Saippuakuplaresepti – 1 litra lämmintä vettä 1 rkl sokeria 3 dl astianpesuainetta (3 rkl glyseriiniä) Sekoita sokeri lämpimään veteen niin, että se liukenee. Sekoita joukkoon 3 dl astianpesuainetta. Älä vaahdota! Halutessasi lisää glyseriiniä. Jos nesteeseen tulee vaahtoa, se kannattaa ottaa pois, sillä vaahto rikkoo kuplat.
Sekoitusta kannattaa seisottaa kaksi tuntia, tai vaikka yön yli, jos hoppu ei ole kova. Säilytä aine kannellisessa, puhtaassa astiassa, sillä kaikenlainen lika tekee seoksesta hauraampaa. Sokeri ja glyseriini tekevät liemestä kestävämpää, mutta jos käytät glyseriiniä, huomaa, että kuplanesteestä tulee tahraavaa.
Mikäli glyseriinillä vahvistettu neste pääsee tahraamaan vaatteita, liota vaatteet ennen pesua kylmässä vedessä. Glyseriiniä saa ostettua apteekeista.
Näytä koko vastaus
Contents
Miten tehdä saippuakuplia itse?
Saippuakuplat kuuluvat kesään. Parhaassa kotitekoisessa saippuakuplaliemessä ei säästellä sitkeyttäviä aineksia. Suuret ja kestävät saippuakuplat syntyvät kotitekoisesta saippuakuplanesteestä. Tyhjäksi puhallettuun kaupasta ostettuun saippuakuplapurkkiin saa näppärästi tehtyä lisää saippuaseosta kotikonstein.
Estävien saippuakuplien salaisuus on sitkeä makeutusaine, kuten sokeri tai siirappi. Parhaan tuloksen saa kuitenkin apteekista myytävällä glyseriinillä. Saippuakuplaliuokseen tarvitaan lisäksi reilusti astianpesuainetta, jotta kuplat onnistuvat. Kupliin saa lisää näyttävyyttä ripauksella elintarvikeväriä.
Suurten kuplien ystävä väsää itse myös omanlaisensa puhaltimen. Rautalangasta vääntämällä saa suuren kuplakehikon. Myös vanha sulkapallomaila toimii kuplakehikkona, kunhan siitä irrottaa ensin verkon. Jos puhallin on iso, kannattaa kuplaseos tehdä laakeaan astiaan tai ämpäriin, jonne puhaltimen voi kastaa kerralla.
Näytä koko vastaus
Miten saa parhaat saippuakuplat?
Saippuakuplia glyserolin avulla – Oletko yrittänyt tehdä saippuakuplanestettä tavallisesta käsisaippuasta tai tiskiaineesta, ja todennut että hienojen saippuakuplien puhaltaminen on lähes mahdotonta? Saippuakuplista tulee usein hyvin pieniä ja ne myös puhkeavat paljon ennen kuin ovat ehtineet maahan.
Näytä koko vastaus
Miten saippuakupla syntyy?
Kun puhallamme ilmaa lenkkiin, joka on kastettu saippualiuokseen, alkaa kalvo venyä ja irtoaa ilmavirtojen seurauksena. Vapautunut kupla muotoutuu aina pienimpään mahdolliseen muotoonsa, palloksi. Saippuakupla pysyy kasassa, koska paine kuplan ulko- ja sisäpuolella ovat samat.
Näytä koko vastaus
Miksi saippuakupla Poksahtaa?
Liika jännitys pilaa kuplan – Saippuakupla perustuu pieneen pintajännitykseen. Jos liuoksen pintajännitys on suuri, puhaltimeen syntyvä kalvo poksahtaa puhaltaessa rikki. – Tiskiaine alentaa pintajännitystä, jolloin kuplan pinta-ala voi kasvaa ilman, että kupla hajoaa, kertoo viime vuonna järjestetyn valtakunnallisen saippuakuplakilpailun koordinaattori Marja Happonen Kemianluokka Gadolinista Happosen mukaan tiskiaine sisältää aineita, joiden ansiosta vedessä olevat kalsium ja magnesium eivät pienennä pesuaineen tehoa ja vähennä kuplien muodostumista.
- Tiskiaineiden koostumuksessa on kuitenkin eroja, joten niistä kaikista ei saa yhtä hyvin jättisaippuakuplia.
- Sokeri taas tekee saippuakuplaliuoksesta tiheämpää, kasvattaa sen viskositeettia ja sitoo vettä estäen haihtumista.
