Uuden Vuoden Menu Resepti?

Uuden Vuoden Menu Resepti

Mitä ruokaa uudeksi vuodeksi?

Uutenavuotena nautitaan perinteisesti kuohuvaa, jonka kanssa käyvät vastustamattomasti yhteen suolaiset cocktailpalat ja suussasulavat juustokakut tai herkullinen juustotarjotin. Tarjottavaksi uuden vuoden iltaan sopivat myös rento pizzabuffet tai texmex-henkinen noutopöytä.
Näytä koko vastaus

Onko uusivuosi uskonnollinen?

Uudenvuodenpäivä on Suomessa ja useissa muissa maissa yleinen pyhä- ja vapaapäivä.
Näytä koko vastaus

Mitä suomalaiset söivät ennen?

1920-luvulla suomalainen söi pääasiassa juureksia ja viljatuotteita: ruista, ohraa ja kauraa. Tyypillinen ateria koostui perunasta ja kastikkeesta, jossa oli niukasti lihaa. Salaatteja ei syöty, mutta kaalit, puolukkasurvos, lantturaaste, etikkakurkut ja -punajuuret kuuluivat ruokapöytään.
Näytä koko vastaus

Mitä tarjota nakkien kanssa?

Napsahtiko kokkausnakki? Nyt tehdään helppoa arkiruokaa nakeista – katso 6 suosittua reseptiämme Voiko tämän helpompaa olla? Arjen nopea nakkikeitto syntyy nakeista ja pakastekasviksista, jotka saavat lisämakua sulatejuustosta ja ripauksesta curryjauhetta.

Tämä ruoka maistuu koko perheelle – testattu on! Ja jos olet nakkikeiton ystävä, kannattaa kokeilla myös vartissa valmista, Tämä klassikko ei esittelyjä kaipaa. Luottoresepti niihin hetkiin, kun pöytään pitää saada jotain pikavauhtia. Tässä reseptissä yhdistyvät kaksi suosikkinakkiruokaa: nauravat nakit ja nakki-perunasosevuoka.

Pakasteherneet ja viipaloidut tomaatit tuovat lisäväriä ruokaan. Pinnalle voi raastaa jääkaapin juustonkannikat. Nakkistroganoff on perinteisen nakkikastikkeen eksoottisempi serkku, jossa maistuvat nakkien lisäksi suolakurkut. Kokeile myös, Nakki + munakas = näppärä ja nopea arkiruoka.

 1. Oko perheelle maistuva munakas saa lisämakua paprikasta ja tomaatista.
 2. Tarjoa leivän ja raikkaan salaatin kanssa.
 3. Vikkelä on tämäkin wokki! Nopeasti valmistuvat nuudelit, hetkessä kypsiksi keittyvät parsakaalit, paprikat ja nakit muodostavat pannullisen hyvää arkiruokaa.
 4. Tarjoile herkku makean chilikastikkeen kanssa.

Nakit ovat näppärä arkiruoka, mutta niiden sisältämän suolan ja kovan rasvan takia ateriaa kannattaa aina tasapainottaa kasviksilla. Tee keitettyjen tai paistettujen nakkien kanssa maukasta texmex-kasvispannua, nopeaa kasvis-nuudeliwokkia tai hieman eri tavalla maustettua kaali-porkkanaraastetta.
Näytä koko vastaus

Mitä tarjota illanistujaisiin?

Illanistujaiset sisältävät yleensä herkullista tarjottavaa. Kokosimme yhteen reseptit helposti syötäviin ruokiin ja naposteltaviin. Ennen illanistujaisia on hyvä selvittää, kuinka moni on tulossa paikalle ja millaisia ruokarajoitteita kutsutuilla on. Jos paikalle tulevista suurin osa on kasvissyöjiä, menu on hyvä rakentaa sen mukaan.

