Tattari-kauraleipä Resepti?

Tattari-kauraleipä Resepti

Mikä on kaura-tattarileipä?

Tämä kaura-tattarileipä sai innoituksen kaupan leivästä, jota oli äidilläni mukana meillä käydessään. En ole tattarijauhoja aiemmin käyttänyt, joten oli uusi tuttavuus minulle. Tattari onkin hyvä ‘vilja’!
Näytä koko vastaus

Miten tehdä tattarileipää?

Ohje –

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva. Lisää suola, hunaja, anis, tattarihiutaleet ja rasva. Alusta taikinaan hiivaleipäjauhot. Taikina saa olla melko pehmeää mutta kuitenkin leivottavaa. Voitele pitkulainen leipävuoka rasvalla ja ripottele tattarijauhoja pohjalle sekä reunoille. Kumoa taikina pöydälle ja muotoile siitä vuoan kokoinen leipä. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla n. kaksinkertaiseksi. Paista uunissa 200 asteessa n.40 minuuttia. Tarjoile voin ja juuston kanssa.

Näytä koko vastaus

Onko kauraisella tattarilla gluteenitonta leipää?

Tattari-kauraleipä Resepti Aprikooseilla ja hasselpähkinöillä maustettua kaurasta ja tattarista leivottua gluteenitonta leipää. Gluteenittomien leipien tutkiskelu ja niihin syventyminen on jatkunut ja tässä on tämän päivän satoa, Kauraisella tattarileivällä. Monet valmistavat allergisille vierailleen eri annoksen ja usein aivan eri ruokaa kuin lopulle seurueelle, tapa jota itse en ole oikein ymmärtänyt j valmistan tällöin koko seurueella samaa ruokaa, ja keliaakikko ei tunne itseään ulkopuoliseksi tai erilaiseksi.

Hän ei tällöin myöskään tunne olevansa hankala vieras koska koko seurue syö sitä samaa ruokaa kuin hänelle tarjoillaan. Emännän tärkein tehtävä onkin saada kaikki vieraansa tuntemaan itsensä aivan yhtä tervetulleiksi, koska hän huolehtii kaikkien hyvin voinnista ja viihtyvyydestä. Idea joka taitaa olla sitä sukumme Karjalaista perintöä, vieraanvaraisuus jonka sisäistin äidin maidon mukana.

Ja tattarihan sopii hyvin tähän Karjalaiseen teemaan mutta oikeasti valitsin käyttää tattaria siksi että sitä sattui olemaan valmiina kaapissa, ja toiseksi siksi että siinä on maukas pähkinäinen maku johon itse olen hyvin mieltynyt. Kaurahiutaleita ja leseitä taas käytän siksi että niitä nyt sattui olemaan kotona käsillä ja koska ne tässä tapauksessa sopivat kyseiselle henkilölle.

You might be interested:  Tuore Vihreä Papu Resepti?

Aikki keliaakikot eivät voi syödä kauraa, joten tarkista tämä ennen kauran käyttöä ruoassa. Samoin kuten aina minun leipoessani leipää, on tämä taas summittainen resepti, joten tervettä maalaisjärkeä on taas käytettävä kuivien aineksien suhteen. Tässä taikinassa ei kuitenkaan ole yhtään gluteenia, sehän oli koko leivän juju, mutta, koska leivässä ei ole gluteenia siihen ei mitenkään saa sitkoa kuten gluteenia sisältävillä jauhoilla joten leipää ei tarvitse vaivata liikaa, ja leivän pitää olla tavallista leipää kosteampaa, se ei saa olla liina kuivaa jottei siitä tule kiven kovaa korppua johon hampaat katkeaa.

Halutessasi leivän voi myös leipoa Spelttivehnän hiutaleita käyttäen, mutta tällöin se ei ole gluteeniton, vaikka siitä saa maukasta leipää. Leipää ei välttämättä tarvitse leipoa vedestä, siihen voit veden sijaan käyttää maitoa tai piimää ja jos sinulla jostain ihmeen syystä sattuisi olemaan maitoheraa yli juuston tai Tofun valmistuksen sivutuotteena, se kannattaa hyödyntää leivän leipomiseen.

Pidä vain mielessä että heraa käytettäessä leipä sisältää laktoosia joten se ei sovellu laktoosi-intoleranteille. Tässä reseptissä ei kuivahedelmiä kannata liottaa ennen niiden käyttämistä, sekaan taikinaan vain ja leipomaan. Vaikka olen tähän asti leiponut verrattavan vähän gluteenitonta leipää, olen kuitenkin huomannut että eroten gluteenia sisältävästä leivästä, sitä ei välttämättä kannata nostaa toista kertaa.

Se ei välttämättä edes nouse kahdesti joten sen annetaan nousta vain yhden kerran ennen kuin se paistetaan uunissa. Tämän leivän voit joko leipoa limpun muotoiseksi tai paistaa leipävuoassa koska taikinassa ei ole samaa sitkoa. Jos paistat leivän vuoassa muista voidella se kunnolla joko voilla tai öljyllä ja käännä leipä vuoassa ylösalaisin voipaperille leikkuulaudalle.
Näytä koko vastaus

Milloin julkaistaan kaura-tattarileipä?

Eli blogissa on tammikuun aikana luvassa vain suolaisia, leipiä tai muuta vastaavaa. Tämä kaura-tattarileipä sai innoituksen kaupan leivästä, jota oli äidilläni mukana meillä käydessään. En ole tattarijauhoja aiemmin käyttänyt, joten oli uusi tuttavuus minulle. Tattari onkin hyvä ‘vilja’! Kannattaa perehtyä ja testata.
Näytä koko vastaus