- Liisteri nostaa liuoksen pH-arvoa eli tekee siitä emäksisempää, sitoo vettä ja estää veden valumista sekä haihtumista.
Molemmat raaka-aineet myös lisäävät kuplan kestävyyttä kasvattamalla molekyylien välisiä vuorovaikutuksia ja saippuakuplan elastisuutta.
Näytä koko vastaus
Miten saada saippua pois vaatteista?
Saippuakuplatahra bongattu! Miten sen saa pestyä vaatteesta pois? – Mutta jos vahinko on jo tapahtunut, miten nämä kinkkiset saippuakuplatahrat saa sitten pestyä pois vaatteista ja muista tekstiileistä? Paras apu on silloin sappisaippua, – Mikäli saippuakuplia puhaltaessa vaatteisiin tulee tahroja, kannattaa vaatteet mahdollisimman pian huuhdella ennen tahrojen kuivumista ja vaatteen pesua pesukoneessa.
Näytä koko vastaus
Miksi saippuakupla on juuri pallon muotoinen?
Miten saippuakupla syntyy? Saippuakuplien puhal taminen on aina yhtä kiehtovaa. Miten sa ippuakupla syntyy, H eidi Korhonen Turun yliopiston kemian laitokselta? – Saippua on esimerkki tensidistä eli veden pintajännitystä alentavasta yhdisteestä. Se on kemialliselta koostumukseltaan rasvahappojen natriumsuolaa.
- Saippuakuplaliuoksessa saippua muodostaa vedessä ns.
- Misellejä.
- Osa hakeutuu veden pinnalle niin, että hydrofiilinen osa on vettä kohti ja hydrofobiset ketjut suuntautuvat poispäin vedestä.
- Un saippuakuplaliuokseen kastetaan silmukka, pinnalle kertyneet saippuamolekyylit tarttuvat silmukkaan ja järjestäytyvät uudelleen muodostaen kaksikerroksisen kalvon, jonka väliin jää vettä.
Tästä kalvosta saadaan puhaltamalla irrotettua saippuakuplia. Saippuakuplan pinnassa on siis kaksi kerrosta saippuamolekyylejä ja vettä niiden välissä. Saippuakupla pysyy ehjänä niin kauan kuin se ei törmää mihinkään tai kunnes vesi kerrosten välillä haihtuu.
Näytä koko vastaus
Voiko Sappisaippualla pestä pyykkiä?
Kuvaus – Sappisaippuapala on tehokas tahranpoistoaine. Pestävien tekstiilien tahrojen lisäksi epäpuhtauksia voidaan poistaa myös matoista ja kalusteiden pehmusteista (sohva, nojatuoli, autonistuimet).
Näytä koko vastaus
Millä pinttynyt lika vaatteista?
Vain tahroja vaatteissa, älä siis suutu. eli muutama niksi ja vinkki lian poistoon tekstiileistä, osa 1 – Familjen i frontmannahuset Suhteeni likatahroihin, tai ylipäätänsä likaan, on aikalailla neuroottinen. Heti kun huomaan tahran jossain, olen välittömästi huuhtelemassa ja hinkaamassa sitä pois.
- Ai miksikö? No koska pelkään niiden muuten jämähtävän niin tiukasti kiinni, etteivät ne katoa pesussa mihinkään.
- Nopea ja ripeä toiminta tahroja vastaan on siinäkin mielessä tietysti hyvä juttu, että tuore lika irtoaa varmemmin kuin vanha ja pinttynyt.
- Nyt kun meidän kotona vipeltää ja puuhastelee reilu puolitoistavuotias pojan taapero, olen tahtomattani joutunut aseistautumaan erilaisia likatahroja vastaan.
Tiedän, että tämä on vasta alkua ja myöhempinä vuosina joudun vielä monesti vastatusten kaikennäköisten sekä -oloisten tahrojen kanssa. Tietystikään uteliasta ja jokapaikkaan ehtivää poikaa ei saa syyttää yksistään näistä kohtaamistani likaongelmista.
- Yhtälailla meille tekeville vanhemmille sattuu ja tapahtuu.
- Tämän kuun Yhteishyvä-lehdessä (4/2014) oli juttu erinäisistä keinoista irroittaa likaa tekstiileistä.
- Tästä innostuneena päätin etsiä lisää neuvoja ja vinkkejä tahrojen poistamiseen vaatteeista sekä muista tekstiileistä.