Toisaalta jos illanistujaiset ovat pääosin sekasyöjille, silloin ei haittaa, vaikka tarjottavissa on liha- ja kalavaihtoehtoja. Illanistujaisissa kannattaa tarjoilla ruokia, jotka ovat helposti syötäviä ja niistä riittää isommallekin porukalle. Minihampurilaiset vievät nopeasti nälän ja jälkkäriksi kaikki voivat dippailla valmiiksi pilkottuja hedelmiä suklaafondueen,

Grillatut juustoleivät ovat helppo valmistaa ja maistuvat kaikille. Suolaiset juustokakkumuffinit voi tehdä kätevästi etukäteen, jotta illanistujaisten aikana voi keskittyä muuhun. Erilaiset dipit ovat mainio tarjottava illanistujaisiin. Dipattavaksi sopivat esimerkiksi patonki, juustosiivut, sipsit, suolakeksi ja vihannekset.

 1. Hummus on terveellinen ja maukas dippi.
 2. Se sopii myös kasvissyöjille.
 3. Maailman paras juustodippi on ruokaisampi vaihtoehto.
 4. Juustodippiin voi myös dippailla viinirypäleitä sekä omenasiivuja.
 5. Piirakat ovat kätevä ja helppo tarjottava illanistujaisiin.
 6. Gluteeniton pestopiirakka on varma vaihtoehto, joka sopii niin kasvissyöjälle, sekasyöjälle kuin myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle.
You might be interested:  Vol Au Vent Resepti?

Maukas tacopiirakka ei sisällä lihaa ja tuo meksikolaista makumaailmaa tarjottaviin. Jälkiruokana voi tarjoilla erilaisia kakkuja ja piirakoita. Klassinen Rocky Road on mainio jälkiruoka. Pinkki suklaamousse tarjoillaan laseista suklaalla ja strösseleillä koristeltuna.
Näytä koko vastaus

Mitä buffet pöytään?

Buffetpöytä ravitsee ruokaisilla tarjottavilla – Salaattien seuraksi buffetpöytään kannattaa kattaa myös ruokaisampia tarjottavia etenkin pitkään kestävissä juhlissa. Noutopöydän mainiota nälänviejiä ovat esimerkiksi marinoitu paahtopaisti, helpot broilerivartaat, itämainen tikkulohi ja kasvistikut, jotka kootaan falafelpyöryköistä ja tuoreista vihanneksista.

Kotiruokien klassikot, lihapullat pyöräytetään juhlapöytään välimerellisesti säväytettyinä. Kylmänä tarjottavat keitot valmistuvat helposti ja nopeasti tehosekoittimella. Buffetpöytään ne kannattaa kattaa valmiina annoksina pieniin laseihin tai kuppeihin. Sikke Sumarin kylmä kurkkukeitto on keväisen vihreä ja kevyt keitto, jonka voi maustaa omilla mieliyrteillä.

Raikkaan punainen tuoretomaattikeitto sopii niin gluteenittomaan, maidottomaan kuin vegaaniseenkin ruokavalioon.

  Resepti
  Näytä koko vastaus

  Miten toivottaa hyvää uutta vuotta?

  Uudenvuoden toivotus rakkaalle, perheelle ja ystävälle – Säilyttäköön uusi vuosi sen mitä rakastat, tuokoon tullessaan sen mitä kaipaat, vieköön mennessään sen mitä taakkana kannat. * Olen tänään siirtänyt sinulle 365 päivää täynnä onnea ja iloa, rakkautta ja terveyttä tilille nro.2023.

  • *
  • Toivon sinulle ensi vuodeksi 12 kuukautta iloa, 52 viikkoa rakkautta, 365 päivää toteutuneita toiveita, 8750 tuntia ystävyyttä, 525 600 minuuttia auringonpaistetta sekä 315 3600 sekuntia onnea!
  • *

  Katso taaksesi ja kiitä. Katso eteenpäin ja luota. Katso ylöspäin ja usko. Katso ympärillesi ja rakasta. * Lumihuntu harson heittää, vanhan vuoden alleen peittää. On aika ystäviä kiittää, aihettahan paljon riittää.

