Turkkilainen Jogurtti Kana Resepti?

Turkkilainen Jogurtti Kana Resepti

Mihin turkkilaista jogurttia voi käyttää?

Vinkkejä turkkilaisen jogurtin käyttöön –

Sekoita jogurtista kylmiä kastikkeita. Mausta ne esimerkiksi tuoreilla tai kuivatuilla yrteillä. Klassinen jogurttikastike on tsatsiki, jossa on raastettua valutettua kurkkua ja valkosipulia. Tarjoa tsatsikia esimerkiksi salaattien ja grilliruokien lisäkkeenä. Makeita kastikkeita saat sekoittamalla jogurttiin sokeria tai hunajaa, sitrusmehua tai marjasosetta. Tarjoa esimerkiksi marjojen, hedelmien ja leivonnaisten kera. Turkkilainen jogurtti kuohkeuttaa leivinjauheella kohotettavat piirakka- tai muffinitaikinat ja sopii myös hiivaleivonnaisiin, kuten sämpylöihin ja leipiin. Ohenna jogurttia tarvittaessa esimerkiksi maidolla. Kokeile sitä myös rahka-voitaikinoissa rahkan tilalla. Lisää turkkilaista jogurttia murekemassaan, kun valmistat esimerkiksi lihapullia tai jauhelihapihvejä. Sekoita jogurtista smoothie- tai lassijuomia. Kokeile jogurttia kakuntäytteenä tai -kuorrutteena. Kevennä kermavaahtoa sekoittamalla siihen paksua jogurttia. Turkkilaisesta jogurtista saa helpon jälkiruoan marjojen ja myslin kanssa. Kokeilemisen arvoinen on myös välimerellinen tapa nauttia jogurtti juoksevan hunajan ja pähkinöiden kanssa.

Turkkilainen jogurtti sopii erinomaisesti ruoanlaittoon ja leivontaan. Poimi parhaat asiakasomistajan edut nyt myös verkosta Sulje mainos Sulje mainos : 7 vinkkiä turkkilaisen jogurtin käyttöön
Näytä koko vastaus

Kestääkö turkkilainen jogurtti kuumennusta?

Tavallinen jogurtti vai ruoanvalmistusjogurtti? – Ruoanvalmistusjogurteissa on tavallista enemmän rasvaa, minkä vuoksi ne soveltuvat tavallista jogurttia paremmin ruoanlaittoon. Monien ruoanvalmistusjogurttien rasvapitoisuus on noin kymmenen prosentin luokkaa.

 1. Okeile korvata smetana tai creme fraiche ruoanvalmistusjogurtilla.
 2. Saat huomattavasti vähemmän rasvaa mutta enemmän proteiinia.
 3. Ruoanlaittojogurtit kestävät myös lyhytaikaista liedellä kuumennusta, toisin kuin muut jogurtit.
 4. Turkkilaiset ja kreikkalaiset jogurtit ovat rasvapitoisuudeltaan ruoanvalmistusjogurtin luokkaa, mutta kestävät hieman huonommin kuumennusta.

Lähteet: Valio, AboutFood : Jogurtti sopii monipuolisesti ruoanlaittoon – ota tärkeät seikat huomioon
Näytä koko vastaus

Mitä kaikkea voi tehdä jogurtista?

Jogurtti on monikäyttöinen ruuanlaitossa ja se sopii niin makeisiin kuin suolaisiin ruokiin. Jogurttia voi käyttää juomiin, jälkiruokiin, kastikkeisiin, keittoihin ja moneen muuhun! Smoothieihin ja juomiin jogurtista saa hyvän pohjan, ja yhdistelemällä marjoja, hedelmiä ja vihanneksia eri makuisiin jogurtteihin ei makuvaihtoehdoista ole pulaa.

Rahkareseptit Smoothiet Makeat leivonnaiset Suolaiset leivonnaiset

Näytä koko vastaus

Kumpi parempi kreikkalainen vai turkkilainen jogurtti?

Kreikkalaista vai turkkilaista – miten maustamattomat jogurtit oikeasti eroavat toisistaan? Turkkilainen Jogurtti Kana Resepti Maustamattomien jogurttien makuerot saadaan aikaan hapatteen, rasvapitoisuuden ja proteiinin määrän avulla. Valio, Lindahls Julkaistu 03.03.2016 13:13 Maustamattomia jogurtteja löytyy kauppojen hyllyltä iso liuta. Luonnonjogurttien nimellä myytävien lisäksi tarjolla niin turkkilaista, kreikkalaista kuin venäläistäkin jogurttia.

