Tanko Parsa Reseptejä?

Tanko Parsa Reseptejä

Mitä ruokaa Tankoparsasta?

Miten syöt parsaa? – Parsa sopii nautittavaksi sellaisenaan voinokareen kera, mutta siitä voi kokata myös ihanaa parsakeittoa, herkullisen parsapiirakan tai parsarisottoa ! Parsaa voit valmistaa eri tavoilla. Tietysti kypsentämistapaan vaikuttaa myös se mitä tarjoat parsan kanssa.

Suosituin valmistustapa on parsan keittäminen, mutta parsasta saa maukasta myös paahtamalla uunissa ja grillaamalla. Parsan makupariksi sopivat perinteisesti parmankinkku, pekoni tai parmesan-juusto. Klassikko parsa-annos tarjoillaan täyteläisen hollandaisekastikkeen kanssa. Jos pidät keitetystä parsasta, kokeile herkullista parsaa ja parmankinkkua -reseptiä.

Parmesan-juuston ystävälle sopii keitetty parsa voin ja parmesan-juuston kera,
Näytä koko vastaus

Mitä syödä Tankoparsan kanssa?

Parhaat parsareseptit Parsa on kevään ja alkukesän herkku, jonka suosio on huipussaan loppukeväästä, tavallisesti pääsiäisen aikoihin. Näillä parsaherkuilla nautiskelet läpi koko sesongin! Parsaresepteissä riittää valinnanvaraa alkupaloista pääruokiin.

Äynnistä ateria hienostuneella ja lempeän sitruunaisella parsakeitolla ja jatka siitä parsarisottoon tai -pastaan. Piknikevääksi ja brunssille suosittelemme helposti mukaan pakattavaa tuoreparsapiirakkaa tai parsagalettea. Klassisin lisuke parsalle on hollandaisekastike. Vaihtelun vuoksi parsan voi tarjoilla vaikkapa appelsiini-voikastikkeen, appelsiinilla maustetun Maltaice-kastikkeen tai rakuuna-voikastikkeen kera.

Yksi keväisimmistä yhdistelmistä on parsa savulohen ja korvasienimuhennoksen kanssa. Tiesitkö, että eriväriset parsat ovat itseasiassa samaa lajiketta? Parsaa on saatavilla valkoisena ja vihreänä. Toisinaan kaupan hyllyltä saattaa löytää myös violettikärkisiä parsoja.

  • Yseessä on sama parsalajike, viljelytapa määrittää värin.
  • Valkoiset parsat kasvavat mullan alle peiteltynä ja vihreät taas kokonaan valossa.
  • Violetti nuppu parsaan syntyy, kun sen annetaan nousta hieman mullan alta.
  • Valkoisessa ja vihreässä parsassa on pieni makuero: valkoisessa maistuu hienostunut karvaus, vihreästä parsasta taas voi löytää nuoren herneenpalon aromia.
You might be interested:  Kalkkunan Paistaminen Paistopussissa Resepti?

Voit valita oman mieltymyksesi mukaan valkoista tai vihreää parsaa; käytännössä kaikki parsareseptit voi toteuttaa kummalla vain. Parsa kärsii pitkästä säilytyksestä, joten mitä lyhyempi kuljetusmatka, sitä parempi parsa. Kotona parsa kannattaa kääräistä kosteaan keittiöpyyhkeeseen ja säilyttää jääkaapin vihanneslokerossa erillään voimakkaan hajuisista raaka-aineista.
Näytä koko vastaus

Onko Tankoparsa terveellistä?

Ime parsaa on televisiosta Putous-ohjelmasta tuttu sanapari, joka on jo nyt saanut tukevan aseman hokemana kansan kielessä. Hokemassa piilee myös terveysvalistusta, sillä parsaa todella kannattaa työntää suuta kohti. Ime parsaa on televisiosta Putous -ohjelmasta tuttu sanapari, joka on jo nyt saanut tukevan aseman hokemana kansan kielessä.

