Vappu Pimiän Reseptejä?

Vappu Pimiän reseptit: Helpot arkiruoat – Spagettivuoka on taattu hitti etenkin perheen pienimpien keskuudessa. Ainakin Vappu Pimiän lapset rakastavat tätä ruokaa. Arkinen jauheliha ja spagetti tarjoillaan uudella tavalla uunivuoasta ja juustolla kuorrutettuna.

Tässä takuuvarma ohje, jolla saat lapset syömään linssejä. Jauheliha-linssikeitto on ihanan makuinen ja helppotekoinen ruoka, joka maistuu kaikille. Tomaatit ja tilkka valkoviiniä tuovat makuun mukavasti syvyyttä. Kerralla valmistuu reilu satsi, joten parhaassa tapauksessa syötävää riittää myös seuraavaksi päiväksi.

Kasvissosekeitto on takuuvarmaa arkiruokaa nälkäiselle perheelle. Voit vaihdella kasviksia maun mukaan. Vaihtelua makuun saat myös korvaamalla kerman kookospohjaisella. Pinnalle lisätyt höysteet tuovat rakenteeseen jujua ja tekevät kevyehköstä sopasta ruokaisamman.

Ammottaako jääkaappi tyhjyyttään? Kurkkaapa uudelleen! Löysitkö sieltä vain kannikan parmesaania? Ehkä kaapissasi on myös paketti pastaa ja leipäkorissa viipale tai pari kuivahtanutta leipää. Tämä valkosipulipasta on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella herkullinen. Muista syödä kalaa pari kertaa viikossa.

Vaihtelua uuniloheen ja kalapuikkoihin saat, kun pyöräytät hauesta ja lohesta mainiot kalamurekepihvit, Todella hyvää, helppoa ja herkullista. Lisukkeena maistuu perinteinen perunamuusi. Uunibroileri sopii hyvin niin juhlaan kuin arkeenkin. Kokonainen uunibroileri on näyttävä ja todella helppo valmistaa.

  Resepti
  Näytä koko vastaus

  Kuinka valmistaa vappujuomaa?

  Vappuvalmistelut kannattaa aloittaa simasta: jääkaapissa sima valmistuu noin viikossa. Halutessasi voit valmistaa perinteisen siman kuivahiivalla. Vappujuomina maustuvat myös minttusima ja pinkki mansikka-sitruunajuoma.
  Näytä koko vastaus

  Mikä on vappujuoma vappupäivänä?

  Vappujuomina maustuvat myös minttusima ja pinkki mansikka-sitruunajuoma. Itse tehdyt munkit ovat vapun odotetuin herkku. Perinteisten munkkien lisäksi juhlapäivänä maistuu myös maustesokeroidut munkit, toffeemunkit ja rahkamunkit.
  Näytä koko vastaus

  Miten katetaan vappupöytää?

  Pöytään katetaan perinteisesti lihapullia, nakkeja, perunasalaattia ja munkkeja – simaa unohtamatta! Katso suosikkiherkkujen reseptit ja löydä uusia ideoita värikkääseen vappupöytään. Vappubrunssille mahtuu erilaisia makuja ja naposteltavaa salaateista sormilla syötäviin suupaloihin.
  Näytä koko vastaus

  Milloin vappua vietetään?

  Vappua vietetään vuosittain 1. toukokuuta. Vuonna 2021 vappuaatto osuu perjantaille 30.4. ja varsinainen vappupäivä lauantaille 1.5. Kilistellään simalla! Makean kupliva sima kuuluu vapun juhlintaan.
  Näytä koko vastaus