 • Reikkalaista, turkkilaista ja venäläistä jogurttia valmistavan Lindahlsin kreikkalainen ja turkkilainen jogurtti sisältävät molemmat kymmenen prosenttia rasvaa.
 • Jogurtit kuitenkin eroavat toisistaan maultaan.
 • Turkkilainen jogurtti on miedompi ja koostumukseltaan kermainen.
 • Reikkalainen jogurtti puolestaan on hieman happamampi ja sisältää enemmän proteiinia, jolloin jogurtin koostumuskin on kiinteämpi.

Molempia jogurtteja suositellaan käytettäväksi kylmänä, sillä kuumennettaessa ne saattavat juoksettua. Venäläinen jogurtti sisältää rasvaa 17 prosenttia ja sopii siksi käytettäväksi ranskankerman tai smetanan tapaan. Se kestää hyvin kuumentamista. Tuttu tuote monelle myös sinisessä purkissa myytävä Valion Bulgarian jogurtti,
Näytä koko vastaus

Mitä tehdä vanhentuneesta jogurtista?

Rahka ja jogurtti Jogurtti sopii leivontaan nesteeksi niin suolaisessa kuin makeassakin leivonnassa. Hyödynnä jogurtin jämät smoothieissa. Huuhtele purkki smoothieen käytettävällä nesteellä.
Näytä koko vastaus

Mitä eroa kreikkalaisella ja turkkilaisella Jugurtilla?

Valio kreikkalainen jogurtti on turkkilaista jogurttia hieman happamampaa ja rasvaa siinä on 7 %. Proteiinia siinä on useita jogurtteja enemmän, 8 grammaa sadasta.
Näytä koko vastaus

Kumpi on terveellisempää kreikkalainen vai turkkilainen jogurtti?

Huomaa isot erot proteiinissa – Proteiinipitoisuuksissa on Laatikaisen mukaan isoja eroja. – Joissakin proteiinia on vain kolme prosenttia ja joissakin yhdeksän. Varsinkin, jos syö jogurttia aamiaisella, kannattaa valita se, jossa on mahdollisimman paljon proteiinia.

Maustamattomien jogurttien hyllystä löytyy sekä rasvattomia, vähärasvaisia ja täysjogurtteja että rasvaisia turkkilais- tai kreikkalaistyyppisiä vaihtoehtoja. Laatikaisen valinta on alle 3 prosenttia rasvaa sisältävä luonnonjogurtti. – Mieluiten se, jossa on rasvaa 1,5 grammaa tai sitäkin vähemmän. Turkkilainen ei ole järkevä valinta suurimmalle osalle suomalaisista, sillä se sisältää reilusti enemmän rasvaa kuin muut jogurtit ja nostaa kolesterolia.

You might be interested:  Kermamarinoitu Porsaan Pihvifilee Resepti?

Jotkut käyttävät turkkilaisia ja muita rasvaisia jogurtteja jäätelön korvikkeina ja maustavat herkkunsa hunajalla. Laatikainen suosittelee käyttämään runsaan hunajamäärän sijasta marjoja ja hedelmiä – ja vain korkeintaan teelusikallisen hunajaa.
Näytä koko vastaus

Mitä turkkilaisen jogurtin sijaan?

Vai tekeekö mielesi yllättäen sipsejä dipin kera? ei huolta, korvaa kermaviili turkkilaisella jogurtilla ( voi tietty myös bulgarian jogurttia tai maustamatonta, hieman erimakuista, mutta hyvää!
Näytä koko vastaus

Voiko Creme Fraichen korvata turkkilaisella Jogurtilla?

Ranskankerma – Ranskankerman voit korvata joko smetanalla tai runsasrasvaisella kreikkalaisella tai turkkilaisella jogurtilla.
Näytä koko vastaus

Voiko jogurttia syödä joka päivä?

Voinko syödä useita ACTIVIA®-jogurtteja päivittäin? – Voit turvallisesti syödä useammankin ACTIVIA-jogurtin päivittäin. Ravitsemussuositusten mukaan nestemäisiä maitovalmisteita, joihin myös jogurtti lasketaan, suositellaan käytettäväksi 500 ml vuorokaudessa. Muistathan monipuolisen ruokavalion tärkeyden!
Näytä koko vastaus

Onko kreikkalainen jogurtti terveellistä?