- Okoan osan löytämistäni nikseistä tähän juttusarjan ensimmäiseen osaan.
Loput esittelen toisessa osassa, muuten tämä kirjoitus paisuisi ehkä liian pitkäksi. Ennen kuin lyödään niitä vinkkejä esiin, kannattaisi kenties sanoa sana tai pari itse tahranpoistosta ja miten sen suhteen olisi viisainta menetellä. Nämä seuraavat neuvot oli listattuna siinä Yhteishyvän kirjoituksessa. Osa niistä oli minulle ennestään tuttuja, osa taas uutta tietoa.
- Tuore tahra irtoaa varmemmin kuin vanha, sillä kuivunut lika pinttyy tekstiilin kuituihin.
- Monet tuoreet tahrat voidaan esikäsitellä nestemäisellä tiskiaineella tai käsisaippualla tai vaihtoehtoisesti myös sappisaippualla.
- Un tahra on poistettu, tekstiili kannattaa pestä koneessa.
- Tahra poistetaan järjestelmällisesti eikä miten tahansa hinkaten ja hutiloiden.
Hyvä keino on poistaa se kevyin liikkein ulkoreunalta kohti keskustaa. Jos hankaa liian voimakkaasti, tahra saattaa levitä laajemmalle. Tässä kohdin kannattaa myös ottaa huomioon materiaali, jota on putsaamassa. Esimerkiksi tekokuidut eivät kestä voimakkaita poistoaineita, kuten vaikkapa asetonia.
- Jos likatahra on vanha ja pinttynyt, sen alkuperän voi mahdollisesti selvittää väristä tai hajusta.
- Tahraa kannattaa myös peilata valoa vasten.
- Läpikuultava tahra on mahdollisesti rasvaperäinen, kuiva ja koppurainen tahra saattaa taas olla alkujaan proteiinipitoisesta ruuasta.
- Sitten niiden neuvojen kimppuun.
Aloitetaan ruokien ja juomien aiheuttamista likatahroista. Niitä kertyi sen verran paljon, että muut tahrojen aiheuttajat ja niiden käsittelyvinkit ovat luettavissa seuraavassa osassa. Ruuat ja juomat: Aprikoosi, banaani, luumu, persikka. Jos tahra on tuore, käytä puhdistukseen kylmää vettä ja käsitiskiainetta.
- Muuten esikäsittele nestemäisellä pyykinpesuaineella tai tahranpoistoaineella.
- Pese tekstiili koneessa entsyymipitoisella valkopesuaineella ja käytä korkeinta hoito-ohjeen sallimaa pesulämpötilaa.
- Myös valkaisua voi kokeilla, jos tekstiilin hoito-ohje sallii sen. Kahvi.
- Tuore tahra lähtee, kun sitä huuhtoo ensin kylmällä vedellä ja pesee sitten tekstiilin normaalisti koneessa.
Liota vanhaa tahraa vedessä, johon on lisätty astianpesuainetta, ja pese sen jälkeen koneessa valkopesuaineella. Kananmuna. Käytä tahraan kylmää vettä. Lämmin vesi saa kananmunan proteiinit hyytymään ja tarttumaan kankaan kuituihin. Tämän jälkeen tekstiilin pesu koneessa.
- Majoneesi ja öljykastike.
- Imeytä tahra ensin talouspaperiin.
- Pese tämän jälkeen heti nestesaippualla ja haalealla vedellä.
- Lopuksi tekstiili pestään normaalisti koneessa. Marjat.
- Jos tahra on tuore, kaada päälle kuumaa vettä.
- Myös käsitiskiainetta voi käyttää.
- Pese koneessa korkeimmassa sallitussa lämpötilassa ja käytä valkopesuainetta.
Jos marjatahra on ehtinyt kuivua, huuhtele sitä kylmällä vedellä ja esikäsittele nestemäisellä pyykinpesuaineella ennen konepesua. Tarvittaessa voi tehdä valkaisun, jos tekstiili kestää sen. Porkkana. Tuore tahra puhdistetaan käyttämällä käsitiskiainetta ja kuumaa vettä.
- Pinttynyt tahra käsitellään sappisaippualla, nestemäisellä pyykinpesuaineella tai tahranpoistoaineella.
- Tekstiili pestään koneessa valkopesuaineella ja käytetään korkeinta sallitua lämpötilaa.
- Valkaisua voi kokeilla riippuen tekstiilistä ja sen hoito-ohjeesta.
