Tumma Gluteeniton Jauhoseos Resepti?

Tumma Gluteeniton Jauhoseos Resepti
3 dl gluteeniton jauhoseos 2 dl tumma gluteeniton jauhoseos 2 tl leivinjauhe
Näytä koko vastaus

Millä korvata gluteeniton jauhoseos?

Gluteeniton leivonta ja gluteenittomat leivonnaiset – Gluteenittomassa leivonnassa täytyy unohtaa perinteiseen leivontaan käytetyt viljat eli vehnä, ruis ja ohra sekä esimerkiksi vehnälajeihin kuuluvat durum ja speltti. Korvaa gluteenia sisältävät jauhot luontaisesti gluteenittomilla riisi-, maissi-, tattari-, hirssi-, manteli- tai soijajauhoilla tai peruna- tai massitärkleyksellä.

Myös gluteenittomaksi merkitty kaura sopii useimpien keliaakikkojen ruokavalioon. Luontaisesti gluteenittomat elintarvikkeet on valmistettu sellaisista raaka-aineista, jotka eivät ole koskaan sisältäneet gluteenia eli niistä ei ole tarvinnut poistaa sitä. Monet gluteenittomiksi merkityt tuotteet ja jauhoseokset saattavat sisältää gluteenittomien raaka-aineiden lisäksi gluteenittomaksi tehtyä vehnätärkkelystä.

Tarkista aina sopivatko kaura tai vehnätärkkelys gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Luontaisesti gluteenittomista jauhoista on iso ilo keliaakikkojen lisäksi myös muille innokkaille leipureille, sillä niillä saa leivonnaisiin monenlaista makua ja luonnetta.
Näytä koko vastaus

Mikä on paras gluteeniton jauho?

Gluteenittomat jauhot: Kaurajauhot – Kaurajauhot ovat hyvä raaka-aine leivontaan ja ruoanlaittoon ja niin kutsuttu puhdistettu kaura sopii usein myös gluteenittomaan ruokavalioon. Kaurajauhoja myydään valmiina, mutta niitä voi tehdä myös itse kaurahiutaleista tehosekoittimella tai monitoimikoneella hienontamalla.

 1. Aura sisältää runsaasti kuitua, proteiinia sekä useita vitamiineja ja kivennäisaineita.
 2. Yhdistele kaurajauhoja muihin gluteenittomiin jauhoihin tuomaan leivonnaisiin makua ja parantamaan niiden ravintoarvoa.
 3. Aurajauhot sopivat hyvin esimerkiksi kekseihin, muro- ja piirakkataikinoihin sekä pannareihin.

Ne sopivat myös suolaiseen leivontaan, kuten sämpylä – ja leipätaikinoihin sekä pizzapohjaan.

  Resepti
  Näytä koko vastaus

  Miten gluteeniton jauho käyttäytyy?

  Leivo näin! – Gluteenittomat jauhot leipoutuvat muita huonommin, koska gluteeni antaa taikinoille sitkon. Käytä taikinanesteenä jotain proteiinia sisältävää kuten kermaa, jogurttia, soijamaitoa, piimää tai maitoa. Taikinaan voi laittaa myös rahkaa tai soijajauhoja.

  Gluteenittomiin leivonnaisiin kannattaa lisätä psylliumia eli plantago-kasvin siemenistä jauhettua jauhetta. Luontaistuotekaupasta saatava aine antaa sitkoa ja kuohkeuttaa, eivätkä leivonnaiset murene niin helposti. Hiivataikinoihin tarvitaan 1–2 ruokalusikallista psylliumjauhetta nestelitraa kohti. Leivinjauheleivonnaisissa psylliumia lisätään teelusikallinen kolmeen desiin jauhoja.

  Psylliumin lisäksi leipoutuvuutta parantavat myös perunahiutaleet. Gluteenittomiin, vaaleisiin leivonnaisiin saa väriä esimerkiksi kasvissoseilla. Leipoutuvuus, maku ja ulkonäkö paranevat, kun lisäät taikinaan rouheita, hiutaleita tai siemeniä. Gluteeniton taikina vaatii pidemmän vaivauksen kuin tavallinen.
  Näytä koko vastaus

  Mistä gluteenittomat jauhot on tehty?

  Ruokavaliohoidon pääpiirteet – Gluteenittomasta ruokavaliosta poistetaan gluteeni, jota on vehnää, ruista tai ohraa sisältävissä ruoissa ja elintarvikkeissa. Poistetut viljatuotteet korvataan gluteenittomilla ainesosilla, joita ovat esimerkiksi riisi, maissi, tattari, hirssi, kvinoa, gluteeniton kaura ja gluteeniton vehnä- ja ohratärkkelys.