Mitä on kreikkalainen jogurtti? – Kreikkalainen jogurtti on pohjimmiltaan tavallista, maidosta hapatteiden avulla valmistettua jogurttia. Ero on kuitenkin siinä, että valmistusvaiheessa kreikkalainen jogurtti valutetaan hitaasti, minkä ansiosta jogurtista saadaan tavallista paksumpaa ja proteiinipitoisempaa.

 • Juuri proteiinipitoisuus tekee kreikkalaisesta jogurtista niin suositun tuotteen aamu- ja välipalapöytään.
 • Proteiinin lisäksi kreikkalainen jogurtti sisältää elimistölle tärkeitä ravintoaineita, kuten kilpirauhasen toiminnalle tärkeää jodia, luustolle hyvää tekevää kalsiumia ja aivotoiminnan kannalta tärkeää B12-vitamiinia.

Kreikkalainen jogurtti sopii mainiosti erilaisiin välipaloihin, kastikkeisiin ja dippeihin.
Näytä koko vastaus

Voiko turkkilaista jogurttia pakastaa?

Jogurtti – Pakastaminen muuttaa jogurtin koostumusta. Sen ainesosat erottuvat toisistaan eikä jogurttia tee enää mieli syödä. Pakastettuun jogurttiin pätee sama kuin maitoon, sitä ei kannata enää sellaisenaan nauttia, vaan käyttää korkeintaan ruoan laitossa.
Näytä koko vastaus

Kauanko kreikkalainen jogurtti säilyy avattuna?

Hapanmaitotuotteiden laatu ei heikkene heti parasta ennen –päivän jälkeen. Jos jugurtti maistuu oudolta, ei sitä kannata käyttää.2.7.2014 19:17 Jääkaappiin unohtunut jugurtti meni vanhaksi kolme päivää sitten, piimäpurkin kylki näyttää, että parasta ennen oli toissa päivänä.

 • Vieläkö näitä voi nauttia ilman pelkoa vatsavaivoista? Kyllä voi, varsinkin jos purkki on avaamaton ja tuotteet on säilytetty oikein, vastaa Valion vastaava tuotekehittäjä Päivi Joki,
 • Hapanmaitotuotteet säilyvät avattuina jääkaapissa yleisesti ottaen 3-4 päivää, Joki sanoo.
 • Parasta ennen –päiväys ei ole viimeinen käyttöpäivä, vaan avaamattomat hapanmaitotuotteet säilyvät yleensä mikrobiologisesti moitteettomina useita vuorokausia päiväyksen jälkeen, jos tuotetta on säilytetty oikein.

Parasta ennen –päiväyksen jälkeen tuotteen maku, väri ja rakenne voivat hiukan heikentyä. Yleensä omat aistit riittävät huomaamaan, onko jugurtti pilalla tai kermaviili oudonnäköistä. – Epäilyttävää tuotetta ei kannata käyttää, Päivi Joki sanoo.
Näytä koko vastaus

Mikä jogurtti on terveellistä?

MTV Uutiset kertoi eilen, että alkoholin ja tupakan lisäksi myös jogurtti sisältää syöpää aiheuttavaa asetaldehydiä. Asiantuntijat eivät kuitenkaan näe elintarvikkeiden asetaldehydiä terveysriskinä vaan jogurttia voi nauttia turvallisesti, jos muuten noudattaa terveellistä ja monipuolista ruokavaliota. 1:29 Erikoistutkija Heli Kuusipalo Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta tunnustaa asetaldehydin olevan vaarallinen aine, mutta hänen mielestään vain alkoholin suurkuluttajien ja tupakoitsijoiden tulisi olla huolissaan sen saannista. – Tämänhetkisen tiedon mukaan elintarvikkeista saatavasta asetaldehydistä ei ole samanlaista vaaraa, kun tupakasta ja alkoholista saatavasta.
Näytä koko vastaus

Missä jogurtissa vähiten sokeria?

Suomalaiset syövät sokeria yhdeksänneksi eniten maailmassa, keskimäärin 91,5 grammaa vuorokaudessa. YKSI merkittävä sokerin lähde on jogurtti. Osa jogurteista on niin makeita, että kaksi aamu- ja välipalaksi nautittua pikarillista voi hyvinkin sisältää sokeria 40 grammaa.