  1. *
  2. Raketit raikaa, ripaus taikaa, hyvää uutta vuotta, tulevaa aikaa!
  3. *

  Vanhalle vuodelle hyvästi jätä, ystävä rakas usko tätä: helliä itseäs salli, ota uusi elämän malli. Äläkä aikaa arvokasta tuhlaa, vietä arjessakin riemullista juhlaa! Uudenvuoden toivotus voi tuoda iloa elämään, kuten tähtisädetikku.
  Näytä koko vastaus

  Miksi uutena vuotena Suudellaan?

  Erään teorian mukaan suuteluperinne johtaa juurensa roomalaisten Saturnalia-juhlaan, jota juhlittiin joulukuussa, Juhlissa harrastettiin paheellisia lihan iloja, joihin kuului myös suuteleminen.Englantilaisen ja saksalaisen perinteen mukaan uudenvuoden aloitus määrittää, miten loppuvuosi sujuu, Siksi pariskunnan tulee suudella toisiaan, kun vuosi alkaa, sillä tämä takaa läheisen suhteen myös loppuvuodeksi!Taikauskomuksia listaavan Encyclopedia of Superstitions -teoksen mukaan ihminen, joka on uudenvuodenjuhlissa yksin eikä suukota ketään, päätyy koko loppuvuodeksi yksin,Skotlantilainen Hogmanay-juhlinta kestää kolmekin päivää, ja sitä juhlitaan soihtukulkuein ja muin menoin. Skotlantilaiset saattavat suukottaa myös vieraita uudenvuodenjuhlissa, koska tarkoituksena on juhlia hyvässä hengessä ja hämärtää rajat tuttujen ja tuntemattomien välillä! Suuteleminen tuntuu mukavalta, Mitäpä muita syitä sitä ihminen kaipaisi!

  Lähteet: : Miksi uudenvuodenjuhlissa suudellaan keskiyön hetkellä? Tässä syy
  Näytä koko vastaus

  Miksi vuosi vaihtuu tammikuussa?

  Vuoden vaihtumisesta – Yliopiston almanakkatoimisto Tietoja 16.01.2014 Asko Palviainen Vuosi on taas vaihtunut. Joissakin lehdissä pohdiskeltiin sitä, miksi kirkko ei siirtänyt keskiajalla vuodenvaihdetta tammikuun alusta jouluun. Se, että vuosi vaihtuu tammikuussa, on roomalaisilta peritty tapa.

  Alkujaan roomalaisilla vuosi vaihtui maaliskuun alussa. Tämä näkyy edelleen muutamissa englanninkielisissä kuukauden nimissä. Esimerkiksi nimessä October (suomeksi lokakuu) on latinan kielen sana octa, joka tarkoittaa kahdeksaa. Lokakuu oli vanhassa roomalaisessa ajanlaskussa kahdeksas kuukausi. Maaliskuu aloitti vuoden, koska Roomaa johtaneet konsulit aloittivat silloin vuoden kestävän virkakautensa.

  Vuonna 154 ennen ajanlaskun alkua, tai roomalaisittain vuonna 600 auc (ab urbe condita eli Rooman perustamisesta), konsuleiden virkakauden alku vakiintui tammikuun alkuun. Tämä johti myös vuoden alun siirtymiseen tammikuuhun. Ja samalla tiellä ollaan edelleen, vaikka Rooman vallan päättyminen muutti vuoden alkuajankohdan sadoiksi vuosiksi sangen kirjavaksi.