  Elintarvikkeiden ainesosaluettelot tulee aina lukea tarkkaan ja varmistaa, ettei tuote sisällä gluteenipitoisia valmistusaineita. Pakkausselosteiden lukemista helpottaa se, että vehnä, ohja ja ruis tulee merkitä pakkausselosteisiin selkeästi esimerkiksi eri kirjasinlajilla tai taustavärillä, jotta ne erottuvat helpommin muiden ainesosien joukosta.

  On hyvä huomioida, että myös speltti, durum ja khorasan ovat gluteenia sisältäviä vehnälajeja. Niiden vehnäperäisyyttä ei välttämättä mainita aina erikseen. Gluteeni ei voi piiloutua E-koodin taakse. Gluteenittoman tuotteen merkki on aina varma tae siitä, että tuote täyttää gluteenittomuudelle asetetut vaatimukset ja on turvallinen käyttää gluteenittomassa ruokavaliossa.
  Näytä koko vastaus

  Mikä suklaa on gluteenitonta?

  Panda » Gluteenittomat makeiset Pandan suklaalevyt ovat ylpeästi gluteenittomia ja palmuöljyttömiä. Valikoimasta löytyy myös gluteeniton suklaapatukka Ahaa. Maista myös muita kotimaisia naposteltavia, jotka eivät sisällä gluteenia.

   Gluteenittomat makeiset Halloween-makeiset Joulumakeiset ja joulukonvehdit Lakritsipatukat Lakritsipussit Makeiset Makeispussit Pääsiäismakeiset Suklaakonvehdit ja suklaarasiat Suklaalevyt ja suklaapatukat Suklaapussit Uutuudet Vegaaniset makeiset
   Näytä koko vastaus

   Saako gluteeniton syödä perunajauhoja?

   Myös leivontaan sopii moni tavanomainen raaka-aine, kuten sokeri, rasva, mausteet ja perunajauho.
   Näytä koko vastaus

   Voiko keliaakikko syödä kauraa?

   Mitä keliaakikko voi syödä? – Keliaakikko voi syödä kaikkia ruokia, joiden valmistuksessa ei ole käytetty vehnää, ohraa ja ruista. Keliaakikolle sopivia viljoja ovat gluteenittomat viljat eli riisi, maissi, hirssi ja tattari. Lisäksi keliaakikot voivat käyttää kauraa.

   • Suomen Keliakialiiton uusien hoitosuositusten mukaan myös lapsi- ja ihokeliaakikot voivat käyttää kauraa ruokavaliossaan.
   • Vehnästä valmistetut, puhdistetut tärkkelysvalmisteet sekä useimmat gluteenittomat erityistuotteet sopivat useimmille keliaakikoille.
   • Ohratärkkelystä (Ohrakas) keliaakikoille ei suositella.

   Koska monien ruokien valmistukseen käytetään erilaisia viljatuotteita, täytyy keliaakikon lukea valmistusaineluettelo tarkasti. Kiellettyjen viljojen lisäksi ruoka ei saa sisältää esimerkiksi mannaryynejä, korppujauhoja, makaronia tai spagettia. Esimerkiksi lihapullissa saattaa olla korppujauhoja ja suklaassa vohvelia.

   Mitä voi syödä ilman rajoituksia? Hedelmiä, marjoja, kasviksia, maitotuotteita, lihaa, kalaa, kananmunia, riisiä, tattaria, hirssiä, maissia, gluteenittomia jauhoseoksia sekä kaikkia elintarvikkeita, joiden valmistuksessa ei ole käytetty vehnää, ohraa tai ruista.
   Mitä pitää välttää? Vehnää, ruista ja ohraa sisältäviä tuotteita.
   Ongelman syy? Vehnän, rukiin ja ohran sisältämä gluteeni vaurioittaa ohutsuolen limakalvoa.
   Ongelman ilmeneminen Pienillä lapsilla paino nousee huonosti ja ulosteet muuttuvat löysiksi. Aikuiset usein laihtuvat ja ovat väsyneitä. Muita oireita ovat epämääräiset vatsakivut, ripuli, päänsärky ja raudanpuuteanemia.
   Miten tutkitaan? Ohutsuolen sisäpinnan limakalvosta otetaan pieni näyte, joka tutkitaan mikroskooppisesti.
   Yleisyys Suomessa Noin yksi tapaus kolmeasataa kohti, mutta voi olla yleisempikin.
   Missä iässä ongelma esiintyy ja voiko se parantua? Kaikenikäisillä, useimmiten keliakiaan sairastutaan aikuisena. Keliakia ei parane koskaan, mutta oireet pysyvät poissa gluteenittomalla ruokavaliolla.
   Ravintoaineiden saannin ongelmat Alkuvaiheessa voi ilmetä raudan, folaatin, D-vitamiinin ja/tai kalsiumin puutosta. Samoja ravintoaineiden puutoksia ilmenee jatkossakin, jos gluteenitonta ruokavaliota ei noudateta.
   Muuta huomioitavaa Joillakin keliaakikoilla saattaa etenkin sairauden alkuvaiheessa esiintyä laktoosi-intoleranssia, jolloin on vältettävä laktoosia sisältäviä maitotuotteita.