Maailman terveysjärjestö WHO on suositellut, että lisätyn sokerin määrää tulisi rajoittaa korkeintaan 25 grammaan päivässä. Hedelmissä, marjoissa, kasviksissa ja maitotuotteissa oleva luontainen sokeri ei kuulu lisättyihin sokereihin. Suurmeijerit Valio ja Arla ovat vastanneet terveyshaasteeseen ja vähentäneet lisätyn sokerin määrää monissa jogurteissaan ja muissa välipaloissaan.

Valio on luvannut jopa puolittaa maitopohjaisten välipalatuotteidensa, erityisesti jogurttien sokeripitoisuuden vuoteen 2020 mennessä. Lupaukseen kuuluu, ettei mausta tingitä. ” Jos maku jää liian happamaksi, vähäsokerisuus kyllä kääntyy itseään vastaan.

Myös pienemmät meijerit seuraavat perässä. TÄLLÄ hetkellä kaupan hyllyltä löytyy useita tuotteita, joiden kerrotaan sisältävän 30-40 prosenttia vähemmän lisättyä sokeria tavanomaisiin välipalatuotteisiin verrattuna. Kuitenkin lähinnä vain Valion jogurttipakkauksissa on näkyvä maininta vähemmästä sokerimäärästä, joten tuoteselosteet kannattaa tutkia tarkkaan.

Kun esimerkiksi Lidlin myymässä Milbona-mansikkajogurtissa sokeripitoisuus on 14 prosenttia, sokeritalkoisiin ryhtyneiden Valion ja Arlan tuotteissa sitä on 7,6-10 prosenttia. Myös esimerkiksi Juustoportin Vapaan lehmän AB-jogurtissa ja muissa vähemmän sokeria sisältävissä uutuusjogurteissa sokerin määrä on niin ikään onnistuttu pudottamaan alle 10 prosenttiin.

 • Jos linkki ei näy selaimellasi, voit katsoa sen täältä,
 • ILTA-SANOMAT testasi jogurtteja, joissa lisätyn sokerin määrää on vähennetty sekä uusia tuotteita, joissa sokerin kokonaismäärä on 10 prosenttia tai vähemmän.
 • Maistettavaksi hankittiin 11 jogurttia sekä 1 jogurttivanukas.
 • Irkkovenesoutajat Tiina Talvitie, Maire Pääkkönen, Ritva Jussila, Suvi-Päivi Kortesluoma, Jaakko Ranto ja Timo Kuusisto maistelivat vähäsokerisia jogurtteja.
You might be interested:  Broileria Ja Riisiä Uunissa Resepti?

Kuva: Timo Aalto Maistelussa oli mukana myös “normaalimäärän” sokeria sisältänyt jogurtti, joka erottuikin muista testijogurteista selvästi. Liian sokerista makua moitittiin, mutta tuote sai silti kelpo pisteet. – Jos lapsia ajattelee, valitettavasti ne makeammat versiot tekevät edelleen paremmin kauppansa, totesi kahden lapsen äiti Suvi-Päivi Kortesluoma,

 • Osa testiin valituista jogurteista olisi raatilaisten mielestä kaivannut enemmän sokeria.
 • Jos maku jää liian happamaksi, vähäsokerisuus kyllä kääntyy itseään vastaan, mietti Maire Pääkkönen,
 • YKSI lisää sokeria kaivannut jogurtti oli Juustoportin tyrni-mango, jossa sokeria on 9,9 grammaa 100 grammassa.

Valmistajan mukaan jogurtissa on 30 prosenttia vähemmän lisättyä sokeria, ja tuotteen sokeri on peräisin hedelmistä ja marjoista. Vastaavasti Arlan mustikkajogurttia kuvailtiin makeaksi, vaikka sokeria oli saman verran kuin tyrni-mangossa. Testin voittajaksi valikoitui Valion Luomu vadelma -jogurtti, joka valmistajan mukaan sisältää 30 prosenttia vähemmän lisättyä sokeria kuin tavanomaiset maustetut jogurtit.

 1. Heikoimmat makupisteet sai hunajalla maustettu Arlan Luonto+ -jogurtti, jossa sokeria on vain 7,6 prosenttia.
 2. MYÖS testiin epähuomiossa pujahtanut, niin ikään 30 prosenttia vähemmän lisättyä sokeria sisältänyt jogurttivanukas sai raadilta täystyrmäyksen.
 3. Myös siihen maistelijat kaipasivat enemmän makeutta.