  1. Vuosi on vaihtunut tai vaihtuu myös muinakin ajankohtina.
  2. Esimerkiksi luterilaisella kirkolla kirkkovuosi vaihtuu ensimmäisenä adventtisunnuntaina.
  3. Eräällä tavalla tämä tapa on erikoinen, koska siinä vuosi ei vaihdu samana päivänä, vaan päivämäärä vaihtuu vuosittain.
  4. Ensimmäinen adventtihan on 27.11.-3.12.

  välinen sunnuntai. Ortodoksisen kirkon vuosi alkaa taas 1.9. Tämä perustuu bysanttilaiseen vuoteen, jonka uusivuosi oli syyskuun alussa. Vanha suomalainen vuosi alkoi syksyllä, kun sadonkorjuu oli tehty, mutta talvityöt eivät olleet vielä alkaneet. Tämä kekrinä tunnettu juhla ei ollut tiettynä aikana, vaan kekriä saatettiin viettää samassa kylässä olevissakin taloissa eri aikaan.
  Näytä koko vastaus

  Missä uusivuosi vaihtuu viimeisenä?

  Viimeisinä vuodessa 2013 ovat merilinnut – Viimeisenä vuosi vaihtuu aikavyöhykkeellä –12 eli kello 14 Suomen aikaa uudenvuodenpäivänä. Siellä sijaitsevat Yhdysvalloille kuuluvat asuttamattomat saaret Howard ja Baker, joista jälkimmäinen tunnetaan tärkeänä merilintujen pesintäpaikkana.

  Viimeiset ihmisen asuttamat saaret löytyvät aikavyöhykkeeltä –11. Niihin kuuluvat mm. Amerikan Samoa, Uudelle-Seelannille kuuluva Niue ja Yhdysvaltojen laivastotukikohtana toimiva Midwaysaaret. Alueen aikavyöhykkeiden sekavuutta kuvastaa hyvin se, että Uuden-Seelannin pääsaaret ovat toisella puolella päivämäärärajaa ja niillä on siksi teknisesti ottaen aikaeroa Niue-saareensa 23 tuntia.

  Midwaysaaret puolestaan on valittu muista Havaijisaarista omalle tuntia myöhäisemmälle aikavyöhykkeelleen, vaikka ne eivät edes ole saariketjun läntisimpiä. Maantieteellisesti läntisimpänä olisi Alaskassa sijaitsevan Aleutien saariketjun saari Gareloi.
  Näytä koko vastaus

  Onko uusivuosi työpäivä?

  Skip to content Uudenvuodenaattoa juhlitaan vuosittain 31.12. Viikonpäivä sen sijaan vaihtelee vuosittain. Siinä missä uudenvuodenpäivä 1.1. on ns. palkallinen vapaapäivä, uudenvuodenaatto ei ole ns. arkipyhä tai pyhäpäivä ylipäätään, mistä syystä se ei ole palkallinen lomapäivä,

  Monilla työpaikoilla saattaa luonnollisesti olla omat käytänteensä asiasta ja päivä saattaa olla joko kokonaan lomapäivä tai lyhennetty. Vuosien 2022-2023 uusivuosi osuu kalenterissa epämieluisasti la-su akselille, joten siltä osin ylimääräistä vapaata ei olisi ollut muutenkaan luvassa. Vuosen 2023-2024 välinen uudenvuoden juhlinta sen sijaan sijoittuu su-ma akselille joten silloin yksi ylimääräinen arkivapaa syntyy – silloinkin siis nimenomaan uudenvuodenpäivästä.

  Lue lisää uudenvuoden ajoittumisesta kalenteriin tulevina vuosina. admin 2022-01-25T20:03:11+02:00 Page load link
  Näytä koko vastaus

  Milloin on uusivuosi 2022?

  Uutta vuotta juhlitaan la 31.12.2022 – su 1.1.2023 Uusivuosi 2022 -2023: uudenvuodenaatto on lauantai 31.12.
  Näytä koko vastaus

  Mikä on Suomen kuuluisin ruoka?

