Contents
Kestääkö tuorejuusto keittämistä?
Valio Viola® suolaiseen leivontaan ja ruoanlaittoon – Suolaisina Valio Viola® makuina hurmaavat aurinkokuivattu tomaatti, basilika, kolme pippuria, kylmäsavulohi, paprika-chili, ruohosipuli, tilli ja yrtti. Valio Viola® tuorejuustot ovat monikäyttöisiä, suomalaiseen makuun suunniteltuja, Suomessa valmistettuja tuorejuustoja.
Valio Viola® maustamattomalla tuorejuustolla taitava kokki voi päästää myös luovuutensa valloilleen. Katso videolta Teemu Laurellin vinkki, kuinka tuorejuustoa voi maustaa itse!
Voiko tuorejuustoa paistaa?
Mustikka-tuorejuustopiirakka kätevästi
Pyöreä Piirakkataikina on kasvimargariinilla leivottu, valmiiksi pyöreän muotoinen laktoositon taikinapohja. Se on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse edes voidella, lisää vain täyte ja paista uunissa.
Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti, levitä pohjalle mustikat. Pehmitä tuorejuustoa hieman sekoittaen sitä, lisää kananmunat ja sokeri sekaan. Kaada seos mustikoiden päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
VINKKI : Kokeile myös muilla marjoilla tai hedelmäpaloilla. Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy : Mustikka-tuorejuustopiirakka kätevästi
Näytä koko vastaus
Mihin käyttää ruohosipuli tuorejuusto?
Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuusto Energia kJ 709 kJ Energia kcal 168 kcal Rasva 14 g josta tyydyttynyttä 8,3 g Hiilihydraatit 4,3 g josta sokereita 3,3 g Proteiini 7,4 g Suola 1,1 g Pastöroitu rasvaton maito * ja kerma *, vesi, ruohosipuli (0,4 %), muunnettu tärkkelys, sitruuna, suola, sokeri, valkopippuri, aromi, sakeuttamisaineet (E 410, E 440) ja hapate.
Valio Viola® kevyt e200 g ruohosipuli tuorejuusto laktoositon327464084300327478 kpl
Leivälle, ruoanlaittoon, leivontaan, herkutteluun. Kierrätä rasia ja kansi muovina, folio metallina : Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuusto
Näytä koko vastaus
Voiko vanhaa tuorejuustoa käyttää?
Mitä juuston parasta ennen -päivämäärä kertoo? – Juustopakkauksessa näkyvä parasta ennen -päiväys tarkoittaa, että oikein säilytettynä ja avaamattomana juusto säilyy vähintään luvattuun päivämäärään asti, Avaamisen jälkeen pakkauksessa mainittu parasta ennen -leima ei ole enää voimassa, mutta juustoa voi käyttää niin kauan, kun se maistuu ja näyttää hyvältä – myös parasta ennen -päiväyksen jälkeen.
Näytä koko vastaus
Onko tuorejuusto terveellistä?
Onko tuorejuusto hyväksi terveydelle ja onko se ravinteikasta? – FoodData Central of the United States Department of Agriculturen sekä PAHO/WHO : n mukaan 100 g tuorejuustoa sisältää seuraavia makro- ja mikroravintoaineita:
vettä 54 % rasvaa 32 % tyydyttynyttä rasvaa 21,43 % proteiinia 7,1 % hiilihydraatteja 7,14 % kaloreita 321 kcal A-vitamiinia 300 mg retinolia riboflaviinia 0,20 mg kalsiumia 71 mg fosforia 104 mg
Tässä maitotuotteessa on runsaasti rasvaa, josta 67 % on tyydyttynyttä rasvaa. Se sisältää muita juustoja vähemmän proteiinia, kalsiumia sekä fosforia. Tuorejuustossa on runsaasti A-vitamiinia. Kevyt tuorejuusto sisältää 67 % vettä, 7,8 % proteiinia, 8 % hiilihydraatteja ja 15 % rasvaa. Tuorejuusto on hyvin monipuolinen ruoka-aine, sillä sitä voi lisätä monenlaisiin ruokiin.
