK:n virallinen suositus on kuitenkin kypsentää esimerkiksi kasslerlankku 70 asteeseen, ennen kuin sen ottaa uunista vetäytymään.
Näytä koko vastaus

Mistä tietää että pihvi on kypsä?

Pihvin paisto näppituntumalla – Verinen: Pihvi tuntuu samalta kuin peukalon alla suuri lihas rentoutuneena = pihvi on sisältä rare Possun Fileepihvit Uunissa Resepti Medium: Laita kevyesti peukalo ja keskisormi yhteen, tunnustele miltä lihas nyt tuntuu = pihvi on sisältä medium. Possun Fileepihvit Uunissa Resepti Kypsä: Laita kevyesti peukalo ja pikkusormi yhteen, tunnustele miltä lihas nyt tuntuu = pihvi on well done. Possun Fileepihvit Uunissa Resepti Milloin pihvi on kypsä? Pihvi on kokonaan kypsä sisälämpötilan kohottua 70 asteeseen tai silloin kuin pihvi ei enää punerra vaan on sisältä kokonaan harmaan värinen. Kypsää pihviä paistetaan 4-5 minuuttia per puoli. Milloin pihvi on medium? Pihvi on kypsyysasteeltaan medium silloin kun liha on sisältä kiinteää mutta väriltään vielä punertavan harmaata.
Näytä koko vastaus

Mitä öljyä pihvin paistamiseen?

Älä koskaan käytä oliiviöljyä pihvin paistamiseen – “se on niin typerää” Possun Fileepihvit Uunissa Resepti Rypsiöljy on hyvä paistoöljy myös pihville. Shutterstock Julkaistu 27.03.2016 08:04 Pihvin paistaminen on tarkkaa puuhaa. Myös paistoöljyn valinnassa kannattaa olla tarkkana. Yhdysvaltojen Top Chefin suomalaistähti, rääväsuukokki Stefan Richter ihmettelee sitä, miksi niin moni käyttää pihvin paistoon aivan vääränlaista öljyä.

  1. Ihmiset käyttävät oliiviöljyä, se on niin typerää, Richter laukoo.
  2. Oliiviöljy palaa helposti, joten se ei sovellu paistoöljyksi.
  3. Paras valinta pihvien paistoon on ihan tavallinen rypsiöljy.
  4. Halpaa rypsiöljyä, se ei pala niin nopeasti, kokki suosittelee.
  5. Öljy tulee lisätä pannulle vasta kun pannu on kuuma.

Muuten maku menee pilalle. – Jos lämmität öljyn pannun kanssa, se alkaa palaa ja siihen tulee dieselin maku. Toinen yleinen moka on paistaa pihvi liian kypsäksi. – Jos pihvi menee ylikypsäksi, se on kuin vanha sukka. : Älä koskaan käytä oliiviöljyä pihvin paistamiseen – “se on niin typerää”
Näytä koko vastaus

Voiko pihvi olla liian raaka?

Jauhelihan jättäminen liian raa’aksi – Jauhelihan kypsentämisessä on sen koostumuksen vuoksi syytä ottaa huomioon tiettyjä erityisiä seikkoja. Tavallisesti suurin osa bakteereista on lihan pinnassa ja ne kuolevat kypsennysprosessin edetessä, mutta jauhelihassa bakteereja voi olla koko massassa ka tästä syystä jauhelihaa ei saisi koskaan jättää raa’aksi, vaan paistaa kypsäksi.
Näytä koko vastaus

Mitä tapahtuu jos syö raakaa possua?

Varo – raa’asta joulukinkusta tarttuvat nämä taudit! Julkaistu 23.12.2012 15:45 Muista pitää joulunkinkun sisälämpötila ohjelukemissa, sillä raaka kinkku voi tietää syöjilleen visiittiä sairaalaan. Raaka liha voi nimittäin sisältää ruokamyrkytystä aiheuttavia bakteereita.

  • Raa’asta lihasta tai raa’an lihan leikkaamiseen käytetystä veitsestä ja leikkuualustasta voi saada esimerkiksi kampylobakteerin.
  • Se on Suomen yleisin suolistotulehdusta aiheuttava bakteeri, jonka oireet ovat ripuli, kuume ja ikävänä jälkitautina niveltulehdus.
  • Inkunvalmistuksen tärkein väline onkin ehdottomasti lihalämpömittari, joka kertoo lihan sisälämpötilan ilman kokin arvuuttelua.