- Voi käydä niin, ettei porkkanatahra lähde pois yrityksistä huolimatta.
On myös kerrottu, että se saattaa haalistua auringonvalossa. Tätä kannattaa kokeilla, vaikka ihan mielenkiinnosta. Punajuuri, punakaali. Tuoreeseen tahraan käytetään käsitiskiainetta ja kuumaa vettä. Esikäsittele pinttynyt tahra tahranpoistoaineella tai nestemäisellä pyykinpesuaineella.
Pese tekstiili koneessa korkeimmassa hoito-ohjeen sallimassa lämpötilassa ja käytä valkopesuainetta. Jos tekstiili kestää valkaisun, sitäkin voi kokeilla. Tuoreeseen punajuuri- tai punakaalitahraan voit kokeilla myös kivennäisvettä. Kaada vettä tahran päälle, anna sen sihahtaa, hankaa varovasti ja huuhdo.
Punaviini. Kaada tuoreelle tahralle reilusti suolaa. Se imee lian pois. Myös kivennäisvesi voi irroittaa likaa. Tuoreeseen tahraan kannattaa kokeilla lisäksi astianpesuainetta. Tämän jälkeen huuhdellaan lämpimällä vedellä. Käytä pinttyneeseen punaviinitahraan nestemäistä pyykinpesuainetta tai tahranpoistoainetta.
Pese tekstiili sen jälkeen koneessa käyttäen valkopesuainetta. Tekstiilin voi myös valkaista, jos se on mahdollista hoito-ohjeen mukaan. Purukumi. Jäähdytä purkka jääpalalla tai pakastimessa. Raaputa se sitten varovasti irti. Tämän jälkeen esikäsittele tahra sappisaippualla, nestemäisellä pyykinpesuaineella tai tahranpoistoaineella.
Pese tekstiili koneessa hoito-ohjeen mukaan. Rasvat, öljyt, voi, Kokeile tahraan sappisaippuaa ja pese lämpimällä vedellä. Vaihtoehtoisesti tahran voi käsitellä nestemäisellä pyykinpesuaineella, tahranpoistoaineella tai käsitiskiaineella. Lopuksi tekstiili pestään koneessa entsyymipitoisella pesuaineella ja käytetään korkeinta hoito-ohjeen sallimaa pesulämpötilaa.
Rasvatahroihin voi myös testata seuraavaa hasardi übertehokasta menetelmää, jossa käytetään lakkabensiiniä. Muista kuitenkin kokeilla aluksi lakkabensiinin käyttöä tekstiiliin johonkin huomaamattomaan kohtaan, jotta tiedät tekstiilin kestävän bensiinikäsittelyn. Käsittele tahra sitten lakkabensiinillä ja hiero päälle nestemäistä pyykinpesuainetta.
Huuhtele vedellä. Pese tekstiili lopuksi koneessa hoito-ohjeen mukaan. Sinappi. Jos tahra on tuore, huuhtele se haalealla vedellä ja laita siihen käsitiskiainetta. Tuoreeseen tahraan voi kokeilla myös kivennäisvettä. Tämän jälkeen tekstiili pestään koneessa hoito-ohjeen mukaan.
- Pese vanha tahra suoraan koneessa korkeimmassa sallitussa lämpötilassa ja käytä entsyymipitoista pesuainetta. Tee.
- Tuore tahra käsitellään kylmällä vedellä ja käsitiskiaineella.
- Pese tekstiili tämän jälkeen koneessa hoito-ohjeen mukaan ja käytä valkopesuainetta sekä tahrasuolaa.
- Jos tahra on vanha, esikäsittele se nestemäisellä pyykinpesuaineella.
Pese tämän jälkeen koneessa käyttäen valkopesuainetta ja tahrasuolaa. Teetahraan voi kokeilla myös sitruunahappokäsittelyä. Sitruunahappoa sekoitetaan 3 teelusikallista 2,5 dl:aan haaleaa vettä. Myös tekstiilin valkaisua kannattaa testata, jos hoito-ohjeet sen sallivat.
* * *Lisää niksejä ja vinkkejä tahranpoistoon luvassa tämän juttusarjan seuraavassa osassa.🙂Kirjoituksen lähteet:
Kotiliesi, jutut ja Martat, neuvontasivut ja Yhteishyvä, lehti 4/2014 (artikkeli on luettavissa myös nettiversiona )
Kirjoituksen kuva: EWE / Familjen i frontmannahuset : Vain tahroja vaatteissa, älä siis suutu. eli muutama niksi ja vinkki lian poistoon tekstiileistä, osa 1 – Familjen i frontmannahuset
Näytä koko vastaus
Miten tahrat saa parhaiten pois vaatteista?