Hokemassa piilee myös terveysvalistusta, sillä parsaa todella kannattaa työntää suuta kohti.25.2.2010 2:00 | Päivitetty 25.2.2010 0:00 Ime parsaa on televisiosta Putous -ohjelmasta tuttu sanapari, joka on jo nyt saanut tukevan aseman hokemana kansan kielessä. Hokemassa piilee myös terveysvalistusta, sillä parsaa todella kannattaa työntää suuta kohti.

Parsa on erittäin vanha ravinnossa käytetty kasvis. Egyptiläiset tunsivat kasvin jo 5000 vuotta sitten. Sitä on aikojen saatossa käytetty myös lääkekasvina, sillä se poistaa kehosta tehokkaasti nesteitä ja tekee hyvää munuaisille. Parsa on yksi ravinnepitoisimmista kasviksista.

  1. Ensinnäkin parsa sisältää erittäin runsaasti foolihappoa (kasvikunnan paras foolihapon lähde) sekä muita B-ryhmän vitamiineja, joiden lisäksi siinä on paljon K-vitamiinia, C-vitamiinia ja A-vitamiineihin kuuluvaa beetakaroteenia.
  2. Parsasta saa myös kaliumia ja ravintokuituja.
  3. Parsa on myös varsin vähäkalorinen ruoka-aine, sillä 100 grammassa parsaa on vain 26 kilokaloria.

Parsa ei sisällä rasvaa tai kolesterolia. Parsa laittaa virtsan ja sperman haisemaan. Parsan käytöllä on kuitenkin haittavaikutuksensakin. Parsan syöminen saa virtsan haisemaan voimakkaalle, kun monilla ihmisillä virtsaan erittyy vahvatuoksuisia rikkipitoisia hajoamistuotteita.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Hampurilainen Resepti Hans Välimäki?

Voiko Tankoparsan syödä kokonaan?

Parsan käsittely – näin onnistut: –

Osta ja valmista parsa aina mahdollisimman tuoreena. Huhtikuussa kaupoissa myydään espanjalaista parsaa. Touko- ja kesäkuussa valmistuvat Saksan, Unkarin ja Hollannin parsasadot. Suomalaista parsaa on saatavana kevään etenemisen mukaan toukokuun puolesta välistä juhannukseen saakka. Parsatiloja kannattaa etsiä internetistä ja kysyä kavereilta. Yksi parsaa kasvattava tila on ulvilalainen Helkkulan tila, josta parsaa voi ostaa suoraan tilalta. Juuri maasta nostettu parsa säilyy viikon kahden asteen lämmössä. Älä säilytä kaupasta ostettua parsaa paria päivää pidempään, koska parsa muuttuu puisevaksi. Tuoreen parsan nuput ovat umpinaiset ja varsi tuntuu napakalta, ei nahistuneelta tai puumaiselta.Jos et valmista parsaa samana päivänä, kääri niput kostutettuun, kuivaksi väännettyyn pyyhteliinan ja säilytä jääkaapissa. Liian lämpimässä parsa kuivuu ja nahistuu.Älä säilytä parsaa etyleeniä erittävien hedelmien, kuten omenien tai päärynöiden lähellä, se sitkistää parsan.Huuhtele parsat hyvin viileällä vedellä. Taputtele kuivaksi keittiöpyyhkeellä.Leikkaa tai napsauta parsojen kovat ja puisevat tyvet (3–5 cm) pois.Vihreää parsaa ei tarvitse välttämättä kuoria, kun parsat ovat tuoreita. Halutessasi voit kuoria parsat nupuista alaspäin ohuelti kuorimaveitsellä.Valkoinen parsa kannattaa aina kuoria, ellei se ole juuri maasta nostettua. Kuori valkoinen parsa varovasti perunankuorimaveitsellä nupusta tyveen päin.Keitä, höyrytä, grillaa tai paahda parsat napakoiksi! Mausteeksi riittää voinokareen lisäksi suola, mustapippuri ja sitruunamehu.

MAINOS – SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN Uusia ideoita kokkailuun! Tilaa inspiroivat ruokakirjat Meillä kotona -kaupoista
Näytä koko vastaus