   Vinkkejä ruuanvalmistukseen keliaakikolle:

   Puurot ja vellit : Käytä puuroihin ja velleihin gluteenittomia kaurahiutaleita, tattarisuurimoita ja -hiutaleita, hirssisuurimoita ja -hiutaleita, maissiryynejä, riisiä ja riisihiutaleita, perunaa tai perunahiutaleita. Vaihtelua puuroihin ja velleihin saa maustamalla ne marjoilla ja hedelmillä. Suurustaminen: Vehnäjauhon voi korvata maissitärkkelyksellä tai gluteenittomalla tai vähäproteiinisella leipäjauheella (1 rkl em. tärkkelystä tai jauhetta vastaa 1 rkl vehnäjauhoja). Murekkeet ja leivittäminen: Korppujauhot voi korvata perunasurvoksella tai perunasosehiutaleilla. Leivitykseen voi käyttää perunasosehiutaleita tai gluteenittomasta leivästä jauhettua korppujauhoa. Leivonta : Gluteenittomat leivonnaiset säilyvät huonommin tuoreena kuin tavalliset leivonnaiset. Pakastaminen on hyvä keino pitää leivonnaiset tuoreena.

   Lue lisää keliakiasta Suomen keliakialiitto ry :n sivuilta!
   Näytä koko vastaus

   Voiko gluteeniton syödä perunaa?

   Mitä gluteeniton ruoka on? – Gluteenittomat tuotteet sisältävät gluteenia alle 20 mg kiloa kohden ja vähägluteenittomat tuotteet alle 100 mg kiloa kohden, jotka ovat myös sopivia keliaakikolle. Gluteenittomassa ruokavaliossa käytettyjä gluteenittomia viljoja käytetään samalla tavalla kuin tavanomaisia viljoja.

   tietyt viljavalmisteet kuten gluteeniton kaura, riisi, peruna, maissi kasvikset, perunat, hedelmät ja marjat maito ja maitovalmisteet liha, kala, kananmuna rasvat juomat kuten kahvi, tee, virvoitusjuomat muut kuten soijakastike, sokeri, useimmat suklaat, mausteseokset, tomaattiketsuppi

   Mikäli tarvitset apua ruokavalion ohjauksen kanssa, ota yhteyttä Terveystalon ravitsemusterapeutteihin. Terveystalon ammattitaitoiset ravitsemusterapeutit ovat apunasi, kun haluat optimoida hyvinvointiasi ja tarvitset apua ravinto-ohjauksen kanssa. Tutustu lisää Terveystalon tarjoamaan ravitsemusterapiaan ja ravitsemushoitoon,
   Näytä koko vastaus

   Onko Pankojauhot gluteenittomia?

   Crunchy Crumbs Panko on gluteenitonta vaaleaa, karkearakenteista ja rapeaa korppujauhoa, joka on tarkoitettu leivitykseen.
   Näytä koko vastaus

   Mitä tapahtuu jos gluteeniton syö gluteenia?

   Kun gluteenitonta ruokavaliota noudattava henkilö syö jälleen gluteenia, oireet todennäköisesti palaavat, vaikka gluteenin määrä olisikin pieni. Yleisimpiä oireita ovat ripuli tai ummetus, vatsan turvotus ja kouristelu, vatsakivut, väsymys, nivelkivut, ahdistus, masennus ja aivosumu.
   Näytä koko vastaus

   Voiko vanhoja gluteenittomia jauhoja käyttää?

   Helposti pilaantuvat ruoka-aineet sekä jauhot mietityttävät – Tuovisen mukaan ihmisiä mietityttää säilyvyyden kannalta helposti pilaantuvat raaka-aineet, mutta toisaalta myös jotkut pitkään säilyvät tuotteet. Esimerkiksi helposti pilaantuvat sienet ja kalat sekä pitkään säilyvät jauhot pohdituttavat.

   Suurin ero on siis se, että parasta ennen -päiväyksen ohittanutta tuotetta voi edelleen käyttää, jos se on muuten kunnossa. Viimeinen käyttöpäivä taas tarkoittaa viimeistä käyttöpäivää ja sen jälkeen tuotetta ei ole syytä käyttää, Tuovinen kiteyttää. Parasta ennen -päiväyksen ohittaneet jauhot voivat siis hyvinkin olla vielä käyttökelpoisia.

