Contents
Kestääkö tuorejuusto keittämistä?
Valio Viola® suolaiseen leivontaan ja ruoanlaittoon – Suolaisina Valio Viola® makuina hurmaavat aurinkokuivattu tomaatti, basilika, kolme pippuria, kylmäsavulohi, paprika-chili, ruohosipuli, tilli ja yrtti. Valio Viola® tuorejuustot ovat monikäyttöisiä, suomalaiseen makuun suunniteltuja, Suomessa valmistettuja tuorejuustoja.
Valio Viola® maustamattomalla tuorejuustolla taitava kokki voi päästää myös luovuutensa valloilleen. Katso videolta Teemu Laurellin vinkki, kuinka tuorejuustoa voi maustaa itse!
Voiko tuorejuustoa paistaa?
Mustikka-tuorejuustopiirakka kätevästi
Pyöreä Piirakkataikina on kasvimargariinilla leivottu, valmiiksi pyöreän muotoinen laktoositon taikinapohja. Se on helppo painella pyöreään vuokaan, vuokaa ei tarvitse edes voidella, lisää vain täyte ja paista uunissa.
Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti, levitä pohjalle mustikat. Pehmitä tuorejuustoa hieman sekoittaen sitä, lisää kananmunat ja sokeri sekaan. Kaada seos mustikoiden päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
VINKKI : Kokeile myös muilla marjoilla tai hedelmäpaloilla. Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy : Mustikka-tuorejuustopiirakka kätevästi
Näytä koko vastaus
Mitä eroa on Mascarponella ja Tuorejuustolla?
Mascarpone on Italian Lombardian alueelta kotoisin oleva tuorejuusto. Pirkka mascarponen pehmeä ja täyteläinen maku saadaan juoksettamalla kerma lämmön ja sitruunahapon avulla. Menetelmä poikkeaa muista tuorejuustoista, jotka valmistetaan yleensä hapatteen sekä mahdollisten sakeuttamis- ja stabilointiaineiden avulla.
Näytä koko vastaus
Voiko tuorejuustoa käyttää kastikkeeseen?
Tuorejuusto on täydellinen korvike kermalle – Kellin ylistämä salaperäinen raaka-aineiden valttikortti on tuorejuusto. – Se on tuorejuusto! Kyllä, tuorejuusto on mitä mahtavin kumppani pastalle, Kelli ylistää. Tuorejuustosta sulaa Kellin mukaan juuri sopivan paksuksi kastikkeeksi, joka tarttuu tärkkelyspitoiseen pastaan. 1:00 : Kun kerma oli loppu Kellin jääkaapista, hän keksi vahingossa täydellisen korvikkeen pastakastikkeeseen: “Lopputulos ei ollut vain hyvä, vaan superhyvä!”
Näytä koko vastaus
Voiko vanhaa tuorejuustoa käyttää?
Mitä juuston parasta ennen -päivämäärä kertoo? – Juustopakkauksessa näkyvä parasta ennen -päiväys tarkoittaa, että oikein säilytettynä ja avaamattomana juusto säilyy vähintään luvattuun päivämäärään asti, Avaamisen jälkeen pakkauksessa mainittu parasta ennen -leima ei ole enää voimassa, mutta juustoa voi käyttää niin kauan, kun se maistuu ja näyttää hyvältä – myös parasta ennen -päiväyksen jälkeen.
Näytä koko vastaus
Onko tuorejuusto terveellistä?
Onko tuorejuusto hyväksi terveydelle ja onko se ravinteikasta? – FoodData Central of the United States Department of Agriculturen sekä PAHO/WHO : n mukaan 100 g tuorejuustoa sisältää seuraavia makro- ja mikroravintoaineita:
vettä 54 % rasvaa 32 % tyydyttynyttä rasvaa 21,43 % proteiinia 7,1 % hiilihydraatteja 7,14 % kaloreita 321 kcal A-vitamiinia 300 mg retinolia riboflaviinia 0,20 mg kalsiumia 71 mg fosforia 104 mg
Tässä maitotuotteessa on runsaasti rasvaa, josta 67 % on tyydyttynyttä rasvaa. Se sisältää muita juustoja vähemmän proteiinia, kalsiumia sekä fosforia. Tuorejuustossa on runsaasti A-vitamiinia. Kevyt tuorejuusto sisältää 67 % vettä, 7,8 % proteiinia, 8 % hiilihydraatteja ja 15 % rasvaa. Tuorejuusto on hyvin monipuolinen ruoka-aine, sillä sitä voi lisätä monenlaisiin ruokiin.