Näytä koko vastaus
Voiko tuorejuustoa käyttää kastikkeeseen?
Tuorejuusto on täydellinen korvike kermalle – Kellin ylistämä salaperäinen raaka-aineiden valttikortti on tuorejuusto. – Se on tuorejuusto! Kyllä, tuorejuusto on mitä mahtavin kumppani pastalle, Kelli ylistää. Tuorejuustosta sulaa Kellin mukaan juuri sopivan paksuksi kastikkeeksi, joka tarttuu tärkkelyspitoiseen pastaan. 1:00
Kaappaus keittiössä Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
: Kun kerma oli loppu Kellin jääkaapista, hän keksi vahingossa täydellisen korvikkeen pastakastikkeeseen: “Lopputulos ei ollut vain hyvä, vaan superhyvä!”
Näytä koko vastaus
Onko mascarpone sama kuin tuorejuusto?
Mascarpone on Italian Lombardian alueelta kotoisin oleva tuorejuusto. Pirkka mascarponen pehmeä ja täyteläinen maku saadaan juoksettamalla kerma lämmön ja sitruunahapon avulla. Menetelmä poikkeaa muista tuorejuustoista, jotka valmistetaan yleensä hapatteen sekä mahdollisten sakeuttamis- ja stabilointiaineiden avulla.
Näytä koko vastaus
Voiko Kermaviilin korvata tuorejuustolla?
15 min Työaika 50 min Valmistusaika Keskitaso Vaikeustaso
Tämä piiras on aina yhtä herkullinen, olkoon marjoina sitten kesäisiä mustikoita tai syksyisiä puolukoita. Ohjeen kermaviilin voi korvata myös maustamattomalla tai maustetulla rahkalla tai tuorejuustolla. Pohjan jauhoista osan voi korvata kauraleseillä tai erilaisilla leseillä.
Näytä koko vastaus
Onko tuorejuusto sama kuin sulatejuusto?
Ero tuorejuuston ja sulatejuuston välillä Tuorejuusto, kuten nimikin viittaa, on tuoretuote, jota valmistetaan kermasta ja maidosta. Sulatejuusto puolestaan on yhdistelmä sulatettua juustoa sekä lisäaineita. Tuorejuusto tulee säilyttää jääkaapissa, kun taas sulatejuusto säilyy usein pitkään huoneenlämmössä.
Näytä koko vastaus
Voiko tuorejuustoa laittaa leivän päälle?
Herkullisen voileivän voi rakentaa myös astetta terveellisemmin. Voileipä rakentuu perinteisesti voi- tai margariiniskerroksella, juusto- tai leikkeleviipaleilla sekä kurkulla tai tomaatilla. Muhkean kerrosleivän voi täyttää myös toisin. Levitteeksi leiville voi levittää maustamatonta tuorejuustoa ja pinnalle voi ripotella aitoa, jauhettua vaniljaa.
- Tuorejuuston voi halutessaan korvata kevyesti murskatulla avokadolla tai banaanilla.
- Levitteeksi voi tehdä myös pähkinävoita: jauha pähkinöitä monitoimikoneessa, kunnes seos muuttuu voimaiseksi.
- Ripottele leivän päälle erilaisia marjoja tai hedelmäpaloja sesongin mukaan sekä pähkinöitä.
- Mukaan sopivat myös tuoreet yrtit, villivihannekset tai versot.
Kaksi tai kolmikerroksisen sandwich-leivän voi tehdä joko tummasta tai vaaleasta leivästä tai eri leipälaatuja yhdistellen. Kokoa leipä päällekkäin, painele hieman ja leikkaa kolmioiksi. Leiville sopivat kaikki marjat ja hedelmät sesongin ja saatavuuden mukaan.
Näytä koko vastaus
Voiko tuorejuustoa vatkata?
Paras tapa on vaahdottaa tuorejuusto erikseen ja lisätä se vatkaamisen aikana kerman joukkoon. Hyvä yleisohje on, että vaahtoja yhdistettäessä aina painavin pohjalle ja kevyin lisätään viimeiseksi varovasti nostellen joukkoon -näin vaahtoon vatkattu ilma säilyy ja vaahto pysyy kuohkeana.