   – Jos jauhot näyttävät ja tuoksuvat normaalilta, niitä voi käyttää vielä parasta ennen -päiväyksen jälkeenkin, Tuovinen vahvistaa. Martan päivää vietetään vuosittain 26. heinäkuuta.
   Näytä koko vastaus

   Käykö Mantelijauho Gluteenittomalle?

   Miten korvata gluteenia sisältävät tuotteet leivonnassa? – Mitä keliaakikot ja gluteenitonta ruokavaliota noudattavat henkilöt sitten voivat käyttää? Eri ruoanlaittotarkoituksiin sopivat erilaiset tuotteet. Yleisiä käytettäviä hiutaleita, jauhoja ja suurimoita ovat gluteeniton kaura, riisi, soija, peruna, hirssi, tattari, maissi, teollisesti puhdistettu vehnätärkkelys ja sokerijuurikas,

   1. Lisäksi markkinoille on tullut aiemmin Suomessa tuntemattomia ulkomaisia viljoja, jotka ovat luontaisesti gluteenittomia, kuten saago, teff, amarantti ja kvinoa.
   2. Leivonnassa käytettäviä hyviä jauhoja ovat esimerkiksi teffjauho, tattari, maissijauho, maissitärkkelys, riisijauho, gluteeniton kaura ja hirssi,

   Lisäksi leivonnassa voi käyttää jauhoja, jotka on valmistettu jostain muusta kuin viljoista, kuten perunajauhoja, kikhernejauhoja, psylliumia ja mantelijauhoja, Hyviä vinkkejä korvaavien tuotteiden käyttöön ja ruoanlaittoon saat esimerkiksi gluteenittoman leivonnan keittokirjoista tai artikkeleistamme Viisi vinkkiä gluteenittoman täytekakun leivontaan ja Miksi gluteeniton leipä epäonnistuu? Lue lisää gluteenittomista tuotteista: Keliakialiitto
   Näytä koko vastaus

   Voiko jauhot korvata Kaurahiutaleilla?

   Kaurajauhot ovat hyvä raaka-aine leivontaan ja ruoanlaittoon. Ne sopivat hyvin kekseihin, muro- ja piirakkataikinoihin ja pannareihin. Hiivataikinoihin puolestaan tarvitaan hyvä sitko, ja se ei synny pelkillä kaurajauhoilla. Sämpylä- ja leipätaikinoissa kannattaakin vain osa vehnäjauhoista korvata kaurajauhoilla.

   • Tässä kaurasämpylöiden ohje reseptiarkistostamme.
   • Okeile myös muita ihania reseptejämme: Herkullinen päärynä-sinihomejuustopiirakka perustuu sinihomejuuston, pähkinöiden ja päärynän liitolle.
   • Amerikkalainen bananabread, banaanileipä, muistuttaa kyllä enemmän kakkua kuin leipää mutta kelpaa vaikka terveelliseksi aamupalaksi.

   Omena-vadelmapaistoksen juju on ihanan rapea kaurakuorrutus. Mukavia leivontahetkiä!
   Näytä koko vastaus

   Onko perunajauhot gluteenittomia?

   Vältä kompastuskivet: poimi vinkit gluteenittomaan jouluun Tuleeko kotiisi tänä jouluna kylään keliaakikko – entä tiedätkö miten tulee toimia? Keliakia on elinikäinen sairaus, jota sairastaa noin kaksi prosenttia väestöstämme. Keliaakikko noudattaa tiukkaa ruokavaliota, josta ei voi lipsua edes jouluna.

   • Gluteeniton menu ei sisällä vehnää, ruista, ohraa eikä mitään näitä viljoja sisältäviä valmisteita.
   • Jos asia ei ole sinulle tuttu, lue lista huolella.
   • Näillä vinkeillä vältät mahdolliset kompastuskivet.1.
   • Älä tuputa! Pienikin määrä gluteenia on keliaakikolle haitallista.2.
   • Lue ainesosat.
   • Helpointa on valita tuotteita, joissa on merkintä “gluteeniton” tai Keliakialiiton myöntämä merkki.

   Säilytä pakkaukset ja anna vieraasi tarkistaa tuotteen soveltuvuus. Pidä työvälineet erillään. Tavallisia jauhoja tai leivänmuruja ei saa siirtyä eteenpäin kauhan, mitan, margariinipaketin tai leikkuulaudan kautta. Ota aina käyttämätön leivinpaperi. Jauhota vuoat esimerkiksi kookoshiutaleilla tai gluteenittomilla korppujauhoilla.3.