Näytä koko vastaus
Voiko tuorejuustoa laittaa leivän päälle?
Herkullisen voileivän voi rakentaa myös astetta terveellisemmin. Voileipä rakentuu perinteisesti voi- tai margariiniskerroksella, juusto- tai leikkeleviipaleilla sekä kurkulla tai tomaatilla. Muhkean kerrosleivän voi täyttää myös toisin. Levitteeksi leiville voi levittää maustamatonta tuorejuustoa ja pinnalle voi ripotella aitoa, jauhettua vaniljaa.
- Tuorejuuston voi halutessaan korvata kevyesti murskatulla avokadolla tai banaanilla.
- Levitteeksi voi tehdä myös pähkinävoita: jauha pähkinöitä monitoimikoneessa, kunnes seos muuttuu voimaiseksi.
- Ripottele leivän päälle erilaisia marjoja tai hedelmäpaloja sesongin mukaan sekä pähkinöitä.
- Mukaan sopivat myös tuoreet yrtit, villivihannekset tai versot.
Kaksi tai kolmikerroksisen sandwich-leivän voi tehdä joko tummasta tai vaaleasta leivästä tai eri leipälaatuja yhdistellen. Kokoa leipä päällekkäin, painele hieman ja leikkaa kolmioiksi. Leiville sopivat kaikki marjat ja hedelmät sesongin ja saatavuuden mukaan.
Näytä koko vastaus
Voiko Kermaviilin korvata tuorejuustolla?
15 min Työaika 50 min Valmistusaika Keskitaso Vaikeustaso
Tämä piiras on aina yhtä herkullinen, olkoon marjoina sitten kesäisiä mustikoita tai syksyisiä puolukoita. Ohjeen kermaviilin voi korvata myös maustamattomalla tai maustetulla rahkalla tai tuorejuustolla. Pohjan jauhoista osan voi korvata kauraleseillä tai erilaisilla leseillä.
Näytä koko vastaus
Onko tuorejuusto sama kuin sulatejuusto?
Ero tuorejuuston ja sulatejuuston välillä Tuorejuusto, kuten nimikin viittaa, on tuoretuote, jota valmistetaan kermasta ja maidosta. Sulatejuusto puolestaan on yhdistelmä sulatettua juustoa sekä lisäaineita. Tuorejuusto tulee säilyttää jääkaapissa, kun taas sulatejuusto säilyy usein pitkään huoneenlämmössä.
Näytä koko vastaus
Voiko tuorejuustoa vatkata?
Paras tapa on vaahdottaa tuorejuusto erikseen ja lisätä se vatkaamisen aikana kerman joukkoon. Hyvä yleisohje on, että vaahtoja yhdistettäessä aina painavin pohjalle ja kevyin lisätään viimeiseksi varovasti nostellen joukkoon -näin vaahtoon vatkattu ilma säilyy ja vaahto pysyy kuohkeana.
Näytä koko vastaus
Millä maustaa tuorejuusto?
Maustettu tuorejuusto – 1 purkki (n.200 g) maustamatonta tuorejuustoa 1 ruukku basilikaa 1 valkosipulinkynsi raastettuna 1 tl oliiviöljyä suolaa ja mustapippuria Lisää basilika, valkosipuli, öljy ja suola sekä pippuri tehosekoittimen kulhoon ja aja nopeasti rouheaksi tahnaksi.
- Lisää rouhe tuorejuustoon ja sekoita.
- Päällystä suosikkileipäsi yrttimaustetulla tuorejuustolla ja viimeistele lopuksi vaikkapa tomaattilohkoilla.
- Voilá! Muuta ei tarvita! Kerran viikossa Ilta-Sanomien verkkosivuille palstaa kirjoittava Sikke Sumari antaa käteviä vinkkejä kotikeittiöön ja kertoo keittiökuulumisiaan.
Sikke Sumari on helsinkiläinen ruokakirjailija ja tv-kokki. Hän emännöi kokkikursseja Saarenmaalla, harrastaa sauvakävelyä, maailmanmatkailua, ruokatoreilla luuhaamista ja keittokirjoja. Siken päämääränä on saada suomalaiset perheet saman ruokapöydän ääreen niin usein kuin mahdollista.