Näytä koko vastaus
Onko ruohosipuli terveellistä?
Ruohosipuli on lempeän sipulinen maustekasvi, joka sopii maustamiseen ja koristeluun. Ruohosipuli on parasta tuoreena, mutta sen pakastaminen säilöö sadon myöhempää käyttöä varten. Ruohosipuli on tuttu kasvimaan kasvatti, jonka ruohomaisia varsia voi hienontaa ruokiin moniin kastikkeista lämpimiin ruokiin ja suolaisiin leivonnaisiin.
Oristeeksikin ruohosipulista on ja sen hauskat tupsumaiset kukat kannattaa sujauttaa vaikka kesäisen perunasalaatin koristeeksi. Kurkkaa alta lisää vinkkejä ruohosipulin käyttöön. Lue myös: Sipulilajikkeet – kokkaajan opas neuvoo eri lajikkeiden käytöstä Ruohosipuli eli ruoholaukka on laukkojen eli sipuleiden sukuun kuuluva monivuotinen maustekasvi.
Ruohosipulilla on sileät, putkimaiset lehtivarret, joiden päähän puhkeaa tupsumainen, violetti kukka. Ruohosipuli on paitsi maukasta, myös terveellistä syötävää. Se sisältää runsaasti muun muassa C-vitamiinia, rautaa, kalsiumia ja A-vitamiinin esiastetta karoteenia.
Näytä koko vastaus
Miten käyttää ruohosipulia?
Ruohosipuli | Martat Miedosti sipulille tuoksuva ja maistuva ruohosipuli kasvaa ruukussa ja laatikossa aurinkoisella ikkunalaudalla ja parvekkeella. Pyöreät ontot lehdet muodostavat tuppaan, josta on helppo irrottaa jakotaimia. ruohosipulia kasvatetaan myös siemenestä.
Näytä koko vastaus
Miksi ruohosipuli ei kasva?
Ruohosipuli – Viherpeukalot.fi RUOHOSIPULI (Allium schoenoprasum) Ruohosipuli on monivuotinen, yksi yleisimmin viljellyistä maustekasveista Suomessa. Se sopii mausteeksi kaikkiin sellaisiin ruokiin, joihin halutaan mietoa sipulin makua, kuten salaatteihin, keittoihin, kastikkeisiin, munakkaisiin ja voileipien päälle.
- Ukista saa myös kauniita koristeita kattauksiin.
- Tuore ruohosipuli sisältää paljon C-vitamiinia, rautaa ja A-vitamiinia.
- Ruohosipulia voi kasvattaa sisällä ruukuissa tai parvekkeella laatikossa.
- Se sopii hyvin myös kotipuutarhojen perennapenkkeihin.
- Ruohosipuli viihtyy kuivahkossa maassa, joka on hyvin lannoitettu.
Liian kosteassa maassa juuret saattavat mädäntyä. Syksyllä kellariin nostetuista juurista voidaan hyötää tuoretta ruohosipulia vaikka keskellä talvea. Huoneenlämpöön siirrettäessä niistä alkaa kasvaa uusia vihreitä varsia. Ruohosipulin ei kannata antaa kukkia, vaan kukkavarret on hyvä katkaista, ettei kasvi siementäisi liikaa.
Näytä koko vastaus
Mistä tietää että juusto on pilalla?
Perusjuuston pinnalle ilmestyneet valkoiset pilkut ovat usein vaaratonta hiivaa, haitallisessa homeessa on muu väri.
Syyskesällä juustot ja leivät homehtuvat helpoimmin, koska ilma on suhteellisen lämmmintä ja kosteaa.Juusto kannattaa jättää syömättä, jos sen pinnalla vihreää, mustaa, ruskeaa tai sinertävää läikkää.Juusto voi säilyä jääkaapissa entistä pidempään, jos käärii muovin sijasta voipaperiin.
Juuri tähän aikaan vuodesta jääkaapissa voi odottaa harmillinen yllätys: perusjuusto tuoksahtaa hieman eltaantuneelle. Juuston myyntipakkauksen alta paljastuu tällöin usein jotain ylimääräistä. Juuston ulkopinnalle on kertynyt valkoisia pistemäisiä läiskiä.