Näin puhdistat tavalliset kesätahrat: – Mustikka: Lähtee tuoreena jopa astianpesuaineella ja kuumalla vedellä. Käsitiskiaine kannattaa huuhdella hyvin ennen pesukoneeseen laittamista, sillä se vaahtoaa runsaasti. Jos tahra on jo kuivahtunut, tahranpoistoaine yleensä tepsii.
Älä hankaa, tahra voi levitä. Ruoho: Ruohotahrat, varsinkin kuivuneet, ovat vaikeita. Käsittele tahra ensin sappisaippualla tai tahranpoistoaineella ja pese sitten entsyymipitoisella pyykinpesuaineella. Jos tahra ei irtoa, voit varovasti kokeilla puhdistaa sitä liuottimella kuten Sinolilla. Vesimeloni: Käsittele tahranpoistoaineella ja pese sitten pesukoneessa ohjeen mukaan.
Yleensä toimii. Aurinkorasva: Rasvatahraan tepsii tahranpoistoaine ja pesu mahdollisimman kuumalla vedellä. Aurinkovoide tahrii usein pyyhkeet, ne kestävät onneksi hyvin kuumalla pesua. Suklaajäätelö: Käsitiskiaine tai tahranpoistoaine ja pesu kuumassa vedessä auttavat tähänkin.
- Vaikka kangas ei kestäisi kuumaa, kannattaa kokeilla sitä silti.
- Tahrainen vaate on pilalla muutenkin, joten riski ei ole suuri.
- Paras tapa suojautua roiskeilta ruuanlaitossa on esiliina! Marinadikastike: Rasvatahraan voi ensiavuksi käyttää käsitiskiainetta.
- Jos kangas kestää, pese vaate 90 asteen lämpötilassa.
Vinkki: Grillipuuhissa ja ruuanlaitossa yleensä paras tapa suojautua roiskeilta on esiliina! Saippuakuplatahrat: Väriaineiden takia voi istua tiukassa, mutta tahranpoistoaine ja pesukonepesu pesuohjeen mukaan usein tepsivät. Noki: Noessakin on rasvaa.
Sappisaippua ja kuuma vesi ovat hyvä yhdistelmä nokitahrojen poistoon. Linnunkakka: Värjää vaatteen inhottavasti. Puhdasta tulee usein sappisaippualla ja kuumalla vedellä. Liotus etikkavedessä voi auttaa. Sopiva sekoitussuhde on litra vettä ja 2 desiä etikkaa. Hiki: Kainaloiden hikitahrat istuvat tiukassa, varsinkin, jos olet kiinnittänyt ne kiinni kankaaseen silittämällä.
Hikitahrat ja myös pinttynyt hienhaju lähtevät etikalla. Sekoita puoli desiä etikkaa viiteen litraan vettä ja liota vaatetta puolisen tuntia. Pese sitten normaalisti. Myös ruokasooda voi toimia: sivele vedestä ja soodasta sekoitettu tahna tahran päälle ja anna vaikuttaa.
- Huuhtele ja pese pesukoneessa.
- Valkoisen paidan voi valkaista kloriitilla, jos kangas kestää.
- Puuvilla ja pellava kestävät hyvin, elastaani ei, ainakaan laimentamatta.
- Oksennus: Huuhtele tahra heti.
- Yleensä se lähtee sen jälkeen tavallisessa pesussa.
- Oksennuksen haju kaikkoaa, kun laitat pesuainekoteloon etikkaa huuhteluaineen tapaan.
Maitokahvi: Rasvapohjaiseen tahraan puree tuoreeltaan käsitiskiaine ja kuuma vesi. Kuivahtaneeseen käytä tahranpoistoainetta ja pese kuten tavallisesti. Hammastahna: Varsinkin valkaisevien hammastahnojen sinertäväpohjaiset väriaineet tekevät hammastahnatahroista hankalia.
Näytä koko vastaus
Miten saa Värjäytymät pois vaatteista?
Miten toimin, kun vaate värjää muita vaatteita? –
- Jos pesuun joutuu väriä päästävä vaate, ratkaisuna voi olla värinpoistoaineen käyttäminen (saatavissa useimmista elintarvikekaupoista).