Näytä koko vastaus
Onko Philadelphia tuorejuusto?
Philadelphia Original Tuorejuusto 300g | S-kaupat ruoan verkkokauppa Philadelphia Original maustamaton tuorejuusto – Philadelphialle luonteenomaisen täyteläinen ja raikas Philadelphia Original on rakastettu klassikko, Ainesosat Ainekset: MAITO, KERMA, heratuote (MAITO), suola, stabilointiaineet (johanneksenleipäpuujauhe), happo (sitruunahappo), hapate.
Näytä koko vastaus
Onko Philadelphia tuorejuusto pastöroitu?
Philadelphia on pastöroitu tuote. Raskaana olevien ei suositella syövän pastöroimattomia juustoja.
Näytä koko vastaus
Voiko mascarponen korvata Tuorejuustolla?
Laktoositon mascarpone? Ehdin vielä kysyä mascarponen korvaamisesta Valiolta. Sieltä vastattiin, että joissakin tapauksissa makeissa leivonnaisissa mascarponen korvaamiseen sopivat laktoosittomat, makeat ja maustetut Valio Viola tuorejuustot (rasvaa 25 %), joissa suolapitoisuus on alhainen (0,2 g tai alle 0,2 g/100 g).
Näytä koko vastaus
Millä voi korvata tuorejuuston?
Tursuava tuorejuusto 25.8.2009 Eno Muodikas tuorejuusto on kätevää, muttei erityisen halpaa tai kevyttä. Nimimerkki “Arka” kysyy: Miksi naistenlehtien ruokaresepteissä käytetään niin paljon tuorejuustoa? Huippu oli taannoinen Kotiliesi ja sen “halvat” viikon ruuat.
- Parissakin reseptissä on tuo vakio tuorejuustopurkki, joka tuplaa ruuan hinnan.
- Ysymys kuuluu, johtuuko tämä siitä, että tuorejuustofirmat mainostavat lehdissä ja vaativat tuotteitaan resepteihin? Eno vastaa: Onneksi kohta vaihtuu vuosikymmen ja voimme kaikki huokaista, että tuorejuustot on niin nollalukua! Tuorejuusto on suhteellisen tuore keksintö juustomarkkinoilla ja selvästi noussut reseptinlaatijoiden päähän.
On siihen syynsäkin: tuorejuusto on kätevä ja helposti työstettävä ja makuja löytyy makeista suolaisiin. Sillä on kätevä suurustaa ja maustaa. Tuorejuustoista on myös ruuanlaitossa hyvin toimivia kevytversioita. En siis menisi erityisesti syyttämään naistenlehtiä tuorejuustoa mainostavien valmistajien miellyttämisestä, kyllä buumi on syntynyt ilmankin.
Kotiliedessä on tapana mainita tuorejuuston valmistaja silloin, kun tiettyä makua saa vain yhdeltä valmistajalta, mikä tietysti voi näyttää mainostajien suosimiselta. Halvan kotiruuan reseptejä kannattaa kysyä köyhiltä itseltään. Toimittajan kuukausipalkka on sen verran suuri, että journalistilta voi hämärtyä, kuinka köyhiä köyhät ovat.
Tuorejuustoa ei tosiaan osteta, jos viikon ruokabudjetti on kymmenen euroa. Pitkäaikaisköyhillä ei muuten ole kaapissaan edes niitä mausteita, jotka halpisruokien resepteissä mainitaan. Kuitenkin mausteiden hinnat usein jätetään pois, kun halvan ruuan hintaa lasketaan näissä jutuissa.
Näytä koko vastaus
Miten syödä tuorejuustoa?
Levitemäiset tuorejuustot – Levitemäisiä tuorejuustoja ja niiden kaltaisia kasvirasvalevitteitä valmistetaan niin maustamattomina kuin maustettuina. Ne sopivat hyvin levitteiksi leiville ja voileipäkakkuihin sekä piiraisiin sekä makeiden tuulihattujen, torttujen ja kakkujen täytteiksi. Niitä voi lisätä myös antamaan makua ja täyteläisyyttä keittoihin, kastikkeisiin ja patoihin.
Näytä koko vastaus
Mitä tarkoittaa Notkista tuorejuusto?