Näytä koko vastaus
Onko Philadelphia tuorejuustoa?
Philadelphia Original maustamaton tuorejuusto – Philadelphialle luonteenomaisen täyteläinen ja raikas Philadelphia Original on rakastettu klassikko, se on yhtä hyvää leivän päällä kuin ateri
Näytä koko vastaus
Voiko tuorejuustoa korvata?
Tursuava tuorejuusto 25.8.2009 Eno Muodikas tuorejuusto on kätevää, muttei erityisen halpaa tai kevyttä. Nimimerkki “Arka” kysyy: Miksi naistenlehtien ruokaresepteissä käytetään niin paljon tuorejuustoa? Huippu oli taannoinen Kotiliesi ja sen “halvat” viikon ruuat.
- Parissakin reseptissä on tuo vakio tuorejuustopurkki, joka tuplaa ruuan hinnan.
- Ysymys kuuluu, johtuuko tämä siitä, että tuorejuustofirmat mainostavat lehdissä ja vaativat tuotteitaan resepteihin? Eno vastaa: Onneksi kohta vaihtuu vuosikymmen ja voimme kaikki huokaista, että tuorejuustot on niin nollalukua! Tuorejuusto on suhteellisen tuore keksintö juustomarkkinoilla ja selvästi noussut reseptinlaatijoiden päähän.
On siihen syynsäkin: tuorejuusto on kätevä ja helposti työstettävä ja makuja löytyy makeista suolaisiin. Sillä on kätevä suurustaa ja maustaa. Tuorejuustoista on myös ruuanlaitossa hyvin toimivia kevytversioita. En siis menisi erityisesti syyttämään naistenlehtiä tuorejuustoa mainostavien valmistajien miellyttämisestä, kyllä buumi on syntynyt ilmankin.
Kotiliedessä on tapana mainita tuorejuuston valmistaja silloin, kun tiettyä makua saa vain yhdeltä valmistajalta, mikä tietysti voi näyttää mainostajien suosimiselta. Halvan kotiruuan reseptejä kannattaa kysyä köyhiltä itseltään. Toimittajan kuukausipalkka on sen verran suuri, että journalistilta voi hämärtyä, kuinka köyhiä köyhät ovat.
Tuorejuustoa ei tosiaan osteta, jos viikon ruokabudjetti on kymmenen euroa. Pitkäaikaisköyhillä ei muuten ole kaapissaan edes niitä mausteita, jotka halpisruokien resepteissä mainitaan. Kuitenkin mausteiden hinnat usein jätetään pois, kun halvan ruuan hintaa lasketaan näissä jutuissa.
Näytä koko vastaus
Voiko juustoa syödä joka päivä?
Iloisia uutisia juustosta pitäville: pieni pala joka päivä voi olla jopa terveydelle hyväksi
- Tutkimuksen mukaan noin 40 grammaa juustoa päivässä voisi olla sydänterveyden kannalta hyvä määrä.
- Keskiverto suomalainen syö juustoa joka päivä yli 70 grammaa.
- Perusjuusto sisältää runsaasti kovia rasvoja.
- Juuston syöminen ei ehkä olekaan terveydelle pelkästään pahaksi.
- Tuoreen tutkimuksen mukaan 40 grammaa juustoa päivässä voi jopa pienentää sydäntautien ja aivoinfarktin riskiä.
- Kiinalaistutkimuksessa tarkasteltiin 15 tutkimusta juuston syömisen vaikutuksesta sydänsairauksien riskiin.
- Tutkimuksen julkaisi European Journal of Nutrition -lehti ja siitä kertoi Medical News Todayn,
- Perusjuustossa on kalsiumia ja muun muassa sinkkiä, mutta siinä on myös tyydyttyneitä, kovia rasvoja, jotka voivat kohottaa kolesterolia.
- Tutkittavia oli yhteensä yli 200 000 henkilöä ja heidän terveydentilaansa seurattiin enemmän kuin 10 vuotta.