Jogurttiraatiin osallistuneet pohjalaiset soutuharrastajat ovat kaikki jogurtin ystäviä. Varsinkin naisraatilaiset kertoivat suosivansa maustamattomia jogurtteja ja tuunaavansa niitä marjoilla, pellava-marjarouheilla ja myslillä.
Näytä koko vastaus

Onko jogurtti hyvää vatsalle?

5. Jogurtti – Jogurtti on täydellinen lääke stressaantuneelle vatsalle, sillä sen hyvät maitohappobakteerit auttavat tasapainottamaan ruoansulatusta ja näin ollen vähentämään epämiellyttävää turvotusta. KOKEILE KOTONA: Jogurtti voi helpottaa oloa myös siksi, että sen on todettu vähentävän rasvan imeytymistä muista elintarvikkeista.
Näytä koko vastaus

Voiko vanhentunutta jogurttia syödä?

Käytä vaikka pannukakkutaikinaan – Parasta ennen –päiväyksen ohittaneet maitotuotteet voi käyttää normaaliin tapaan, kun ne ovat raikkaita ja hyvänmakuisia: maidon voi juoda ja jogurtin syödä sellaisenaan. Jos päiväyksen umpeutumisesta on jo tovi aikaa, tuote kannattaa hyödyntää ruoanvalmistuksessa.

 1. Maitoa voi hyvin käyttää esimerkiksi pannukakkutaikinaan ja ruoka- tai ranskankerman rippeitä kastikkeisiin ja laatikkoruokaan.
 2. Monia maitotuotteita voi myös pakastaa.
 3. Ruoanvalmistuksesta ja leivonnasta yli jääneet juusto ja voi sopivat pakastettavaksi erityisen hyvin.
 4. Juusto kannattaa ennen pakastamista raastaa.

– Maitotuotteet säilyvät pakastettuna lyhyitä aikoja, noin kuukauden verran, Minna kertoo.
Näytä koko vastaus

Voiko jogurtista tehdä pannukakku?

Tarjoa hedelmillä ja kaurahiutaleilla rikastettu pannari jogurtin, marjojen ja pähkinöiden kera. Paksu jogurtti on kermaa kevyempi vaihtoehto.
Näytä koko vastaus

Voiko maustettua jogurttia käyttää leivonnassa?

Maustamaton jogurtti on kokille ideoiden lähde Moni ajattelee, että maustamaton jogurtti on hapanta, mautonta ja väritöntä. Ennakkoluulottomalle kokille jogurtti taas näyttäytyy monipuolisena, täyteläisenä ja raikkaana. – Jogurtti on monipuolinen raaka-aine.

Sitä voi käyttää marinadeihin, kastikkeisiin, jälkiruokiin, leivontaan. Siitä saa myös ihania juomia kuten smoothieta tai intialaista lassia. Jogurtilla on paljon hyviä ominaisuuksia, toteaa tuoteasiantuntija Marke Pouttu Valion Koekeittiöstä. Maustamaton jogurtti on vähitellen hiipinyt suomalaistenkin arkiruokien raaka-aineeksi.

Nyt sitä syövät hyvällä halulla muutkin kuin proteiinilähteitä metsästävät urheilijat. Jogurttia on perinteisesti käytetty paljon Intiassa ja Välimeren maissa. Näissä ruokakulttuureissa siitä valmistetaan niin lämpimiä kuin kylmiäkin herkkuja. Suomessa maustamattomien jugurttien markkinat ovat kasvaneet koko ajan.

 1. Esimerkiksi turkkilaisesta jogurtista Valio on juuri lanseerannut laktoosittoman version.
 2. Monia runsas jogurttitarjonta hämmentää.
 3. Parhaiten ruoanvalmistukseen soveltuvat turkkilaiset jogurtit.
 4. Maustamattomia välipalajogurtteja, voi toki käyttää erilaisissa viileissä juomissa ja kylmissä marinadeissa.
 5. Ruoanvalmistukseen tarkoitetuissa jogurteissa on rasvaa keskimäärin 10 prosenttia.