Vielä olisi pari viikkoa vapaata jäljellä ja sitten alkaisikin työt. Jännä syksy tiedossa uudessa työpaikassa. Työmaa keittiöltä vanhusten parista vaihtuu aivan toiseen ääripäähän, eli koulun keittiölle peruskoulun ala-asteella. Vielä olisi hetki aikaa huokaista ennen sitä ja nyt olisikin ihan vain kakutonta aikaa pari viikkoa, jos sitä osaisi ottaa rennosti.
Yksi kouluaikainen ystäväni tulikin nyt pariksi viikkoa tänne kotikonnuilleen kun muuten asuu ulkomailla. Kiva oli päästä näkemään piiitkästä aikaa, eiköhän liene se pari vuotta viime tapaamisesta. Alun perin oli sovittu että hän tulisi kylään tänään torstaina, mutta sitten hän ilmoittikin eilen aamulla että suunnitelmat muuttuivat ja tulisikin jo silloin keskiviikkona.
Olin juuri käynyt kaupasta leivontatarvikkeita, että miettisin mitä kivaa leipoisin huomiselle päivälle. Tulikin sitten hieman kiire leivonta-aikatauluun kun oli reilu pari tuntia enää vieraani saapumiseen. Ensin mietin, että tekisin uunissa jotain leipomusta, mutta sitten hylkäsin idean, koska olin juuri aikeissa laittaa ruokaa paistumaan uuniin.
- Päädyin sitten hyydytettävään juustokakkuun, noin 15cm halkaisijan kokoiseen.
- Joku voi tässä vaiheessa miettiä, että miten tuo aika voi riittää kakun hyytymiseen.
- Pakastin pelastaa tällaiset päähänpistot, sen avulla saa hyvin nopeutettua kakun hyytymistä.
- Tämän lisäksi kakkuun käytin suklaata, joka itsessään jo jämäköittää massaa.
Suklaaseen päädyin ihan vain sen takia, että olin aivan unohtanut, ettei minulla ollut kuin kaksi liivatelehteä jäljellä. Mietin ensin, että käyttäisinkö kakkuun vain yhden liivatteen täytteeseen kun siinä on suklaata, mutta laitoin kuitenkin varalta molemmat ettei käy niin että kakku leviäisi käsiini.
Tämä kakku oli tällainen koemielessä tehty, sillä halusin laittaa keksikerroksen myös täytemassan väliin. Kakusta tulikin tosi kivan näköinen ja myös aivan loistavaa maultaan! Tähän kakkuun tuli täytteeseen tummaa suklaata sekä Maraboun minttukrokantti-suklaata. Oli kyllä niin hyvää, että tätä tullaan meillä tekemään varmasti jatkossakin vielä monta kertaa! Tähän alle laittelen ohjetta, joka mitoitettu 15cm halkaisijan vuokaan ja on korkeudeltaan noin 6cm.
Yleisön pyynnöstä laitan tämän ohjeen nopealla aikataululla, joten suklaiden määrä ohjeessa on määritetty levyn suklaarivien mukaan, koska ei ole nyt suklaalevyä josta voisin mitata grammapainot noille määrille. Kakku on jo itsessään yksinkertaisuudeltaan kaunis, joten koristeeksi pursotin vain kermaa ja päälle ripottelin piparin muruja.
- Minttukrokantti-suklaajuustokakku (15cm vuoka) Pohja + välikerros keksistä: 150g pipareita murennettuna 60g voita sulatettuna TÄSTÄ MÄÄRÄSTÄ PUOLET MENEE KAKUN POHJALLE JA PUOLET KAKUN TÄYTEKERROSTEN VÄLIIN.
- Jos et halua tehdä keksistä kakun väliin kerrosta niin tästä määrästä riittää puolet pelkkään pohjaan.
Täyte: 2,5dl kuohukermaa Philadelphia iso pakkaus tuorejuustoa (vähän vajaa 300g) 4 riviä suklaata Taloussuklaalevystä (tummasuklaa) 5 riviä suklaata Maraboun minttukrokantti-suklaalevystä 0,5-1dl sokeria (maun mukaan) 0,75dl kermaa tai maitoa 2 liivatelehteä Valmistusohje: Pohja: Murenna piparit ja sekoita niihin sulatettu voi.