- Sellaisilla henkilöillä, jotka söivät juustoa säännöllisesti, oli 18 prosenttia pienempi riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, 14 prosenttia pienempi riski saada sepelvaltimotauti ja 10 prosenttia pienempi riski saada aivoinfarkti kuin niillä, jotka söivät juustoa harvemmin.
- Näin tapahtui erityisesti silloin, jos henkilö söi joka päivä noin juustoa noin 40 gramman verran.
- Oleellista on huomata se, että päivittäinen mahdollinen suotuisa juustomäärä ei ole kovin suuri.
Suomalainen syö juustoa keskimäärin 27 kiloa vuodessa. Keskimäärin syömme juustoa siis joka päivä noin 73 grammaa. Tämä on siis lähes tuplamäärä siihen määrään, joka tässä tutkimuksessa on havaittu hyväksi määräksi. Juuston kulutuksemme on kaksinkertaistunut vuosituhannen vaihteesta. Tuolloin söimme tämän tutkimuksen valossa juustoa ehkä sangen sopivasti.
- Tästä tutkimuksesta ei pidä tehdä sitä johtopäätöstä, että juustoa kannattaa syödä paljon.
- Ensinnäkään tutkimus ei osoita syy-seuraussuhdetta sille, että juustonsyöminen parantaisi sinänsä sydänterveyttä.
- Sekin on hyvä tietää, että tutkimus oli saanut rahoitusta meijeriteollisuudelta.
- Edelleen perusasia on se, että tyydyttynyt rasva voi suurissa määrin syötynä olla haitallista terveydellemme.
: Iloisia uutisia juustosta pitäville: pieni pala joka päivä voi olla jopa terveydelle hyväksi
Näytä koko vastaus
Onko juusto Lihottavaa?
Tuoreen irlantilaistutkimuksen mukaan runsas rasvaisen juuston kulutus ei nosta veren kolesterolitasoa tai lisää ylipainoa. University College Dublinin tutkimuksessa seurattiin maitotuotteiden, kuten juuston vaikutusta 1500 18–90-vuotiaan irlantilaisen terveyteen.
Juusto sisältää tyydyttyneitä rasvahappoja, jotka on usein yhdistetty huonon kolesterolin eli LDL:n määrään veressä. Tutkimusta johtaneen Emma Feeneyn mukaan juustoa paljon syövien ruokavalio sisälsi enemmän tyydyttyneitä rasvahappoja kuin niiden, jotka söivät vain vähän juustoa tai eivät lainkaan. LDL:n määrässä ei kuitenkaan nähty mitään eroa.
Tutkimuksessa ilmeni yllättävästi, että juustoa syövillä oli keskimääräistä pienempi painoindeksi ja rasvaprosentti sekä matalampi verenpaine.
Näytä koko vastaus
Montako viipaletta juustoa päivässä?
Maitovalmisteita – Nauti maitovalmisteita noin puoli litraa päivässä. Valitse arkiruokailuun nestemäinen rasvaton tai vähärasvainen vaihtoehto (maito, piimä, viili tai jogurtti). Rasvaisemmat maitovalmisteet kannattaa jättää herkkuhetkiin kuten juhlaruokiin.
Näytä koko vastaus
Voiko tuorejuustoa käyttää kastikkeeseen?
Tuorejuusto on täydellinen korvike kermalle – Kellin ylistämä salaperäinen raaka-aineiden valttikortti on tuorejuusto. – Se on tuorejuusto! Kyllä, tuorejuusto on mitä mahtavin kumppani pastalle, Kelli ylistää. Tuorejuustosta sulaa Kellin mukaan juuri sopivan paksuksi kastikkeeksi, joka tarttuu tärkkelyspitoiseen pastaan. 1:00
Kaappaus keittiössä Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
: Kun kerma oli loppu Kellin jääkaapista, hän keksi vahingossa täydellisen korvikkeen pastakastikkeeseen: “Lopputulos ei ollut vain hyvä, vaan superhyvä!”
Näytä koko vastaus
Voiko tuorejuustoa laittaa leivän päälle?