   1. Säilytä gluteenittomat tuotteet eri paikassa, ja käytä omia tarjoiluastioita.
   2. Gluteenittomat leivonnaiset kuivuvat tavallisia nopeammin, joten kääräise ne muovikelmuun tai pakasta.4.
   3. Osta valmista.
   4. Aupoista saa tuoreita gluteenittomia joululeivonnaisia ja pipareita, sekä pakasteesta valmista torttutaikinaa.

   Jos et löydä, kysy kauppiaaltasi. Jouluruoista keliaakikolle sopivia ovat esimerkiksi rosolli ja kalat. Kinkun kuorrutukseen voi käyttää gluteenittomia korppujauhoja tai vaikkapa mantelijauhoja. Markkinoilta löytyy useita joululaatikoita gluteenittomina.

   1. Monet raaka-aineet – kuten leivinjauhe, perunajauho ja maissitärkkelys – ovat luontaisesti gluteenittomia, eli käyttökelpoisia sellaisenaan.
   2. Reseptien jauhot voi vaihtaa gluteenittomiksi, mutta sitkon puute voi aiheuttaa haasteita.
   3. Gluteenittomissa kakku- ja piirakkajauhoseoksissa leivontaa helpottavat apuaineet ovat valmiina.

   Vinkit antoi gluteenittomia leipomotuotteita ja jauhoja valmistavan Vuohelan Herkun myynti- ja markkinointipäällikkö Jaana Heikkilä. voi tarkistaa gluteenittomat joululaatikot ja -makeiset! : Vältä kompastuskivet: poimi vinkit gluteenittomaan jouluun
   Näytä koko vastaus

   Onko Kaurahiutale gluteeniton?

   Gluteenittomia viljatuotteita ovat gluteeniton kaura, tattari, hissi, maissi, riisi, teff, amarantti ja kvinoa. Gluteenittomien viljojen tulee olla ‘puhtaita’, niissä ei saa olla kontaminaatiota gluteenista.
   Näytä koko vastaus

   Onko tummassa suklaassa gluteenia?

   Makeiset – Suklaa itsessään on gluteenitonta, mutta kaupoissa on myynnissä laaja valikoima myös keksiä ja vohvelia sisältäviä vaihtoehtoja. Tuoteseloste kannattaa siis lukea tarkkaan. Kaikki tavalliset lakritsit ovat keliaakikoilla kielletyllä listalla, sillä niiden valmistuksessa on käytetty vehnäjauhoa.
   Näytä koko vastaus

   Onko Daimissa gluteenia?

   Piditk sisllst? Jaa se mys ystvillesi!