- Jos pesukoneessa pesty vaate on päästänyt paljon väriä, käytä tyhjässä koneessa pesuohjelma. Näin estät värin leviämisen seuraavaan koneelliseen.
Miten pestä veri pois vaatteista?
Veritahran poisto vaatteista – Lue vinkit Tiesitkö, että veri on yksi tavallisimmista tahranpoistoa vaativista asioista? Verisiä haavereita voi sattua niin lasten pihaleikeissä kuin ruuanlaiton yhteydessäkin. Onneksi veren poistaminen vaatteista ja muista tekstiileistä on kuitenkin helppoa, kunhan sen tekee heti tahran synnyttyä.
- Pienellä lisätyöllä voi kuitenkin saada myös kuivahtaneen veren pois vaatteista.
- Seuraavat vinkit soveltuvat yleisimmille tekstiileille, kuten puuvillalle ja polyesterille.
- Jos veritahra on syntynyt aralle materiaalille, kuten silkille, kannattaa aina tarkistaa tekstiilin oma pesuohje ja toimia sen mukaan.
Muista myös, että aina kun kokeilet uutta tahranpoistovinkkiä, testaa sitä ensin pienelle huomaamattomalle alueelle. Jos kyseessä on erityisen herkkä materiaali, veritahran poisto voi vaatia myös käyntiä kemiallisessa pesulassa. Nappaa siis alta vinkit tahranpoistoon.
Tuoreiden veritahrojen poisto Veritahra tulee aina poistaa kylmällä vedellä, sillä kuuma tai lämmin vesi hyydyttää verta ja saa sen tarttumaan tekstiiliin kiinni. Veren tahrimaa vaatetta voi joko huuhdella juoksevan veden alla tai vaatetta voi liottaa lavuaarissa. Veri lähtee useimmiten pois lähes kokonaan, kun vaatettaa puristelee tai hieroo samalla kevyesti.
Tarpeen vaatiessa tahraan voi lisätä myös saippuaa. Liotuksen jälkeen vaate kannattaa välittömästi pestä pesukoneessa. Jos kyse on vaaleasta vaatteesta, se saattaa vaatia valkaisua tai käsittelyä tahranpoistoaineella, jotta tahra lähtee pois kokonaan. Tuoretta veritahraa ei kannata pyyhkiä, sillä se saa tahran yleensä vain leviämään. Kuivuneen veren poistamiseen joutuu yleensä näkemään hieman enemmän vaivaa sekä käyttämään enemmän aikaa, mutta tahranpoisto ei ole missään tapauksessa ole mahdotonta! Kuivunut tahra kannattaa ensin esikäsitellä nestemäisellä pyykinpesuaineella, kuten,
Aada pyykinpesuainetta tahraan ja hiero niin, että pesuaine imeytyy kankaaseen. Mikäli veritahra on erityisen pinttynyt, vaatetta voi liottaa yön yli haaleassa vedessä. Esikäsittelyn ja liotuksen jälkeen vaate pestään normaalisti pesuohjetta noudattaen. Tahranpoistoaine tai valkaisuainetta sisältävät pyykinpesuaineet saattavat myös auttaa veritahran poistamisessa.
Kannattaa kuitenkin muistaa, etteivät ne välttämättä sovellu kaikille tekstiileille.
Huuhtele tuore veritahra välittömästi kylmällä vedellä Esikäsittele veritahra nestemäisellä pyykinpesuaineella Pese normaalilla pesuohjelmalla
alunperin julkaistu 21. marraskuuta 2018 : Veritahran poisto vaatteista – Lue vinkit
Näytä koko vastaus
Miten saada liima pois vaatteista?
Liimatahran poisto vaseliinin ja astianpesuaineen avulla –
- Raaputa mahdollinen irtoava liima tylsällä veitsellä tai lusikalla.
- Hiero tahraan vaseliinia, ja kuori liimaa pois niin paljon kuin saat.
- Hinkkaa tahraan astianpesuainetta.
- Huuhtele lämpimällä vedellä.
- Kuori tai raaputa lisää liimaa irti.
- Toista vaiheet 2–5, kunnes enempää liimaa ei irtoa.
- Pese niin kuumassa vedessä kuin vaatteen pesuohje sallii.
Lue myös: Tahra pois kotikonstein – nämä 8 asiaa tahdot tietää, kun haluat tahroista eroon Lähteet: Martat ja Friedman, Wagner & Armstrong: Tahrat – Esiintyminen ja poisto (WSOY 2003).
Näytä koko vastaus