Painele puolet muruseoksesta irtopohjavuokan pohjalle. Vuokan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi niin kakun siirtäminen tarjoilualustalle käy helpommin. Jos vuokasi on tarpeeksi korkea, öljyä vuokan reunan sisäpinta niin kakku irtoaa reunoista nätisti ja helposti. Vuokaa voi korottaa reunakalvolla tai leivinpaperikaistaleilla.
Ainakin leivinpaperit kannattaa öljytä ja myös kiinnittää öljyn avulla reunaan niin kakun käsittely on helpompaa kun paperit pysyvät paikoillaan. Täyte: Voit tehdä täytteen niin että valmistat koko määrän ja jaat sen kahtia ennen liivatteen laittoa jos aiot tehdä täytteen väliin kuvassa olevan keksikerroksen Tällöin kumpaankin täytekerrokseen tulee 1 liivatelehti/täytekerros.
Liivatenesteeseen voit käyttää puolet ohjeen määrässä olevasta kermasta/maidosta. Voi myös käyttää 0,5dl/kerros jos haluat massasta ohuempaa valmistusvaiheessa. Näin saat tasaisemmat täytekerrosten rajoista kun massa asettuu helpommin.1. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää notkistettu tuorejuusto.
Tuorejuuston voi notkistaa lisäämällä siihen vähän kermaa ja vatkaamalla tasaiseksi. Tämä vain siksi, että tuorejuusto sekoittuisi tasaisemmin kerman joukkoon, eikä massaan jää paakkuja.2. Sulata suklaat ja lisää ne täytemassaan samalla sekoittaen sähkövatkaimella.
- Huomio ettei suklaa ole aivan tulikuumaa tai se voi tehdä massasta rakeisen.
- Lisää sokeri oman maun mukaan.3.
- Jaa täytemassa kahteen osaan mikäli haluat kerrosten väliin keksikerroksen.4.
- Liota 1 liivatelehti kylmässä vedessä noin 5-10min.
- Uumenna kerma tai maito lähes kiehuvaksi ja ota pois liedeltä.
- Lisää liivatalehti nesteeseen koko ajan sekoitellen kunnes liivate on täysin sulanut nesteen joukkoon.5.
Anna liivatenesteen jäähtyä hetki, ettei se ole liian kuumaa ja muutu kokkareiseksi täytteeseen lisätessä. Neste saa olla lämmöltään lähes kädenlämpöistä.Lisää liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen.6.Aseta ensimmäinen täytekerros vuokaan keksipohjan päälle ja hyydytä 20min pakastimessa ennen kuin jatkat kakun kasaamista.7.
- Jos laitat kerrosten väliin keksiä niin sen voit laittaa heti kun ensimmäinen täytekerros on hieman jämäköitynyt.
- Painele keksinmurut kevyesti täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
- Laita kakku vielä pakastimeen siksi aikaa kun valmistat Toisen täytekerroksen loppuun.8.
- Liota taas liivatelehti kylmässä vedessä 5-10min ja valmista liivateneste samalla tavalla kuin jo aiemmin ohjeessa mainittu.
Samoin liivatteen lisääminen täytemassaan aiemman ohjeen mukaan. Lisää tämä täyte sitten hieman jo kovettuneen keksikerroksen päälle. Kakun voit hyydyttää loppuun joko jääkaapissa tai pakastimessa omasta aikataulustasi riippuen. Pakastimessa hyydyttämällä kakku on jo irrotus valmis noin tunnin päästä viimeisen kerroksen lisäämisestä.
Näytä koko vastaus
Miksi kastikkeeseen tulee paakkuja?
Kun nesteen kaataa jauhoihin samalla vispilällä sekoittaen, ei kastikkeesta tule niin helposti paakkuista. Jos taas kastike näyttää kalpealta, niin jauhojen ruskistus on jäänyt lyhyeksi. Tällöin apuun tule soijakastike, joka tuo makua.
Näytä koko vastaus
Mitä on vanilja aromi?
Vanilja – aromi on vaniljauutteen kemiallinen jäljitelmä.
Näytä koko vastaus
Miten tuorejuusto tehdään?
Tuorejuuston valmistus Tuorejuustot ovat kypsyttämättömiä juustoja, jotka ovat valmiita nautittaviksi heti valmistuksen jälkeen. Maito saostetaan juustojuoksutteella, piimällä tai kananmunalla. Heraa ei puristeta kokonaan pois, joten tuorejuustot jäävät pehmeiksi. Niiden maku on mieto ja hieman hapan.
Näytä koko vastaus