   Amarantti 35 viestej – 18.10.2009 19:54 Onko Daim gluteeniton? Kysyy Amarantti, joka on uusi tll Jezu Yllpitj – 18.10.2009 21:45 En osaa sanoa Daim-karkeista, mutta ainakin Daim-kakut ovat gluteenittomia Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07 Mainos KattiMatikka 271 viestej – 18.10.2009 21:49 Ainekset: Sokeri, kasvisrasva, kaakaovoi, rasvaton maitojauhe, voi kaakaomassa, voiljy, herajauhe, mantelit, sokeroitu rasvaton maitotiiviste, suola emulgointiaine, aromi. SISLT MAITOA, MANTELIA, SOIJAA. Eli ainesosaluettelon perusteella on Ja itse kyll syn sit Amarantti 35 viestej – 19.10.2009 10:53 Kiiots vast.- Daim onkin HYV! Mit muita glut.suklaita on? Yritin etsi netist, En kai osannut sit etsi kun en lytnyt.- Sen tiedn ennestn ett Tupla on glu ja Marianne-karkit. Suviih 629 viestej – 19.10.2009 12:35 Tupla ei en ole gluteenitonta. Viime kevn Tuplan valmistaja ilmoitti, ettei en takaa tuotteen gluteenittomuutta, koska samoissa tiloissa valmistetaan vehn sisltvi tuotteita. Valtaosa Pandan suklaista on gluteenittomia. Pandan tuotehaun lydt tlt: Pandan tuotehaku Fazerin tuotehaku: Fazerin tuotetiedot Valitse tuolta erityisruokavaliot Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi Blogin Facebook-sivut: https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa Siukku13 60 viestej – 19.10.2009 13:23 Tuo Daim on mielestni mielenkiintoinen, koska kaikissa muissa maraboun tuotteissa lukee, ett saattaa sislt vehn. Daimin tuotantoon tytynee olla ihan oma paikkansa. Suviih 629 viestej – 19.10.2009 13:49 Kraft Foodsin nettisivuilla oli maininta, ett koska Daim on niin suosittu, ei Maraboun rahkeet riit sen valmistamiseen vaan siit hydynnetn Kraft Foods internationalia eli on hyvinkin mahdollista ett Daimille on omat tehtaansa. http://www.kraftfoodsnordic.com Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi Blogin Facebook-sivut: https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa Mainos Jezu Yllpitj – 19.10.2009 14:48 Tlt lytyy infoa Daimista. Valmistetaan Ruotsin Vsbyss tysin koneellisesti: Daim-historia Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07 LG1982 163 viestej – 19.10.2009 19:40 Mietin tota Maraboun suklaiden gluteenittomuutta sen uuden Almondy-kakun osalta. Siin Maraboun maitosuklaata ja gluteenitonta, mutta Marabou ei takaa saman suklaan gluteenittomuutta levyn.? Ajattelin sen sitten johtuvan tosta levymuodosta, vhn samaan tyyliin ku Fazulla, jonka levyiss voi olla jmi, mutta konvehdeissa asiasta ei mainintaa. KattiMatikka 271 viestej – 19.10.2009 19:59 Toi tupla on niiiin tyhm juttu. Tupla olisi muuten gluteeniton, mutta kun siin yhdess tuplassa on sit vehnhiutaletta niin sitten se kontaminoi kaikki muutkin tuplat. Tupla sport pois valikoimasta, niin sitten olis kaikki hyvin. Mamma 117 viestej – 20.10.2009 14:19 Tll alkaa olla siell tll noita tuotehaku linkkej, ihan kiva, ett on. Saisitkohan Jezu tehty niille yhden oman sivun johon vois lisill aina tarpeen mukaan? Olis vaan niin paljon helpompaa lyt yhdest paikasta. Mamma 117 viestej – 20.10.2009 14:24 Ai mutta tuollahan onkin Tuotteet ja sielt lytyy. Olenpas sokea. Mainos Jezu Yllpitj – 20.10.2009 15:19 Mamma kirjoitti: Ai mutta tuollahan onkin Tuotteet ja sielt lytyy. Olenpas sokea. Joo, Linkit-osion Tuotteet-kategoriasta lytyy linkkej useiden eri valmistajien tuotelistauksiin: Linkit: Tuotteet Jos huomaatte uusia tuotelistauksia, ne kannattaa list tuohon yll olevaan linkkikategoriaan. Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07 marke 71 viestej – 20.10.2009 16:10 Fazerin sininen sopii keliaakikoille riippuen pakkauskoosta.200 g levy on pakattu linjastolla, jossa ksitelty phkin, vehn ja se ei sovi. Sen sijaan 100 g levyt ja patukat ovat ok – ainakin aiemmin tilanne oli tm. Tarkistakaa se levy tai patukka, jonka aiotte ostaa. Ira 57 viestej – 20.10.2009 19:34 tupla on hyv ja ei todellakaan tee tuplasta yhtn sen sporttisempaa, jos siihen laitetaan vehnhiutaleita.voi itku. Suviih 629 viestej – 20.10.2009 19:42 Vanhoilla keliakialiiton sivuilla oli juttua tuosta Fazerista. Fazerin edustajan mukaan mys 200g:n levyt sopivat keliaakikoille, niiden gluteenipitoisuus alittaa rajat vaikka varoitus vehnst onkin. Fazerin nettisivuilla olevassa tuotehaussa ne on luokiteltu erittin vhgluteiinisiksi. Itse olen niit synyt eik oireita ole tullut. Herkempien keliaakikkojen tietysti kannattaa harkita syk vai ei. Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi Blogin Facebook-sivut: https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

   Piditk sisllst? Jaa se mys ystvillesi! Huomaa, ett kuka tahansa voi list palveluun millaista sislt tahansa. Myskn kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivt ole gluteenittomia. Yllpitj ei voi vastata sislln oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siit mit suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisltj, ilmoita siit yllpitjlle.
   Näytä koko vastaus

   Onko Lindor suklaa gluteenitonta?

   Onko Lindt suklaissa gluteenia tai ohramallasta? – Monessa Lindt & Sprünglin valmistamassa premiumsuklaassa on gluteenia, joko viljapohjaisessa ainesosassa tai ohramaltaan myötä. Jos ohramallasuute on ainoa gluteenin lähde aineksissa, on gluteenin määrä hyvin alhainen, eli alle 20 mg/kg (joka on “gluteeniton EU-säädösten ja Codex Almentariuksen mukaan).

   • Uluttajille joilla on yliherkkyyttä tarjoamme joitakin korkean kaakaoprosentin tuotteita, joissa ei ole lainkaan viljatuotteita eikä ohramallasta.
   • Tällaisia tuotteita ovat Lindt EXCELLENCE 70%, 85%, 90% ja 99%.
   • Lisäksi meillä on Lindt EXCELLENCE a Touch of Vanilla valkosuklaalevy, LINDOR Strawberry & Cream valkosuklaakuula, LINDOR valkosuklaakuula ja LINDOR valkosuklaalevy jotka eivät sisäällä gluteenia ainesten tai ristikontaktin kautta ja soveltuvat siten kuluttajille joilla on yliherkkyyttä gluteenille.