Herkullisen voileivän voi rakentaa myös astetta terveellisemmin. Voileipä rakentuu perinteisesti voi- tai margariiniskerroksella, juusto- tai leikkeleviipaleilla sekä kurkulla tai tomaatilla. Muhkean kerrosleivän voi täyttää myös toisin. Levitteeksi leiville voi levittää maustamatonta tuorejuustoa ja pinnalle voi ripotella aitoa, jauhettua vaniljaa.
- Tuorejuuston voi halutessaan korvata kevyesti murskatulla avokadolla tai banaanilla.
- Levitteeksi voi tehdä myös pähkinävoita: jauha pähkinöitä monitoimikoneessa, kunnes seos muuttuu voimaiseksi.
- Ripottele leivän päälle erilaisia marjoja tai hedelmäpaloja sesongin mukaan sekä pähkinöitä.
- Mukaan sopivat myös tuoreet yrtit, villivihannekset tai versot.
Kaksi tai kolmikerroksisen sandwich-leivän voi tehdä joko tummasta tai vaaleasta leivästä tai eri leipälaatuja yhdistellen. Kokoa leipä päällekkäin, painele hieman ja leikkaa kolmioiksi. Leiville sopivat kaikki marjat ja hedelmät sesongin ja saatavuuden mukaan.
Näytä koko vastaus
Miten syödä tuorejuustoa?
Levitemäiset tuorejuustot – Levitemäisiä tuorejuustoja ja niiden kaltaisia kasvirasvalevitteitä valmistetaan niin maustamattomina kuin maustettuina. Ne sopivat hyvin levitteiksi leiville ja voileipäkakkuihin sekä piiraisiin sekä makeiden tuulihattujen, torttujen ja kakkujen täytteiksi. Niitä voi lisätä myös antamaan makua ja täyteläisyyttä keittoihin, kastikkeisiin ja patoihin.
Näytä koko vastaus
Voiko tuorejuustoa korvata?
Tursuava tuorejuusto 25.8.2009 Eno Muodikas tuorejuusto on kätevää, muttei erityisen halpaa tai kevyttä. Nimimerkki “Arka” kysyy: Miksi naistenlehtien ruokaresepteissä käytetään niin paljon tuorejuustoa? Huippu oli taannoinen Kotiliesi ja sen “halvat” viikon ruuat.
- Parissakin reseptissä on tuo vakio tuorejuustopurkki, joka tuplaa ruuan hinnan.
- Ysymys kuuluu, johtuuko tämä siitä, että tuorejuustofirmat mainostavat lehdissä ja vaativat tuotteitaan resepteihin? Eno vastaa: Onneksi kohta vaihtuu vuosikymmen ja voimme kaikki huokaista, että tuorejuustot on niin nollalukua! Tuorejuusto on suhteellisen tuore keksintö juustomarkkinoilla ja selvästi noussut reseptinlaatijoiden päähän.
On siihen syynsäkin: tuorejuusto on kätevä ja helposti työstettävä ja makuja löytyy makeista suolaisiin. Sillä on kätevä suurustaa ja maustaa. Tuorejuustoista on myös ruuanlaitossa hyvin toimivia kevytversioita. En siis menisi erityisesti syyttämään naistenlehtiä tuorejuustoa mainostavien valmistajien miellyttämisestä, kyllä buumi on syntynyt ilmankin.
Otiliedessä on tapana mainita tuorejuuston valmistaja silloin, kun tiettyä makua saa vain yhdeltä valmistajalta, mikä tietysti voi näyttää mainostajien suosimiselta. Halvan kotiruuan reseptejä kannattaa kysyä köyhiltä itseltään. Toimittajan kuukausipalkka on sen verran suuri, että journalistilta voi hämärtyä, kuinka köyhiä köyhät ovat.
Tuorejuustoa ei tosiaan osteta, jos viikon ruokabudjetti on kymmenen euroa. Pitkäaikaisköyhillä ei muuten ole kaapissaan edes niitä mausteita, jotka halpisruokien resepteissä mainitaan. Kuitenkin mausteiden hinnat usein jätetään pois, kun halvan ruuan hintaa lasketaan näissä jutuissa.
Näytä koko vastaus