Rasvaa ei kuitenkaan kannata karsastaa, sillä tuhdimpana jogurtti kestää paremmin kuumennusta. – Jos jogurtin rasvaprosentti on kovin pieni, se saattaa kuumennettaessa juoksettua, Marke Pouttu selittää. Pouttu muistuttaakin, että kuumiin ruokiin, esimerkiksi pataan tai vokkiin, jogurtti kannattaa lisätä vasta ruuanvalmistuksen loppuvaiheessa.

Uluttajat ovat tottuneet vahtimaan ruokien rasvaprosentteja. Onko 10 prosenttinen maustamaton jogurtti sitten rasvaista? – Ei välttämättä. Turkkilainen jogurtti on uudentyyppinen vaihtoehto perinteisemmille tuotteille eikä se ole esimerkiksi kermaviiliä rasvaisempaa. Marke Pouttu ei malta olla huomauttamatta, että maustamaton jogurtti maistuu myös sellaisenaan.

You might be interested:  Broilerin Paistileike Uunissa Resepti?

Päälle esimerkiksi hunajaa tai marjoja. – Aivan ihanaa se on myös ruokosokerisiirapin kanssa, hän lisää. Pouttu muistuttaa myös jogurtin terveysvaikutuksista. – Jogurttihan on elävä tuote, jossa on eläviä maitohappobakteereja. Ne puolestaan edistävät vatsan hyvinvointia.
Näytä koko vastaus

Voiko jogurttia käyttää leivonnassa?

Maustamaton jogurtti on kokille ideoiden lähde Moni ajattelee, että maustamaton jogurtti on hapanta, mautonta ja väritöntä. Ennakkoluulottomalle kokille jogurtti taas näyttäytyy monipuolisena, täyteläisenä ja raikkaana. – Jogurtti on monipuolinen raaka-aine.

 1. Sitä voi käyttää marinadeihin, kastikkeisiin, jälkiruokiin, leivontaan.
 2. Siitä saa myös ihania juomia kuten smoothieta tai intialaista lassia.
 3. Jogurtilla on paljon hyviä ominaisuuksia, toteaa tuoteasiantuntija Marke Pouttu Valion Koekeittiöstä.
 4. Maustamaton jogurtti on vähitellen hiipinyt suomalaistenkin arkiruokien raaka-aineeksi.

Nyt sitä syövät hyvällä halulla muutkin kuin proteiinilähteitä metsästävät urheilijat. Jogurttia on perinteisesti käytetty paljon Intiassa ja Välimeren maissa. Näissä ruokakulttuureissa siitä valmistetaan niin lämpimiä kuin kylmiäkin herkkuja. Suomessa maustamattomien jugurttien markkinat ovat kasvaneet koko ajan.

Esimerkiksi turkkilaisesta jogurtista Valio on juuri lanseerannut laktoosittoman version. Monia runsas jogurttitarjonta hämmentää. Parhaiten ruoanvalmistukseen soveltuvat turkkilaiset jogurtit. Maustamattomia välipalajogurtteja, voi toki käyttää erilaisissa viileissä juomissa ja kylmissä marinadeissa. Ruoanvalmistukseen tarkoitetuissa jogurteissa on rasvaa keskimäärin 10 prosenttia.

Rasvaa ei kuitenkaan kannata karsastaa, sillä tuhdimpana jogurtti kestää paremmin kuumennusta. – Jos jogurtin rasvaprosentti on kovin pieni, se saattaa kuumennettaessa juoksettua, Marke Pouttu selittää. Pouttu muistuttaakin, että kuumiin ruokiin, esimerkiksi pataan tai vokkiin, jogurtti kannattaa lisätä vasta ruuanvalmistuksen loppuvaiheessa.

Uluttajat ovat tottuneet vahtimaan ruokien rasvaprosentteja. Onko 10 prosenttinen maustamaton jogurtti sitten rasvaista? – Ei välttämättä. Turkkilainen jogurtti on uudentyyppinen vaihtoehto perinteisemmille tuotteille eikä se ole esimerkiksi kermaviiliä rasvaisempaa. Marke Pouttu ei malta olla huomauttamatta, että maustamaton jogurtti maistuu myös sellaisenaan.

Päälle esimerkiksi hunajaa tai marjoja. – Aivan ihanaa se on myös ruokosokerisiirapin kanssa, hän lisää. Pouttu muistuttaa myös jogurtin terveysvaikutuksista. – Jogurttihan on elävä tuote, jossa on eläviä maitohappobakteereja. Ne puolestaan edistävät vatsan hyvinvointia.
Näytä koko vastaus

Onko turkkilainen jogurtti terveellistä?