  1. Suomalainen ruoka -äänestyksen voittaja: karjalanpiirakka – Karjalanpiirakat ovat lukijoiden suosikki suomalainen ruoka. Kuva: Tommi Tuomi Karjalanpiirakat ovat herkullinen ja perinteinen herkku, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Niien valmistus vaatii hieman sorminäppäryyttä, mutta valmiit, itse tehdyt piirakat ovat todella vaivan arvoinen.

  Herkku nautitaan munavoin kanssa. “Maku, ravintoarvo, helppo tehdä kotona, edullinen. Karjalanpiirakat voi täyttää myös puolukkasurvoksella ja mustikalla vähäkaloriseksi kahvileiväksi.” Arja, 65 “Olen syönyt niitä niin kauan kuin muistan, ja ne ovat aina olleet parasta, mitä äiti on tehnyt.” Jaana, 57 “Olen asunut vuosikausia ulkomailla 7 vuotta Perussa ja 25 vuotta Italiassa eikä mikään muu ruokatuliainen koskaan saanut yhtä hyvälle mielelle.” Katriina, 62 Suomalaisen ruoan päivää vietetään vuosittain 4.

  syyskuuta. Mikä suomalainen ruoka on sinun suosikkisi? Kerro kommenteissa!

   Resepti
   Näytä koko vastaus

   Missä maassa on parhaat ruoat?

   Mikä maa on maailman paras ruokakohde? Suosikit eivät menestyneet odotetulla tavalla 125 maata kattavassa ruokaindeksissä. Ruokaindeksissä eri maat on rankattu ruoan laadun, saatavuuden, terveysvaikutusten ja hinnan mukaan. Raportin tarkoituksena on kiinnittää huomiota epätasa-arvoon terveellisen ja edullisen ruoan saatavuudessa.

   Eskeiset kysymykset olivat: Onko ihmisillä tarpeeksi ruokaa, onko heillä varaa ruokaan, minkälainen ruoan laatu on ja mitkä ovat ruokavalion vaikutukset terveyteen. Ruokaindeksin kärkisijat ovat eurooppalaisten hallussa. Parhaaksi ruokakohteeksi nousee ehkä yllättäen Alankomaat. Sieltä löytyy siis ruhtinaallisesti ruokaa, joka on myös ravinteikasta, terveellistä ja kohtuuhintaista.

   Toisen sijan jakavat Ranska ja Sveitsi. Ruotsi jakaa neljännen sijan yhdessä Tanskan, Itävallan ja Belgian kanssa. Suomi löytyy sijalta 13. Samalle sijalle yltävät keskenään niinkin erilaiset maat kuin Espanja, Kreikka, Saksa, Iso-Britannia, Norja, Kypros ja Islanti.

   Euroopan ulkopuolisista maista Australian sijoitus on 8. ja Yhdysvaltojen sekä Japanin 21. Ruokaindeksin on koostanut brittiläinen hyväntekeväisyysjärjestö Oxfam. Tiedot perustuvat muun muassa Maailman terveysjärjestö WHO:n, YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön, Kansainvälisen työjärjestö ILO:n sekä muiden kansainvälisten järjestöjen lukuihin.

   Oxfam vaatii muutosta ruoan tuotantoon ja jakeluun ympäri maailmaa, sillä tällä hetkellä kahdeksasosa ihmisistä kärsii nälästä, vaikka maailmanlaajuisesti ruokaa olisi tarpeeksi kaikille. Lähteet: Oxfamin raportti, Oxfamin tiedote
   Näytä koko vastaus

   Mitä syötiin 1950-luvulla?

   Vehnän kulutus ohitti rukiin kulutuk- sen ja ranskanleipää arvostettiin. Pul- lat, leivonnaiset ja jälkiruoat maistuivat suomalaisille. Arkisinkin haluttiin syödä makeaa kahvileipää. Ravintoloissa jopa pääruoka-annokset koristeltiin makeilla säilykehedelmillä.
   Näytä koko vastaus

   Miksi vappuna syödään nakkeja ja perunasalaattia?