Kypsän joulukinkun sisälämpötila on +75 celsiusastetta, ja tämän lämpötilan jälkeen kinkkua voi nauttia turvallisin mielin sillä sen mahdollisesti sisältämät bakteerit ovat tällöin tuhoutuneet. Lisävarmuutta ruokamyrkytysten ja bakteerien välttämiseksi saat leikkamalla kypsää ja raakaa lihaa aina eri leikkuulaudoilla ja veitsillä.
Näytä koko vastaus

Miksi possua ei saa syödä raakana?

Trikiinimato
Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Aitotumaiset Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Sukkulamadot Nemata
Luokka: Adenophorea
Lahko: Trichurida
Heimo: Trichinellidae
Suku: Trichinella
Laji: spiralis
Kaksiosainen nimi
Trichinella spiralis ( Owen, 1835)
Katso myös
Trikiini Wikispeciesissä Trikiini Commonsissa

Trikiinimato ( Trichinella spiralis ) eli trikinella on sukkulamato, joka voi loisia kaikissa lihaa syövissä eläimissä, myös ihmisessä. Loinen leviää eläimestä toiseen, kun loisen toukkia sisältävää puutteellisesti kuumennettua lihaa syödään. Lihan kuumentaminen sisälämpötilaltaan yli 70 °C:seen tappaa loiset, minkä jälkeen liha on turvallista syödä.
Näytä koko vastaus

Saako possu jäädä raa aksi?

Älä päästä lihaa kuivumaan – – Yleisin virhe lihan kanssa on, että se paistetaan raa’aksi jäämisen pelossa ylikypsäksi, jolloin siitä tulee kuivaa ja sitkeää. Pahimmillaan possun sisäfilee muuttuu murenevaksi. Sopiva sisälämpö possun sisäfileelle 65–70 astetta, silloin lopputulos on pehmeä ja hyvä, lihamestari ohjeistaa.

You might be interested:  Fazer Mud Cake Resepti?

Grillatessa noudatetaan samaa periaatetta kuin uunissakin. – Kuumenna grilli ensin oikein kuumaksi ja grillaa lihan pinnat kiinni joka puolelta. Näin pintaan tulee kaunis väri. Laita liha sen jälkeen miedolle lämmölle ja grillaa mittarin avulla kypsäksi. Mittari ei maksa montaa euroa, joten se kannattaa ehdottomasti hankkia.

Kun lihan sisälämpö on saavuttanut halutun lukeman, siirrä liha vetäytymään folioon kymmeneksi minuutiksi ennen tarjoilua. Tarjoile sisäfilee esimerkiksi erilaisten salaattien, perunoiden ja hedelmien kanssa. Vain K-ruokakaupoista Saarioinen porsaan sisäfileepala 1kg maustettu 9,95/rs
Näytä koko vastaus

Millä tasolla liha paistetaan uunissa?

Kilon paistin kypsentämiseen kuluu puolisentoista tuntia. Paista lihaa uunin alatasolla 100–150 asteessa. Tällöin lihan mehukkuus säilyy, eikä pintakerros kypsy liian nopeasti. Kun mittari ilmoittaa paistin olevan valmis, ota paisti uunista.
Näytä koko vastaus

Kauanko liha uunissa?

Työnnä lihalämpömittari pussin läpi lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä uunin alaosassa 150 asteessa, kunnes mittari näyttää 60–62 astetta (punertava paisti) tai 70–75 astetta (kypsä paisti). Paistoaika on noin tunti lihakiloa kohti. Anna paistin levätä folioon käärittynä noin 15–30 minuuttia.
Näytä koko vastaus

Voiko haisevaa lihaa syödä?

Älä syö, jos haisee pahalta – Suomen osalta tilanne on vielä epäselvä. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira kartoittaa maanantain aikana brasilialaisen lihan tuontia ja pyrkii selvittämään, onko epäilyksenalaisista tuotantolaitoksista toimitettu lihaa myös Suomeen.