Huomaa isot erot proteiinissa – Proteiinipitoisuuksissa on Laatikaisen mukaan isoja eroja. – Joissakin proteiinia on vain kolme prosenttia ja joissakin yhdeksän. Varsinkin, jos syö jogurttia aamiaisella, kannattaa valita se, jossa on mahdollisimman paljon proteiinia.

 • Maustamattomien jogurttien hyllystä löytyy sekä rasvattomia, vähärasvaisia ja täysjogurtteja että rasvaisia turkkilais- tai kreikkalaistyyppisiä vaihtoehtoja.
 • Laatikaisen valinta on alle 3 prosenttia rasvaa sisältävä luonnonjogurtti.
 •  Mieluiten se, jossa on rasvaa 1,5 grammaa tai sitäkin vähemmän.
 • Turkkilainen ei ole järkevä valinta suurimmalle osalle suomalaisista, sillä se sisältää reilusti enemmän rasvaa kuin muut jogurtit ja nostaa kolesterolia.

Jotkut käyttävät turkkilaisia ja muita rasvaisia jogurtteja jäätelön korvikkeina ja maustavat herkkunsa hunajalla. Laatikainen suosittelee käyttämään runsaan hunajamäärän sijasta marjoja ja hedelmiä – ja vain korkeintaan teelusikallisen hunajaa.
Näytä koko vastaus

Mitä turkkilaisen jogurtin sijaan?

Myös ruoanlaittoon: turkkilainen, kreikkalainen ja Bulgarian jogurtti – Valio Bulgarian jogurtti, Valio turkkilainen jogurtti ja Valio kreikkalainen jogurtti maistuvat sellaisenaan, mutta sopivat täyteläisen rakenteensa ansiosta hyvin myös ruoanlaittoon, esimerkiksi lisukkeisiin, kastikkeisiin ja jälkiruokiin.

 • Valio Bulgarian jogurtti on maultaan raikkaan hapan ja siinä on vain 3,5 % rasvaa.
 • Hauskasti lohkeava rakenne syntyy suomalaisen maidon ja bulgarialaisen hapatteen yhdistelmästä.
 • Valio Bulgarian jogurtti on kevyempi vaihtoehto ja siksi parhaimmillaan yksinkertaisissa ohjeissa, kuten kastikkeissa.
 • Valio turkkilainen jogurtti on maultaan pehmeä ja koostumukseltaan kermainen jogurtti.

Rasvaa täyteläisessä jogurtissa on 10 grammaa sadasta. Korkean rasvapitoisuuden ja jämäkän rakenteen ansiosta se sopii monipuolisesti alkuruokiin, jälkiruokiin ja leivontaan. Voit tehdä siitä myös ihanan kuohkeita juomia. Valio turkkilaista jogurttia löytyy laktoosittomana ja luomuna.

 • Valio kreikkalainen jogurtti on turkkilaista jogurttia hieman happamampaa ja rasvaa siinä on 7 %.
 • Proteiinia siinä on useita jogurtteja enemmän, 8 grammaa sadasta.
 • Orkeamman proteiinipitoisuuden ansiosta Valio kreikkalainen jogurtti sitoo hyvin nesteitä kasviksista ja marjoista, esimerkiksi marjapiirakan täytteen marjoista.

Jogurtissa on paksu rakenne ja se sopii monipuoliseen käyttöön turkkilaisen jogurtin tavoin. Kuumennettaessa nämä jogurtit juoksettuvat helposti, joten lämpimiin ruokiin niitä kannattaa lisätä vasta valmistuksen loppuvaiheessa. Haudutettaviin ruokiin kannattaa valita kuumennusta kestäviä hapankermoja, kuten raikasta crème fraîchea tai täyteläistä smetanaa,
Näytä koko vastaus

Voiko turkkilaista jogurttia pakastaa?

Jogurtti – Pakastaminen muuttaa jogurtin koostumusta. Sen ainesosat erottuvat toisistaan eikä jogurttia tee enää mieli syödä. Pakastettuun jogurttiin pätee sama kuin maitoon, sitä ei kannata enää sellaisenaan nauttia, vaan käyttää korkeintaan ruoan laitossa.
Näytä koko vastaus