   Miksi uutenavuotena syödään perunasalaattia ja nakkeja? – “ruoka ei ole millään tavalla pääosassa” Perunasalaatti ja nakit kuuluvat olennaisesti monen suomalaisen uudenvuoden juhlintaan. Perinne on verrattain nuori, vaikka molemmilla ruoilla on Suomessa melko pitkät juuret.

   1. Ruokakulttuurin tutkija Maarit Knuuttila kertoo, että ensimmäiset perunasalaattiohjeet löytyvät 1900-luvun alkupuolen keittokirjoista.
   2. Vuoden 1908 Kotiruoka-lehdessä on perunasalaatin resepti.
   3. Makkaroita taasen on tehty yleensä kaikkiin juhliin.
   4. Jossain vaiheessa nämä ovat yhdistyneet, Knuuttila sanoo.

   Ensimmäinen maininta perunasalaatin ja nakkien liitosta löytyy 1940-luvun loppupuolen ravintolan ruokalistalta – ei kuitenkaan uudenvuoden ja vapun yhteydessä. Juhlaruoaksi yhdistelmä saattoi päätyä toisen maailmansodan jälkeen hiljalleen yleistyneiden lastenjuhlien vuoksi.

   – Ne ovat liittyneet aina epävirallisiin juhliin, joita ei määrittele kauheasti ruokapuoli. Tällöin ollaan voitu olla vapaammin ja helpommin ruoan kanssa, toisin kuin vaikka pääsiäisenä ja jouluna. Nimenomaan uuteenvuoteen ja vappuun perunasalaatti sekä nakit liitettiin lehdistön toimesta 1960-luvun puolessa välissä.

   Tällöin lehtien sivuille painettiin ensimmäiset mainokset, jotka kehottivat ihmisiä hankkimaan koteihinsa perunasalaattia ja nakkeja. Rento ruoka sopi uuteenvuoteen ja vappuun, joiden luonteeseen kuuluu rento yhdessäolo ystävien kanssa. – Näissä juhlissa ruoka ei ole millään tavalla pääosassa, toisin kuin vaikka jouluna.
   Näytä koko vastaus

   Miten tehdä nauravat nakit?

   Leikkaa nakkien molempiin päihin noin 1,5 cm syvyinen ristiviilto. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes nakit alkavat nauraa ja ovat läpi kuumia. Paista ranskalaiset pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta suolalla. Tarjoa nauravat nakit ranskalaisten ja ketsupin kera.
   Näytä koko vastaus

   Voiko nakkeja paistaa pannulla?

   Nakit on nopea lämmittää paistamalla pannulla, keittämällä kattilassa tai kuumentamalla mikrossa. Höyryttäminen on myös hyvä vaihtoehto. Höyryttämällä kuumennat nakit niin, etteivät ne ole vedessä. Näin nakkien maku ja rakenne säilyvät erinomaisina.
   Näytä koko vastaus

   Mitä ihmiset söivät 1800-luvulla?

   Vuoden 1867 ihmisille tuli nälänhätä, jolloin ihmisiä alkoi kuolla nälkään. Yleisesti korkeammilla säädyillä oli paremmat ruuat kuin alemmilla säädyillä. Tavallisen suomalaisperheen ruokavalio 1800 – luvulla oli yksipuolinen. Ruokapöydässä oli aina tarjolla viljatuotteita.
   Näytä koko vastaus

   Mitä uuniin?

   Uunissa valmistuu helposti erilaiset laatikot, peltiruoat, lasagnet, kiusaukset, murekkeet ja paistokset. Uuniruokaa saa usein myös tehtyä isomman satsin kerralla, jolloin saa syötettyä isomman porukan tai pienemmässä taloudessa ei tarvitse joka päivä miettiä uutta päivän ateriaa.
   Näytä koko vastaus