   Tarkista aina pakkauksen ainekset varmistaaksesi tuotteen soveltuvuuden. Valitettavasti kaikki eivät voi nykyisellään nauttia kaikista tuotteistamme ja pyrimme löytämään tapoja joilla voimme tulevaisuudessa tarjota useampia tuotteita erikoisruokavaliota noudattaville.
   Näytä koko vastaus

   Saako gluteeniton syödä kananmunaa?

   Keliakian eli gluteeniyliherkkyyden ainoa hoitotapa on tiukka gluteeniton ruokavalio. Epäilty tauti kannattaa aina todeta varmuudella verikokeissa ja muissa tutkimuksissa. Gluteenittomuus on noussut viime aikoina trendikkääksi ruokavalioksi. Viljatuotteiden nähdään aiheuttavan erilaisia sairauksia, minkä seurauksena ihmiset jättävät ruokavaliostaan pois kaikki viljatuotteet.

   Eliakiasta kärsivälle tämä ei ole valinta, vaan yliherkkyyden ainoa hoitotapa on tiukka gluteeniton ruokavalio. Geneettinen alttius vaikuttaa Gluteeniyliherkkyys eli keliakia on elimistön puolustusmekanismeihin, autoimmuuni-ilmiöön, liittyvä ohutsuolen limakalvon tauti. Tauti on krooninen ja elinikäinen ja syntyy useimmiten ihmisillä, joilla on geneettinen alttius sairauden puhkeamiseen.

   Elintavoilla ei voi estää keliakian syntymistä. Vehnän, rukiin, ohran ja kauran sisältämät proteiinit aiheuttavat kroonisen tulehduksen ohutsuolen limakalvossa. Ohutsuolen limakalvon kautta elimistöön imeytyvät kaikki ihmisen tarvitsemat ravintoaineet.

   • Un ohutsuoli on jo vaurioitunut ja sairaus kestänyt kauan, alkaa elimistö kroonisen ripulin ja laihtumisen vauhdittamana kärsiä ravintoaineiden puutoksesta.
   • Uinka tunnistan keliakian? Nuorena ilmennyt tauti on helpompi jäljittää.
   • Tällöin oireet ovat selvempiä ja diagnoosikin helpompi tehdä.
   • Aikuisilla tauti saattaa olla piilevä.

   Imeväiset ja pikkulapset oireilevat ensisijaisesti ruoansulatus- ja ilmavaivoilla, vatsakipuiluna sekä oksentamalla. Pitkään jatkunut ja diagnosoimaton tauti voi hidastaa nuoren lapsen kasvua ja kehitystä. Aikuisten kokemat oireet voivat olla lieviä ja epätyypillisiä.

   • Eliakiaepäily herää, kun kärsii kroonisesta ripulista tai pitkistä ummetuskausista, ilmavaivoista tai vatsakivuista.
   • Pidemmälle kehittynyt tauti saattaa näkyä yleisenä väsymisenä ja energian puutteena, jopa anemiana ja luiden haurastumisena.
   • Eliakia diagnosoidaan verikokeiden avulla ja tarvittaessa myös suolen kudosnäytteen rakennetta ja toimintaa tutkivalla tutkimuksella.

   Sairaustapauksessa verestä löytyy ohutsuolen limakalvoa vaurioittavia vasta-aineita. Vasta-aineiden määrittely ei ole kuitenkaan kovin totuudenmukaista, mikäli ruokavaliosta on jo ennen testejä poistettu gluteenia sisältävät tuotteet. Siksi gluteenittomaan ruokavalioon on siirryttävä vasta, kun keliakia on todettu.

   Tiukalla ruokavaliolla nopeisiin tuloksiin Keliakian ainoa hoitomuoto on tiukka gluteeniton ruokavalio. Mitä varhaisemmassa vaiheessa sairaus on diagnosoitu ja mitä tiukempi gluteeniton ruokavalio on, sitä nopeampaa on suolen limakalvon parantuminen ja sairauden oireiden poistuminen. Oireet poistuvat usein jo muutaman viikon kuluessa.

   Mikäli keliakiapotilas lipsuu gluteenittomasta ruokavaliosta, ruoansulatushäiriöt alkavat uudestaan. Keliakiaa sairastavan on käytävä säännöllisesti terveystarkastuksessa, jonka tiheyden määrää hoitava lääkäri. Kiellettyjen ruoka-aineiden listalla ovat vehnä ja erilaiset vehnälajit (speltti, durum, couscous, graham ym.) sekä ruis-, ohra- ja kaurajauhosta tehdyt tummat ja vaaleat leipätuotteet.