  1. Esimerkiksi suurissa kauppa- ja ravintolaketjuissa brasilialaista lihaa on tarjolla Suomessa melko vähän,
  2. Helsingin Sanomien mukaan Kesko on jo aiemmin lopettanut brasilialaisen lihan tuonnin (siirryt toiseen palveluun) laatuongelmien takia.
  3. Eviran mukaan pilaantunut liha toki haisee ja maistuu pahalta, mutta ei ole välttämättä suoranaisesti vaarallista.

Joka tapauksessa Eviran elintarviketurvallisuudesta vastaavan johtajan Leena Räsäsen mukaan pilaantunutta lihaa ei tule syödä. – Pilaajabakteerit eivät ole suoranaisesti vaarallisia ihmisen terveydelle, mutta tässä tapauksessa ei tiedetä, onko muitakin hygieniaongelmia, jotka ovat vaarallisia.

  1. Yllä me kaikki tunnistetaan aistinvaraisesti, jos liha on pilaantunut.
  2. Sen haistaa ja maistaa, ja ulkonäöstäkin sen näkee.
  3. Jos syntyy epäilys, että jotain on vialla, en suosittele syömään, Räsänen sanoo.
  4. Pilaantuneen lihan – kuten yleensäkin pilaantuneiden elintarvikkeiden – syöminen aiheuttaa eri asteisia vatsa- ja suolisto-oireita.

Lähteet: Yle, Reuters, AFP, Helsingin Sanomat
Näytä koko vastaus

Milloin possu on kypsää?

Kari Aihinen neuvoo: Älä valmista rutikuivaa possua – Tilaisuudessa omat grillaustärppinsä antoi myös suomalaisten rakastama televisiokokki, keittiömestari Kari “Kape” Aihinen, HK:n mainoskasvoksi pestattu Aihinen jakoi suomalaisille muutamia olennaisia grillausvinkkejä, jotka jokaisen olisi syytä pitää mielessä.

Samalla Kape kertoi myös, miten itse valmistaa mehevää porsaanlihaa. Keittiömestari korostaa, että kyse on hänen omasta mielipiteestään. – Me valmistamme possun niin, että sisälämpötila nousee paistaessa 60 asteeseen ja vetäytyessä maksimissaan sinne 65-66 asteeseen. Ruokavirasto sosittelee kypsentämään porsaanlihan läpikypsäksi eli vähintään 70 asteeseen.

Tässä on kuitenkin Aihisen mukaan riskinä se, että liha pääsee liian kypsäksi. – Olen kokki, en lääkäri tai viranomainen. Hae se sinulle optimaalisin ja sopiva aika itse. Ei semmoista rutikuivaa possua syö kukaan. Itse jätän sen 60–asteiseksi. HK:n markkinointijohtaja Mikko Järvinen kehottaa käyttämään omaa harkintaa kypsennyksessä, mutta HK:n virallinen suositus on kuitenkin kypsentää esimerkiksi kasslerlankku 70 asteeseen, ennen kuin sen ottaa uunista vetäytymään.
Näytä koko vastaus

Missä asteessa Possu on kypsää?

Porsaanliha. Elintarviketurvallisuusviraasto Evira suosittelee kypsentämään porsaanlihan läpikypsäksi eli vähintään 70 asteeseen. Etenkin vähärasvaisen ulkofileen kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä se kuivuu helposti.
Näytä koko vastaus

Miten paistetaan Sisäfile?

Riistafilee – 1 saksanhirven tai naudan sisäfilee 50 g voita 10 timjamin oksaa 4 valkosipulinkynttä suolaa pippuria 1. Laita voi pannulle, lisää timjami ja hienonnettu valkosipuli. Ruskista filee voissa joka puolelta. Käytä ns. vaahtovoissa paistamisen tekniikkaa.2.
Näytä koko vastaus

Miten maustaa porsaan Sisäfile?

Kokeile porsaanfileen mausteeksi vaikkapa appelsiinin ja sitruunan kuorta sekä tuoretta inkivääriä. Suolan ja pippurin lisäksi porsaanfileen maustamiseen sopivat raikkaat ja voimakkaat mausteet, kuten sitrushedelmien kuoret, inkivääri ja chili. Hiero mausteet lihan pintaan, jolloin pinta menee hieman rikki ja liha maustuu myös hieman pintaa syvemmältä.

Katso lisää vinkkejä lihan käsittelyyn

Näytä koko vastaus