   1. Auraa pidetään itsessään keliaakikolle sopivana, mutta sitäkin on nautittava täysin gluteenittomana.
   2. Millainen ruokavalio keliaakikolle? Tattari, maissi, hirssi, riisi sekä ylipäätään kaikki gluteenittomiksi sertifioidut tuotteet ovat sallittuja.
   3. Myös juustoja, rahkaa, sianlihaa, naudanlihaa, kalaa, kananmunia ja juureksia voi syödä.

   Keliaakikon kannattaa kuitenkin olla tarkkana – kiellettyjä viljatuotteita on usein myös erinäisissä maitotuotteissa, sulatejuustoissa, säilykkeissä, lihatuotteissa, makkaroissa ja makeisissa. Lisätietoa gluteenittomasta elämästä löytyy Keliakialiiton sivuilta.
   Näytä koko vastaus

   Onko Teriyaki-kastike gluteeniton?

   Teriyaki – kastike KYLLÄ Yleensä soijakastikkeesta, riisiviinietikasta sekä mausteista valmistettu maustekastike. Soijakastikkeen ainesosana voi olla vehnä, mutta gluteeni on pilkkoutunut soijakastikkeen käymis- prosessin (fermentoinnin) yhteydessä.
   Näytä koko vastaus

   Onko Aino Kaurajäätelö gluteeniton?

   Aino -jäätelöt valmistetaan Hämeessä, Turengin tehtaalla. Aino kaurajäätelöt ovat vegaanisia, gluteenittomia ja luonnollisesti laktoosittomia.
   Näytä koko vastaus

   Millä korvata gluteeniton?

   Unohda leivonnassa vehnä, ruis ja ohra. Ne sisältävät gluteenia, samoin durum ja spelttim jotka ovat vehnälajeja. Korvaa vehnää sisältävät jauhot riisi-, maissi-, tattari-, hirssi-, manteli- tai soijajauhoilla. Myös teollisesti puhdistettu vehnätärkkelys ja gluteeniton eli puhdas kaura käyvät monelle.
   Näytä koko vastaus

   Voiko vehnäjauhon korvata Kaurahiutaleilla?

   Kaurajauhot ovat hyvä raaka-aine leivontaan ja ruoanlaittoon. Ne sopivat hyvin kekseihin, muro- ja piirakkataikinoihin ja pannareihin. Hiivataikinoihin puolestaan tarvitaan hyvä sitko, ja se ei synny pelkillä kaurajauhoilla. Sämpylä- ja leipätaikinoissa kannattaakin vain osa vehnäjauhoista korvata kaurajauhoilla.

   Tässä kaurasämpylöiden ohje reseptiarkistostamme. Kokeile myös muita ihania reseptejämme: Herkullinen päärynä-sinihomejuustopiirakka perustuu sinihomejuuston, pähkinöiden ja päärynän liitolle. Amerikkalainen bananabread, banaanileipä, muistuttaa kyllä enemmän kakkua kuin leipää mutta kelpaa vaikka terveelliseksi aamupalaksi.

   Omena-vadelmapaistoksen juju on ihanan rapea kaurakuorrutus. Mukavia leivontahetkiä!
   Näytä koko vastaus

   Millä voi korvata gluteenittoman Korppujauhon?

   Näin korvaat korppujauhot lihapullissa: – Monet ruokalajit on helppo valmistaa ilman gluteenia. Esimerkiksi perinteiset lihapullat onnistuvat mainiosti ilman korppujauhoja.

   Raasta jauhelihamassaan perunaa. Perunan sisältämä tärkkelys sitoo massaa ja pitää pyörykät koossa. Korvaa korppujauhot psylliumilla. Psylliumia löytyy kauppojen leivonta- tai gluteenittomien tuotteiden hyllystä. Korvaa korppujauhot kauraleseillä. Valitse ns. puhdistettua kauraa, joka ei missään tuotannon vaiheessa ole ollut kosketuksissa gluteenipitoisten viljojen kanssa. Korvaa perinteiset korppujouhot gluteenittomilla korppujauhoilla. Jätä korppujauhot ja neste kokonaan pois jauhelihamassasta.

   Näytä koko vastaus

   Onko Aino Kaurajäätelö gluteeniton?

   Aino -jäätelöt valmistetaan Hämeessä, Turengin tehtaalla. Aino kaurajäätelöt ovat vegaanisia, gluteenittomia ja luonnollisesti laktoosittomia.
   Näytä koko vastaus